Така са комунистическите продажници, кълнат се и се продават на Москва за рубли, но приемат всякакви пари стига да са много.. Вчера са едни фили, днес други, но все за пари , постове и облаги..
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
История
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
tnm-то както знаеш, мрази да ровичка из нета. Също знаеш, че поради полученото добро възпитание в най-ранна детска възраст е почитател на българщината във всичките й форми и проявления до мозъка на кухите си кости, та затова взе думата по повдигната тема.
Познавайки мимикрията на въпросния господин /хамелеонът бледнее пред него с всичките си окраски взети заедно/, въобще не ми мина през ума, че това, което е публикувал Киро е фалшива новина. Прилича му на господин Инджев да споделя такива евентуалности.
Той го е написал подробно.
И понеже не могат да го оборят Инджев с факти,почват да пускат фейк ,какво искал да каже автора.
Какъв бил преди 40г и щом бил такъв няма право да пише и сега-виж ако пишеше дитирамби за Русия той щеше да бъде велик.
Хайде бъдете живи и здрави.http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Пич ти си още по евтин и смешен щом си готов да наричаш чуждото мнение фейк..Тезата е , че войната не е освободителна, а поробителна ..И ти ли си комунистичеко мекере, то краставите магарета през девет баира..Ти пък се нас....ааLast edited by Kiro; 19.03.2019, 18:39.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеБях решил да не пиша ,но Киро се оляяяяя
Изводите му са отвратителен фалш .
Къде в книгата пише ,че опълченците са идиоти,другите били кретени и т.н.
И се учудвам на ТНМ и Грую ,че се хванаха на евтиния фейк на киро.
Познавайки мимикрията на въпросния господин /хамелеонът бледнее пред него с всичките си окраски взети заедно/, въобще не ми мина през ума, че това, което е публикувал Киро е фалшива новина. Прилича му на господин Инджев да споделя такива евентуалности.Last edited by tnm; 19.03.2019, 18:33.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеБях решил да не пиша ,но Киро се оляяяяя
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. Руско-турската война била поробителна, а не освободителна. Българите от онова време са я почувствали като освободителна и така са я нарекли. Ако беше поробителна, щяха ли да помагат на руснаците?
Опълченците, според Иво Инджев, са били пълни идиоти, щом са се сражавали на Шипка и са умирали за поробването на народа си.
Плевенчани, Габровци и всички българи от Северна България също са били кретени щом са помагали на поробителя, руската армия.
Иво Инджев е умен човек, но и най-умният си е малко прост.Kak да му вярваме днес когато вчера се е клел във верност пред устава на БКП и са го изпратили да следва в СССР като отроче на активни борци комунисти.. Спомням си временато , когато клеймеше лошият Израел и по комунистическа заръка защитаваше палестинците.. Иво Инджев може да е образован човек, но говори и пише това, за което му се плаща добре..Да хвалим или да презираме такива хора..
http://milom.blog.bg/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Отначало, съвсем първосигнално мислех да му тегля една на образования господин. Знаеш, и аз като хаджи Грую паля от четвърт, но при мен това става когато иде на реч за опълченците и боевете при връх Свети Никола. Оставям настрана интересите на имперска Русия и причините, които са накарали нейният владетел да започне тази война. За мен това в случая не е е от решаващо значение.
Опитвам се и дори вече успявам да не се дразня от обидите, отправени към предците ми, които са се качвали по бавните и стръмни пътеки към билото на Балкана в най-големите горещини или са се грижили за ранените и са прали кървавите бинтове. Родовата ми памет е наситена както с мрачни, така и с ярки спомени от миналото ни. За много неща мога да изпитвам неудобство, но Шипченската епопея не е от тях.
Разумният човек знае, че няма как да промени станалото в годините назад. На него е подвластно само да приеме случилото се и да продължи напред. Интерпретациите на минали събития, свободното тълкуване, произнасянето на присъди и подхвърлянето на обиди е характерно за хората, на които не им достига благородство. А мен такива хора напоследък не ме впечатляват. Затова не мога и една ругатня да им отправя.
