Първоначално изпратено от diletant
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от metachromПървоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от ВескоДругото ми съвсем прясно разочарование е "Майстора и Маргарита". Наистина много свежо написана сатира, но според мен ще бъде абсолютно непонятна за следващото поколение....
Да добавя още - брилянтните Апокрифи на Карел Чапек в блестящия превод на Светомир Иванчев.
Великолепните описания на Рила на Асен Христофоров, преводачът на Трима души в една лодка.
Швейк - още една хубава книга за войната. Най-хубавият превод на чужд език е признат на Светомир Иванчев.
Един ден на Иван Денисович - за мен най-хубавата книга на Солженицин.
Да убиеш присмехулник на Харпър Ли.
Е, има и още няколко.
Но във всеки случай "Параграф 22", "Швейк" и "Иван Денисович" са ми сред любимите, препрочитани многократно.
А от българските най-разтърсваща ми се струва "Време разделно". И филма е прекрасен, особено изпълнението на Йосиф Сърчаджиев в главната роля. Рядък случай филмът да е толкова хубав като книгата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от metachromПървоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от ВескоДругото ми съвсем прясно разочарование е "Майстора и Маргарита". Наистина много свежо написана сатира, но според мен ще бъде абсолютно непонятна за следващото поколение....
Да добавя още - брилянтните Апокрифи на Карел Чапек в блестящия превод на Светомир Иванчев.
Великолепните описания на Рила на Асен Христофоров, преводачът на Трима души в една лодка.
Швейк - още една хубава книга за войната. Най-хубавият превод на чужд език е признат на Светомир Иванчев.
Е, има и още няколко.
Но във всеки случай "Параграф 22", "Швейк" и "Иван Денисович" са ми сред любимите, препрочитани многократно.
А от българските най-разтърсваща ми се струва "Време разделно". И филма е прекрасен, особено изпълнението на Йосиф Сърчаджиев в главната роля. Рядък случай филмът да е толкова хубав като книгата.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от metachromПървоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от ВескоДругото ми съвсем прясно разочарование е "Майстора и Маргарита". Наистина много свежо написана сатира, но според мен ще бъде абсолютно непонятна за следващото поколение....
Е, има и още няколко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от ВескоДругото ми съвсем прясно разочарование е "Майстора и Маргарита". Наистина много свежо написана сатира, но според мен ще бъде абсолютно непонятна за следващото поколение....
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
За мен книга, която съм прочел само веднъж, не е добра. Два пъти-значи става.
Забравих да кажа на колегата MILOM, че "Бягство" е просто съкратения вариант на романа "Вихрушка". Предпочитам пълната версия.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
"NOBLE HOUSE"
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
"NOBLE HOUSE"
Коментар
-
Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
"NOBLE HOUSE"
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоДругото ми съвсем прясно разочарование е "Майстора и Маргарита". Наистина много свежо написана сатира, но според мен ще бъде абсолютно непонятна за следващото поколение....
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
За мен книга, която съм прочел само веднъж, не е добра. Два пъти-значи става. Но истински добрите ги чета повече от три пъти. Няма значение, че знам какво се случва.
Бих искал да спомена още "Всички страхове" на Том Кланси и "Състояние на страх" на Майкъл Крайтън. Но последната няма да хареса на фанатизираните природозащитници. Но като трилърии двете са много добри.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар