IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

История

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми .. определено това не е автентичния текст, а поредната подмяна на краставичарите, пардон историчарите да се дудне за некфи робства и "асвабадителки".

Сега, ако ти кажа, че т.нар. химн на Странджа е анадолска мелодия с преправен чалга текст пак за некви роби и фрочие ..... ке ми поверваш ли? И няма нищо общо с БГ фоклор.

П.П. Нали затова се базикам, че когато един фантазичар лепне един БГ краставичар, пардон историчар и става комично

Коментар

• По спомен, фолклористите бяха май разкрили, че "Балканджи Йово" късно пропагандно произведение от времето на националното надъхване. Което не значи, че не са се случвали такива неща. Има много експресия в него, което го прави актуално и до днес, но не и за дечица, натоварени с мисията да ни вкарат в Златния милиард. Щото изучавалите това произведение досега не успяха много ни наместят. Неква примитивна патриотарска надувация прилагат докато продават същностните национални интереси и ценности.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
        А сега де! То човек да не напише нещо критично и веднага "изрод"!
        Ми нямаш си на представа какви редакции дъня, писани от разни краставичари, пардон историчари, дето не знаят, че думата тураки сефте навлиза в Юръп след 17 век и е било нарицално за нечистоплътен, некъпан цървул.

В целия ви фолкло и исторически извори, пасмината цъфнала за грабежи, убийства и дерибейства е наричана винаги: агаряни, измаилтяни ....

Кой тъпак ги съчинява тия тураки, че и със собствена вяра? Че то турашки език сефте се появява през 1932 година? ( като заменят иранските и арабела думи с такива от Волга БГ.

Кога са имали тия па език, че и вяра, че па ще ги изкарате по-древни от вулгаросите още малко?

Все неква соц. школа за разни робства и предателчета се лансират пред децата?

Ми .... какви очаквате да станат децата, освен тоже роби и предатели? шотоу още от 11 годишни ги карате да се възхищават как се режет ръце, крака, бодат очи и се изнасилва?

Машала!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
          Не се бях замислял, че "Хаджи Димитър" и то модернистично произведение. Ама някой патриот и това открил. Грую, по спокойно, бе човек, бъзикът ни прави осмислени критици лаици, щото същинските такива са блюдолизци. Нали трябва да има дискусия поне във форумите, ако тия нависоко не допускат такава по същество, щото ги бъзе накъде може да кривне тя.
          Ми ... пример не е 'ногу коректен, понеже да се сравнява поезия на Ботев с т.нар. песньовка? Нищо общо със северният елен
          ================================================== =
          Ето го текста и не разбирам защо трябва да се дава на деца на 11-12 годинки.

- Даваш ли даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на турска вяра?
          - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра.
          Отсякоха му и двете ръце и пак го питат и го разпитват:
          - Море, войводо, глава си давам, Яна не давам на турска вяра.
          Отсякоха му и двете нозе и пак го питат и го разпитват:
          - Море, войводо, глава си давам Яна не давам на турска вяра.
          Извадиха му и двете очи нито го питат, нито разпитват, току вземали хубава Яна и я качили на бърза коня. Проговаряше хубава Яна:
          - Сбогом, прощавай, бачо Иване.
          Отговаряше Балканджи Йово:
          - Иди със здраве, хубава Яно, ръце си нямам да те прегърна,
          нозе си нямам да те изпратя, очи си нямам да те погледам.
          --------------------------------------------------------------------------------------------

П.П. Пак не мога да разбера кое е патриотарското в текста, освен че децата трябва да четат садо-мазо сцени с некви глупости за турска вяра? И изнасилвания в групаж.

На кое се вика турска вяра, ако не е тайна? Т.нар. тураки чак през 1921 година измислят фалшименто за турашка нация.

Па, то нема такава, че камо ли да имат и вяра по време на т.нар. събития?

П.П.П. Ако сте решили да правите реклама за нещо дет' го няма - прав ви път! За Кубрат се свидите, че не бил вулгар, а бил некфо "прото" или "пра", дет' управлява държава със същото име и доказан баща на Аспарух.

.... ама на чужденците щедро им ръсите по 500-1000 години бонус. У възторг съм

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
            Изрод!!!
            А сега де! То човек да не напише нещо критично и веднага "изрод"!

Коментар

• [QUOTE=Грую Груев;1059950512]Едни подобни на теб представители на либерсткото движение със знаме на дъга едно време обявиха и Хаджи Димитър за педер@аст, щото видиш ли толкова самодиви в бяла премяна около него, пък той Де е Караджата, та де е Караджата
              /QUOTE]

Не се бях замислял, че "Хаджи Димитър" и то модернистично произведение. Ама някой патриот и това открил. Грую, по спокойно, бе човек, бъзикът ни прави осмислени критици лаици, щото същинските такива са блюдолизци. Нали трябва да има дискусия поне във форумите, ако тия нависоко не допускат такава по същество, щото ги бъзе накъде може да кривне тя.