С времето разбрах, че има хора, които трудно стават когато паднат. Не на всеки е дадено да притежава сила на характера и да отстоява във времето принципите си. Прегъват се като швейцарски ножчета, коленичат, лягат - слугинаж. Но и наличието на подобни австралопитеци си има своето място в нашето съвремие. Все пак те са живо потвърждения за наличието на човешката еволюция
Апропо, има едни репортажи на очевидци на войната, които ясно показват, как населението, усетило "любовта на братушки" през 1812 и особено 1829, някакси хич не ще да го освобождават за пореден път и накрая пак турците да дойдат и да ги изколят или да се налага да емигрират в молдовската пустиня. Другото население, разбира се, посреща руснаците като освободители, какво става после, мога да разказват и в Стара Загора, и в Казанлък, и в Карлово, и в Елена....
Напълно си права за благородството - ноблес облигат - но то не е за всеки. Аз например, чистосърдечно си го признавам, не съм благороден в повечето случаи. И е така, защото съм слаб. Странно защо силната Русия, която следва да е благородна по дифолт, изисква от нас робско подчинение, верноподаничество и лизане на казашкия ботуш - не ми се връзва това с ноблес облигат...
Вечна слава на героите от онези знаменателни дни - в историята наистина няма "ако", така че нека затворим тази страница с балгородство, което явно липсва и в русофилите, и в американофилите. Дано го има в българофилите!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. Руско-турската война била поробителна, а не освободителна. Българите от онова време са я почувствали като освободителна и така са я нарекли. Ако беше поробителна, щяха ли да помагат на руснаците?
Опълченците, според Иво Инджев, са били пълни идиоти, щом са се сражавали на Шипка и са умирали за поробването на народа си.
Плевенчани, Габровци и всички българи от Северна България също са били кретени щом са помагали на поробителя, руската армия.
Иво Инджев е умен човек, но и най-умният си е малко прост.Kak да му вярваме днес когато вчера се е клел във верност пред устава на БКП и са го изпратили да следва в СССР като отроче на активни борци комунисти.. Спомням си временато , когато клеймеше лошият Израел и по комунистическа заръка защитаваше палестинците.. Иво Инджев може да е образован човек, но говори и пише това, за което му се плаща добре..Да хвалим или да презираме такива хора..
Отначало, съвсем първосигнално мислех да му тегля една на образования господин. Знаеш, и аз като хаджи Грую паля от четвърт, но при мен това става когато иде на реч за опълченците и боевете при връх Свети Никола. Оставям настрана интересите на имперска Русия и причините, които са накарали нейният владетел да започне тази война. За мен това в случая не е е от решаващо значение.
Опитвам се и дори вече успявам да не се дразня от обидите, отправени към предците ми, които са се качвали по бавните и стръмни пътеки към билото на Балкана в най-големите горещини или са се грижили за ранените и са прали кървавите бинтове. Родовата ми памет е наситена както с мрачни, така и с ярки спомени от миналото ни. За много неща мога да изпитвам неудобство, но Шипченската епопея не е от тях.
Разумният човек знае, че няма как да промени станалото в годините назад. На него е подвластно само да приеме случилото се и да продължи напред. Интерпретациите на минали събития, свободното тълкуване, произнасянето на присъди и подхвърлянето на обиди е характерно за хората, на които не им достига благородство. А мен такива хора напоследък не ме впечатляват. Затова не мога и една ругатня да им отправя.
