If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
в момента чета черната кутия на алек попов не е зле дори съм малко изненадан дано повечко такива неща излизат от български автори иначе троянския кон го имам но съм в пловдив а не в търново книжката е прилична спор няма но чак щуро търсене не заслужава
Отдавна търся една книга. Операция троянски кон, на Хосе Хуан Бенитес. никъде не я откривам, нито в електронен формат, нито по антикварни книжарници. ако някой я има или знае къде да я намеря моля да помогне
Сега прочетох Omnipotent Government на Ludwig von Mises и ми се отвориха очите за историята на Германия и съседите и в Европа през последните няколко века. Книгата е писана през погледа на либералните икономисти (от т.н. "австрийска филосовска школа", която е основана от автора на книгата).
Препоръчвам на всеки да я прочете от кора до кора. Последната глава обяснява как да се избегнат бъдещи войни в Европа и поставя основите на ЕС, още през 1944.
Има я на безплатен PDF на mises.org.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Известният писател Майкъл Крайтън почина в Лос Анджелис на 66-годишна възраст след дълга борба с рака, съобщи Би Би Си, цитирайки съобщение от неговото семейство.
Книгите на Крайтън са продадени в над 150 милиона екземпляра по цял свят. Сред най-известните му романи са "Конго", "Сфера", "Щамът Андромеда", "Джурасик парк", "Изгубеният свят", "Фатален срок", "Изгряващото слънце", "Разкриване", "Въздушна клопка". Много от тях са филмирани с голям успех. По негов сценарий е заснет и популярният сериал "Спешно отделение".
Последно "Критичните 25 на Джак Ланкастър", Ян Холингсхед - Нищо особено като сюжет, нищо завладяващо, но действа разтоварващо. Има бисери, над които можеш да се посмееш.
" Това е игра. А при всяка игра съществува риск номерът да не мине. Затуй играта трябва да се води в два плана - убедителност на фактите и убедителност на психологията.
С други думи, да не излизаш нито за миг вън от кожата на един въображаем безобиден и искрен човек, какъвто ти не си, но какъвто трябва да изглеждаш. В известни моменти следва да се пазиш от излишно забавяне, в други - от прекалено избързване...
Също като на сцената, само че малко по-другояче. Защото едва ли някой артист е участвал в пиеса, дето всеки излишен или фалшив жест може да му струва живота..."
Б.Р.
Райнов е комунист и ченге от най-гнусните, а шпионските му романчета по партийна поръчка (социалистическия отговор на агент 007) са с доста съмнителна художествена стойност и прогнозирам, че ще бъдат изхвърлени на бунището на историята, както повечето творения на БКП.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар