IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Като територия най- голяма е империята на Чингиз хан и Кубилай, а дълговечно Китай..Япония отстъпва на Китай..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      И аз така мисля tnm....И още дълго ще го държи..Скоро Китай ще е първи по всичко..
      Сега се замислих, че Япония и в момента си има император. И те са доста древни.
      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

Коментар

Груйче, а какво и е Имперското на Португалия..А днес на Франция и Испания и Турция..По важно е да са дълговечни иначе всичко има възход и падение..Те специално не са загубили и много територии Хората имат днес силна държава на 3000 години с колко милиарда население- 1.2-1.3...
        Като продължителност номер 1 е Византия,иначе най-голяма като територия е Британската Империя.https://iskamdaznam.com/naj-velikite-imperii/

Коментар

• Пак за Империите то май Монголската е била най - голяма, пък сега пишат на кирилица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Египетската цивилизация или бъркам.
            Не баш Империя, но са независима цивилизация. което е по- висок ранг от Империя.
            Сър Събев, не издребнявай с империите и цивилизациите.

Древен Египет:
            1. Старо царство - 2900- 2270 г. пр. н.е;
            2. Първи преходен период - 2270 -2100 г. пр. н.е;
            3. Средно царство - 2100 - 1700 г. пр. н..е.;
            4. Втори преходен период - 1700 - 1555 г. пр. н.. е;
            6. Средно царство - 1555 - 1090г. пр. н.е;
            7. Трети преходен период - 1090 - 712 г. пр. н.е.;
            8. Късна епоха - 712 - 525 г. пр. н. е;
            9. Персийско владичество - 525 - 332 пр. н. е;
            10. Гръко - римско владичество - 332 г. пр. н. е - 638 г. от н.е.
            Годините, както всичко в историята са приблизителни Доколко са били царства и кога точно са станали нещо като империя - да дойде Арахната и да ни поясни.

Колкото до братята китайци - и те си имат някакъв мистичен пред период с някакъв Жълт Император, но като империя мисля, че могат да се разглеждат от 250 г. пр. н.е.

П.П. Не ти пожелавам "Наздраве", защото знам, че си загрижен за доброто ми име
            Last edited by tnm; 18.03.2019, 16:24.
            Мечо

Коментар

• Ами може и това да стане..Има пряка връзка между население и развитие на икономиката..За Нигерия не знам, но за Индия е сигурно и има много прогнози.. Може и Трак да е прав за Нигерия..Там племената- даже съседните нямат общ език и се разбират на английски

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

E, то по тая логика и Индия е империя, а след 50 години, като станат нигерийците 1 милиард, и те ще са империя, и ще ни учат, че Уаканда е спасила света от хитлеро-шафистите, дето се биели, за да окрадат високите технологии на мадър африка
                Нигерия и сега си е империя.

Коментар

Груйче, а какво и е Имперското на Португалия..А днес на Франция и Испания и Турция..По важно е да са дълговечни иначе всичко има възход и падение..Те специално не са загубили и много територии Хората имат днес силна държава на 3000 години с колко милиарда население- 1.2-1.3...
                  E, то по тая логика и Индия е империя, а след 50 години, като станат нигерийците 1 милиард, и те ще са империя, и ще ни учат, че Уаканда е спасила света от хитлеро-шафистите, дето се биели, за да окрадат високите технологии на мадър африка
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Груйче, а какво и е Имперското на Португалия..А днес на Франция и Испания и Турция..По важно е да са дълговечни иначе всичко има възход и падение..Те специално не са загубили и много територии Хората имат днес силна държава на 3000 години с колко милиарда население- 1.2-1.3...
                    Last edited by Kiro; 18.03.2019, 16:07.

Коментар

И аз така мисля tnm....И още дълго ще го държи..Скоро Китай ще е първи по всичко..
                      Би ли ми казал какво и е имперското на Поднебесната през 19 век? Или през 14? Да не се връщам по-назад, че тогава бая бой са яли от някакви си тибетци, д ане говорим, че и арабелите са ги драли - просто са били прекалено големи, та никой не му се е занимавало с тях
                      Иначе и аз съм фен на чините, ама е малко сложно да говорим за континуитет при тях - почти като при нас. Ние империя ли сме в 11 век? Или в 15-ти?
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Не баш Империя, но са независима цивилизация. което е по- висок ранг от Империя.
                        Византия 1100 г.

Коментар

• И аз така мисля tnm....И още дълго ще го държи..Скоро Китай ще е първи по всичко..
                          Last edited by Kiro; 18.03.2019, 15:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Струва ми се, че Поднебесната все още държи първенството.
                            Last edited by Todor Sabev; 18.03.2019, 15:49.

Коментар

Груйче, коя е най- дълговечната империя в историята, защото най- големите достигнати империи не са най дълговечни..
                              Струва ми се, че Поднебесната все още държи първенството.
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тук ще подкрепя Спарт-ачето - тълпата никога не е съзидаваща, тя винаги е разрушителна. Дядо ми (светла му памет) обичаше да казва - когато тръгнат бурните води, сухите лайна са най-отгоре!

При Рим наистина колоните ебавата майката на всичко - преди е било огромен престиж да си гражданин на Рим, чавето ти да иде там, а не да клечи в блатата на Онгъла, в степта на пустата или горите на Германия, че даже е било и далаверка - хляб и зрелища за без пари, а ако се позмогнеш, и курви може да си купих, и всичко. Ти си от големите хора, а не някакъв смрадлив вожд на нищо незначещо варварско племе, дето събира пари като данък, ама после пак търчи в Рим да си купи нещо с тях, че иначе няма какво да ги прави...
                                Мислиш линеарно.
                                По голяма част от всички големи умове и творци са по времето на ренесанса , просвещението и индустриалната революция произлизат от обикновени семейства. не за друго щот базата е по - голяма. а потомствени аристократи почити няма. Така че в случая ,,тълпата,, е съзидателна.
                                А в Рим такъв процес не тече а по точно обратното и там тълпата е разрушителна.

Коментар

Working...
                                X