IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КНИГИТЕ, които четем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rednek Разгледай мнение
    Да ви питам нещо - а на какво четете? Тия устройства заслужават ли си според вас? Сега гледам и им сравнявам цените... та се чудя. Ако някой има такава машинка може ли да сподели.
    Имам Kindle DX от около половин година. За това време прочетох сигурно повече книги отколкото през предишните 3-4 години (средно по две на месец). Ако четеш много, това устройство е безценно - последните излезли книги идват на момента, книгите не заемат място и не събират прах, самото четене не натоварва очите както компютърния екран и т.н.

Много пъти съм влизал в спорове с хора за традиционните срещу електронните книги. Не ми се влиза в нов спор, но накратко не познавам потребител, който си е закупил Kindle и да не е доволен както и не познавам такъв, който да казва че електронните книги са глупост и да е ползвал e-ink четец...

Само за финал- Киндъла е добър само за четене на книги. Ако искаш мултифунцтионално устройство, на което да гледаш филми, да сърфираш нета, да има цветен екран, тогава iPad или лаптоп...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      И мислиш че ще ги четеш повече ако не свети екран. Дълбоко се съмнявам. За да чете човек му трябва инетрес към това което чете, спокойствие и възможност за дълга концентрация. Ако се разсейва от това каква била светлината, никаква светлина няма да му помогне да чете повече.
      Ако нямах проблеми със зрението може би щях да се съглася с теб. Както и да е - не ми се влиза във философски спорове, просто търсех ако има човек да сподели впечатления.

Коментар

Мен ме интересуват, понеже повечето ми книги са в ел. вариант, а на лаптоп (или таблет) не обичам да чета дълго време. Докато за тях пише, че не са с подсветка - затова питах някой ако има такава джаджа да сподели.
        И мислиш че ще ги четеш повече ако не свети екран. Дълбоко се съмнявам. За да чете човек му трябва инетрес към това което чете, спокойствие и възможност за дълга концентрация. Ако се разсейва от това каква била светлината, никаква светлина няма да му помогне да чете повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Тия устройства са като домашните фитнес уреди. Човек ги купува, но не ги ползва. Само успокояват съзнанието че човек прави нещо за да бъде по-близо до идеала си. Ако човек чете може да чете и елементарната старомодна книга. Не виждам никаква рационална причина да се купува подобно устройство.
          Мен ме интересуват, понеже повечето ми книги са в ел. вариант, а на лаптоп (или таблет) не обичам да чета дълго време. Докато за тях пише, че не са с подсветка - затова питах някой ако има такава джаджа да сподели.

Коментар

• Първоначално изпратено от sirFaith Разгледай мнение
            "Донеси ми главата на принца " - Роджър Зелазни и (Некакав си) Шекли ... за 2-3 часа до де се излежавате сутрин, става за отмора .. мислех да почвам някое епично фентъзи, но пусто все не остава време от тоя мързел
            "Некакъв си" Шекли изби рибата! Къртиш мивки, пич!
            При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

Да ви питам нещо - а на какво четете? Тия устройства заслужават ли си според вас? Сега гледам и им сравнявам цените... та се чудя. Ако някой има такава машинка може ли да сподели.
              Тия устройства са като домашните фитнес уреди. Човек ги купува, но не ги ползва. Само успокояват съзнанието че човек прави нещо за да бъде по-близо до идеала си. Ако човек чете може да чете и елементарната старомодна книга. Не виждам никаква рационална причина да се купува подобно устройство.

Коментар

• Да ви питам нещо - а на какво четете? Тия устройства заслужават ли си според вас? Сега гледам и им сравнявам цените... та се чудя. Ако някой има такава машинка може ли да сподели.
                Last edited by rednek; 16.08.2011, 14:48.

Коментар

• "Донеси ми главата на принца " - Роджър Зелазни и (Некакав си) Шекли ... за 2-3 часа до де се излежавате сутрин, става за отмора .. мислех да почвам някое епично фентъзи, но пусто все не остава време от тоя мързел

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен Разгледай мнение
                    Та, то вече остава ли му време на човек да чете книги, поне на мен не. Пак ако има време един филм да изгледам, ще е добре.
                    Ами пенсионирай се и нямаш грижа.
                    Има да четееееш книжки.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Български хроники на Стефан Цанев - интересно четиво

Коментар

• Та, то вече остава ли му време на човек да чете книги, поне на мен не. Пак ако има време един филм да изгледам, ще е добре.

Коментар

• "Непрочетената "Илиада" - Георги Велев
                          Какво ме накара да си я купя?! Ами защото става въпрос за Витоша ( и аз смятам че: "Тя е вълшебна планина, която денем искри като изкусно шлифован диамант под лъчите на Слънцето, а нощем "улавя" светлината на Луната и звездите.") и различния поглед за произхода на морените.

Коментар

• Смешна книга

Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнение
                            Защо се напъваш, финансист. Хората не четат, може би освен книги от сорта на "Как да станем богати за 24 часа". В малките градове под "книжарница" разбират място, където продават тетрадки и химикалки. Около нас бродят хора, които не са прочели и една книга през живота си, а те са повече, отколкото предполагаш.
                            И аз така си мислех, но се оказах приятно изненадан. Все пак не всичко е учебници по финанси, редно е да има и малко отмора :-)
                            А по въпроса за книгите, които се четат - в книгата има цяла глава за това, какво четат канадците :-)

Коментар

• Смешна книга

Първоначално изпратено от dikobraz Разгледай мнение
                              интересно, за тази книга - Канада на екс - сте пуснали пет поредни мнения, като едното от тях е статия от любимия в. Дума.
                              А интересно ми е защо книгата няма отзад баркод за цена а и отпечатана корична цена.
                              поне на екземпляра който ми предлагаха.
                              на мен лично ми я предлагаха на пазара срещу сумата от 15 лв.
                              иначе аз лично бих препоръчал "Изгубени под звездите" на Павлина Павлова.
                              накратко - какво сме преживяли през тези 20 г.
                              http://www.helikon.bg/books/118/1438...te.-roman.html
                              Петнадесет лева? Нямах представа, че вече толкова се е вдигнала цената :-) Иначе в книжарниците, в които се продава (има ги в сайта) струва 8. За петнадесет ще можете да си купите около 1 книга и 6/8 от втората ;-))))

Коментар

• интересно, за тази книга - Канада на екс - сте пуснали пет поредни мнения, като едното от тях е статия от любимия в. Дума.
                                А интересно ми е защо книгата няма отзад баркод за цена а и отпечатана корична цена.
                                поне на екземпляра който ми предлагаха.
                                на мен лично ми я предлагаха на пазара срещу сумата от 15 лв.
                                иначе аз лично бих препоръчал "Изгубени под звездите" на Павлина Павлова.
                                накратко - какво сме преживяли през тези 20 г.
                                http://www.helikon.bg/books/118/1438...te.-roman.html

Коментар

Working...
                                X