IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банско удари скиорите с 55 лв. за ски карта на ден.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mussi Разгледай мнение
    VERDI BEACH RULES !!! Плажът на Якудза ...
    Недей така бе човек. Нямам и една татуировка, пък и там не са само такива Има и добри момчета

ПС: Направо не е верно как ме разхили Щях да си излея кафето
    Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 12:03.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Другото което също надува цените са подкупите и тия непрестанни последните години проверки. Например, имаме следната ситуация. Вие сте човек без големи връзки, но вземате плаж на концесия. Вкарвате още пари за чадъри, шезлонги и чакате и се молите 2-3 месеца времето да е хубаво и да има плажуващи. Да, ама тъкмо почвате да си избивате парите и пристигат от някоя агенция на проверка. Тресват ви един акт и си заминават. След 2 дни идват от друга агенция и ви тресват още един. Печалбата ви е отишла на кино. Ами работниците по плажа? Оооооо.. Бай Иван дето къса билети не е осигурен. Бам още един акт... Идва министърката с големия гъз и БТВ и почват да снимат как мръсния частник мами държавата и бедните нещастни туристи.. Не по 20 лв. не по 40 лв. ами по не знам колко трябва да е, за да се избият непредвидените разходи в лицето на ПР за поредния министър и поредната нова проверяваща агенция. Ако пък имате и заведение на плажа - дето ще бачка 2-3 месеца - жална ви майка какви проверки, какви пари какви документи са нужни и пак няма начин да сте на 100 % изрядни. Всичко това се калкулира в цената и тя няма как да е ниска за да покрие риска.
      Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 11:46.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Един чадър с 2 шезлонга на плажа в Силиконовата долина - плажа срещу Азалия, струва 20 лв.
        VERDI BEACH RULES !!!
        Плажът на Якудза ...
        Only God Can Judge me...

Коментар

• Първоначално изпратено от paran Разгледай мнение
          Добре де, а някой знае ли колко струва концесията у Гръцко спрямо концесията у нас?
          Ясно е, че държавата и у Гръцко следва да събира пари за концесия на плажовете, с които да поддържа риродата и чистотата, така че росто висчко оира до сумата събирана от държавата като начало. От там нататък, трябва да се отчитат и другите разходи, като заплата и издръжка на спасителите, чадърите и поставянето им, шезлонги, чистене на плажа, и т.н.
          За това не мога да отговоря, пък и не ме вълнува особено, тъй-като съм турист а не концесионер. Щом е евтино, чисто, тихо и непретъпкано мен ме устройва. Относно второто ти изречение. Там това е семеен бизнес. Мама, татко, братко, кака и дядо ги въртят тези работи. Не чорбаджии изедници. Оттам и хората са гъвкави и се грижат добре и за плажа и за клиентите си. Много често няколко млади хора стопанисват плажа и чадърите, като паралелно имат сърфове, джетове, лодки и моторници. Явно чадърите са покрай другото, което носи основния приход. Между другото лодките с тенти и мотор от 50 к.с. също са много изгодни. Взимахме такива за цял ден на Атон и ходехме по цяла верига от островчета откъм Ситония и излизаше 50-60 евро за ден с горивото и доста обикаляне. Капацитета беше 4 възрасти + 2 деца. Стори ми се евтино

