IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да прецакаш отпуската си

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• до 12345
    ееее хайде стига вече де!

Коментар

• До asenov

А защо не коментираш този линк - където хотелът е посочен като 3 1/2 звезди

http://www.expedia.com/pub/agent.dll?qscr=dspv&flag=l&itid=&itdx=&itty=&from= f&foop=0&hwrq=&htid=546878&spsh=&spsi=&crti=4&nfla =1&mdpcid=21187-1.ExpediaHotelImages|+Hotel_Review|+none&&zz=11999 60981304&

Catalonia Bavaro All Inclusive Resort
      All-suite resort with family and children's pools
      Hotel class *** 1/2

Hotel class (star ratings)

--------------------------------------------------------------------------------
      We take an objective approach in rating hotels. For any particular hotel, we consider a wide array of factors, including ratings from independent ratings systems, media recognition, and post-trip surveys of our customers. All these points of data (at least three and as many as 12 for each hotel) are plugged into a weighted formula, which calculates our star rating. These calculated ratings are then reviewed to help ensure they reflect any current developments or changes occurring since the compilation of the rating.
      In cases where the available data is insufficient to meet our standards, we make an effort to perform additional research, including further review of media and additional visits to the property. We may also consult members of our editorial team for factual information regarding a hotel.

Because we take great pride in the objective nature of our ratings system, we neither take business considerations into account when computing any given rating, nor do we use ratings as a negotiating strategy with suppliers.

HOTEL CLASS

A hotel's star rating is an indicator of the general quality of a particular hotel, and is wholly dependent on the data available to us. The descriptions below indicate what you should be able to expect from a hotel in each of the star classes. These descriptions provide general data, based on the many sources of information that go into our star rating. Circumstances such as ongoing renovations, overbooking, and specific guest needs can affect the quality of your stay. (Be sure to let the hotel know any special requests or requirements you have at check-in.) Star ratings do not necessarily reflect all the amenities or services that might be available at a hotel, and some amenities and features may not be available in every room or at every property with a particular star rating. The features and amenities described here are often not available at vacation rentals, condos, inns, bed-and-breakfasts, and other specialty lodging.
      Economy *:
      A one-star establishment is expected to offer clean, no-frills accommodations with minimal on-site facilities for the budget traveler for whom cost is the primary concern. Guestrooms generally are small, functionally decorated, and may not have a private bathroom, in-room telephone, or amenities. On-site dining is usually not available. Public access and guest reception may not be available at all hours.

Value **:
      These limited-service establishments are expected to offer clean, basic accommodations. These properties may offer some business services but generally lack meeting rooms, baggage assistance, and full fitness and recreation facilities. On-site dining is usually limited to coffee or Continental breakfast service. Guestrooms generally offer private bathroom, telephone, TV, and limited amenities.

Quality***:
      Three-star establishments place a greater emphasis on style, comfort, and personalized service. They generally feature on-site dining room service, a pool and/or fitness center, a gift shop, and may provide baggage assistance. Conference rooms for meetings and extended services for business travelers are usually offered. Guestrooms offer more extensive amenities and more careful attention to decor and comfort.

Superior****:
      These upscale establishments usually offer a fine-dining restaurant, lounge, and room service with extended hours. Service features usually include baggage assistance, concierge service, and valet parking. A conference center with up-to-date technology and full business services are usually offered. Public spaces and guestrooms are thoughtfully designed and constructed with high-quality materials. Guestrooms generally offer stylish furnishings, high-quality bedding and bath products, and a wide array of amenities.

Exceptional*****:
      The finest hotels in the world. Five-star lodging is characterized by luxury appointments, superlative service, and the highest standards of comfort. Five-star hotels offer originality in architecture and interior design, high-grade materials in construction and dйcor, and such special touches as fresh flowers and plants in abundance. These properties also maintain a high staff-to-guest ratio, gourmet dining, and 24-hour room service.

Guestrooms offer ample space, the finest furnishings and decor, premium bedding, and luxury bath products. Room amenities generally include high-speed Internet access and CD and/or DVD players. Five-star resorts may offer additional recreation facilities such as tennis courts and golf-course access. On-site spa services, a top-notch fitness center, and a pool are generally available, as well.

