Jay, от 6 години ходя всяко лято на почивка в Гърция и не съм дал и 1 евро за чадъри и шезлонги- В хотелите които осещава винаги е било в цената, а на разни екзотични плажчета където има място за 10-10 чадъра, цената е да си вземеш 1 бира и или 1 фрапе и ползваш всичко безплатон, паркинг, тоалетна, чадър, шезлонг, душ. Децата ми също никога не са били таксувани допълнително за нощувка, както правят тук. За спокойствието, климата, водата, храната и уюта пък изобщо не ми се говори. 2011 пък обиколих Сицилия, Сардиния и Корсика а 2010 Далмация и се убедих, че ние българите нищо не разбираме от туризъм. Добре, че сме си загубили излаза на Бяло море и, че щяхме да осерем и него.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банско удари скиорите с 55 лв. за ски карта на ден.
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Bango Разгледай мнение.. На мен искаха да ми я вземат, защото съм бил осъществявал нелегална ски училищна дейност, учейки двамата си сина..http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от rookie trader Разгледай мнениеКупуваш карта от предния ден , за да не чакаш опашка. В 8:30 си на лифта. Караш до обяд като пич, без навалица, слизаш , и продаваш картата за 35 - 40 лв. Нищо сложно. А в Австрия не е по евтино, но не чакаш опашки , бутайки се с нагли селяни, и караш по огромен брой добре обработени писти.
Коментар
-
До колкото зная, повече бизнес там е на хора от други градове, а повечето хотели са на софиянци Приятел държа дълги години кръчма в Банско, водеше си персонала от Варна. Познатите му там които държат разни бизнеси пък бяха от София. Викам му - Черен, местни няма ли? Нямат ли бизнес, млади да бачкат, той само се изхили - Те само пият, а момите им са избягали в София. Относно цените;
Цените сравнение с летните курорти не са високи http://ski.bansko.net/%D0%A6%D0%B5%D...80%D1%82%D0%B8 Възрастни 58 лв. - Студенти 53 лв. - Ученици 49 лв. - Деца 38 лв. Не ходя на ски (мразя сняг), но като за зимен курорт не мисля, че са високи.
Един чадър с 2 шезлонга на плажа в Силиконовата долина - плажа срещу Азалия, струва 20 лв. На повечето плажове цените са подобни, а при последното ми посещение на Златните 1 чадърът бе 40 лв. На Албена бе 25 лв. Слънчев ден 20 лв. мисля. Във ВИП зоните на плажовете по Слънчев бряг, Кабакум и т.н. чадърите дори са повече - 45 лв. Чадърите в Лозенец, също са по 40 лв.
Ски пистите обаче са много по-скъпо и сложно съоръжение от един плаж - забучен чадър и 2 шезлонга. Лифта струва пари, возенето на него също. Вероятно никой няма да ви иска пари ако ходите пеш до горе и се пускате, но вие искате с лифт. Това са сигурност, хора, вложения. Отделно е поддържане на пистата - което струва пари, спасителни служби за да ви возят като се потрошите и т.н. Когато няма сняг доколкото зная ви правят и изкуствен такъв. Всичко това изисква специализирани умения и техника която харчи гориво или ток. Лифта не върви с педали, нито някой го поддържа безплатно. И въобще цените сравнение с летните курорти не са високи. Малко по-високи са да, но това е нормално при условие, че всичко се вози от на майна си райна за да имате всички удобства. На това отгоре, тъй като имам доста познати които ходят да карат ски и не ги мързи да бият пътя от Варна до Банско, Боровец или Пампорово от тях знам, че правят следното. Тъй като не карат по цял ден ски като гламави, вземат си карта, а като карат няколко часа я дават на някой друг с който си поделят парите. Така една карта, ако я разделите с някое друго семейство, ще ви излезе не 58 лв., а 29 кинта, освен ако не смятате да карате по 16 часа ски. И въобще големи сте шматки това столичани. Хем искате нещо, ама ако може безплатно Ами ако искате ниски цени идете в Семково. До Банско е.. Там наистина е много евтино или поне бе последно като ходих преди няколко години. Ама не е Банско, не е Пампорово, ама идете там - Евтиния е.. Австрия също е дестинация, но с пътя едва ли ще ви излезе по-евтино, освен ако не сте за повече дни. Успокоение е, че там по заведенията може да пушите, ама тия от вас които не пушат едва ли ще отидат при тия отрепки, пушачи и лумпени австрийците. Ако пък нямаше толкова много хотели, цените вярвайте щяха да са съвсем космически. И аз не мога си обясня - Карате коли за по 20-30-50 бона, издухвате гориво за по 500 лв. на месец, ама някой страничен ако ви поиска лев за това, че ви дава нещо, ревете като заклани, сякаш вие се раздавате безплатно за каквото и да еLast edited by Jay Gould; 11.01.2013, 10:09.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Банско е пример за това какво се случва, когато Бай Ганя стане предприемач.
Вина имат както местните ( за да си продадат нивите са готови да ги пласират заедно с бабите и дядовците си ) , 'предприемачите', министерството и не на последно място банките (особено Цековата), които по някакъв странен начин се явяват банка, инвеститор, предприемач накуп.
Построи се един лифт, който ако е условно с капацитет 10К ( реално е важно колко скиори може да качи за 2-3ч и да свали за 2-3ч следобеда) , а в същото време се изгради леглова база за 3-4-5 пъти повече хора. .. е как няма да няма опашки, при това със заетост на 30-50% макс... Представете си какво ще стане ако се запълни на 80% (примерно).. затова Цеко ги е активизирал всички да 'протестират'. Защото се заформя един планински Слънчев Бряг .. само дето на слънчев бряг не те карат да чакаш 2 часа на опашка, че да те пуснат на плажа.
ПП че се отплеснах - цените са си ок, на хотелите също.. проблем е качеството на обслужване и недомислицата с чакането на дълги опашки, за да стигнеш до пистата.
легловата база е за 2-3 пъти поне по-голям курорт. А има още пон 10 г да минат докато местните се научат да правят бизнес както се прави по света.Last edited by bertram; 11.01.2013, 09:08.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Купуваш карта от предния ден , за да не чакаш опашка. В 8:30 си на лифта. Караш до обяд като пич, без навалица, слизаш , и продаваш картата за 35 - 40 лв. Нищо сложно. А в Австрия не е по евтино, но не чакаш опашки , бутайки се с нагли селяни, и караш по огромен брой добре обработени писти.Не е препоръка. Който взима инвестиционно решение на базата на писания във форум , е идиот!
Коментар
-
Colorado Lift Ticket Price Comparison | 2012-2013 Season
Its all about the Benjamins!
далаверата е в Австрия..."the trend is your friend until the end..."
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasimira87 Разгледай мнениеВижте цените на Картала - www.kartalaski.eu - идете поне един път и няма да мрънкате за това Банско та Банско!!!
ЧеркезовДа се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Коментар
-
Първоначално изпратено от krasimira87 Разгледай мнениеВижте цените на Картала - www.kartalaski.eu - идете поне един път и няма да мрънкате за това Банско та Банско!!!
Коментар
-
Благоевградската ски писта!
Вижте цените на Картала - www.kartalaski.eu - идете поне един път и няма да мрънкате за това Банско та Банско!!!
Коментар
-
незнам как става с членството, но това е клуба: http://62.176.109.189/PERUNIKA/modul...howpage&pid=13
Коментар
-
Ето линк с цените на картите във Val Gardena. Хората дори и пенсионерски карти са пуснали, а детските са до 16 г.:
http://www.val-gardena.com/?artid=55&newlang=eng
Също така линк с инфо за няколко ски курорта в австрийски Тирол. Има различни пакети за туристи включващи различни комплекти от услуги:
http://www.seefeld.at/index.php?id=19&L=1
ето и едни цени на карти.
http://www.seefeld.at/leu-wi-lifte.html?&L=1
Коментар
-
Anton Chigurh
Абсолютно съм съгласен с Банго! Към средата на Януари ще се молят да се върнат българските скиори. Хората, които са определяли тези цени трябва да се върнат да изучават микроикномика по-точно еластичност на цените защото тези цени са безумни.
Коментар
-
Ето линк с цените на картите за новия сезон:
http://banskoski.com/ceni.xhtml
Странно и какво е това животно "Младежки ски клуб" с 50% намаление на картите?
Нещо като комсомол на партия звучи.
Да не е организация на синовете и дъщерите на босовете на Юлен, ПИБ и Балканстрой, та да не плащат същите цени като обикновените балъци?
Коментар
-
Наистина се самозабравиха в Банско, или по точно от Юлен АД/ПИБ АД и Балканстрой/ На какво разчитат не ми е ясно. Чужденците досега бяха главно от Македония и Гърция, но ползваха карти за българи. . Имаше и малко англичани и германци/ не повече от 5-10% от гостите/ и една група от 10-15 норвежци-хипари, които бяха дошли за цялата зима и имаха сезонни карти.
Основните гости и скиори бяха българите. Имам приятели, които бяха наели къщи за цял сезон и идваха почти всеки уикенд. По-свободните още от Петък сутрин. Аз лично направих 5 уикенда на Банско. Сега никой от нас няма намерение да кара на Банско. Българите освен на пистите, бяха най-добрите туристи и в механите, баровете и дискотеките. Тъй-наречените западняци, почти не влизат в механа, а в бар или дискотека само на по една бира или кола. На пистите също не консумират освен чай. Приятелите ми от Македония казаха че при тази цена им е по-изгодно да ходят в Словения, докъдето има редовни и чартърни полети, а пистите са на 1 час път от Любляна, много по-добри, повече на брой и с перфектни лифтове. По-мое мнение поне 60-70% от българите, които редовно посещаваха Банско, няма да могат да си позволят да дават 500-600 лв. за един уикенд за двама, или ще го правят 1-2 пъти на сезон. Отделно дразни, поведението на Юлен АД, с спирането на лифтовете при най-малък ветрец и то през празнични дни, без да компенсират закупилите целодневна карта за всички съоръжения. За капак през целият Март месец, затвориха пистата Томба, малките влекове и въобще, целият плац пред кабинката, защото можело да падне лавина. Тя между другото падна, но преди това и с късмет не станаха инциденти.
Лично аз в 4 от 10 дни на Банско не можах да карам, а си заплатих карта. Кабинката работи, даваш 6лв за паркинг, чакаш 30 мин. на опашка, качваш се горе, първят лифт, служещ само за връзка към другите работи, и изведнъж лифтовете за самите писти не работят. Само детските влекчета. Мъчиш се на тях, при това на страхотни опашки, понякога и тях спират и се прибираш с лъжата че си карал ски на страхотните писти на Банско. Отделно, в града е супер кал и мърсотия, а по улиците се кара само с луноход. Ако е по-студено, всичко е в лед и улеи.
Част от изложените проблеми ги има и в другите ски курорти, но там поне не са нагли, да искат умопомрачителни суми за неработещи ски съоражения. Дано и те не последват примера на Банско, защото ще трябва да се ходи по алтернативни ски курорти и писти в България като: Чепеларе, Говедрци, Стара планина, Мальовица и Рилски езера, а когато поискаш качествен ски курорт, отиваш за седмица в Словения или Австрия.
Коментар
Коментар