Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеВъпрос 1. : На коя честота "се чуват" и каквомзнаеш ТИ ЛИЧНО за излъчването, разпространението, приемането и т.н.на радиовълните? (Аз лично съм радиолюбител от 42(+) години (над четиридесет и две години) и съм...меко казано, "чувал туй-онуй" още повече че, И професионално, бях радиоразузнавач.
Въпрос 2. Колко да са ти "доказани" нещата, колкото "Старшинката" ли? Ако е така, загазил си: Историята на МО НЕ ПАЗИ подобни факти. Справка - ЦВА (Централен Военен Архив).
Въпрос 3. : Ако и да твърдиш, че "не са ти важни" мненията на "хора с комплекси", поведението ти, говори точно обратното. Та...
Какво се обърка, мойто момче?
Колкото до старшинката-старшини наричахме всички, които не са офицери. Ти си бил сержант,т е старшина и всеки,който е служил като наборен войник ще ти го каже.А дали званието ти е било старшина няма никакво значение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение...т.е., малко съм те бухалка, явно, Вергилчо. Мога и още:
Я кажи, като как да се готвим за нападение от извънземните и няма ли те да подушат това? Все пак, толкова агенти имат тук.
Така че малко може да се направи при нападение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ към кой да е?Подобни сигнали се чуват по радиото в райони, където има повишена активност на НЛО. Явно си комуникират с такива сигнали.А простите хора какво говорят мен не ме бърка. Аз пиша само доказани неща.
Някои пишат за зодии,други за разговори с Бог,ама тях не ги подиграват,а мен,който пиша доказани неща. Което показва, че някои хора си избиват комплексите и тяхното мнение не е важно за мен.
Въпрос 2. Колко да са ти "доказани" нещата, колкото "Старшинката" ли? Ако е така, загазил си: Историята на МО НЕ ПАЗИ подобни факти. Справка - ЦВА (Централен Военен Архив).
Въпрос 3. : Ако и да твърдиш, че "не са ти важни" мненията на "хора с комплекси", поведението ти, говори точно обратното. Та...
Какво се обърка, мойто момче?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
И откъде разбра, че "сигналът" е "към извънземните на Земята"? Говориш техния език? Занимавал си се 20÷30 години с дешифриране? А, да си чувал сигнал от ЗАС?
- За толкова много глупости, теб и само с дребен шрифт, ще те скъсват от бъзик бе, сладур. НОБЕЛ трябва да учредят за Глупост, и ти ще си първият му носител.
Някои пишат за зодии,други за разговори с Бог,ама тях не ги подиграват,а мен,който пиша доказани неща. Което показва, че някои хора си избиват комплексите и тяхното мнение не е важно за мен.Last edited by mirodes; 29.01.2025, 15:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеИ кога съм казал,че сигнала е предназначен за нас?Тоя сигнал си е към извънземните на Земята и явно след него започва активността на НЛО. Това е притеснителното.
А какъв им е интереса може само да гадаем. Нищо не пречи да се подготвяме за най-лошото,пък ако не стане така,добре дошло.
А начина,по който пишеш, с големи букви подигравателно говори,че си пълен комплексар,чиято единствена радост е да си избива комплексите във форума.
- За толкова много глупости, теб и само с дребен шрифт, ще те скъсват от бъзик бе, сладур. НОБЕЛ трябва да учредят за Глупост, и ти ще си първият му носител.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Аха. Сигнал получен. А дали е изпращан? А, дали - АКО е бил изпратен - не е прихванат НЕПРЕДНАМЕРЕНО, БЕЗ ЗА НАС да е изпращан, ами за други, възможно по-близо или по-далеч от нас, като общото между изпращан, НАЗНАЧЕН получател и нас, да е само факта, че лежим на една (или почти една) линия? Т.е., не е ли възможно, сигналът както да е подминал вече, така и нощем да не е стигнал до адресата си? А какво би било, ако - дори и да допуснем,.че наистина, тук наоколо, хвърчат десетина цивилизации, евентуалният им интерес към Земята, да е само научен? Голяма драма, ей! Идат, на моста са!
А какъв им е интереса може само да гадаем. Нищо не пречи да се подготвяме за най-лошото,пък ако не стане така,добре дошло.
