IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тодоре,
    Реших, че по някаква причина не искаш, не можеш да отговориш, а после не съм влизал тук няколко дни. Ще прегледам,
    но сега съм дошъл за друго.
    Поздрави

    Коментар


    • Извиняваий пиша бавно , проверавам правописа.

      Не само криптосите са проблема те се формират като балон в края на цикъла на кредитна експанзия. и са функция от излишната ликвидност и едновременно вероятен противовес , което не задължително да стане веднага или въобще да стане.След спукването балон на Джон Лоу фиатните пари без златен стандарт се налагат масово много по късно . Проблемите са основно два. Свръх дълга в системата . Глобалния дълг е на непознати нива в исторически план 300 процента. В частност дългът на Япония е 500 процента. Само тя е достатъчна да стартира процесите.Втория е не наличието на нова иновация която да създаде достатъчно мащабна нова индустрия , каято да създаде нов растеж. Но тя също ще се нуждае от нов частен дълг .Колко дълг може да понесе глобалната икономика 400 процента 600 процента. Не мисля че криптосите са решение. След тотален финансов крах и изчистване на дълговете. и последствие технологията се възприеме от централните банки или глобална централна банка. Без ключова иновация крито технологията ще доведе дефлациона депресия. Поведението на криптосите дали обуславят бъдещи екстремни процеси и защо мисля така. Уповавам се основно на историята. Имам също нещо предвид относно DJI и GOLD но ще ми трябват няколко месеца.Не се правя на интересен всички тук правим някакви прогнози. Явно имаш афинитет към историята , щом влизаш тук. Историята не ме е вълнувала преди, напоследък чета повече

      Послепис
      Дали криптосите са лаккмус. В края на циклите може да имаме няколко балона или само един открояваш се. През 1929 година са акциите и имотите, 2000 година акции и дот ком балона, 2007 имотите и акциите сега криптосите и донякъде акциите ще видим до къде ще стигнат. При лалетата е един открояващ се. Прекалявам с повтарянето тези неща ги знеш.
      Last edited by Todor Sabev; 28.02.2018, 09:06.

      Коментар


      • Click image for larger version

Name:	Cv9FbPZUEAIBuCO.jpg
Views:	3
Size:	48.5 КБ
ID:	3304993




        Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

        Моля за разрешение да перефразирам! Искам да тествам, че разбирам правилно посланието ти.

        В определени исторически периоди някои строго определени (нека условно ги наречем "ключови") активи започват да демонстрират завишена волатилност, излизаща извън рамките. При констатиране на подобни флуктуации в ключови активи се счита, че това е надежден индикатор за предстоящи социално-икономически сътресения.


        Забележка: преди думата "рамките" трябваше да сложа и някаква друга думичка, от рода: обичайни, естествени, зададени. Вярната дума ще си намери мястото след като стане ясно за точното твърдение от предмета на разговора.

        Това ли е тезата ти?

        Е накрая някой да прояви интерес, до сега само критики осмиване и незаинтересованост. За излизането извън рамките волатилност на активи в историческите период, е важен фактора време, ако процеса е кратък не отключват социално икономически сътресения. Историята с златото през 1869 година и срива на акциите през 1987 година не отключват големи такива. При исторически процеси от по голяма времева рамка винаги отключват. При волатилноста на златото по време на внасянето му в Европа от испанците. Испанската империя е близо до най голямото си разширение. Използва го да взима кредити за да води войни. След това банкрутира и започва да се свива. Британската империя след балона south sea bubble 1720 и след това формиране на дъно на акциите 1874 , губи най важната си колония Америка. Франция след балона 1720 Джон Лоу изпада в дълбока криза , следва френската революция и неуспешната военна експанзия на Наполеон. В Америка дъно на акциите 1843 г и 1857 г следва гражданската война . По Време на консолидацията на американските акции спадат и се качвт с 50 и 90 процента между 1906 г 1921 г. Първа световна воина 1914. Дъно на DJI 1932 , Хитлер идва на власт 1933 , Гладомора в Съветска Украйна., холокост, ядрен апокалипсис. Кризата от 70 години на 20 век имаме волатилност на акциите и златото. Войната между Израел и Египет , Сирия., Смяна на режима в Иран . СССР влиза в Афганистан. Бруталния режим в Камбоджа 25 процента от населението е избито. Установяването на диктатора на Пиночет в Чили, както и установяването на на диктатури в повечето южно американски държави. Има пряка корелация между индекса DJI и броя на демокрациите в глобален мащаб. Има изключения корейската и виетнамската граждански войни се водят по време на бичия пазар от 50 и 60 години, но те на са толкова мащабни процеси на глобално ниво. Но 80 и 90 години са доста мирни. И по наше време падането на DJI с 40 процента след 2000 г , войната с тероризма , Афганистан и Ирак. Глобалната икономическа криза 2008 г . Възникването на Ислямкса Държава , войната в Сирия , Арабската Пролет, Гражданската война в Украйна. Бъдеща икономическа криза ще я преживеем някак си, но социалните сътресения са опасни. Все пак живеем на място където се срещат три религии и три цивилизации. Надявам се да не съм ти досадил с толкова фактология, защото повечето неща ги знаеш. Прилагам историческа графика за по добра ориентация. Относно крипто инструментите за разлика от класическите балони който мисля че се движат почити само право на горе без да връщат така. Поведението на криптосите наподобява стоковите пари но в по екстремна форма.Така че тук имаме нещо по сериозно. И вече писах ако не се обезцени тотално целия крипто пазар до края на годината ще имаме нови върхове и нещата ще загрубеят в следващите десетилетия.
        Успех
        Last edited by Todor Sabev; 28.02.2018, 09:24.

        Коментар


        • Тодоре, не съм те прочел. Маже да е било грешка, може да си ме наругал. Все тая.
          Аз наистина не разбрах еднозначно въпроса ти и исках да внеса яснота преди да попитам за другите важни аспекти на тезата ти.
          Нямаше и грам злонамереност. Мен също понякога не ме разбират и не мога да виня никого. Различни сме.

          Ама, като не пишеш, не мога да разбера.

          Добре, ще попитам още нещо.
          Ако поне частично съм бил прав в предната си теза, ти поради каква причина разбра, че точно криптосите представляват такъв ключов актив, който може да се разглежда като лакмус за бъдещи развития?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
            Понеже в темата биткойн се точи спор са стабилността на криптосите . Пускам мнението си тук. Може би тук ще срещна по голямо разбиране.

            За ЕТАЛОНИТЕ и СТАБИЛНОСТТА
            Вече писах волатилноста на криптосите може би предрича нестабилност в бъдеще.
            Моля за разрешение да перефразирам! Искам да тествам, че разбирам правилно посланието ти.

            В определени исторически периоди някои строго определени (нека условно ги наречем "ключови") активи започват да демонстрират завишена волатилност, излизаща извън рамките. При констатиране на подобни флуктуации в ключови активи се счита, че това е надежден индикатор за предстоящи социално-икономически сътресения.


            Забележка: преди думата "рамките" трябваше да сложа и някаква друга думичка, от рода: обичайни, естествени, зададени. Вярната дума ще си намери мястото след като стане ясно за точното твърдение от предмета на разговора.

            Това ли е тезата ти?

            Коментар


            • Понеже в темата биткойн се точи спор са стабилността на криптосите . Пускам мнението си тук. Може би тук ще срещна по голямо разбиране.

              За ЕТАЛОНИТЕ и СТАБИЛНОСТТА

              Може да подразня пак много хора с историческите си аналогии. Това което се случвало пак ще се случи или обратното,,Този път ще различно,, не важи.
              Стабилни ли са криптосите , разбира се че не . Но когато става въпрос за пазари и психология стабилността не важи, всички те имат свои неста
              билни моменти. Първо акциите ,американските акции между 1835 и 1843 се обезценяват 4 пъти, между 1929 и 1932 девет пъти ,през 1987 за два месеца почити наполвина.Стабилни ли са валутите през 70 години американския долар се обезценя спрямо суровините и златото от 5 до 10 пъти, след тово почва да поскъпва дългосрочно.При хиперинфлация всички знаем какво се случва с марката , лева . зимбабвийския долар. А сега за смятаното за Еталон ЗЛАТО и стабилно ли е то. Пак малко история. По време на възхода на Испанската империя , империята наводнява Европа със злато и сребро добито от колониите. Изобилието му води до поскъпване на стоките и услугите и голяма инфлация. Всъщност златото губи стойността си спрямо тях .Не мога да дам пример точно колко, ако някои има информация да сподели. През 1869 аферата Jay Gould. За кратко през черния петък 24 септември , цената за тройунция достига 160 долара.Макар че от десетилетия се търгува на 20 долара за тройунция. http://www.history.com/news/the-blac...-145-years-ago . След това цената пак е фиксирана на 20,67 за тройунция. До тук с еталоните и стабилността. За разлика от изброените инструменти криптосите проявяват нестабилност и волатилност непрекъснато. Вече писах волатилноста на криптосите може би предрича нестабилност в бъдеще.
              Last edited by Todor Sabev; 27.02.2018, 12:29.

              Коментар


              • La Serrata: Венеция http://investments.dir.bg/_wm/librar...rata-venetsiya
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                  Най-вероятно е да си съвсем права, но просто аз си признавам, че за Поатие в момента в главата си нямам никакви подробности.
                  По Хисторито пускат от време на време предавания за великите, според западняците битки. Трябва да се гледа внимателно обаче, че да се отсее сеното от плявата.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                    Западът (Испания и на Север), т.е. лявото крило на Халифата, никога не е бил приоритет за него, защото там реално не е имало никакви по-сериозни градове, които да се сравнят със супер богатите Александрия, Антиохия, Дамаск, Константинопол и т.н., затова и Испания е превзета абсолютно на бъзик, а силиците на местните им стигат за една 800 годишна Реконкиста - то ние сме разкарали "присъствието" по-бързо. Та така

                    Битката при Константинопол наистина е била величава и напето участие в нея е безспорно, както и на самите ромеи, които унищожават флота на арабите и всяват много сериозна паника сред тях. Има и разни други хипотези, ама сега ме мързи да пиша. Наздраве!
                    Мдъъ, прословутият "гръцки огън"
                    Наздраве!
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                      Вероятно, защото успяват да клъцнат зелката на емира, а при Константинопол предводителя им успява да отърве кожата. Освен това в тази битка те виждат приемственост с Елада - тежката пехота използва нещо като фаланга. Като цяло дрънченето на оръжие е по-голямо от самата битка, но явно има голям психологически ефект - както за арабите, така и за западняците.
                      Западът (Испания и на Север), т.е. лявото крило на Халифата, никога не е бил приоритет за него, защото там реално не е имало никакви по-сериозни градове, които да се сравнят със супер богатите Александрия, Антиохия, Дамаск, Константинопол и т.н., затова и Испания е превзета абсолютно на бъзик, а силиците на местните им стигат за една 800 годишна Реконкиста - то ние сме разкарали "присъствието" по-бързо. Та така

                      Битката при Константинопол наистина е била величава и напето участие в нея е безспорно, както и на самите ромеи, които унищожават флота на арабите и всяват много сериозна паника сред тях. Има и разни други хипотези, ама сега ме мързи да пиша. Наздраве!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Точно така е - странното е, че западняците имат чувство за вина към мамуна-банана, но нямат същото към нас (или по-скоро не им изнася да имат). А при Поатие е пълен смях - то дори не е координарана атака, както сама казваш, а своеволие на местния емир, но на Запад е велика работа това.

                        Апропо, и друг път съм го казвал - обсадата на Константинопол е една от темите, засегната във Властелина на пръстените, като Белия град, нападнат от орките, идващи от юг и изток, и спасен от конния народ, дошъл от север и запад Но ит ова е много малко известен факт, особено като се има предвид че Толкин е близък познат със сър Стивън Рънсиман - най-добрият познавач на Източния Рим и Първата Българска Империя (Империя!!!!) на запад от София...

                        Но ти ние сами не си знаем историята и се прекланяме пред фалшиви идоли с ниското самочувствие на маргинали, а очакваме Западът да ни величае
                        Вероятно, защото успяват да клъцнат зелката на емира, а при Константинопол предводителя им успява да отърве кожата. Освен това в тази битка те виждат приемственост с Елада - тежката пехота използва нещо като фаланга. Като цяло дрънченето на оръжие е по-голямо от самата битка, но явно има голям психологически ефект - както за арабите, така и за западняците.
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                          Мисля, че двете битки са несравними - първо като брой участници и второ като стратегия и тактика. Възможно е да не съм права, но при Поатие арабите по-скоро са "прескочили" от Испания за един бърз обир. Докато при Константинопол е имало дълга обсада, превърната после в реобсада /ако може да се използва този термин от картите/.
                          Общо взето, Югоизточна Европа е спирала какви ли не набези, та да може Западна да се чувства комфортно и да просперира.
                          Най-вероятно е да си съвсем права, но просто аз си признавам, че за Поатие в момента в главата си нямам никакви подробности.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                            Мисля, че двете битки са несравними - първо като брой участници и второ като стратегия и тактика. Възможно е да не съм права, но при Поатие арабите по-скоро са "прескочили" от Испания за един бърз обир. Докато при Константинопол е имало дълга обсада, превърната после в реобсада /ако може да се използва този термин от картите/.
                            Общо взето, Югоизточна Европа е спирала какви ли не набези, та да може Западна да се чувства комфортно и да просперира.
                            Точно така е - странното е, че западняците имат чувство за вина към мамуна-банана, но нямат същото към нас (или по-скоро не им изнася да имат). А при Поатие е пълен смях - то дори не е координарана атака, както сама казваш, а своеволие на местния емир, но на Запад е велика работа това.

                            Апропо, и друг път съм го казвал - обсадата на Константинопол е една от темите, засегната във Властелина на пръстените, като Белия град, нападнат от орките, идващи от юг и изток, и спасен от конния народ, дошъл от север и запад Но ит ова е много малко известен факт, особено като се има предвид че Толкин е близък познат със сър Стивън Рънсиман - най-добрият познавач на Източния Рим и Първата Българска Империя (Империя!!!!) на запад от София...

                            Но ти ние сами не си знаем историята и се прекланяме пред фалшиви идоли с ниското самочувствие на маргинали, а очакваме Западът да ни величае
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

                              Ами прави са да дърпат чергата към тях си!
                              Така се прави!
                              И аз викам ние да направим нещо такова, още повече че нашият принос предхожда във времето.
                              За да си наложим приноса си трябва и нахалство, все пак.
                              Ако чакаме на западняците, те ще се правят на разсеяни.
                              Те се разсейват за исторически далеч по-актуални събития - например че Полша им спасява задниците през 17 век при Виена, когато австрийците са буквално по бели гащи.
                              Мисля, че двете битки са несравними - първо като брой участници и второ като стратегия и тактика. Възможно е да не съм права, но при Поатие арабите по-скоро са "прескочили" от Испания за един бърз обир. Докато при Константинопол е имало дълга обсада, превърната после в реобсада /ако може да се използва този термин от картите/.
                              Общо взето, Югоизточна Европа е спирала какви ли не набези, та да може Западна да се чувства комфортно и да просперира.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                За това - с две ръце ЗА!
                                За Виена 1683 е малко по-сложна работата и не са баш на 100% поляците, но нейсе, да не издребняваме, а и не ни касае особено, даже по-зле се е получило за нас, защото целият западен български дял от Белград през ЧИпровци та чак до Куманово и Скопие е бастисан. И то здраво бастисан, ала и това е друга тема...
                                Да, да! Така е. С колежката друг акцент дадохме.

                                Коментар

                                Working...
                                X