Е незнам какво друго да ти посоча, за да те убедя в разминаването.
      А сетих се - ти в петзвезден хотел бил ли си?
      Ами как ти се струва това - непочистено - мръсна баня, кранчетата с мухъл по тях, чаршафите след многократни напомняния бяха сменени на 5 - тия ден, кърпите в банята - не се сменят, ние ги оставим на земята, те ги сгънат и ги сложат на закачалката. Ако не сложиш табелка, че искаш почистване - никой не влиза в стаята ти. Минибара - който всъщност трябва да влиза в ALL INCL като го опразниш в един момент - не се зарежда. Като казвам мини бар разбирай - вода, кола, бира, не нещо друго.
      Изпочупени мебели, капаци на тоалетни - капакът на тоалетната пада върху гърба ти като седнеш, душ кабината не е почиствана, от както е станала душ кабина - мухъл в ъглите, по стените. Стаите миришат на мухъл. Обзавеждането е от колониалния период на Доминикана.
      Още искаш ли. Аз съм била в 5 звездни, в 4 звездни и 3 звездни хотели, но извинявай такава мизерия няма.
      В 3 - звезден хотел в България дори ти сменят кърпите и чистят всеки ден.
      Да обичам да ми е чисто, не съм лигла, която робува на лукс, просто искам чистота, да не ме е гнус като се къпя, като лягам, като ползвам кърпите.

Коментар

• До asenov

Много лошо, че приемате писаното от мен като недружелюбен тон срещу Вас. Ами направената вчера от Вас регистрация тук, познаването на материята и дестинацията ме наведаха на мисъл, че може би сте служител на ОН ТРАВЪЛ или приближен на собствениците.
        Сега дружелюбно репликите относно вашия постинг:
        1. Направих си труда - разбира се след пътуването да проверя отзивите от туристи за ОН ТРАВЪЛ в други сайтове - 99 % унизени и недоволни клиенти, малцина са тези, които са имали късмета да получат качествена услега от тях. Действително и аз първата година бях много доволна, но може би защото водачите на групата бяха професионалисти - Марияна и Юлия, които за съжаление не са вече в ОН ТРАВЪЛ. Сегашните водачи - неудачно подбрани, некомпетентни девойки, без опит и усет. За това все пак трябва да имаш малко отговорност и усет. Младостта не е оправдание. Аз съм също толкова отговорна, колкото и когато бях на 20, 22, 25 и т.н.
        2. Относно категоризацията - незнам защо не отчитате линка, който посочих в друг мой постинг

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Rev..._Republic.html

Ако се разровите, ще видите, че на места дори този хотел е 3 + звезди. А нищо не казвате относно това за промяната в избрания хотел. Защо коментирате само неща, които са Ви удобни, ето това ме подразни във вашия постинг.

2. Относно закъснелия и/или отменен полет. Ама разбира се, че авиокомпанията също носи отговорност, но защо аз трябва да и я търся- нали за това е туроператора да защити моите интереси, аз с ОН ТРАВЪЛ имам отношение. Относно турския превозвач – да точно така – турска компания, турски самолет и турски екипаж изпълниха полета. Може би са наети от българския превозвач, това ще го установим в последствие.

3. Относно бакшишите – аз също пътувам много – частно и служебно – примерно 6-7 пъти годишно. Е, такова изнудване на всяка крачка не бях виждала. Не е въпросът в размера на бакшиша, а начинът по който ти го вземат. Не съм паднала от облаците и знам, че бакшишът е нещо обичайно. Но давам пример веднага – плащаме по 150 долара за екскурзия с катамаран. На катамарана ни събират веднъж бакшиш – общо от 60 човека и след това в автобуса водачката на групата – представителката на ОН ТРАВЪЛ пак събира бакшиш. Е защо???? После отиваме на екскурзия до Санто Доминго – описана предварително какво включва, пише, че таксите за музеи, пещери и т.н са включени. Веднъж събираме бакшиш за някакъв измислен екскурзовод в пещерата, който ни претупа за 10 минути, докато нашият екскурзовод си почива – нали сме платили за него, за екскурзията и храната по време на екскурзията; втори път събираме бакшиш за нашия си екскурзовод. Това вече не го разбирам.
        Та искам да кажа и ние сме ходили тук там и знаем как е – и ние ядем бонбонки тик-так и пушим Кент. Хората бяха потресени.

4. За късното напускане на хотела. Ами да разбираемо е хотелът да се напуска в 12 часа. Но къде моля Ви питам видяхте в сайта на ОН ТРАВЪЛ да пише, че има няма да останем в стаите си до трансфера. Ами другите – чужди агенции предупреждават туристите си, че ако желаят могат да доплатят сума за късно напускане, или упоменават, че в цената не е включено това, и че ако туристите желаят могат да го заявят при резервацията и да платят. Не ми се искаше да влизам в подробности, но ще го направя – на мен лично ми коства 3 дни разправии на рецепцията на хотела, препращане от служител на служител, като в последния ден съм стояла от 9 -12 часа да чакам да платя за късно напускане, при положение че напускането трябва да стане до 12 часа. А къде беше представителя на ОН ТРАВЪЛ, и изобщо ОН ТРАВЪЛ за това. Все пак отивам да си почина, а не да се занимавам с административна дейност.

5. Между другото в постинга Ви прозира малко ирония, да не кажа много. Искам да Ви уверя, че съм достатъчно толерантна и търпелива личност. Щом съм ги изтърпяла 4 години със всичките им издънки без да ги закачам. Аз също съм юрист, като разбира се работя в много специфична и различна от коментираната материя, но все пак имам основни познания.

6. Между другото като съм почнала, нека ти посоча и още нещо, което ми се случи с ОН ТРАВЪЛ – през октомври 2007 г. реших да правя резервации чрез тях за Атина за 4 дни – общо бяхме 10 човека. Пълна трагедия, без малко да ми провалят пътуването. Посочих им 4 хотела, в които те твърдяха, че могат да направят резервация. Добре, че се оправих със ситуацията сама 1 ден преди заминаването. Те не направиха нищо. От тогава се зарекох кракът ми да не стъпва при тях. Но след като не можах да намеря друга агенция с места за Доминикана и мъжът ми каза – „Е, какво пък толкова, знаем им поне номерата, едва ли ще се представят по-лошо” Но уви, и по-лошо има.
        Последното нещо, което преля чашата на моето търпение – беше отношението им към нас туристите, клиентите, тези, от които си изкарват хляба. Арогантно, гнусно, все едно бяхме някакви просяци, дошли да вземат милостиня. Не ти пожелавам да се чувстваш така. Аз все пак съм човек с достойнство, изострено чувство за справедливост и не мога да допусна някой да се гаври с мен и приятелите ми така.

Е, това е със здраве остани. Пък ако искаш бъди им най- редовния клиент – изборът е твой!
        Аз лично и хората, с които бяхме там никога, ама никога няма да си помислят за ОН ТРАВЪЛ.

Надявам се, аз така и почнах постовете си – да предпазя максимално много хора. А лостове за въздействие срещу тези набедени туроператорчета – колкото искаш. Аз все пак им дадох възможност да влезем в диалог и споразумение, а можех да тръгна направо с рогата напред – имам тази възможност – медии /връзките ми с журналисти от влиятелни медии са дългосрочни/. Но все пак това си е лично моя борба и не искам да използвам служебните си връзки за лични нужди.

Коментар

• Асенов ,
          заработи си отстъпката при следващото пътуване /ако има нещо вярно в писаното /
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Незнам защо имате такъв тон срещу мен. Единствената причина, поради която се регистрирах и пиша тук е за да разбера дали да пътувам повече с Он Травъл от чиито услуги все пак съм доволен. Незнам но засега затвърждавате една друга моя теза. Както и да е. И не съм случаен турист. Пътувам много и сам, и с травъл агенти и с туроператори и с какво ли не. .. Казах ви , че бях избрал същата екскурзия за мен и сина си и затова бях ровил в нета за тези хотели.
            Първоначално изпратено от 12345
            2. Хотелът се предлага за 5 звезден от ОН ТРАВЪЛ, а както посочих той е четири или три + по европейската категоризация
            Директно от сайта на ontravel.bg - все още не са свалили новогодишните си оферти:
            Catalonia Bavaro Beach - *****
            Iberostar Punta Cana - *****
            Grand Palladium Punta Cana Spa - *****

и след малко ровене в нета:
            http://www.hoteles-catalonia.com/es/...ml?c_ciudad=10
            http://www.iberostar.com/EN/Punta-Ca...varo_3_61.html
            http://www.fiestahotelgroup.com/es/p...id_hotel=61863

не виждам какво несъответсвие има с броя на звездите.
            3. Закъснението на полета от Мадрид не се дължи на лоши метереологични условия - имаме официална информация от Летище София, че цял ден са летели самолети. Тук въпросът може би неразбирате е, защо не ни се предложи адекватно обезщетение за закъснялия полет - хотел, храна и компенсация. За Ваше сведение съгласно изрична Наредба на Министъра на транспорта при забава от повече от 3 часа в Евпорейското въздушно пространство за дестинация до 1500 км се дължи обезщетение на пътниците в размер на 400 евро - забележете законово е регламентирано. Да не говорим, че можем да влезем в хипотезата на отменен полет, тъй като въпросния превозвач не изпълни полета, а някаква турска компания с турски самолет и екипаж. !!!!! И забележете обезщетението се дължи от авиокомпанията или от туроператора, с който имаме взаимоотношения
            За Ваше сведение съм юрист и знам за тази Наредба, но въпреки това ви благодаря, че ми припомнихте. Разбирам напълно, че е трябвало да ви се предложи хотел и храна. Съгласен съм за това. Това , което не разбрах /и все още не разбирам/ е защо обвиненията ви не са отправени към авиокомпанията а към туроператора. Въпреки това не разбирам какъв е този турски самолет който пък сега споменавате. Тази турска авиокомпания ли е бил превозвачът ви и на отиване или е съвсем друга? С тази компания ли имат договор туроператорът да ви превози или не ?

4. Относно бакшишите - обижда ме начинът по който някой иска да изкара пари от мен - плащам близо 800 долара за допълнителни екскурзии и считам, че по този начин съм си изпълнила ангажимента. Поради какви причини трябва да давам бакшиши - бихте ли ми казали
            точно за такива допълнителни екскурзии съм давал по 20 евро бакшиш лично поискани от водачът на една такава . Поискани от всички участници в екскуризята, които бяха близо 40 човека. Става въпрос за италианец - екскурзовод, който за 20 минути ни разказа за историята на Колизеума. Ето такова нещо и мен ме обижда. Но да дадеш бакшиш след края на такава екскурзия всеки който е бил на такива ще ви каже, че е съвсем нормално. Явно не сте пътували с чужди туроператори и круизове и не знаете как стоят нещата по света.

5. За напускането на хотела в 12 часа - никъде в сайта им или офертите им не пише, че трансфера към летището е в 17.30 часа. На място разбрахме това. Вие пък къде го видяхте. Някои от агенциите поне са си направили труда да напишат това обстоятелство и да предложат на туристите алтернатива - доплащане за късно напускане на стаите.
            04.01.08 – Осми ден
            Свободно време. Привечер трансфер до летището. Излитане в 21:10 ч. от Пунта Кана за Мадрид.

Иначе и аз искам за парите, които давам аз и семейството ми да се чувстваме добре. И аз не искам да съм измекяр, както Вие се изразихте. Затова се опитвам и да разбера дали да ползвам услугите на Он Травъл или не.