А начина,по който пишеш, с големи букви подигравателно говори,че си пълен комплексар,чиято единствена радост е да си избива комплексите във форума.Last edited by mirodes; 29.01.2025, 14:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
НИКОГА не съм качвал тоя клип. Моите източници са английскоговорящи,не рускоговорящи.Но нещата, които се казват в него са точно така-получен е сигнал от Космоса към Земята с изкуствен произход и са открити светлини от изкуствен произход на няколко планети. Една от тях е Проксима Б, откъдето е получен и сигнала.Качих линк как звучи сигнала и много наподобява сигналите, които местни жители чуват по радиото в райони с повишена активност на НЛО. Който иска да мисли ще му светне за какво става въпрос.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Нещо много размазан ми се чини. Кораб ли е, фризби ли е не става ясно.П.С. Не се заяждам с теб, обичам шегите.
Last edited by troika; 29.01.2025, 11:05.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто го клипа, за който mirodes непрекъснато ни твърди в тази тема, че бил голата истина:
https://www.facebook.com/reel/1716173625893017Last edited by mirodes; 29.01.2025, 07:45.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЕто го клипа, за който mirodes непрекъснато ни твърди в тази тема, че бил голата истина:
https://www.facebook.com/reel/1716173625893017
- 1 like
Коментар
-
Ето го клипа, за който mirodes непрекъснато ни твърди в тази тема, че бил голата истина:
https://www.facebook.com/reel/1716173625893017
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеMateev, какво направи с уредчетата, една идея - опитай да ги екранираш в посока нагоре и да стане ясно откъде идват импулсите и спед това какъв екран ги спира може да се направи извод електромагнитни импулси ли ги задействат или гама лъчи.
Електомагнитен импулс не е точно описание. Не че няма такъв термин, но той означава съвсем друго нещо.
Иначе гама лъчите са фотони. Да, така е - фотони с много висока честотаа, което означава много висока енергия. Ама те и всички видове електромагнитни вълни са фотони, дори и радиовълните. Невероятно, но факт това е голата истина. Фотонът е квант енергия, който се разпространява като вълна. В същото време понеже е квант, може да се разглежда като частица, но без маса. И двата термина са еднакви и означават едно и също нещо.
Та този квант енергия или електромагнитното излъчване си има честота. Двете са директно свързани едно с друго посредством формула. По-висока честота означава по-висока енергия, по-висока проникваща способност и по-висока йонизираща способност.
Тука обаче има един парадокс. Той не е парадокс, но за некомпетентните хора изглежда като такъв. Видимата светлина прониква през атмосферата и може да я видиш от километри разстояние. В същото време можеш да ги спреш фотоните само с лист черна хартия. При гама лъчите е точно обратното - въздуха ги спира и те затихват само след няколко стотин метраа, докато в същото време лист хартия не може да ги спре, не може да ги спре дори и дебел слой бетон, желязи или олово.
От тука човек може сам да се досети какво да прави при ядрен взрив - в никакъв случай да не гледа към него, защото от километри може да бъде ослепен във видимия спектър и опечен в инфрачервения спектър. В същотто време не трябва да се притеснява от гама лъчите - те не могат да се разпространят на километри.
Логиката на защита е следната:
1. Ако си наблизо до взрива, залягай ниско в някой окоп или падина. Това гарантирано ще те спаси от ослепяване и опичане, но няма да те спаси от гама лъчите, които лесно ще преминат през 1-2 метра почва или бетон. Това е обаче само няколко секунди след взрива (светлинния и инфрачервения удар).. След това скачай прав и хуквай да бягаш до най-близкото укритие, защото имаш 5-10 секунди преди да те достигне взривната вълна. Ако и нея а преживееш, въпреки огромната радиация, не се плаши, а скачай прав и на бегом се отдалечавай от епицентъра. И не се безпокой за радиацията, защто тя намалява експоненциално при преминаване през атмосферата и доста бързо пада десетки, стотици и дори хиляди пъти.
2. Ако си надалеко (няколко километра) просто си затвори очите и се обърни с гръб. Това ще те спаси от ослепяване. Най-много да ти загре гърба, но нищо повече. Бих казал да се прикриеш зад някаква стена или да легнеш по очи, но това вече е за следващия поразяващ фактор - взривната вълна. Като премине и тя, можеш спокойно да станеш прав и без да бързаш да започнеш да се движиш, но във вярната посока. За радиацията не се безпокой. Тя не може да пробие през километри атмосфера. А посоката на отдалечаване не е тази да си с гръб към взрива, а тази да се отдалечиш от следващия поразяващ фактор - радиоактивната прах, която ще довее вятъра. Затова си наплюнчи пръста и виж накъде духа вятъра, мислено си представи къде ще дове радиоактивната прах и пепел, и така планирай отдалечаването, щото да се отдалечаваш едновременно от епицентъра и от посоката, накъдето духа вятъра.Last edited by Mateev; 29.01.2025, 00:00.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар