На Светлин Минев прочетох книгата и съм доволен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КНИГИТЕ, които четем
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеВ момента се 'боря' с Черният Лебед на Насим Талеб.
Доста я хвалят, но си признам, че я дъвча малко трудно. Има интересни и определено нестандартни идеи, но е малко по-обстойна за вкуса ми.
само е много важно да не я четеш като дявола евангелието-на уолстрийт книгата е призната за феномен ,а талеб за гений,в академичните среди и университетското "съсловие" е доста "хулена" и талеб там го считат за кукуригу ......
трябва малко повече мозък от средностатистическия прУфесУр рубини или препУдавател кат пламен орешарски,че да я осмислиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеВ момента се 'боря' с Черният Лебед на Насим Талеб.
Доста я хвалят, но си признам, че я дъвча малко трудно. Има интересни и определено нестандартни идеи, но е малко по-обстойна за вкуса ми.
Коментар
-
-
На 91-годишна възраст почина американският писател Джеръм Дейвид Селинджър
http://wallstreet.blog.bg/novini/201...lindjyr.481779"Nothing shakes the faith of a true believer."
Коментар
-
говорите за цяла поредица и всеки чел по едно парче. :-)
чел съм всичко на Клавел! Става за убий време. Занимателно и далеч от истината.
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от nnsПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от MILOMДжеймс Клавел-Бягство-за втори път я чета,обещавам и да потретя.Иран-шаха пада от власт,революцията на Хомейни,Русия със своите интереси в северен Иран-Азербейджан.Чете се на един дъх.
За мен книга, която съм прочел само веднъж, не е добра. Два пъти-значи става.
"NOBLE HOUSE"това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от gigowОт малък чета книги, а не критици. Имам алергия към писанията на некадърни и несполучили писатели.
А критици мога да чета само написани на мека и здрава тоалетна хартия. Само сутрин и вечер.
За мен "Време разделно" е велик български роман. И изобщо не насажда верска омраза. Ако го прочетеш, ще разбереш.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от diletant
van69, не зная възрастта ти. Но очевидно не си запознат със събитията по времето, когато филмът е сниман и се излъчи. Това са годините на т.нар. "възродителен процес", от който всеки българин трябва да се срамува. А филмът си е чиста политическа поръчка, която трябваше да защити насилието срещу българските турци, като се "възпроизведе" насилие спрямо българите в миналото. При това авторът на романа е използвал един фалшифициран ръкопис. Има различни мнение за художествените качества на филма, но политическата поръчка бе изпълнена така, че и до днес много българи тълкуват съвместната история на българи и турци само от подобни "произведения". Попрочети малко за книгата и филма и тогава давай мнения.
http://cvetana.hit.bg/articles/istor...ski_mitove.pdf
И сподели мнение след като прочетеш статията.
ПП А и за да ти отговоря на въпроса - виж какво е казал самият Антан Дончев - "в свое интервю Антон Дончев споделя, че “Време
разделно” е писано по поръчка."
ПП И пак може да изкажеш мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diletantПървоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от diletant
van69, не зная възрастта ти. Но очевидно не си запознат със събитията по времето, когато филмът е сниман и се излъчи. Това са годините на т.нар. "възродителен процес", от който всеки българин трябва да се срамува. А филмът си е чиста политическа поръчка, която трябваше да защити насилието срещу българските турци, като се "възпроизведе" насилие спрямо българите в миналото. При това авторът на романа е използвал един фалшифициран ръкопис. Има различни мнение за художествените качества на филма, но политическата поръчка бе изпълнена така, че и до днес много българи тълкуват съвместната история на българи и турци само от подобни "произведения". Попрочети малко за книгата и филма и тогава давай мнения.
ПП А и за да ти отговоря на въпроса - виж какво е казал самият Антан Дончев - "в свое интервю Антон Дончев споделя, че “Време
ПП И пак може да изкажеш мнение.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от diletant
ПП И пак може да изкажеш мнение.
Коментар
Коментар