IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Така са комунистическите продажници, кълнат се и се продават на Москва за рубли, но приемат всякакви пари стига да са много.. Вчера са едни фили, днес други, но все за пари , постове и облаги..

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

tnm-то както знаеш, мрази да ровичка из нета. Също знаеш, че поради полученото добро възпитание в най-ранна детска възраст е почитател на българщината във всичките й форми и проявления до мозъка на кухите си кости, та затова взе думата по повдигната тема.

Познавайки мимикрията на въпросния господин /хамелеонът бледнее пред него с всичките си окраски взети заедно/, въобще не ми мина през ума, че това, което е публикувал Киро е фалшива новина. Прилича му на господин Инджев да споделя такива евентуалности.
      Kakто Грую споделя,това да си почитател на българщината,неминуемо те сблъсква челно с русофилщината.
      Той го е написал подробно.
      И понеже не могат да го оборят Инджев с факти,почват да пускат фейк ,какво искал да каже автора.
      Какъв бил преди 40г и щом бил такъв няма право да пише и сега-виж ако пишеше дитирамби за Русия той щеше да бъде велик.
      Хайде бъдете живи и здрави.
      http://milom.blog.bg/

Коментар

• Пич ти си още по евтин и смешен щом си готов да наричаш чуждото мнение фейк..Тезата е , че войната не е освободителна, а поробителна ..И ти ли си комунистичеко мекере, то краставите магарета през девет баира..Ти пък се нас....аа
        Last edited by Kiro; 19.03.2019, 18:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
          Бях решил да не пиша ,но Киро се оляяяяя
          Изводите му са отвратителен фалш .
          Къде в книгата пише ,че опълченците са идиоти,другите били кретени и т.н.
          И се учудвам на ТНМ и Грую ,че се хванаха на евтиния фейк на киро.

tnm-то както знаеш, мрази да ровичка из нета. Също знаеш, че поради полученото добро възпитание в най-ранна детска възраст, е почитател на българщината във всичките й форми и проявления до мозъка на кухите си кости, та затова взе думата по повдигната тема.

Познавайки мимикрията на въпросния господин /хамелеонът бледнее пред него с всичките си окраски взети заедно/, въобще не ми мина през ума, че това, което е публикувал Киро е фалшива новина. Прилича му на господин Инджев да споделя такива евентуалности.
          Last edited by tnm; 19.03.2019, 18:33.
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение

Значи ти си чел тази пародия !!!!!
            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
              Иво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. Руско-турската война била поробителна, а не освободителна. Българите от онова време са я почувствали като освободителна и така са я нарекли. Ако беше поробителна, щяха ли да помагат на руснаците?
              Опълченците, според Иво Инджев, са били пълни идиоти, щом са се сражавали на Шипка и са умирали за поробването на народа си.
              Плевенчани, Габровци и всички българи от Северна България също са били кретени щом са помагали на поробителя, руската армия.
              Иво Инджев е умен човек, но и най-умният си е малко прост.Kak да му вярваме днес когато вчера се е клел във верност пред устава на БКП и са го изпратили да следва в СССР като отроче на активни борци комунисти.. Спомням си временато , когато клеймеше лошият Израел и по комунистическа заръка защитаваше палестинците..
              Иво Инджев може да е образован човек, но говори и пише това, за което му се плаща добре..Да хвалим или да презираме такива хора..

http://milom.blog.bg/

Коментар

• Браво Груйче..Да си останем българофили..

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Отначало, съвсем първосигнално мислех да му тегля една на образования господин. Знаеш, и аз като хаджи Грую паля от четвърт, но при мен това става когато иде на реч за опълченците и боевете при връх Свети Никола. Оставям настрана интересите на имперска Русия и причините, които са накарали нейният владетел да започне тази война. За мен това в случая не е е от решаващо значение.

Опитвам се и дори вече успявам да не се дразня от обидите, отправени към предците ми, които са се качвали по бавните и стръмни пътеки към билото на Балкана в най-големите горещини или са се грижили за ранените и са прали кървавите бинтове. Родовата ми памет е наситена както с мрачни, така и с ярки спомени от миналото ни. За много неща мога да изпитвам неудобство, но Шипченската епопея не е от тях.

Разумният човек знае, че няма как да промени станалото в годините назад. На него е подвластно само да приеме случилото се и да продължи напред. Интерпретациите на минали събития, свободното тълкуване, произнасянето на присъди и подхвърлянето на обиди е характерно за хората, на които не им достига благородство. А мен такива хора напоследък не ме впечатляват. Затова не мога и една ругатня да им отправя.

С времето разбрах, че има хора, които трудно стават когато паднат. Не на всеки е дадено да притежава сила на характера и да отстоява във времето принципите си. Прегъват се като швейцарски ножчета, коленичат, лягат - слугинаж. Но и наличието на подобни австралопитеци си има своето място в нашето съвремие. Все пак те са живо потвърждения за наличието на човешката еволюция

така е, тнм, но както каза и барбарона - не гледайте пръста (Иво Инджев), а цялостното произведение. За мен ИИ е един вече озлобен стар човек, който живее, за да мрази и да пренаписва с комунистически план родната история.

Апропо, има едни репортажи на очевидци на войната, които ясно показват, как населението, усетило "любовта на братушки" през 1812 и особено 1829, някакси хич не ще да го освобождават за пореден път и накрая пак турците да дойдат и да ги изколят или да се налага да емигрират в молдовската пустиня. Другото население, разбира се, посреща руснаците като освободители, какво става после, мога да разказват и в Стара Загора, и в Казанлък, и в Карлово, и в Елена....

Напълно си права за благородството - ноблес облигат - но то не е за всеки. Аз например, чистосърдечно си го признавам, не съм благороден в повечето случаи. И е така, защото съм слаб. Странно защо силната Русия, която следва да е благородна по дифолт, изисква от нас робско подчинение, верноподаничество и лизане на казашкия ботуш - не ми се връзва това с ноблес облигат...

Вечна слава на героите от онези знаменателни дни - в историята наистина няма "ако", така че нека затворим тази страница с балгородство, което явно липсва и в русофилите, и в американофилите. Дано го има в българофилите!
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Браво ТНМ..

Коментар

Иво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. Руско-турската война била поробителна, а не освободителна. Българите от онова време са я почувствали като освободителна и така са я нарекли. Ако беше поробителна, щяха ли да помагат на руснаците?
                      Опълченците, според Иво Инджев, са били пълни идиоти, щом са се сражавали на Шипка и са умирали за поробването на народа си.
                      Плевенчани, Габровци и всички българи от Северна България също са били кретени щом са помагали на поробителя, руската армия.
                      Иво Инджев е умен човек, но и най-умният си е малко прост.Kak да му вярваме днес когато вчера се е клел във верност пред устава на БКП и са го изпратили да следва в СССР като отроче на активни борци комунисти.. Спомням си временато , когато клеймеше лошият Израел и по комунистическа заръка защитаваше палестинците.. Иво Инджев може да е образован човек, но говори и пише това, за което му се плаща добре..Да хвалим или да презираме такива хора..

Отначало, съвсем първосигнално мислех да му тегля една на образования господин. Знаеш, и аз като хаджи Грую паля от четвърт, но при мен това става когато иде на реч за опълченците и боевете при връх Свети Никола. Оставям настрана интересите на имперска Русия и причините, които са накарали нейният владетел да започне тази война. За мен това в случая не е е от решаващо значение.

Опитвам се и дори вече успявам да не се дразня от обидите, отправени към предците ми, които са се качвали по бавните и стръмни пътеки към билото на Балкана в най-големите горещини или са се грижили за ранените и са прали кървавите бинтове. Родовата ми памет е наситена както с мрачни, така и с ярки спомени от миналото ни. За много неща мога да изпитвам неудобство, но Шипченската епопея не е от тях.

Разумният човек знае, че няма как да промени станалото в годините назад. На него е подвластно само да приеме случилото се и да продължи напред. Интерпретациите на минали събития, свободното тълкуване, произнасянето на присъди и подхвърлянето на обиди е характерно за хората, на които не им достига благородство. А мен такива хора напоследък не ме впечатляват. Затова не мога и една ругатня да им отправя.

С времето разбрах, че има хора, които трудно стават когато паднат. Не на всеки е дадено да притежава сила на характера и да отстоява във времето принципите си. Прегъват се като швейцарски ножчета, коленичат, лягат - слугинаж. Но и наличието на подобни австралопитеци си има своето място в нашето съвремие. Все пак те са живо потвърждения за наличието на човешката еволюция

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

• Коментирай това което посочва показалеца, не коментирай показалеца
                        Грую Груев го прави перфектно

Този твой показалец от БКП все сочи според парите..Съгласен съм с Груйчето..Разбира се, че Русаия е гледала своите инереси в историята..Всеки нормален го знае, другото е на двата полуса- русофили и русофоби, а българофилите са много малко..Сега ти коментирай показалеца..

