IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Не знам откъде сме дошли и как, знам, че първите споменвания са около 400 и някоя година, а след 500-та година сме масово заселени на балканите. Вероятно идаваме от причерноморските степи, като българите сме миксоварвари от всякакъв тип. Със сигурност имаме хунска кръв, но дълбоко се съмнявам, че българи=хуни, пък и маджарите вече са си го заплюли това Вероятно имаме и много сарматска кръв, сигурно и аланска, не знам - има много генетични проучвания по въпроса, но няма категоричен отговор.

разбира се, можем да си го натъкмим какви сме - хуни, тюрки, готи, тракийци, каквито се сетиш, не е проблем, всички около нас са го направили, но ние не сме, а не сме, защото вечно търсим истината и се борим за нея. Румънците са даки, колкото ние сме траки, но там е държавна политика от 150 години, а ние сме постоянно откъм загубилата страна в последните над 100 години и мнението ни хем не е важно, хем не е меродавно в европа. Това ни е проблемът - непознати сме в европа!

Затова лека и полека - първо казваме и доказваме, че макетата са българи, след това че азбуката е българска, после ще мислим и другите неща. Всяко по реда си - ма лафове как сме основали земята - не, не са меродавни, а още по-малко пък литературната творба за някакъв си маджарин, дето уж се напил и ала-бала. Даваш име, даваш извори и бистрим, иначе аз ти казвам, че сме марсианци и сме населели земта преди 5 милиарда години, кто най-много сме обичали чеверме от динозавър - това ми го каза един поляк, като се напи на Слънчака
    Сегашните българи на Дунавска България сме микс от прабългари,тюрки/огузи/ ,славяни и др./арменци,цигани,траки,татари и тем подобни/.Много от
    траките ги третираме като цигани а това са власи,каракачани,калаяджиите и др . Колкото до българското ние носим името България ,но пишем и
    говорим езикът на южното Солунско славянско наречие.Оставям настрана влиянието на турците а те са микс от волжскокамски българи и тюрки огузи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
      Груйче, ами ти цитирай нещо с което да го обориш тогава..За Атила и , че сме били заедно в съюза му какво ще кажеш..Изобщо каква е твоята теория за произхода и идването ни в Европа.. Да не си тюркофил или автохонен..Що се отнася до нагласянето на историята , то всички са го правили- пример румънците..Какви наследници на римляните и даките са те и какви доказателства имат..За Хитлер и арийците да не говорим..Но румънците го наложиха на цял свят и даже езика си смениха за един век..И сега са романи с романски език..Само ние политически въртим задник и на всеки угаждаме и си променяме мнението..Затова и Македонците ни се подиграват..
      Не знам откъде сме дошли и как, знам, че първите споменвания са около 400 и някоя година, а след 500-та година сме масово заселени на балканите. Вероятно идаваме от причерноморските степи, като българите сме миксоварвари от всякакъв тип. Със сигурност имаме хунска кръв, но дълбоко се съмнявам, че българи=хуни, пък и маджарите вече са си го заплюли това Вероятно имаме и много сарматска кръв, сигурно и аланска, не знам - има много генетични проучвания по въпроса, но няма категоричен отговор.

разбира се, можем да си го натъкмим какви сме - хуни, тюрки, готи, тракийци, каквито се сетиш, не е проблем, всички около нас са го направили, но ние не сме, а не сме, защото вечно търсим истината и се борим за нея. Румънците са даки, колкото ние сме траки, но там е държавна политика от 150 години, а ние сме постоянно откъм загубилата страна в последните над 100 години и мнението ни хем не е важно, хем не е меродавно в европа. Това ни е проблемът - непознати сме в европа!

Затова лека и полека - първо казваме и доказваме, че макетата са българи, след това че азбуката е българска, после ще мислим и другите неща. Всяко по реда си - ма лафове как сме основали земята - не, не са меродавни, а още по-малко пък литературната творба за някакъв си маджарин, дето уж се напил и ала-бала. Даваш име, даваш извори и бистрим, иначе аз ти казвам, че сме марсианци и сме населели земта преди 5 милиарда години, кто най-много сме обичали чеверме от динозавър - това ми го каза един поляк, като се напи на Слънчака
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ВСИЧКО е ФАЛШИФИКАТ.
        1850-1900г са написани ФАЛШИВИТЕ ИСТОРИИ на всички европейски страни от малакия до полша, от франция до узбекистан ли там каквито са.
        Крали и разпределяли историята на балканските страни били 500г под турско и руско робство
        ,,Дълбоката Държава,, у време Оно.
        Last edited by Todor Sabev; 13.11.2020, 18:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Тц и това не е Разчитам на собствените си умения и способности, а не на звездите Да не спамим повече темата

Живи и здрави
          Когато става въпрос за история се изисква извесна доза въобръжение. Не случайно бъзикат историците, че 1 април е патронния им празник.

Прав си за спама.
          Наздраве!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Астролог!?
            Наздраве!

П.П. Не станахте бая такива у форума?
            Тц и това не е Разчитам на собствените си умения и способности, а не на звездите Да не спамим повече темата

Живи и здрави

Коментар

Тц Нито на карти гледам, нито на боб, нито на кафе, нито махало люлея, нито си говоря с духове, нито на мен ми говорят За друго става въпрос ....
              Астролог!?
              Наздраве!

П.П. Не станахте бая такива у форума?
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                Какво, да не гледаш на карти?
                Тц Нито на карти гледам, нито на боб, нито на кафе, нито махало люлея, нито си говоря с духове, нито на мен ми говорят За друго става въпрос ....

Коментар

• Груйче, ами ти цитирай нещо с което да го обориш тогава..За Атила и , че сме били заедно в съюза му какво ще кажеш..Изобщо каква е твоята теория за произхода и идването ни в Европа.. Да не си тюркофил или автохонен..Що се отнася до нагласянето на историята , то всички са го правили- пример румънците..Какви наследници на римляните и даките са те и какви доказателства имат..За Хитлер и арийците да не говорим..Но румънците го наложиха на цял свят и даже езика си смениха за един век..И сега са романи с романски език..Само ние политически въртим задник и на всеки угаждаме и си променяме мнението..Затова и Македонците ни се подиграват..
                  Last edited by Kiro; 13.11.2020, 16:12.

Коментар

Маджарите са обективни за нашата история.. Те нямат интерес да я фалшифицира.. А за професора си е твое твърдение нали..
                    Мое е и ще се промени, ако ми цитираш кой е въпросният професор или поне един източник, дето да потвърждава негвоите думи, особено лафовете за кан Кубрат, дето ги казал на децата си и как Алцек (Алциок, Алцеко), рекъл на Аспарух (Исперих) - Батьо, аз идвам с теб Стига, нека сме на по-високо ниво, иначе ставаме като макетата - ето ти как се манипулира - Macedonian Empire - просто велико
                    променили са даже картата, ма са забравили Ахтум

И оригиналната карта

Това трябва да борим, те тази шибана пропаганда, а не да си измисляме нови глупости, казах го вече 10 пъти. Казах и за Нандорфехервар (Белград) - това се знае от не повече от 1/1000 българи, щото там Лепа, Цеца, Миле и т.н. са ни по-мили... нека не си измисляме история, имаме си предостатъчно родна, с която да се гордеем
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Източника ми не е литературен, информацията ми не е базирана на литература, книги, статии или какво е мнението на разни доценти, професори и академици и какво са казали Практик съм, не съм теоретик и информацията ми е от неконвенционални и нетрадиционни източници. Тези източници ги използвам за много неща в живота и битието, и в частен случай и за древна протоистория.
                      Какво, да не гледаш на карти?

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                        9 хил г преди Хр се наблюдава голямо преселение на народите.След разпада на държавата Идел българите слизат
                        в Месопотамия и там създават държавите Шумер и Акад .След инвазията на семитските народи които създават
                        държавата Вавилон българите са изтласкани на изток към Манджурия и Корея и нататък чети какво пише маджарина.
                        Траките дали идват от Идел,Месопотамия,Индия или Египет тепърва трябва да се доказва.
                        Източника ми не е литературен, информацията ми не е базирана на литература, книги, статии или какво е мнението на разни доценти, професори и академици и какво са казали Практик съм, не съм теоретик и информацията ми е от неконвенционални и нетрадиционни източници. Тези източници ги използвам за много неща в живота и битието, и в частен случай и за древна протоистория. Каквото знам си е за мен и за лична консумация, но си позволих инцидентно да се включа в темата и вероятно за последен път.

Коментар

• Маджарите са обективни за нашата история.. Те нямат интерес да я фалшифицира.. А за професора си е твое твърдение нали..

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

След като разбива маджарите заедно с помоща на печенегите и изтребва всичките им мъже остатъците от жени и деца Симеон ги населва от Панония
                            до Белградската крепост .Маджарите имат документи за тия времена.
                            Би ли ми казал, като как, след като е избил висчките им мъже, същите тези маджари минават като на парад през владяната отчасти от българите Трансилвания и ни ебават майката на всичките ни крепости за нула бройки - Меномерут, Глад, Салан (дето уж Симеон му бил чичо) и не само това, ми няколко години по-късно се впускат в западна европа до степен, че стигат чак до Италия и на запад имат молитва - Боже, пази ни от стрелите на унгарците! И викаш, Симеон ги избил всичките мъже - буахаха, стига, чети нормална история, умно момче си, а упорито се вкарваш във филми, като с пр грипчето

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тоя професор маджарин е толкова истински, колкото БХ е нобелов лауреат Това е фалшификат, а с него отича в канала и всичко останало - въпросното "творение" съм го чел преди 2-3 години, ако не се лъжа - амалгама от истини, полуистини и пожелателно мислене, без особени факти.

Ето ти факт - на маджарски Белград и до днес се нарича Нандорфехервар, което в буквален превод значи Белият град (крепостта) на българите. Ма това у нас нийде го няма - писах го в уикито (английската версия) и ме изтриха - не че не било истина, ма било политически некоректно, както ми обясниха. Те това трябва да борим, политическата "коректност", а не да си измисляме по македонски тертип
                              След като разбива маджарите заедно с помоща на печенегите и изтребва всичките им мъже остатъците от жени и деца Симеон ги населва от Панония
                              до Белградската крепост .Маджарите имат документи за тия времена.

Коментар

Груйче, кое по точно е фалшификат..Професора маджарин или разказа му..Не знам защо ти подценяваш маджарските историци, но те за разлика от нас не си сменят теориите през няколко деситилетия- ние, ту сме тюрки, ту славяни, ту перси, ту автохолни..Те от 19век са се определили като наследници на хунският съюз на Атила и за нас твърдят , че сме били там..Древните венги предците на маджарите са били съседи на Волжска България.. И руснагите знаят кои са венгите и за това на руски са венгри..

https://samoistina.at.ua/hungarjulian.htm
                                ВСИЧКО е ФАЛШИФИКАТ.
                                1850-1900г са написани ФАЛШИВИТЕ ИСТОРИИ на всички европейски страни от малакия до полша, от франция до узбекистан ли там каквито са.
                                Крали и разпределяли историята на балканските страни били 500г под турско и руско робство
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X