Коментар

• Ти разлика между проза и реалност правиш ли? Едни подобни на теб представители на либерсткото движение със знаме на дъга едно време обявиха и Хаджи Димитър за педер@аст, щото видиш ли толкова самодиви в бяла премяна около него, пък той Де е Караджата, та де е Караджата

Честно, такива като теб трябва да получават перманентен бан и да си пишат само на младежките сбирки на герП - идиотията в червено е страшна и натрупа жестоки поражения в съзнанието на българина с интернационализма и отричането на родното, сега, леберастите в дясно, всъщност са тотално с обърната резба и нансяте не по-малки злини. Изрод!!!
                Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                "Балканджи Йово" да се завърне, но в програмата по история, предлага зам.-министър Стаматов

Мястото на "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово..." е в учебника по история за шести клас, като пример за периода. Там се очаква от учениците да осмислят този проблем, а колегите по история са много грамотни и знаят как да направят тази връзка...
                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/...programata_po/

Абе да ви кажа честно, нещо не ми се връзват нещата. Първо - много малко забелязват, че тези които искат Яна не са турци, а татари. Второ - всъщност вярата не е "турска", а става въпрос за ислям.
                Трето, което ме озадачава - татарите най-учтиво питат Йово ще даде ли сестра си (очевидно за нечий харем). Те са много, той е един. В текста не се казва, че Яна не желае да отиде в татарски харем. Но упоритият Йово не я дава, въпреки че знае, че нищо не може да направи. Следват още няколко питания, той отказва и накрая остава осакатен. А Яна спокойно му казва сбогом на финала. И удивителното е, че след като поради ината си остава без някои важни органи, накрая той казва на сестра си Яна - "хайде със здраве"! Демек, вече кандиса!
                Абе това ми мяза малко на пълна идиотия!
                Last edited by X_Y; 18.02.2016, 17:34.
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  Може и аз да съм изперкал, ама не виждам кое му е патриотарското да се кара дете на 11-12 години да чете, че дошли некви да изнасилват една буля, па за по-сигурно кълцали ръце, крачка, избождали очи и накрая си заминали по живо по здраво да се изредят на момето.

Рус съм и затова си мълча. И понеже не можеш да промениш средата, то тогава променяш само отношението си към нея.
                  Маранде, те с това произведение показват колко напредничав фолклорът от онова време, следва културологични образци на масовото изкуство от ХХ век още неколко столетия по-рано. Нещо като стенописите на Боянската черква двесте години преди Ренесанса в полите на Апенините. Напредничави сме ний. Чудя се дали Пикасо не е заимствал от Йово. Например в "Герника".

Коментар

Те ще се усещат по-безотговорни пред тегобите на робията.
                    Може и аз да съм изперкал, ама не виждам кое му е патриотарското да се кара дете на 11-12 години да чете, че дошли некви да изнасилват една буля, па за по-сигурно кълцали ръце, крачка, избождали очи и накрая си заминали по живо по здраво да се изредят на момето.

Рус съм и затова си мълча. И понеже не можеш да промениш средата, то тогава променяш само отношението си към нея.

Коментар

И какво трябва да внуши на децата тази идиотска история? Какво да правят тези, които нямат сестри?
                      Ми соц. литературата това лансираше. Няма голяма разлика и сега, щото посредственост е слаба дума за "екипите", разработвали тия феноменални творения за чилячеството.

П.П. И сега продъжават да къпят по същия начин - да се вкара кекс мотив и ако може да е през хорорче = перфе.

Първата редакторка затова я оритах, щото хукна да ме кара да правя същото с книгата си и викам: Я, у лево.

Тръгнал съм да се гърбя да пиша в универсален стил за цял свят да се чете от дечица нагоре, тая хукна да се прави на соц. редакторка, че ме и завлече с едно капаро, което не върна, па не свърши нищо.

То, затова въпросната песен никой няма да я разбере, ако я чете някой в япония или Аржентина. Само родните корифеи си я разбират и бучат, че това трябва да се чете още на 12 години от деца

Коментар

И какво трябва да внуши на децата тази идиотска история? Какво да правят тези, които нямат сестри?
                        Те ще се усещат по-безотговорни пред тегобите на робията.

Коментар

Хак му е като се запъва. За една сестра на въпрос го прави. Виж да беше за некоя нивица, че да се съпротивлява на безчинствата. А то сестрица, де и без това ще я отведе некой хайдук.

Коментар

"Балканджи Йово" да се завърне, но в програмата по история, предлага зам.-министър Стаматов

Мястото на "Даваш ли, даваш, Балканджи Йово..." е в учебника по история за шести клас, като пример за периода. Там се очаква от учениците да осмислят този проблем, а колегите по история са много грамотни и знаят как да направят тази връзка...

Абе да ви кажа честно, нещо не ми се връзват нещата. Първо - много малко забелязват, че тези които искат Яна не са турци, а татари. Второ - всъщност вярата не е "турска", а става въпрос за ислям.
                            Трето, което ме озадачава - татарите най-учтиво питат Йово ще даде ли сестра си (очевидно за нечий харем). Те са много, той е един. В текста не се казва, че Яна не желае да отиде в татарски харем. Но упоритият Йово не я дава, въпреки че знае, че нищо не може да направи. Следват още няколко питания, той отказва и накрая остава осакатен. А Яна спокойно му казва сбогом на финала. И удивителното е, че след като поради ината си остава без някои важни органи, накрая той казва на сестра си Яна - "хайде със здраве"! Демек, вече кандиса!
                            Хак му е като се запъва. За една сестра на въпрос го прави. Виж да беше за некоя нивица, че да се съпротивлява на безчинствата. А то сестрица, де и без това ще я отведе некой хайдук.

Коментар

• "Балканджи Йово" да се завърне, но в програмата по история, предлага зам.-министър Стаматов

Last edited by diletant; 18.02.2016, 15:18.

Коментар

Гражданската война между промосковци и прозападняци започва 1886 г. и още не е завършила. Гледам тук представители на двете крила доволно се изявяват.
                                Е ти не виждаш ли "промосковците", колко са на брой....поименно даже

А "прозападняците" гласуват с краката си. Вече над 2.5 милиона са там, където червената чума, дошла на власт в България, САМО благодарение на чуждата окупаторска армия (щото иначе е имала 200 членове и 0 поддръжници в станата) не може да определя живота им.

Коментар

Working...
                                X