С времето разбрах, че има хора, които трудно стават когато паднат. Не на всеки е дадено да притежава сила на характера и да отстоява във времето принципите си. Прегъват се като швейцарски ножчета, коленичат, лягат - слугинаж. Но и наличието на подобни австралопитеци си има своето място в нашето съвремие. Все пак те са живо потвърждения за наличието на човешката еволюция
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Коментирай това което посочва показалеца, не коментирай показалеца
Грую Груев го прави перфектно
Този твой показалец от БКП все сочи според парите..Съгласен съм с Груйчето..Разбира се, че Русаия е гледала своите инереси в историята..Всеки нормален го знае, другото е на двата полуса- русофили и русофоби, а българофилите са много малко..Сега ти коментирай показалеца..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Снощи в "История.бг имаше интересна дискусия на тема причините за смъртта на българските средновековни владетели.
Заключението бе, че само четирима български владетели са убити от противник на бойното поле.
Останалите - от "приятелски огън" или болести.
Направи ми впечатление също факта, че всъщност рода Дуло па Аспарух управлява само четири поколения до към 738 или 750 година.
Последният от рода - хан Севар е правнук на Аспарух и е убит /както вероятно и целия род/ от хан Кормисош, който установява
властта на рода Вокил /според някои историци - славянски/ и мести столицата от Онгъла в Плиска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеИво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. ...
Грую Груев го прави перфектноLast edited by barbaron; 19.03.2019, 13:13.
- 1 like
Коментар
-
Така, ето как се вадят нещата от контекста - браво на барбарона за цитираното мнение на историка, той много добре го е казал - да, войната е освободителна, но българите не сме роби. И за Първата световна е вярно, и за абсолютното противопоставяне на Русия на Съединението и църковната независимост. Въобще Русия си гледа нейния интерес, който много, ама много по-често е в противовес на България, отколкото в неин плюс.
Аз ще цитирам само 4 от случаите, в които Русия (СССР) е бил зад България (т.е. интересите ни са съвпадали)
- Войната от 1877-78
- Независимостта от 1908
- Връщането на Южна Добруджа през 1940
- Непозволяване разпарчетосването на България след ВСВ (но и недаване на статут на съвоюваща страна, както и превръщането ни в сателит)
Срещу тях мога да дам поне 8 случая, в които Русия е срещу България:
- Войната от 1812 - погроми над българското население и територия, довели до освобождението на Сърбия - в Белград паметник на руския император няма
- Войната от 1828-29 - погроми над българското население и територия, довели до освобождението на Гърция - в Атина паметник на руския император няма
- Войната от 1853-1856 - косвено - тук пристигат стотици хиляди мюсюлмански маргинали, прогонени от Русия и настанени у нас, Реално те са пряката причина за Априлското въстание, заради жестоките репресии върху местното население и търговията у нас
- Съединението - категорично против
- Илинденско-Преображенското въстание - категорично против, именно намесата на Русия спира България да помогне на брата-роб в Македония и Тракия - историческо предателство от нас, за да слушаме волята на Русия
- Балкански войни - не само че не спазва договора ни от 1902, но Русия дава понтони на Румъния, за да ни удари в гръб, а за капак дори не спира Турция, която си влиза най-спокойно в Тракия и извършва първия геноцид в Европа през 20-ти век
- Първа световна - то е ясно, винаги и за всичко в помощ на Сърбия и против България
- Втора световна - макар България да не обявява война на СССР, то СССР обявява война на България, а бомбрадировките над български градове са координирани със същия, макар и извършени изцяло от американска авиация
Та Русия си има нейния път и когато той не съвпада с нашия, ни го начуква здраво, Пита се в задачата - а защо ние трябва да координираме пътя си с Русия и най-вече - за чий хуй и дължим вечна благодарност. Айде да го духат и стига толкова - благодарим, но с такива приятели като Русия, врагове не ни трябват!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Иво Инджев е умен и образован човек и от него не се очаква да говори глупости, но той ги говори и то на висок глас. Руско-турската война била поробителна, а не освободителна. Българите от онова време са я почувствали като освободителна и така са я нарекли. Ако беше поробителна, щяха ли да помагат на руснаците?
Коментар
Коментар