IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Уважаема Леля, в случая ще бъда рязък - хал хабер си нямате от история, и особено от шумадийската такава. Имам съсед "прави србин", нищо че живее и работи в София заради кинтата - та той ми е разказвал, като Кировия маджарин, на третата ракия, като му подхвърлих за Белград (безспорен факт), че е наречен така от нас, българите, че повече време е бил български, отколкото сръбски, че все още се нарича Белия град на българите (Нандорфехервар) от унгарците, който са вторите по най-дълго документирано владеене на този град в историята, та той ми вика: И кво сега, аз да ти кажа ли, че София е сръбски град, щото името му било СерБика ма вие сте го опрастачили на серДика!?!?!? Те за такива идиоти иде реч, уважаема Леля, а останалото Смехурко ти го е написал, даже го е написал в много меки краски.

П.С. А черното и бялото също са цветове, както казал Манго на Айшето, като му искала цветен телевизор, а той ѝ купил черно-бял, пък и истинта винаги е само една.
    Уважаеми Грую , може би ще отвърна рязко и аз .
    Първо съм българка и не претендирам да познавам в детайли сръбският нюанс на историята . Та прав сте ! Хал хабер си нямам . Второ , никъде не съм спорила с вас , смехуркото или който и да било , за повода и причината на войната , Белград , колко е бил наш или техен , кой е бил в правото си или не .....и т.н.

Просто прочетох твой пост и се сетих нещо , което може би малко българи знаят . Пуснах го , като любопитен , исторически факт . Нищо повече . Не сърбите са си сложили възпоменателната плоча в Женева .

Няма да ни падне реномето на победители и велик народ , ако си позволим да признаем и уважим този прецедент, без да изпадаме в излишни обяснения ! Това , само ще направи победата по-красива и внушителна !

Наздраве !
    ​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от dragi mi smehurko Разгледай мнение

.. толкова е пъстро та ми идва да се рзплача от умиление... Накратко:България се обединява с Източна Румелия въпреки, че Русия не го одобрява и тя изтегля всички свои офицери, които са на българска служба. Очакванията са за удар от Турция, защото са засегнати нейни интереси. Сърбия иска териториални компенсации, защото България се била обединила и подтиквана от Австро-Унгария напада България с мисълта да си вземе нейното с бърза победа. Сметките обаче излизат криви. Сърбите са бити и само Австро-Унгария ги спасява от пълен погром.

Сега да вземем да въздишаме от умиление как били пуснали конвой с кръв, като изрично се казва, че е имало и други доставки не през Сърбия.

Лелче, хич не е пъстро , даже никак , конкретно в този случай си е точно черно - бяло , а ти може да си го разглеждаш пъстро, като цветовете на дъгата.
      Драги ми смехурко ...,
      През ум не ми е минало , че трябва да изпадаме в умиление , въздишайки тежко и пускайки сълза .

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Нищо в този свят , не е само черно или бяло . Пъстро е и е жалко да си далтонист .

https://m.facebook.com/3779929190399...story.php&_rdr
        Уважаема Леля, в случая ще бъда рязък - хал хабер си нямате от история, и особено от шумадийската такава. Имам съсед "прави србин", нищо че живее и работи в София заради кинтата - та той ми е разказвал, като Кировия маджарин, на третата ракия, като му подхвърлих за Белград (безспорен факт), че е наречен така от нас, българите, че повече време е бил български, отколкото сръбски, че все още се нарича Белия град на българите (Нандорфехервар) от унгарците, който са вторите по най-дълго документирано владеене на този град в историята, та той ми вика: И кво сега, аз да ти кажа ли, че София е сръбски град, щото името му било СерБика ма вие сте го опрастачили на серДика!?!?!? Те за такива идиоти иде реч, уважаема Леля, а останалото Смехурко ти го е написал, даже го е написал в много меки краски.

П.С. А черното и бялото също са цветове, както казал Манго на Айшето, като му искала цветен телевизор, а той ѝ купил черно-бял, пък и истинта винаги е само една.
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Викаш сме били безписмен народ !?!?!
          Добре че платили на Кирил да ни надраска некви ченгели 9 век !?!?!?
          Славяни е понятие първо споменато 17 век. Откъде се пръкнаха такива племена 10 века по рано 6-7 век?
          ЧЕ И ЕЗИК ИЗМИСЛИЛИ ПРЕДИ ДА ГИ НАРЕКАТ какви са. Все едно да говориш в ташаците на баща си ?!?!?
          Да не ви спамя темата, но да споделя какво съм чел преди време:
          https://sparotok.blog.bg/politika/20...-7fKu00USA1YaE

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

Нищо в този свят , не е само черно или бяло . Пъстро е и е жалко да си далтонист .

.. толкова е пъстро та ми идва да се рзплача от умиление... Накратко:България се обединява с Източна Румелия въпреки, че Русия не го одобрява и тя изтегля всички свои офицери, които са на българска служба. Очакванията са за удар от Турция, защото са засегнати нейни интереси. Сърбия иска териториални компенсации, защото България се била обединила и подтиквана от Австро-Унгария напада България с мисълта да си вземе нейното с бърза победа. Сметките обаче излизат криви. Сърбите са бити и само Австро-Унгария ги спасява от пълен погром.

Сега да вземем да въздишаме от умиление как били пуснали конвой с кръв, като изрично се казва, че е имало и други доставки не през Сърбия.

Лелче, хич не е пъстро , даже никак , конкретно в този случай си е точно черно - бяло , а ти може да си го разглеждаш пъстро, като цветовете на дъгата.

Коментар

• За първи път харесвам нещо от това момче!
              https://clubz.bg/106515-devet_neshta...si_dava_smetka

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Поредните глупости от човек, непознаващ собствената си история и с кумири Лепа, Миле, цеца и т.н. Айде стига с националния нихилизъм, може ли? Ние сме в ЕС, те - не и няма и да влязат. Ако Бх не е идиот и дупедавец с оня педер вучич, отдавна да бяхме направили София-Видин, а не малоумното пътче към калотина, за да заобиколим оста Белград-Солун и от Атина/Солун до централна европа да си по магистрала и без да излиаш от рамките на ЕС - те тогава шумадийците сами щяха да клекнат на всичко. ма на, национални предатели да искаш...

Драгоданов, евала, братле, такива хора трябват на нашата страна. Убеден съм обаче, че ако има такава тема, специално за шумадия едно 80% от участниците в този форум ще са за влизането имв ЕС, основно с малоумни тези тип - ти знаеш ли каква прекрасна държава е Шумадия, какви пътища имат (строени от трейс - буахаха), пък какви плескавици имат, а лепа как пее и т.н. Промити комунистически мозъци, как беше - Сталин, Тито, Ди-ми-тров, марширувай, марширувай, напред, в името на партията...

Коментар

• https://kakda.org/%d1%81%d1%82%d1%80...Hn3T_qZPPZC2LA Странни и мистериозни археологически открития – Топ 10 класация

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Като цяло имаш знания и прозрения, малко объркани и сбирщайн, но ги имаш знанията, но те не са достатъчни.

Това в червеното си в тотал абсолютно заблуждение и грешка. Това е времето непосредствено след Всемирния Потоп. За него е просто излишно да говорим. След него е променен климата на планетата и частично на много места и релефа на планетата. След Потопа е имало буквално може би няколко хиляди оцелели хора от вида Хомо Сапиенс. Подчертавам от вида Хомо Сапиенс, а не от Расата. Та за какво преселение на народи можем да говорим изобщо ????

