IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Защо Воложските българи говорят на турски ?
    Gross, запри се малко, че с тоя автохтонизъм така си си напълнил главата, че дори хорица-тролове ти се смеят, недей, добронамерено ти го казвам, защото за теб поне съм убеден, че не си трол! Между турски и тюркски разликата е от земята до небето, горе долу подобна е разликата между българите на Котраг и населението на Казанското ханство през 16-ти век. Хубав уикенд от мен - умен човек си, но е хубаво да четеш някои неща в оригинал, зашото всеки интерпретера нещата както му дойде за добре - както казват ингилизите - we don't see things as they are, we see them as we are
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Защо Воложските българи говорят на турски ?
      Не са били езиково претопени в славянския все още?

Коментар

• Защо Воложските българи говорят на турски ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Би ли ми обяснил как с език може да докажеш родствена връзка? Това е абсолютно невъзможно, ако не можеш да го подкрепиш и с някой летопис или археология. Дори знаем защо българския и руския са много близки, но то не e заради физическо преселение на хора. Първо българите са дали много думи на руснаците с църквата. От църквата те са отишли по селата. До края на 17-ти век в Москва е било снобско да говориш на български. Да ти обяснявам ли как пък много руски думи са пренесени у нас след 1878-ма и 1944-та? Не е било с преселения на хора.

В света никога и никъде не е съществувал славянски език. Съществува славянска група езици, наречена така исторически въз основа на измислиците на Мавро Орбини и Панславинизма, но на група езици няма как да се говори. Сетих se, че някой тук може да си помисли, че си измислям думата Панславинизъм. Това е огромна организация на групи хора, които са си правели конгреси, имали са си знаме и за които кой знае защо официалната ни история отново е забравила да напише и една дума в учебниците ни, а ние сме една от най-панславянските държави.

Да, това изказване на Б.Димитров е кратко, но всичко което е казвал преди това е на интернет, като тук
          https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/160601

Фалшификациите на официалната ни история са с чудовищен размер и всеки интелигентен човек би трябвало да може да го види след прочитане и на една страница смислена информация. Не виждаш ли, че историците ни са се покрили тотално по въпроса. Най-много да се яви някой професор-глупак като оная от Пловдив и най-доброто доказателство което ще може да ти даде е, че тя е професионален историк и да слушаш какво ще ти каже без да задаваш въпроси, които изразяват съмнения в думите й защото знаеш ли как може да ти вика?
          Кръв /ДНК/ се на унаследява, език се придобива /в двуезичните народи се налага, този който е с по-елементарна граматика/, а религията се налага - било то с добро или лошо.

Това, че има заемки на думи на един език в друг език / от български към руски и обратно/, в никакъв случай не е показател за принадлежност към една и съща езикова група. Всичко зависи от структура на граматиката. Например, съвременният английски език има много повече думи с френски произход, отколкото такива със саксонски. Но граматиката му е по-близка до немската, та затова и той е включен в тази езикова група. В тази връзка според мен съществуване на славянската група езици се основава именно на общия граматичен строеж, а не на близката лексика.

П.П. Извинявам се - добър ден!

​​​​​​​
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

А какво казват езиковедите и историците на езика, забравих точното название на тази наука, за очевидната (слухочувната, по-точно) общност на т.н. славянски езици, славянски език? Докъде в миналото се простира тя? Нима е въведена с декрет или е измислена в 18-ти век само като удобна дума?
            Щом нямало славяни, кви са тея славянски езици?

Това, което каза в клипа Б. Димитров за общността на езика, е много малко и не търпи елементарна логическа критика даже от гледна точка на лаика, какъвто съм аз.

Господа, с това питам, не заемам страна в спора.
            Би ли ми обяснил как с език може да докажеш родствена връзка? Това е абсолютно невъзможно, ако не можеш да го подкрепиш и с някой летопис или археология. Дори знаем защо българския и руския са много близки, но то не e заради физическо преселение на хора. Първо българите са дали много думи на руснаците с църквата. От църквата те са отишли по селата. До края на 17-ти век в Москва е било снобско да говориш на български. Да ти обяснявам ли как пък много руски думи са пренесени у нас след 1878-ма и 1944-та? Не е било с преселения на хора.

В света никога и никъде не е съществувал славянски език. Съществува славянска група езици, наречена така исторически въз основа на измислиците на Мавро Орбини и Панславинизма, но на група езици няма как да се говори. Сетих se, че някой тук може да си помисли, че си измислям думата Панславинизъм. Това е огромна организация на групи хора, които са си правели конгреси, имали са си знаме и за които кой знае защо официалната ни история отново е забравила да напише и една дума в учебниците ни, а ние сме една от най-панславянските държави.

Да, това изказване на Б.Димитров е кратко, но всичко което е казвал преди това е на интернет, като тук
            https://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/160601

Фалшификациите на официалната ни история са с чудовищен размер и всеки интелигентен човек би трябвало да може да го види след прочитане и на една страница смислена информация. Не виждаш ли, че историците ни са се покрили тотално по въпроса. Най-много да се яви някой професор-глупак като оная от Пловдив и най-доброто доказателство което ще може да ти даде е, че тя е професионален историк и да слушаш какво ще ти каже без да задаваш въпроси, които изразяват съмнения в думите й защото знаеш ли как може да ти вика?
            Last edited by fon; 18.01.2019, 14:03.

Коментар

Божидар Димитров използваше аргументи и доказателства от вида "Вервайте ми",

Та ето какво казва тук притиснат накрая.
              https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY
              А какво казват езиковедите и историците на езика, забравих точното название на тази наука, за очевидната (слухочувната, по-точно) общност на т.н. славянски езици, славянски език? Докъде в миналото се простира тя? Нима е въведена с декрет или е измислена в 18-ти век само като удобна дума?
              Щом нямало славяни, кви са тея славянски езици?

Това, което каза в клипа Б. Димитров за общността на езика, е много малко и не търпи елементарна логическа критика даже от гледна точка на лаика, какъвто съм аз.

Господа, с това питам, не заемам страна в спора.
              Last edited by R1a1; 18.01.2019, 09:35.

Коментар

• 4ervenasgan, кой разбрал - разбрал.. Те и затова интелигентните хора спряха да пишат в темата.
                Нека се придържаме към съвета на Груьо - не хранете трол(овете)!

Коментар

• Първоначално изпратено от male4ko
                  Ей, тая тема съвсвм утече...
                  Много жалко.
                  Защо? Защото fon не се бие у гърдите и не скубе от там косми, крещейки "булгаааар, булгааар" ли?

Аз пък мисля, че доста аргументирано се изказва и доказва.

"Гръцките" заигравки в началото, нормално подразниха патрЕотично настроените "историчари", но това не променя повечето от твърденията му.
                  Last edited by RUBLA; 17.01.2019, 15:48.

Коментар

• Божидар Димитров използваше аргументи и доказателства от вида "Вервайте ми", "Аз ви го казвам, професионален историк съм", "тия дето твърдят , че е нямало славяни у нас са копелета, платени от чужди разузнавания". Да, ама ние вече сме по-интелигентни отколкото си е мислел. Та ето какво казва тук притиснат накрая.
                    https://www.youtube.com/watch?v=guBaXY26wxY

Трябват ви две минути за да го изгледате и да не носите все още слухов апарат. Според официалната ни история у нас е имало море от славяни, траките са били почти измрели и дошли конници от Фанагория. В края на 7-ми век. Ако не си я спомняте. Явно тук са ги чакали другите българи които са били тук още от 5-ти век, водили са войни и са ги чакали. А те там са препускали маскирани като утигури и подобни.

Моят съвет е, ако искаш да се ориентираш в този създаден хаос първо за себе си, да се захванеш първо не с нашите професионални историци, не с такива от 19ти, 17ти век или 14ти век, а с летописи на съвременници. Дори Теофан Изповедник не е съвременник на въпросните събития.Такива летописи има достатъчно. Не са идеални и в идеален вид но ги има.
                    Last edited by fon; 17.01.2019, 14:32.

Коментар

Искам да ти кажа ,че най-древните селища на българите трябва да ги търсим на Урал.На Балканите идват много по- късно първо като траки и в 7в
                      водени от Аспарух и Кубер.
                      Ама какво значи това "искам да ти кажа". Това са някакви безпочвени твърдения, да оставим въпроса, че и изобщо не се познаваме. Какво означава "Вярно е". Аз мога да вярвам само на първоизточници и доказателства. Аз ти дадох първоизточник на латински и ти го подмина като пътен знак, все едно не съществува и пак отиваш на някакви легенди и измислици от Теофан Изповедник и Панславинизма, които няма как да са се случили. Как така трябва да търсим българите на Урал през 7ми век и някакъв си Кубер по Фанагория пък БЪлгарите водят жестока война още през 499г до Константинопол? Тези българи с влакове ли са ги извозвали до тук или със самолети? Всеки нормален човек би трябвало да се досети, че това е невъзможно. А как си представяш да си победител във войната и пак да си заминеш в Урал. Те всичките психично болни ли са били? Или трябва да ти обяснявам, че спечелилия война се счита вече за собственик на тази територия? Ти би ли ми оставил каквото имаш тук и да идеш в Урал?