Коментар

• Първоначално изпратено от asenov
              Здравей, 12345. Попаднах на този форум от друг пост на друг сайт. Заинтересоваха ме някои неща покрай този случай. Искам първо да посоча, че съжелявам за случилото се, но има някои неща, които не ми стават ясни. Първо, аз съм клиент на Он Травъл от 2 години като преди това смених няколко от другите големи компании от които бях доста недоволен. Досега Он Травъл не са се издънвали при мен, даже точно обратното, имал съм само добри спомени от тях - което е и причината за този пост. Второ - мислех да купя точно този пакет за Доминикана /който както разбирам сте закупили и вие/ но в последния момент плановете ми се объркаха. Та на въппросите:
              1.До колкото си спомням в пакета бяха описани няколко хотела /3 май/ от които обаче ясно си спомням, че именно този в който са ви настанили беше най-добрият и най-скъпият откъм цени. Поне това си спомням след проучването ми в нет-а - аз лично бях избрал точно този за себе си. А, и още нещо, което се сетих по повод хотела. Другата част, която е петзвездна е забранена за малолетни. Ако сте имали деца в групата под 18 години мисля, че затова не са ви и настанили там
              2. Казаха ли ви за какво точно беше това закъснение на полета в Мадрид? Тук имаше ужасно време и всички полети закъсняваха в тези дни- може ли това да е причината за закъснението ? Всъщност самолетът на коя компания е бил и не трябва ли да се търси отговорност от тях, а не от Он Травъл ? Не вярвам те да притежават личен самолет с който превозват клиентите си
              3. А относно точка 4 и 5 от първият ви пост, малко ме разсмяхте да си призная Незнам защо, но всички българи забравят за нещо, което е общоприето по цял свят - бакшишите. Истината е, че единствено в нашата страна те не са задължителни. Надали и някой ви ги е поискал и надали сте дали повече от $5 , за което е смешно да се жалвате. На други екскурзии на които съм бил бакшишите са се включвали като задължителна ТАКСА, която дори хич не е малка в сравнение с целия размер на екскурзията. Нито една американска компания пък не ме е обслужвала без изрично да кажат, че трябва да дам пари за бакшиши след това. А според точка 5 сте седяли няколко часа в хотела последният ден, което е нормално. Мисля, че изрично си го пишеше и това в офертата за екскурзията - че се тръгва от там привечер или нещо такова. Ако сте платили за 7 нощувки - или за 14- незнам за колко сте били 8-мият /съответно 15-тият/ ден имате право да седите в хотела само до 12 на обяд.. както навсякъде.
              4. И последно - обещавам! - за вечерята, която споменавате- и за това не ми стана ясно - нямали сте никаква празнична вечеря или сте имали шведска маса, от която не сте доволни? И другите гости на хотела имали ли са по-специална вечеря или и те са били настанени заедно с вас? Искам да разбера дали въобще е имало възможност за нещо друго ? Или вие просто проявявате излишен каприз..
              Гледам, че сте запознат доста с темата, но все пак ще ви отговаря:
              1. Ние избрахме най-скъпия хотел в офертата, а ни настаниха в най-евтиния в офертата. Нямахме с нас деца под 18 години
              2. Хотелът се предлага за 5 звезден от ОН ТРАВЪЛ, а както посочих той е четири или три + по европейската категоризация
              3. Закъснението на полета от Мадрид не се дължи на лоши метереологични условия - имаме официална информация от Летище София, че цял ден са летели самолети. Тук въпросът може би неразбирате е, защо не ни се предложи адекватно обезщетение за закъснялия полет - хотел, храна и компенсация. За Ваше сведение съгласно изрична Наредба на Министъра на транспорта при забава от повече от 3 часа в Евпорейското въздушно пространство за дестинация до 1500 км се дължи обезщетение на пътниците в размер на 400 евро - забележете законово е регламентирано. Да не говорим, че можем да влезем в хипотезата на отменен полет, тъй като въпросния превозвач не изпълни полета, а някаква турска компания с турски самолет и екипаж. !!!!! И забележете обезщетението се дължи от авиокомпанията или от туроператора, с който имаме взаимоотношения
              4. Относно бакшишите - обижда ме начинът по който някой иска да изкара пари от мен - плащам близо 800 долара за допълнителни екскурзии и считам, че по този начин съм си изпълнила ангажимента. Поради какви причини трябва да давам бакшиши - бихте ли ми казали
              5. За напускането на хотела в 12 часа - никъде в сайта им или офертите им не пише, че трансфера към летището е в 17.30 часа. На място разбрахме това. Вие пък къде го видяхте. Някои от агенциите поне са си направили труда да напишат това обстоятелство и да предложат на туристите алтернатива - доплащане за късно напускане на стаите.
              6. За новогодишната вечера - вижте пак офертата им - там пише, че има новогодишна вечеря, която влиза в цената. Драги, това е вечерята, която влиза в стандартния пакет на all incl. - не е никаква новогодишна вечеря. А за това, че е на блок маса просто потвърждава казаното от мен. Можеха да дадат такива разяснения. Между другото можеше изобщо да не вечеряме на нова година, ако не си бяхме направили труда да попитаме каккъв е реда за вечерята, защото видях на едно табло информация, че вечерята за 31.12 ще става по часове и ако не си заявиш час - не вечеряш. Каприз - не това не е каприз, просто искам за парите, които давам да се чувствам добре, а не като измикяр.
              А пък вие сам решете дали да пътувате с тях - това си е ваш проблем.
              Между другото постинга ви е доста квалифициран за случаен турист, който пита между другото.
              Какъвто и да сте, ако ще и собственика на ОН ТРАВЪЛ не ми пука, решението на мен и хората от групата е твърдо относно реализиран на отговорността на ОН ТРАВЪЛ.
              Още въпроси имате ли??? Мога да ви отговоря отново без проблем, но утре, защото днес мисля да се оттегля на заслужена почивка.

Коментар

• Здравей, 12345. Попаднах на този форум от друг пост на друг сайт. Заинтересоваха ме някои неща покрай този случай. Искам първо да посоча, че съжелявам за случилото се, но има някои неща, които не ми стават ясни. Първо, аз съм клиент на Он Травъл от 2 години като преди това смених няколко от другите големи компании от които бях доста недоволен. Досега Он Травъл не са се издънвали при мен, даже точно обратното, имал съм само добри спомени от тях - което е и причината за този пост. Второ - мислех да купя точно този пакет за Доминикана /който както разбирам сте закупили и вие/ но в последния момент плановете ми се объркаха. Та на въппросите:
                1.До колкото си спомням в пакета бяха описани няколко хотела /3 май/ от които обаче ясно си спомням, че именно този в който са ви настанили беше най-добрият и най-скъпият откъм цени. Поне това си спомням след проучването ми в нет-а - аз лично бях избрал точно този за себе си. А, и още нещо, което се сетих по повод хотела. Другата част, която е петзвездна е забранена за малолетни. Ако сте имали деца в групата под 18 години мисля, че затова не са ви и настанили там
                2. Казаха ли ви за какво точно беше това закъснение на полета в Мадрид? Тук имаше ужасно време и всички полети закъсняваха в тези дни- може ли това да е причината за закъснението ? Всъщност самолетът на коя компания е бил и не трябва ли да се търси отговорност от тях, а не от Он Травъл ? Не вярвам те да притежават личен самолет с който превозват клиентите си
                3. А относно точка 4 и 5 от първият ви пост, малко ме разсмяхте да си призная Незнам защо, но всички българи забравят за нещо, което е общоприето по цял свят - бакшишите. Истината е, че единствено в нашата страна те не са задължителни. Надали и някой ви ги е поискал и надали сте дали повече от $5 , за което е смешно да се жалвате. На други екскурзии на които съм бил бакшишите са се включвали като задължителна ТАКСА, която дори хич не е малка в сравнение с целия размер на екскурзията. Нито една американска компания пък не ме е обслужвала без изрично да кажат, че трябва да дам пари за бакшиши след това. А според точка 5 сте седяли няколко часа в хотела последният ден, което е нормално. Мисля, че изрично си го пишеше и това в офертата за екскурзията - че се тръгва от там привечер или нещо такова. Ако сте платили за 7 нощувки - или за 14- незнам за колко сте били 8-мият /съответно 15-тият/ ден имате право да седите в хотела само до 12 на обяд.. както навсякъде.
                4. И последно - обещавам! - за вечерята, която споменавате- и за това не ми стана ясно - нямали сте никаква празнична вечеря или сте имали шведска маса, от която не сте доволни? И другите гости на хотела имали ли са по-специална вечеря или и те са били настанени заедно с вас? Искам да разбера дали въобще е имало възможност за нещо друго ? Или вие просто проявявате излишен каприз..

Коментар

• ЕТО ВИЖТЕ ТОЗИ ЛИНК И СМЯТАМ, ЧЕ ЩЕ МИ ПОВЯРВАТЕ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО ВИ РАЗКАЗАХ
                  ОТНОСНО ОН ТРАВЪЛ
                  http://badholiday.com/complaint.php?&ctype=30&com=61

Коментар

• Първоначално изпратено от kons
                    съпричастен съм с проблемите ви и ви подкрепям, но това е форум за инвестиции, а не за туризъм!
                    ПРИЯТЕЛЮ,
                    НАПИСАХ ГО НА МОДЕРАТОРИТЕ, КОИТО ТРИЕХА ТЕМАТА, ПИША ГО И НА ТЕБ, МОЖЕ БИ ГО ЗНАЕШ - ТОВА Е ИКОНОМИЧЕСКИ ФОРУМ. АПРОПО - ЗАЩИТАТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ НИМА НЯМА НИЩО ОБЩО С ИКОНОМИКАТА. АМИ ТОЧНО НИЕ ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДВИЖИМ ИКОНОМИКАТА.
                    ПИСАХ В ИНВЕСТОРА, ЗАЩОТО ИМЕННО ХОРАТА, КОИТО СИ ИЗКАРВАТ ПАРИТЕ НА КАПИТАЛОВИЯ ПАЗАР СА ЕДНИ ОТ ТЕЗИ, КОИТО СИ ПОЗВОЛЯВАТ ПОКУПКИТЕ НА ПО-СКЪПИ ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТИ.
                    ЕТО ТОВА Е ЛОГИКАТА.
                    НАДЯВАМ СЕ РАЗБИРАШ.

Коментар

• Бих искала да ви занимая в следващия си постинг с реакцията на управителката на ОН ТРАВЪЛ при направената от нас рекламация. Държа да подчертая, че отидох там като представител на общо 20 туристи от групата от Доминиканската република, като с мен присъстваха и представител на още 26 туристи от същата група, представители и на групата от Мексико. На срещата присъства и наш адвокат.
                      1. Оказва се, че нито един от нас не е получил договор от ОН ТРАВЪЛ - т.е. ние договори нямаме. Имаме ваучъри от агенцията подизпълнител на ОН ТРАВЪЛ - в случая Ибероджет - испанска компания.
                      2. Категоризацията на хотела в Доминиканската република е по тяхна местна категоризация, която не съответства на европейската
                      3. До настоящия момент никой от ОН ТРАВЪЛ не се е обърнал към компанията превозвач, за да търси отговорност и обезщетения, а тепърва смятат да го направят, въпреки, че знаеха за нашите претенции - имахме уговорена среща. Поради което не могат да ни отговорят дали ще удовлетворят законовите ни претенции относно обезщетение за закъснял полет - в размер на 400 евро на човек. питам аз къде бяха и какво правиха три дни, а не поискаха становище на превозвача.
                      4. Не поеха твърд ангажимент да обезпечат разходите ни за хотел от 100 евро и дневни в размер на 50 евро за престоя на мадридското летище.
                      Грубо и арогантно поведение на един от подуправителите на ОН ТРАВЪЛ, ни най-малко не показаха уважение към нас като клиенти.
                      Накрая управителката на ОН ТРАВЪЛ ни посъветва да не пътуваме повече с тях. АРОГАНТНОСТ до безобразие.

Коментар

• съпричастен съм с проблемите ви и ви подкрепям, но това е форум за инвестиции, а не за туризъм!

