IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    головата разлика е определяща.

Колкото до червеният картон си тотално погрешно мислене. violent conduct - има ли определение на това? Защото може и псуването да се определи за такова, нали? Violent conduct се превежда по-скоро като Агресивно и отвъд агресивното поведение. Е, да де, ама кое беше агресивното на Пепе в онази ситуация - типична игра за спорна топка, която е на 50 санта над земята. Къде да му е кракът - на земята ли Движението му беше към топката, бше съвсем малко закъсняло, не беше към опорния крак, не беше към коляното, главата, стомаха и т.н. - за какво да получава червен картон? Това ли е агресивното поведение? Ами то в мача, който сега коментираме Арсенал-Манчо, при неотсъдената дузпа срещу Овен-а имаше 100% червен картон - играчът на Арсенал посегна с крак към прасеца на Овен - т.е. ако го беше зацелили сериозно, щеше гаранция да му разкъса прасеца или дори да му счупи крака, Съдията не свири нито нарушение, нито фаул- а движение към прасеца на Оуен имаше. Критерии???????
    Така говориш, сакаш съм длъжен да ти давам обяснения за решенията на съдиите - защо този така бил свирил, а онзи онака! Ами единия така е свирил, другия инак е свирил, това е.

Ето:
    in a manner considered by the referee
    Относно Пепе съм на мнение, че действието му е агресивно. На близкото видео се вижда, че бутоните му отиват директно в крака на Алвеш, а топката е съвсем на друго място. Освен това ако му видиш физиономията...

Та за опорния крак...къде е това правило, че не го знам...или пак от коментаторите...

От една друга тема съм ти казал, че колкото хората, толкова и истините. Усещам, че малко по привърженически коментираш този момент. За мен най-важното е съдията с действията си, решенията и картоните да предотврати увреждане здравето на футболистите. Цел номер 1. Цел номер 2 е да предотврати симулациите.

П.П. За ситуацията с Оуен и недадената дузпа - ами наистина си е за картон нарушението, ама ако даде картон трябва да даде и дузпа...няма как картон без дузпа...
    Last edited by luboil; 01.05.2011, 22:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
      Между другото в Англия кой е втория показател - преки двубои или голова разлика?

След като Арсенал би Ман Ю, всички в Европа вече гледат към острова, защото това първенство остана единственото нерешено до последно ( с изкл на Франция).
      головата разлика е определяща.

Колкото до червеният картон си тотално погрешно мислене. violent conduct - има ли определение на това? Защото може и псуването да се определи за такова, нали? Violent conduct се превежда по-скоро като Агресивно и отвъд агресивното поведение. Е, да де, ама кое беше агресивното на Пепе в онази ситуация - типична игра за спорна топка, която е на 50 санта над земята. Къде да му е кракът - на земята ли Движението му беше към топката, бше съвсем малко закъсняло, не беше към опорния крак, не беше към коляното, главата, стомаха и т.н. - за какво да получава червен картон? Това ли е агресивното поведение? Ами то в мача, който сега коментираме Арсенал-Манчо, при неотсъдената дузпа срещу Овен-а имаше 100% червен картон - играчът на Арсенал посегна с крак към прасеца на Овен - т.е. ако го беше зацелили сериозно, щеше гаранция да му разкъса прасеца или дори да му счупи крака, Съдията не свири нито нарушение, нито фаул- а движение към прасеца на Оуен имаше. Критерии???????
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Между другото в Англия кой е втория показател - преки двубои или голова разлика?

След като Арсенал би Ман Ю, всички в Европа вече гледат към острова, защото това първенство остана единственото нерешено до последно ( с изкл на Франция).

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
          Браво на Арсенал и Ман Ю за хубавия мач. След касапницата предложена от Реал Мадрид и цирка от Барселона се видя, че може да има и напрежение и качествена игра без горните елементи. В този мач нямаше нито грубости, нито симулации извън нормалното.

Та в контекст на горното реших да направя едно малко анализче за ситуацията с Пепе и Дани Алвеш и червения картон.

Извадка от правилата на играта:

Low 12

Тълкувайки горните правила за нарушение и изгонване се вижда, че за да има нарушение не е необходимо да има контакт, а за изгонване трябва да има жестоко държание. И двете са налице. Картонът (червен) е напълно заслужен.

Големият проблем идва от тъпите коментатори, които от много време внушават следната терминология:
          1.Игра първи с топката
          2.Ама той игра за топката

Нито 1, нито 2 са оправдание ако след това има счупен крак, нито пък има правило за това кой бил играл за топката. Не знам дали си спомняте на европейското в Швеция мисля на полу или финала на един датчанин му счупиха крака и се виждаше как му стърчи костта. Отвратителна гледка.
          ...............
          така е - съгласен съм на 100%
          много коментатори не разбират нито правилата нито самата игра . може да се гони дори за опасна игра без да е бил уцелен играча - само защото е имало риск за здравето на играча .Не ми си мисли сво щеше да стане ако безумецът Пепе беше нацелил Алвеш

Коментар

• Браво на Арсенал и Ман Ю за хубавия мач. След касапницата предложена от Реал Мадрид и цирка от Барселона се видя, че може да има и напрежение и качествена игра без горните елементи. В този мач нямаше нито грубости, нито симулации извън нормалното.

Та в контекст на горното реших да направя едно малко анализче за ситуацията с Пепе и Дани Алвеш и червения картон.

