IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискриминация срещу непушачите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Импи, те хъхряците най-много пушат. Край определени екземпляри от тях на 100 м.такава смрад се носи че...Дай да не воюваме тук по тази линия, ами да видим, какво може да се направи в регионите, където отглеждането на тутуни е "основен поминък" и, "благодарение" на него, хората не са развили останалите си възможности, а? В тези "благословени от Бог и ДПС" места, цари ниска образованост, висока заболеваемост и безработица, понеже уж "нямало друга работа". Работа и у нас има за цял Китай, ами нещо прекалено са се вторачили и вярват на внушения от този вид, умело използвани и от Доган, и от БСП, и от др. паразити. Има много по-високо наситени с принадена стойност и интелектуален заряд дейности, които се затриват само, защото полити(квен)ици предпочитат да дерат "лесни" печалби.
    "Лесни" за тях, а хората /дето са ги избрали и продължават да ги избират!/ - кучета ги яли.
    ...или ще речеш, че греша?

Коментар

• http://bgflash.com/flash/91/%D0%BF%D...oke-kills.html

Коментар

• Бе аре стига бе - голямата дискриминация !!!

Хъхряците ви дискриминират с това, че им плащате ток, вода, здравеопазване, транспорт, издръжка на гъгнивите им чаавета и на тях самите, с това че плащате нанасяните от тях щети за милиони и милиарди, с негласното си право да крадат и дори да убиват, с безплатните жилища, които им подаряват - вие - пушачите ви дискриминирали !!!

Поне си насочете енергията в правилна посока - срещу ИСТИНСКАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ !!!

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Абе какво сте ни заяли пак пушачите??? Какво толкова ви пречим? Най-дискриминираните в БГ са циганите и непушачите

Коментар

• Не харесвам хора без пороци, защото те нямат и добродетели - Ейбрахам Линкълн

Ако се замисля, сериозно, то хората които са "против нещо" и които съм срещал, са по принцип и хора с доста тесни и ниски интереси, интелект и IQ. 100 пъти предпочитам човек с пороци който за 2 часа може да свърши качествени дадена работа и може да се разчита на него, отколкото някой светец, който имат толкова ограничен мир, че и за 8 часа не върши нищо. За това и не деля хората на такива или онакива, а само на глупави и умни. Познавам много умни хора които не пушат, но познавам и ужасно глупави които са тотални талибани на тема пушене и са с ужасно плитък интелект. Всъщност ако утре им кажат, че и алкохола е много вреден (както е) и с него е необходима борба те ще прегърнат и тази идея със същото упование, защото сами не могат да мислят.
            Не мисля, че пушенето е полезно, напротив, но ако не бе то, нямаше да има пари за лечение на непушачите Факт! Приходите от акцизите върху цигарите са около 1.5-1.7 млрд лв. годишно (+ почти още толкова несъбрани)

Mаниакалната битка на Адолф Хитлер срещу цигарите: http://borsi.blog.bg/novini/2011/02/...igarite.679334

„Чърчил, Рузвелт и Сталин са пушачи – Хитлер, Мусолини и Франко не пушат”
            Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            .. забраната ще влезе в сила, това е почти сигурно, но това няма да донесе плюсове, а още повече минуси
            Както и казах, приходите от акцизи падат, контрабандата се качва, а безработицата се увеличи. Ловя бас, че скоро, до 1-2 години ще сложат и данък или акциз върху захарта, солта, или един дявол знае какво за ядене, за да компенсират спада в данъчните си приходи. Пак ще е по призива "защото е вредно"
            Last edited by Jay Gould; 05.06.2011, 03:21.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Естествено. Че за какво ти плащат? Да смърдиш или работа да вършиш?
              - Особено, ако искаш и по-висока заплата, редно да се отдаваш повече на работата, а не на порока.

Друг въпрос, как са останалите ти трудови навици. Затова, редно и очаквано е да навлязат масовите атестации за съответствие на длъжностни характеристики. И компетентност, производителност, опазване на оборудването, здравето на хората и др. следва да се вземат предвид.
              Такива ми ти работи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dobromir Manchev Разгледай мнение

Знам за доста места ПО ЧУЖБИНАТА, на които се плаща по-висока заплата, ако си непушач, защото се счита, че повече време отделяш за работата, докато пушачите се измъкват честичко за по цигарка, следователно работят по-малко.
                Някой да е чувал тука да вирее нещо подобно???
                Аз бях в Англия и там такова нещо няма. Просто ти е забранено да пушиш през работно време. Имаш строго определени почивки през които можеш да правиш каквото си искаш.

Иначе наистина в БГ вече все повече работодатели се интересуват дали пушиш.
                Интериорни Врати

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Подкрепям. 4 цигари по 15 мин - един час по-малко, отдаден на работата.
                  Удобно е за скатаване от работа. Аз лично не го одобрявам, но в крайна сметка това е изцяло решение на работодателя - какви хора да назначава...

Коментар

• Подкрепям. 4 цигари по 15 мин - един час по-малко, отдаден на работата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dobromir Manchev Разгледай мнение

Знам за доста места ПО ЧУЖБИНАТА, на които се плаща по-висока заплата, ако си непушач, защото се счита, че повече време отделяш за работата, докато пушачите се измъкват честичко за по цигарка, следователно работят по-малко.
                      за това не знам, но като цяло работодателите са по-склонни да назначават непушачи на работа,

Коментар

• Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнение
                        Влиза шеф в кабинета на подчинените си и се кара:
                        - Нали съм ви казвал, че е забранено пушенето по време на работа !
                        Някой отговаря:
                        - Че кой работи ?

Коментар

• Влиза шеф в кабинета на подчинените си и се кара:
                          - Нали съм ви казвал, че е забранено пушенето по време на работа !
                          Някой отговаря:
                          - Че кой работи ?
                          Мнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от lamarin Разгледай мнение
                            ...Не мога да вляза в чалга заведение и да искам да ми пуснат Рок.
                            Защо? Можеш.
                            - ама, какво им разбират промитите чалгаджийски мозъци ?

Коментар

• Pyramid аде стига си ни тормозил.
                              Обясни за това под чертата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Дали загрижеността за здравето е по-маловажна от нечия изнервеност?
                                Не мисля. Толкова по "разумните" доводи са списувалите тук пушачи.
                                Явно нуждата да се задоволи т. нар. "никотинов глад" е по-важна от здравето. Със сигурност хората наливат повече пари за цигари, отколкото за грижи за здравето им....
                                НО всеки има право на избор!

Коментар

Working...
                                X