Коментар

• Първоначално изпратено от melon
                          Бях в началото на декември в Египет със същите фирми и нямаше никакви проблеми. Организацията беше съвсем задоволителна.
                          Хотелите...хотелите там не отговарят като цяло на зведите си. Просто там е така. Изненадан съм, но явно зависи кой момент се избира за пътуване и по кое време. Аз лично за себе си избягвам да пътувам по време на празници.
                          Нормално е някога да има, а друг път да няма проблеми при конкретното пътуване. Що се отнася до отговорността: ти като клиент при организираното пътуване имаш договор ЕДИНСТВЕНО с туроператора по отношение на описаното във ваучер и търговското предложение от проспекта. Той как урежда нещата с подизпълнителите - не те интересува. Би трябвало изключенията за носене на отговорност (не за оказване на съдействие!) да са указани изрично, напр. закъснение на полети, форсмажорни обстоятелства, войни, стачки и др. Принципно: българинът не си знае правата и най-лесно "се отсвирва" при рекламация, заради липсата на традиции и незнание в организираните пътувания. Особено в българските хотели, но не само, които много добре знаят, как стоят нещата при договор със западен туроператор, при който първо се удържат ОСНОВАТЕЛНИТЕ рекламации (или счетените за такива от туроператора, който е добре запознат) и после се превежда останалата сума (към хотелиера).

Коментар

• Бях в началото на декември в Египет със същите фирми и нямаше никакви проблеми. Организацията беше съвсем задоволителна.
                            Хотелите...хотелите там не отговарят като цяло на зведите си. Просто там е така. Изненадан съм, но явно зависи кой момент се избира за пътуване и по кое време. Аз лично за себе си избягвам да пътувам по време на празници.

Коментар

• Мила Госпожо,

Да Ви кажа не знам как сте издържали на тези унижения! Много сте права, че "тези" трябва да се гонят до дупка (както се казва).

Най- страшното е, че те не са единствените, които се държът по такъв унизителен начин с "хората които ги храният".

Аз имах подобен проблем тази Коледа с друга фирма. Фирмата, която ни организираше почивката в Египет се казва Алфа тур, но там фирмата, която ни посреща се нарича Тез тур.

Египет е много красива страна с богата история и наистина си заслужава да се види. В началото всичко беше наред. Хората ни посрещнаха на летището в Хургада и ни настаниха в уж желания от нас хотел. Това се примаше защото хотела поне беше чист. Всичко беше в общи линии добре докато не дойде време да летим за Кайро.

Първо полета ни се забави и естествено пристигнахме със закъснение, но това не е чак толкова важно. Второ следкато кацнахме никой не ни чакаше на летището, за да ни откара до хотела, който нямахме ни най- малка представа къде се намира. Тогава също като Вас почнаме да звъниме на различни телефони на които ни се обясняваше най- нахално, че грешката била наша за закъснението на полета и заради това, чавекът който ни е чакал си е тръгнал. Най- важното беше, че ни се обясняваше как до 20, 10, 5 минути някой щял да дойде да ни вземе, но този някой все не идваше. Най- куриозното беше, че се стина до там, че ни обясняваха как трябва да си хванем по едно такси и да се оправяме. Доста интересно беше това мнение на т.н. "шеф", защото си противоречеше с мнението на екскурзовода ни в Хургада, които изришно ни предупреди да не си хващаме такси от улицата, защото повечето шофьори не знаели английски и нямало да ни разберът, но имало и голяма вероятносткато видели, че сме чужденци да ни откарали на някъде и да ни искали по $100 минимум на човек за да ни върнат (може би).
                              Така го чакахме доста време докато накрая дойде един и ни каза, нямал време да се занимава с нас и ни вкара в една маршрутка и ни отпрати.
                              Като стигнахме в хотела бяхме меко казано потресени от пет звездния хотелски "лукс" (в банята имаше кал, килимите бяха раздрани и чаршафите бяха изядени от някакви животинки). Отделно не бих искал и да спомена за унизителното отноошение спрямо нас от страна на т.н. "шеф" който ни предложи 20 долара за да забравим за проблема
                              Мисалта ми е, че тия гадове нтрябва да се гонят до дупка, за да може да си спечелим поне малко човешко отношение спрямо нас (потребителите).

Коментар

• Виж сега какво ще ти кажа. Другия път пътувай сама. Аз така правя от години и съм супер доволен. Защо трябва да те води някой някъде, след като имаш интернет и кредитна карта? Организираш пътуването си по свой вкус и избор без да се съобразяваш с когото и да било. Нова година изкарах в Малта с Икар турс след години неорганизирани пътешествия. В хотела **** не бих му дал и една, но все пак как да държа отговорност на туроператора, че малтийците са мизерници? Просто такива са хората.

Коментар

Working...
                                X