Това в синьото имаш некво усещане за нещата, само че си объркал посоките Не слизат в земята и територията, която по - късно е наричана Месопотамия, а тръгват от там

Имам моя тема КОНСПИРАЦИИ, ако се интересуваш от древна протоистория. Но изучаването на древната протоистория на човечеството няма нищо общо с изучаването на съвременната човешка история, която започва около 5 - 6 век пр. н. е. до наши дни.
                    Асото,искаш да кажеш,че след Потопа се е провело общоземлянско преброяване и се е установило,че са оцелели няколко хиляди човеци?!Ти да не би да си разчел Ситовския надпис и да се е оказоло,че надписът се явява обобщените данни от преброяването на земляните?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                      Казах : Не чета материали и статии в Гугъл, Гугъл не ме интересува ама изобщо, на Гугъл вярвам толкова, колкото на Бойко нашия фюрер ... опсс .... извинявам се нашия любим премиер
                      Ако нещо ми потрябва влизам в даркнета и в определени директории мога да си чета НЕЦЕНЗУРИРАНА и АПОКРИФНА информация, за това което ми трябва. Би трябвало да знаеш, че в другия интернет е истинската информация, която не се публикува официално в Гугъл .....

ПП. За протокола : Нямам и никога не съм имал също фейсбук профил нито профил, в която и да било социална мрежа .....
                      Last edited by Асо Пика; 13.11.2020, 20:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Като цяло имаш знания и прозрения, малко объркани и сбирщайн, но ги имаш знанията, но те не са достатъчни.

Това в червеното си в тотал абсолютно заблуждение и грешка. Това е времето непосредствено след Всемирния Потоп. За него е просто излишно да говорим. След него е променен климата на планетата и частично на много места и релефа на планетата. След Потопа е имало буквално може би няколко хиляди оцелели хора от вида Хомо Сапиенс. Подчертавам от вида Хомо Сапиенс, а не от Расата. Та за какво преселение на народи можем да говорим изобщо ????

Това в синьото имаш некво усещане за нещата, само че си объркал посоките Не слизат в земята и територията, която по - късно е наричана Месопотамия, а тръгват от там

Имам моя тема КОНСПИРАЦИИ, ако се интересуваш от древна протоистория. Но изучаването на древната протоистория на човечеството няма нищо общо с изучаването на съвременната човешка история, която започва около 5 - 6 век пр. н. е. до наши дни.
                        https://megavselena.bg/shumerite-edi...-v-istoriyata/

Коментар

9 хил г преди Хр се наблюдава голямо преселение на народите.След разпада на държавата Идел българите слизат
                          в Месопотамия и там създават държавите Шумер и Акад
                          .След инвазията на семитските народи които създават
                          държавата Вавилон българите са изтласкани на изток към Манджурия и Корея и нататък чети какво пише маджарина.
                          Траките дали идват от Идел,Месопотамия,Индия или Египет тепърва трябва да се доказва.

Коментар

Славяни е понятие първо споменато 17 век. Откъде се пръкнаха такива племена 10 века по рано 6-7 век?
                            ЧЕ И ЕЗИК ИЗМИСЛИЛИ ПРЕДИ ДА ГИ НАРЕКАТ какви са. Все едно да говориш в ташаците на баща си ?!?!?
                            Колкото до писменоста има сведения ,че в Бактрия българите са ползвали гръцката писменост.

Коментар

6 век имаме голямо застудяване в Северна Европа и следствие на това започва преселение на славяните/сарматите/ от Беларус на юг към Балканите.
                              Някой от тях стигат чак до Пелопонес.Този процес започва след смърта на Атила.https://www.youtube.com/watch?v=1GSJa7jJDKU
                              Last edited by Grosss; 13.11.2020, 19:35.

Коментар

Сегашните българи на Дунавска България сме микс от прабългари,тюрки/огузи/ ,славяни и др./арменци,цигани,траки,татари и тем подобни/.Много от
                                траките ги третираме като цигани а това са власи,каракачани,калаяджиите и др . Колкото до българското ние носим името България ,но пишем и
                                говорим езикът на южното Солунско славянско наречие.Оставям настрана влиянието на турците а те са микс от волжскокамски българи и тюрки огузи.
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X