Коментар

• Често има самоуправство с протекции от горе. Например това лято отиваме на плаж между Кранево и Албена. Там по един черен път между едни тръстики, ако завали и не си с джип затъваш. Стигаме до плажа, а там въже и един събира пари - за паркинг На мен ми се искаше да сляза да го ошамаря човечеца, ама нали жените с нас платихме, пък и жена ми права - и да го биете той човекът вади по някой лев тука, не е той виновен ами който го е сложил. На излизане обаче стана така, че тоя ни направи ресто на парите. Дори без скандали. Обаче звъним после на една приятелка в една агенция, от тия дето проверяват и аз я питам "шемет, така и така, кой е заградил пътя с въже и събира пари? Кой е боса там?" - а момата ми казва. "Има страшно много оплаквания, не знам кой е, защото от София ни се обадиха, да не се занимаваме! Дори не казаха кой е собственик!" - Тоест, ако някой иска да се оплаква - ако ще и на Арменския поп, все тая.
            Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 11:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение
              Попитай политиците ни, в частност Дянков за това. Имаше един виц за малкия глист разпитващ баща си, завършващ с възклицанието на бащата: Татковина, сине, татковина... По същия начин, по който и земеделците им са по-добре от нашите и ни заливат с продукция, хем нямат вода, а всичко се полива и е зелено и през Август, а дворовете им бъкат от нова техника. Иначе Jay, за варненци ми е ясно, че са интелигентни хора и знаят как се прави бизнес, лошото е че повечето плажове се стопанисват от селски мутри, тъпи и без поглед към маркетинга и мениджмента или бивши партийни секретари-нови чорбаджии.
              Не съм много наясно в Гърция плажовете не се дават от правителството, а от местните общини - а мисля и че хотелиерите имат предимства, а тук май не. Тук обаче някой на 500 км от морето в правителството, определя някакви цени, а той море, често е виждал само лятото като е бил на почивка и му се струва, че по морето всички серат пари и праскат пачанга по цял ден - затова и често на плажове на които не стъпва пукнат човек цените са надути, а на тия пък които са силно посещавани, често са ниски ако свой човек иска да го вземе. Всичко е централизирано и без разрешение от София дори кмет не може да пръдне. Много от концесионерите са и хора от столицата, които си имат връзките тук и там в някое министерство. Често явление е следното - плажът се взема от някой баровец от София, той обаче понеже си няма хал хабер пък и за него това са пари за семки, го отдава един вид под наем на някой друг. Естествено на двойна или тройна сума. Или взема концесията сравнително тънко, а после вика някой и го пита искаш ли заведение на моя плаж. Оня вика да- ама властите и баровеца нали има яки връзки казва - плащаш ми по толкоз евро на месец, ако ти мине проверка звъниш ми.. По тоя начин дава често и плажа на някой друг пък. Един му плаща за чадърите, друг за капанчетата.. Така барото с връзките само дни след концесията вече е на 100-200% печалба и го боли щепсела. Знам един плаж който бе през 3 ръце. Така и не разбрах кой е основния концесионер, но той го дава на един, който пък разпарчатосва плажа и го дава на други, а на финала някакви местни селски мутрагенти късат билети. И понеже всички ядат по веригата от барото с връзките в София до селския бек , затова и всичко е скъпо..
              Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 11:29.

Коментар

• Добре де, а някой знае ли колко струва концесията у Гръцко спрямо концесията у нас?
                Ясно е, че държавата и у Гръцко следва да събира пари за концесия на плажовете, с които да поддържа риродата и чистотата, така че росто висчко оира до сумата събирана от държавата като начало. От там нататък, трябва да се отчитат и другите разходи, като заплата и издръжка на спасителите, чадърите и поставянето им, шезлонги, чистене на плажа, и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от qwer Разгледай мнение
                  Това което си го писал ми е ясно.
                  Обаче ако все пак е истина, имам един тъп въпрос.
                  Как аджеба тези хора успяват да си изплащат концесиите за плажовете които стопанисват? Само с биричка и фрапе кога биха събрали парите за държавата, че после и за тях да остане?
                  Попитай политиците ни, в частност Дянков за това. Имаше един виц за малкия глист разпитващ баща си, завършващ с възклицанието на бащата: Татковина, сине, татковина...
                  По същия начин, по който и земеделците им са по-добре от нашите и ни заливат с продукция, хем нямат вода, а всичко се полива и е зелено и през Август, а дворовете им бъкат от нова техника.

Иначе Jay, за варненци ми е ясно, че са интелигентни хора и знаят как се прави бизнес, лошото е че повечето плажове се стопанисват от селски мутри, тъпи и без поглед към маркетинга и мениджмента или бивши партийни секретари-нови чорбаджии.
                  Last edited by Bango; 11.01.2013, 11:00.

