If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
" Това е игра. А при всяка игра съществува риск номерът да не мине. Затуй играта трябва да се води в два плана - убедителност на фактите и убедителност на психологията.
С други думи, да не излизаш нито за миг вън от кожата на един въображаем безобиден и искрен човек, какъвто ти не си, но какъвто трябва да изглеждаш. В известни моменти следва да се пазиш от излишно забавяне, в други - от прекалено избързване...
Също като на сцената, само че малко по-другояче. Защото едва ли някой артист е участвал в пиеса, дето всеки излишен или фалшив жест може да му струва живота..."
Б.Р.
„Die deutsche Autoindustrie ist heute so robust und zukunftsfähig wie nie.“
DPA 12.09.11
В момента - Халед Хосейни - Ловецът на хвърчила и Хиляди сияйни слънца
Преди това - Кънингам - Дом на края на света
Захванах и пътеписите на Илия Троянов, но стилът ми е малко тромав за забързаното ежедневие и го оставих за почивките ;-)
Великолепен писател - Карел Чапек. Прочетете "Книга апокрифи".
Най-добрата книга за мен за Първата световна война - Швейк от Хашек. Безсмислието на войната е показано с невероятно чувство за хумор. А преводът е великолепен. Наслаждение е да я четеш.
Като голям фен на "Параграфа", препоъчвам горещо "Бомбардировачи" от По Бонсън, в стила и във възхвала на "Параграф 22", само че не става въпрос за война а за... финанси. Много увлекателна със страхотно чуство за хумор (на няколко пъти се превивах и падах от смях), много подходяща за разведряване на помръкналия инвестотирски дух!
Подкрепям, авторът е от бизнеса, ама е оцелял и поумнял, готино книжле, голям смях.. точно за трейдъри на ипотечни боклуци ... даже тейк-овър на една банкрутирала държавица има ... Заглавието е игра на думи bonders /от облигации/, не bombers
Съни, прочети историите на крал Артур -> легендата за сър Гауейн и лейди Рагнел! Вкратце, един неприятен тип беше приклещил нашия сър да го коли и щял да го пощади само ако му даде валиден отговор на въпроса: Какво е най-съкровенното желание на жените? След много перипетии се разбра - Да властват над мъжете! ;-)
ела в темата за литературата, че май ще досадим на НИ-ентусиастите ;-)
...риключвам с темите ) само....малко на българска територия - "Изворът на Белоногата" - що така, жени се вграждат за ...стабилност
...за английската ти "доказателственост" )) - ще я откриеш - навсякъде, но мъдрият мъж ще се запита защо е така, след като е изключение - мъничко отмъщение...му се вика )))
Ей, не се даваш, колкото и литературен бой да изядеш! :-)
И това ао не е доказателство в подкрепа на тезата ми...
(На моди му писна от литратура в НИ-темата, за туй премествам последния си отговор тук)
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Това не е научна фантастика, роботите са хората на земята (използвано е прeносно значение на думата). Тук се засягат теми по които малко автори имат смелостта да пишат , режисират и говорят....Чел съм я преди 5 години и все още ми е номер 1 !
Freaconomics - Levitt
Blink на Malcolm Gladwel
The Black Swan - The impact of the highly improbable - Taleb
A Demon of Our Own Design - поглед отвътре на финансовата система от ветеран в нея.
Ако сте като мен, нямате много време за четене. Затова пък голяма част от горните книги ги има като audiobooks по торентитe - сваляте, записвате и после можете да слушате в колата, вместо да си гризете ноктите в задръстванията. Изисква се някакво базово ниво английски, разбира се.
Коментар