Извадка от правилата на играта:

Low 12

Direct free kick
            A direct free kick is awarded to the opposing team if a player commits any
            of the following seven offences in a manner considered by the referee to be
            careless, reckless or using excessive force:
            • kicks or attempts to kick an opponent
            Sending-off offences
            A player, substitute or substituted player is sent off if he commits any of the
            following seven offences:
            • serious foul play
            • violent conduct
            Тълкувайки горните правила за нарушение и изгонване се вижда, че за да има нарушение не е необходимо да има контакт, а за изгонване трябва да има жестоко държание. И двете са налице. Картонът (червен) е напълно заслужен.

Големият проблем идва от тъпите коментатори, които от много време внушават следната терминология:
            1.Игра първи с топката
            2.Ама той игра за топката
            3.Нямаше контакт

Нито 1, нито 2, нито 3 са оправдание ако след това има счупен крак, нито пък има правило за това кой бил играл за топката. Не знам дали си спомняте на европейското в Швеция мисля на полу или финала на един датчанин му счупиха крака и се виждаше как му стърчи костта. Отвратителна гледка.
            ...............
            Last edited by luboil; 01.05.2011, 20:53.

Коментар

• Нека не се престараваме.
              Дори да бяха свирили дузпата срещу Видич не вярвам да го бяха изгонили! АЗ ЛИЧНО НЕ СЪМ ВИЖДАЛ В НИКОЙ ДРУГ МАЧ, НИКЪДЕ ДРУГАДЕ ПО СВЕТА ЗА ТАКОВА НАРУШЕНИЕ ДА СЕ ВДИГНЕ ЧЕРВЕН КАРТОН!

Коментар

• Почина Иван Славков - Батето
                Бог да я прости тази колоритна личност

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
                  Вие хубаво си разсъждавате над неотсъдените дузпи, та в тази връзка какъв на цвят картон заслужаваше Видич, ако съдията беше отсъдил нещо в ситуацията в наказателното поле на Юнайтед и съответно нали се сещате как би изглеждала защитата им срещу Челси без него

Браво на Арсенал изстрадаха си победата и запазиха интригата за титлата
                  ако бяха изгонили Видич Юнайтед заминаваха в небитието срещу челси без най-добрият си защитник и без Бербати

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                    ЧЕСТИТО НА ФЕНОВЕТЕ НА АРСЕНАЛ

имаше едни форумни ебачи които от месеци пишеха как щели да наказват на Емирейтс, но топчето знае кога да гръмне в аналите им "в анала, в анала" ревяха --- дано сте доволни
                    честито и от мен. Аз не успях да гледам мача и хванах само последните 20-на минути - видях гола на Арсенал и две спорни положения за дузпа в полза на Манчестър.Ако анистина е имало дузпа за Франсенал през първото полувреме, то е ясно защо съдията не е свирил дузпа за Мангалчестър през второто, а поне второто положение си беше 100% дузпа (за мен). Успех на Арсенал в борбата за второто място
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Честита заслужена победа за Арсенал. Играха по-добре и напълно логично си прибраха 3те точки.

На всичкото и от горе не им дадоха дузпа и червен картон на Видич.
                      The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Вие хубаво си разсъждавате над неотсъдените дузпи, та в тази връзка какъв на цвят картон заслужаваше Видич, ако съдията беше отсъдил нещо в ситуацията в наказателното поле на Юнайтед и съответно нали се сещате как би изглеждала защитата им срещу Челси без него

Браво на Арсенал изстрадаха си победата и запазиха интригата за титлата
                        "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
                          Мисля, че ДВЕТЕ ДУЗПИ СИ БЯХА 100-ПРОЦЕНТОВИ!
                          Съдията първата не я видя, а втората определено не беше свирена като компенсация.
                          Като махнем двете несвирени чисти дузпи съдията свири добре и с един аршин за двата отбора.

Нооооо,
                          две несвирени дузпи опорочават мача. Даването на първата дузпа не означава, че мачът щеше да свърши 1-0 или 2-1. От една страна Арсенал можеха да вкарат още, а от друга Ман Ю имаха повече време за да обърнат резултата. Компенсирането дава някакво чувство за справедливост в съдиите, но категорично опорочава мача.
                          По отношение на първата недадена дузпа - ако не главния, то страничния имаше директна видимост.

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                            усещам как може Мачестър от 2 стола да седнат на средния ( демек на земята )

отново отвратително съдийство на английски съдия . мисля че нашите са доста по-добри жалко че са толкова коруппирани
                            Мисля, че ДВЕТЕ ДУЗПИ СИ БЯХА 100-ПРОЦЕНТОВИ!
                            Съдията първата не я видя, а втората определено не беше свирена като компенсация.

Коментар

• Честита победа и от мен!
                              Защитата ви се представи на ниво точно в днешния мач.
                              Жалко, че не успяхме да отбележим, защото равенството щеше да е справедлив резултат.

Коментар

• Първоначално изпратено от ttodorov75 Разгледай мнение
                                А честито!В Манчестър сигурно пак Бербатов ще им е виновен.....
                                усещам как може Мачестър от 2 стола да седнат на средния ( демек на земята )

отново отвратително съдийство на английски съдия . мисля че нашите са доста по-добри жалко че са толкова коруппирани

Коментар

Working...
                                X