Коментар

Е нали затова обясних как е, когато си случаен посетител: "а на разни екзотични плажчета където има място за 10-10 чадъра, цената е да си вземеш 1 бира и или 1 фрапе и ползваш всичко безплатон, паркинг, тоалетна, чадър, шезлонг, душ" Това важи например за плаж Алики на Тасос, Олимпиада на Халкидики под Ставрос, о-в Лефкада, Корфу и всички знайни и незнайни плажчета по Ситония и Касандра. На Алики ако беше в БГ щяха да искат поне 50 лв, а там даже не ни досаждаха да си купим нещо. Просто е написано както и на Олимпиада: Безплатни чадъри и шезлонги за клиенти на заведението, което е едно капанче. Взимаш бира или фрапе, към които ти дават безплатно вода или чипс и това е. Паркинг, душ и тоалетна никога не таксуват, барери пък изобщо не съм виждал. Виж за какви плажове става въпрос и се сети БГ мутра колко ще ти иска за тях:http://aliki-thassos.com/ http://www.holidays-and-more.de/ham-...-olimbiada.php И на двете места има руини и си е музей на открито, а на Олимпиада има и крепост над плажа- страшна красота.
                    В България крайбрежната ивица е сравнително малка, но също има подобни места. Във Варна на плажа имаше заведение в което си сядаш под чадъра на масичка, шезлонг и надуваеми мебели без пари. Няма условие но е желателно да си вземеш нещо за пиене от бара. Повечето хора така и правиха, а имам едни познати дами от София като бяха във Варна всяка година дежурно киснеха само там и по цял ден се наливаха с коктейли под чадърите. Има обаче плажове и плажове.. Както в Гърция.
                    Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 10:52.

Коментар

Е нали затова обясних как е, когато си случаен посетител:

"а на разни екзотични плажчета където има място за 10-10 чадъра, цената е да си вземеш 1 бира и или 1 фрапе и ползваш всичко безплатон, паркинг, тоалетна, чадър, шезлонг, душ"

Това важи например за плаж Алики на Тасос, Олимпиада на Халкидики под Ставрос, о-в Лефкада, Корфу и всички знайни и незнайни плажчета по Ситония и Касандра.

На Алики ако беше в БГ щяха да искат поне 50 лв, а там даже не ни досаждаха да си купим нещо. Просто е написано както и на Олимпиада: Безплатни чадъри и шезлонги за клиенти на заведението, което е едно капанче. Взимаш бира или фрапе, към които ти дават безплатно вода или чипс и това е. Паркинг, душ и тоалетна никога не таксуват, барери пък изобщо не съм виждал.

Виж за какви плажове става въпрос и се сети БГ мутра колко ще ти иска за тях:

http://aliki-thassos.com/

http://www.holidays-and-more.de/ham-...-olimbiada.php

И на двете места има руини и си е музей на открито, а на Олимпиада има и крепост над плажа- страшна красота.
                      Това което си го писал ми е ясно.
                      Обаче ако все пак е истина, имам един тъп въпрос.
                      Как аджеба тези хора успяват да си изплащат концесиите за плажовете които стопанисват? Само с биричка и фрапе кога биха събрали парите за държавата, че после и за тях да остане?

Коментар

То е защото ти влиза в цената на хотела. Ама я иди самодейно на плаж.. Това са цените за местните като мен.
                        Е нали затова обясних как е, когато си случаен посетител:

"а на разни екзотични плажчета където има място за 10-10 чадъра, цената е да си вземеш 1 бира и или 1 фрапе и ползваш всичко безплатон, паркинг, тоалетна, чадър, шезлонг, душ"

Това важи например за плаж Алики на Тасос, Олимпиада на Халкидики под Ставрос, о-в Лефкада, Корфу и всички знайни и незнайни плажчета по Ситония и Касандра.

На Алики ако беше в БГ щяха да искат поне 50 лв, а там даже не ни досаждаха да си купим нещо. Просто е написано както и на Олимпиада: Безплатни чадъри и шезлонги за клиенти на заведението, което е едно капанче. Взимаш бира или фрапе, към които ти дават безплатно вода или чипс и това е. Паркинг, душ и тоалетна никога не таксуват, барери пък изобщо не съм виждал.

Виж за какви плажове става въпрос и се сети БГ мутра колко ще ти иска за тях:

http://aliki-thassos.com/

http://www.holidays-and-more.de/ham-...-olimbiada.php

И на двете места има руини и си е музей на открито, а на Олимпиада има и крепост над плажа- страшна красота.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                          Банско е пример за това какво се случва, когато Бай Ганя стане предприемач.
                          Вина имат както местните ( за да си продадат нивите са готови да ги пласират заедно с бабите и дядовците си ) , 'предприемачите', министерството и не на последно място банките (особено Цековата), които по някакъв странен начин се явяват банка, инвеститор, предприемач накуп.

Построи се един лифт, който ако е условно с капацитет 10К ( реално е важно колко скиори може да качи за 2-3ч и да свали за 2-3ч следобеда) , а в същото време се изгради леглова база за 3-4-5 пъти повече хора. .. е как няма да няма опашки, при това със заетост на 30-50% макс... Представете си какво ще стане ако се запълни на 80% (примерно).. затова Цеко ги е активизирал всички да 'протестират'. Защото се заформя един планински Слънчев Бряг .. само дето на слънчев бряг не те карат да чакаш 2 часа на опашка, че да те пуснат на плажа.

ПП че се отплеснах - цените са си ок, на хотелите също.. проблем е качеството на обслужване и недомислицата с чакането на дълги опашки, за да стигнеш до пистата.
                          легловата база е за 2-3 пъти поне по-голям курорт. А има още пон 10 г да минат докато местните се научат да правят бизнес както се прави по света.
                          Не мое ви разбера бе орааааааааа.Що ходите в Банско?????????????

Коментар

...
                            Щото явно има луди да им дават и разни мазохости. Затова.. Простотия.. Все едно да не си учиш детето да ходи или плува. А децата ти сигурно пък са се шашнали горките, какви са тия дето идват да бучат на баща им.. Пак си имал здрави нерви..

Чудя се как не са надушили още Семково. Там е по-завет от Банско, зимата не духа и би станал чудесен курорт ако му налеят пари.
                            Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 10:45.

Коментар

Това вярно ли? Ха! Че нямаш ли право да го учиш? Вие сте мазохисти да се гърчите на подобни места
                              Нямаш право, било лицензирана дейност. Нали трябва да ми вземат по 80 лв на ден на дете за обучение? За извънпистово каране също отнемат каратата. Разбирай не улеите, а просто отстрани в пръхкавия сняг. Не ходя вече, беше един уикенд на гости на приятели които имат къща там. Иначе до 2006 ходех поне по 5 уикенда в сезон, вече не стъпвам. Жалко, защото пистите и гледките са невероятни но цялата структура на ски зоната е сбъркана като цяло. Не знам и какво е това врънкане за нова кабинка. Нали Цеко закара цялата зона в Космоса, за да не можеш да се качиш без кабинка, да не би да изпусне някоя стотинка? Боровец как е на 3 нива и работи и при най-силните бури, не си зависим от кабинката. Пампорово също добре го развиха. Обновиха си лифтовете, направиха нови без да секат, обърнаха пистите в 3 посоки и всичко си е ОК. Цеко като иска, да махне старата кабинка, да купи нова с много по-голям капацитет и готово. В Алпите има гондоли и кабинки качващи десетки хора в една кабина.

Коментар

Jay, от 6 години ходя всяко лято на почивка в Гърция и не съм дал и 1 евро за чадъри и шезлонги- В хотелите които осещава винаги е било в цената, а на разни екзотични плажчета където има място за 10-10 чадъра, цената е да си вземеш 1 бира и или 1 фрапе и ползваш всичко безплатон, паркинг, тоалетна, чадър, шезлонг, душ. Децата ми също никога не са били таксувани допълнително за нощувка, както правят тук. За спокойствието, климата, водата, храната и уюта пък изобщо не ми се говори. 2011 пък обиколих Сицилия, Сардиния и Корсика а 2010 Далмация и се убедих, че ние българите нищо не разбираме от туризъм. Добре, че сме си загубили излаза на Бяло море и, че щяхме да осерем и него.
                                То е защото ти влиза в цената на хотела приятелю. Ама я иди самодейно на плаж.. Това са цените за местните като мен. Те и немските туристи не ги плащат тия пари, ама аз ги плащам щото е съм на хотел, I'm not a tourist, I live here! И тук в повечето хотели по първа линия в цената влиза чадър и шезлонги за които не плащаш.

Ако някой обаче дойде да ми се пени, че си уча племенничката да плува, а не съм я пратил при някой тъпак да я учи - като тия ски училища, такъв ще му зашия, нищо, че съм поодъртял вече и не са 90 те години, че сигурно свят ще му се завие. Какви са тия глупости бе хора? Да си учиш детето на ски, да кихаш пари и някой да идва да ти се ръби.. Алоо.... На мутри ли се правят тия, на кви
                                Last edited by Jay Gould; 11.01.2013, 10:34.

Коментар

Working...
                                X