Коментар

• Снощи в "История.бг имаше интересна дискусия на тема причините за смъртта на българските средновековни владетели.
                          Заключението бе, че само четирима български владетели са убити от противник на бойното поле.
                          Останалите - от "приятелски огън" или болести.
                          Направи ми впечатление също факта, че всъщност рода Дуло па Аспарух управлява само четири поколения до към 738 или 750 година.
                          Последният от рода - хан Севар е правнук на Аспарух и е убит /както вероятно и целия род/ от хан Кормисош, който установява
                          властта на рода Вокил /според някои историци - славянски/ и мести столицата от Онгъла в Плиска.

Коментар

Иво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. ...
                            Коментирай това което посочва показалеца, не коментирай показалеца
                            Грую Груев го прави перфектно
                            Last edited by barbaron; 19.03.2019, 13:13.

Коментар

• Така, ето как се вадят нещата от контекста - браво на барбарона за цитираното мнение на историка, той много добре го е казал - да, войната е освободителна, но българите не сме роби. И за Първата световна е вярно, и за абсолютното противопоставяне на Русия на Съединението и църковната независимост. Въобще Русия си гледа нейния интерес, който много, ама много по-често е в противовес на България, отколкото в неин плюс.

Аз ще цитирам само 4 от случаите, в които Русия (СССР) е бил зад България (т.е. интересите ни са съвпадали)
                              - Войната от 1877-78
                              - Независимостта от 1908
                              - Връщането на Южна Добруджа през 1940
                              - Непозволяване разпарчетосването на България след ВСВ (но и недаване на статут на съвоюваща страна, както и превръщането ни в сателит)

Срещу тях мога да дам поне 8 случая, в които Русия е срещу България:
                              - Войната от 1812 - погроми над българското население и територия, довели до освобождението на Сърбия - в Белград паметник на руския император няма
                              - Войната от 1828-29 - погроми над българското население и територия, довели до освобождението на Гърция - в Атина паметник на руския император няма
                              - Войната от 1853-1856 - косвено - тук пристигат стотици хиляди мюсюлмански маргинали, прогонени от Русия и настанени у нас, Реално те са пряката причина за Априлското въстание, заради жестоките репресии върху местното население и търговията у нас
                              - Съединението - категорично против
                              - Илинденско-Преображенското въстание - категорично против, именно намесата на Русия спира България да помогне на брата-роб в Македония и Тракия - историческо предателство от нас, за да слушаме волята на Русия
                              - Балкански войни - не само че не спазва договора ни от 1902, но Русия дава понтони на Румъния, за да ни удари в гръб, а за капак дори не спира Турция, която си влиза най-спокойно в Тракия и извършва първия геноцид в Европа през 20-ти век
                              - Първа световна - то е ясно, винаги и за всичко в помощ на Сърбия и против България
                              - Втора световна - макар България да не обявява война на СССР, то СССР обявява война на България, а бомбрадировките над български градове са координирани със същия, макар и извършени изцяло от американска авиация

Та Русия си има нейния път и когато той не съвпада с нашия, ни го начуква здраво, Пита се в задачата - а защо ние трябва да координираме пътя си с Русия и най-вече - за чий хуй и дължим вечна благодарност. Айде да го духат и стига толкова - благодарим, но с такива приятели като Русия, врагове не ни трябват!
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Иво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. Руско-турската война била поробителна, а не освободителна. Българите от онова време са я почувствали като освободителна и така са я нарекли. Ако беше поробителна, щяха ли да помагат на руснаците?
                                Иво Инджев е умен човек, но и най-умният си е малко прост.Kak да му вярваме днес когато вчера се е клел във верност пред устава на БКП и са го изпратили да следва в СССР като отроче на активни борци комунисти.. Спомням си временато , когато клеймеше лошият Израел и по комунистическа заръка защитаваше палестинците.. Иво Инджев може да е образован човек, но говори и пише това, за което му се плаща добре..Да хвалим или да презираме такива хора..

Коментар

Working...
                                X