IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КНИГИТЕ, които четем

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fant0mas Разгледай мнение
    Това изглежда интересно. Има ли някаква информация колко ще трябва да се чака.
    Китайците би трябвало да са готови през март с производството... аз залагам към края на годината до широката публика.

Но прекалено много интересни разработки в тази сфера се спряха, просто защото пазара още не е готов за тях, така че не е сигурно нищо
    Грухсфера

Коментар

• Първоначално изпратено от Ngombe Разгледай мнение
      Ако не бързаш особено, почакай за това тук: http://www.engadget.com/2010/11/08/h...t-at-10-inche/
      Това изглежда интересно. Има ли някаква информация колко ще трябва да се чака.

Коментар

• "Изкуството да вземаме решения" на Крис Блейк

Коментар

• Чат-пат чета Библията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            - Дали ги има вече в широка продажба тези електронни книги? Но, поне в 10 - 12 инчов вариант?
            Ако не бързаш особено, почакай за това тук: http://www.engadget.com/2010/11/08/h...t-at-10-inche/

Иначе в момента 9.7 инчови модели са PocketBook Pro 902 / 903 и Kindle DX.

Sony имат 7 инчов Daily Edition, Asus се очакваше да извадят 9 инчов Eee Reader DR900 в началото на тази година... По-големи от 9.7 инча само се очакват.
            Грухсфера

Коментар

• Извинявам се за тъпия въпрос:
              - Дали ги има вече в широка продажба тези електронни книги? Но, поне в 10 - 12 инчов вариант?

Коментар

• Разлистването при електронната хартия не е по-бавно от това да разлистиш нормална хартиена книга. Поне при 6 инчовите и особено, ако формата не е pdf.

Ползвам e-ink четец от 3 години и нещо... хартиените книги ми останаха за backup.

За тайно нощно четене под одеялото ползвам обикновена лампичка за четене със светодиод за 13 лв - закача се на подвързията и си бачка с отделни ААА батерии (може и акумулаторни), не черпи от батерията на книжката и се насочва на където искаш .
                Грухсфера

Коментар

• И на мен много ми допада kindle-а. Най-вече харесвам това,че не изморява очите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dreamer Разгледай мнение
                    Имам kindle 3 от почти веднага след като излезе. Скоро си сравнявах екрана на киндъла с вестник. Много по-добре, контрастен и бял беше киндъла ;-)

Иначе за четене на книжки - електронната книжка е незаменима. Особено на път - не може да носиш библиотеката си с теб, но киндъла със доста книжки можеш...

Иначе за прелистването - някак си е неусетно. Както каза колегата по-долу научаваш се че имаш около секунда за прелистване и натискаш клавиша към края на страницата ... А прелистването е моментално. Мисля по-бързо е дори от нормално разлистване на книга....
                    Явно ще трябва да се развият някои нови навици за тези машинки. На мен ми трябва, че имам мн. договори, които не искам да разпечатвам, а да си ги чета на спокойствие...

Коментар

• kindle

Имам kindle 3 от почти веднага след като излезе. Скоро си сравнявах екрана на киндъла с вестник. Много по-добре, контрастен и бял беше киндъла ;-)

Иначе за четене на книжки - електронната книжка е незаменима. Особено на път - не може да носиш библиотеката си с теб, но киндъла със доста книжки можеш...

Иначе за прелистването - някак си е неусетно. Както каза колегата по-долу научаваш се че имаш около секунда за прелистване и натискаш клавиша към края на страницата ... А прелистването е моментално. Мисля по-бързо е дори от нормално разлистване на книга....

Коментар

• Да, чакаш малко, ама му намираш цаката. В един момент като усетиш колко време отнема да се зареди страница, просто натискаш бутона за следваща страница преди да си стигнал края на текущата, така че реално това време не го губиш, а подсъзнателно преценяш кога да натиснеш бутона.

М/у другото не съм виждал другите четци: Нуук-а, този на Сони и т.н. но това което съм чувал от хора, които притежават и Киндъл и не-Киндъл четец, е че от един момент нататък почват да ползват само Киндъла въпреки че е черно бял.

Коментар

• Първоначално изпратено от neduded Разгледай мнение
                          Да, има известно изчакване докато се зареди следващата страница, но то е значително по-малко от времето, което беше необходимо на първата генерация Киндъл-и. Реално не дразни и не е проблем. На малкия Киндъл дори не се забелязва забавянето, забелязва се на големия понеже и екрана е доста по-голям.

Батерията наистина държи доста - при моята 1ч всеки ден употреба, батерията издържа около две седмици.
                          2 седмици!? Това е мн. добре. А за рефреша, сега точно чета на цветните четци колко време им е нужно да заредят страницата: "1.8 секунди зареждане на страница с 64 цвята може да изглеждат малко, но за една книга от 300 страници това са цели 6 минути време за прелистване. В случай, че искате да се наслаждавате на пълната гама цветове имайте предвид, че времето за зареждане на страница с 260 000 цвята скача до невероятните 8 секунди!"

Коментар

• Да, има известно изчакване докато се зареди следващата страница, но то е значително по-малко от времето, което беше необходимо на първата генерация Киндъл-и. Реално не дразни и не е проблем. На малкия Киндъл дори не се забелязва забавянето, забелязва се на големия понеже и екрана е доста по-голям.

Батерията наистина държи доста - при моята 1ч всеки ден употреба, батерията издържа около две седмици.

Коментар

• Първоначално изпратено от neduded Разгледай мнение
                              Имам Kindle DX от около половин година. За това време прочетох сигурно повече книги отколкото през предишните 3-4 години (средно по две на месец). Ако четеш много, това устройство е безценно - последните излезли книги идват на момента, книгите не заемат място и не събират прах, самото четене не натоварва очите както компютърния екран и т.н.

Много пъти съм влизал в спорове с хора за традиционните срещу електронните книги. Не ми се влиза в нов спор, но накратко не познавам потребител, който си е закупил Kindle и да не е доволен както и не познавам такъв, който да казва че електронните книги са глупост и да е ползвал e-ink четец...

Само за финал- Киндъла е добър само за четене на книги. Ако искаш мултифунцтионално устройство, на което да гледаш филми, да сърфираш нета, да има цветен екран, тогава iPad или лаптоп...
                              Благодаря много! Аз и не търся у-во за филми и др. подобни. Бях чел за екраните с ел. мастило, че рефреш-рейта им е нисък, но пък именно затова батерията изкарва със седмици.

Коментар

• За лампичка: не, няма лампичка към Киндъл-а, но може да си купиш кожена обложка с вградена лампичка.

Също така ако това което четеш има много диаграми или е в .pdf формат, избери по-големия модел (DX)- просто екрана на малкия модел е прекалено малък за такъв тип неща. От друга страна, малкия модел е много по-лек и удобен, а има и много по-голям избор от обложки за него... и е значително по-евтин...

Коментар

Working...
                                X