Искам да признаеш и осъзнаеш първо каква война се е водила от Българите през 499г. защото имам още доста цитати и летописи които мога да ти дам за да видиш, че официалната ни древна история не е нищо повече от един идиотизъм. Има и други войни между ромеи и Българи между 499г и 681г и за тях имаме летописи и доказателства. Гледах предаването история.бг. Води го някакъв дето се прави на историк, а е фиолог. С платена и подбрана публика. Няма и 5 коментара на сайта на предаването - велико. Едно момче зададе разумен въпрос и някаква професорка от Пловдив като му скочи с "доказателства си" - "Ти знаеш ли, че няма нито един професионален историк дори да обсъжда тези глупости". Това ли се счита за доказателство при историците ни? Това е изключително долно поведение за някой си, който е станал професор кой знае как. Ами дай да се разберем тези историци ли са идиоти или нас ще правят още дълго на идиоти.

Коментар

Не съм запознат с Джагфар Тахири. Сега проверявам и виждам, че това е някакъв документ или книга от 1680г Нямам нищо против да обсъдя всичко за тази книга но и инфото на интернет за нея не изглежда много. Все пак годината на издаването ме настройва веднага да съм много подозрителен и критичен към нея.

Аз ти давам цитат за войната между българи и ромеи през 499г на 70км от Константинопол от много надежден летописец живял и писал точно през 499г в самия Константинопол. Той и да е искал е нямало как да си измисли думата БЪЛГАРИ по това време. Първоизточниците са пълни с легенди, митове и религия. Ти кой би избрал на първо място за да започнеш да си изграждаш теорията?
                        Вярно е, Бледа брат на Атила нахлува да граби Византия и после се оттегля в Панония в 441г.
                        Last edited by Grosss; 17.01.2019, 12:53.

Коментар

• Искам да ти кажа ,че най-древните селища на българите трябва да ги търсим на Урал.На Балканите идват много по- късно първо като траки и в 7в
                          водени от Аспарух и Кубер.

Коментар

Четох писанията на Джагфар Тахири и той го е писал едно към едно.
                            Не съм запознат с Джагфар Тахири. Сега проверявам и виждам, че това е някакъв документ или книга от 1680г Нямам нищо против да обсъдя всичко за тази книга но и инфото на интернет за нея не изглежда много. Все пак годината на издаването ме настройва веднага да съм много подозрителен и критичен към нея.

Аз ти давам цитат за войната между българи и ромеи през 499г на 70км от Константинопол от много надежден летописец живял и писал точно през 499г в самия Константинопол. Той и да е искал е нямало как да си измисли думата БЪЛГАРИ по това време. Първоизточниците са пълни с легенди, митове и религия. Ти кой би избрал на първо място за да започнеш да си изграждаш теорията?

Коментар

Ама отделяй ми цитати и казвай ясно какво искаш да кажеш. Аз така ли правя? Праскам линкове към цели сайтове и книги - "ами намери си информацията, тя е там". На въпросния сайт за 30 секунди не виждам нито един първоизточник и за момента не виждам защо трябва и да се зачитам.

Procopius of Caesarea (500– 554г) в трета книга на History of the Wars казва: "Готите включваха много народи преди, както и сега, като най-великите и важни между тях са гетите, вандалите, визиготите и гепидите"

Това вярваш ли, че го е написал Прокопий или да му търся оригинала? Пише ясно, че по това време гетите са били съставна част от готите. Достатъчно ясно ли е? В различни времена и от различини съседи и хора гетите са наричани с различни имена - сещам се за гети, готи, траки, склави, скити, варвари и ... българи.
                              Четох писанията на Джагфар Тахири и той го е писал едно към едно.В началото бе държавата Идел 15 хил г пр хр на Урал .На юг тази държава е
                              граничела с тюрските народи /Памир ,Алтай,Средна Азия/на северозапад с угрофините/народите на Скандинавия и германите/ След една война
                              с угрофините народите на Идел се пръскат из цяла Азиа и Европа.Създават държави като Шумер,Троя,Бактрия и една част отива чак в Индия.
                              Траките,скитите,сарматите,аланите всички тия народи произлизат от Идел .Ето защо когато хуно-българите се завръщат след години в Европа
                              тия народи ги припознават като съюзници и братя.Готите са угрофини затова българо-хуните ги бият където им паднат,както и Вандалите,Англо-
                              Саксите и тем подобни.
                              Last edited by Grosss; 17.01.2019, 12:27.

Коментар

• Сега влизам в темата, много е интересна.
                                порових, от любопитство, доколко може да е достоверно, това което пише фон. това е едно от нещата, които открих.

http://bulgares.blog.bg/history/2018...ysed-i.1593431

но и в блога се случва, като в темата, един изкаже аргументирано мнение и няколко човека подхвърлят забележки.

фон, пиши си и не се връзвай на груйчо, той е специалист по всичко.
                                Last edited by RUBLA; 17.01.2019, 13:02. Причина: Изтрито мнение.
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X