IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Впечатляващо откритие! Археолози откриха самолет на 5000 години, заровен в египетската пустиня, предефинирайки историята.

https://bg.news-n1.com/%D0%B2%D0%BF%...oogle_vignette

Някои хора от тази тема ще го възприемат това като поредното "доказателство". Нищо че в "снимката" има десетки несъответствия. Например уж некорозиращ материал, пък са корозирали огромни дупки забележете - корозирали са в сухия пясък ..... Върхът обаче са надписите по корпуса - извънземните решили като първобитните хора да рисуват отвън на корпуса на космическия си кораб. Определено това е "сериозно и неопровержимо". Корозията изяла корпуса, но надписите са непокътнати, все едно са правени вчера.

Представям си как ние изпращаме в дълбокия космос първия си междузвезден кораб, но предишната вечер тайно са дошли графити на космодрума и са го изрисували целия.

Аааа - и най-важното. Конгреса сигурно вече го обсъжда този кораб, но тайно от нас. Спокойно, след ден-два тайната ще изтече през ключалката на конгреса и ще се настани в ТикТок.

А ето и други две снимки на други разкопани извънземни кораби, също "неопровержимо доказателство", и също извънземните са надписали отвън целите корпуси: Каква е тази мания да пишат по корпусите на звездолетите си - не знам. Може би още не са открили хартията.

Язък,че си мастит бизнесмен,а се държиш като малко дете.С такива фейк новини не може да замениш факта, че всекидневно хората наблюдават стотици НЛО по цял свят.
    И има намерени НЛО на извънземни,но информацията се държи в тайна.
    https://vm.tiktok.com/ZNeoYxfxA/
    Ето запис как хеликоптер придвижва НЛО с форма на яйце. Записът е правен нощно време.
    Last edited by mirodes; 02.02.2025, 16:29.

Коментар

• Впечатляващо откритие! Археолози откриха самолет на 5000 години, заровен в египетската пустиня, предефинирайки историята.

https://bg.news-n1.com/%D0%B2%D0%BF%...oogle_vignette

Някои хора от тази тема ще го възприемат това като поредното "доказателство". Нищо че в "снимката" има десетки несъответствия. Например уж некорозиращ материал, пък са корозирали огромни дупки забележете - корозирали са в сухия пясък ..... Върхът обаче са надписите по корпуса - извънземните решили като първобитните хора да рисуват отвън на корпуса на космическия си кораб. Определено това е "сериозно и неопровержимо". Корозията изяла корпуса, но надписите са непокътнати, все едно са правени вчера.

Представям си как ние изпращаме в дълбокия космос първия си междузвезден кораб, но предишната вечер тайно са дошли графити на космодрума и са го изрисували целия.

Аааа - и най-важното. Конгреса сигурно вече го обсъжда този кораб, но тайно от нас. Спокойно, след ден-два тайната ще изтече през ключалката на конгреса и ще се настани в ТикТок.

А ето и други две снимки на други разкопани извънземни кораби, също "неопровержимо доказателство", и също извънземните са надписали отвън целите корпуси: Каква е тази мания да пишат по корпусите на звездолетите си - не знам. Може би още не са открили хартията.

Last edited by Mateev; 02.02.2025, 16:19.

Коментар

• Pyramid, руснаците нямат пари, гледам като ремонтират коли казват - менять надо на оригинал, не искат от Китай . Затова веригата е 3000 лева, такива са цените. Те не са добре. Една велоспедна ще сложим, но не и позлатена.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

Този е извънземен и се е трансформирал в човешко тяло, не може да разберем от сивите ли е, или от зелените. Може и от някакви които се менят цвета съобразно с това кои са на власт. Най вероятно от последните, най съвременната версия извънземни. 3000% му е само смяната на веригата на летящата чиния, иначе някои автопроизводители ще се обидят, равносилно е да им обяви война.
          От жълтите е, ама да не ти пука: Верига ще му направят в Китай, руснаците ще откраднат някоя пералня, да му оправят с нейните чипове ракетния двигател и
          ET phone home

Коментар

Ето тука как човек запалянко си е направил собствено НЛО в естествени размери така, щото да си влиза в него и да се вози:

https://www.facebook.com/reel/3763882287197098
            Този е извънземен и се е трансформирал в човешко тяло, не може да разберем от сивите ли е, или от зелените. Може и от някакви които се менят цвета съобразно с това кои са на власт. Най вероятно от последните, най съвременната версия извънземни. 3000% му е само смяната на веригата на летящата чиния, иначе някои автопроизводители ще се обидят, равносилно е да им обяви война.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Ето тука как човек запалянко си е направил собствено НЛО в естествени размери така, щото да си влиза в него и да се вози:

https://www.facebook.com/reel/3763882287197098

Коментар

• Прочее, авторството на концепцията за интерферометъра, извеждан с ядрения буксир, е мое. Ей така, между другото.

Коментар

Аз си го дописах постинга след консултация с ИИ, но явно не си го прочел. Има начин да се симулира огромна лища от няколко хиляди километра посредством например 1000 единични телескопа с малка леща, разпилени на хиляди километри един от друг. Да, ама какви пари ще струва това и кога човечеството ще може да си го позволи?
                  В МОМЕНТА, вече се строи в метал първото звено на космическата транспортна система, ядреният буксир. Миналата година, бе предложен вариант за извеждане на орбита отвъд Марс/Юпитер на част от специален интерферометър, който да работи в комплект със земни обсерватории /вярно, с.малко променяща се но, доста значима база, минимум 55 , а максимум - някъде около 700÷800 млн км. Амбициозно -да. Скъпо - умерено. Вече започнаха някои от изпитанията, като горивото за охлаждане с хелий реактор, вече е изпитано и е пусната технологичната линия за производството му.
                  ...нещо такова.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Аз доколкото прочетох, ги наричаше "фалшиви", а мен нарече "национален предател". Това не е "бъзик", ами си е жива обида и клевета, понеже доказателства нямаш. Факт, нали. "Разследващи" ми "прависте". А, доколкото разбрах, системата нещо те е отхвърлила. Пък "взаимното съгласие" е затова, защото не си възразил. За разлика от мен, чийто рапорт за напускане на КВС означава изходяща ОТ МЕН инициатива. Та, вземи се в ръце и проумей че, МАТЕМАТИКАТА е меродавна при доказателствата за произхода и "ВИДЯНИТЕ ОТ АСТРОНОМИТЕ" ЧУДЕСИИ, дето ТИ СЕ ОПОВАВАШ НА ЦИТИРАНЕТО ИМ В КО ГРЕСА, ВМЕСТО НА ФИЗИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА АПАРАТУРАТА.
                    Матеев ти го обяснява десетки пъти, Бабалата и той (те си се дразнят, това е ЛИЧНО между тях но, от научна гледна точка, ги събира ОБЕКТИВНОСТТА. Къде си лапад мухите, докато си ходил а училище не знам но, ОТ НАИЧНА ГЛЕДНА ЪОЧКА, имаш страховити пропуски. Виж там, ъпдейтвай се, щото вече не е смешно, ами тъжно.
                    За изобретенията ти не съм компетентен да се произнеса, но че си НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ е факт. Русороб,а и като човек си пълен боклук.
                    И стига си измислял лъжи относно професионалната ми дейност. Какъвто и да съм бил това няма нищо общо с това, което пиша.Но тъй като лъжеш най-долно ще кажа,че имам намерение да се развивам в съвършено друга сфера,затова и напуснах.Направих годините,за да мога да се пенсионирам по-рано,така че нямаше смисъл да стоя повече. Никой не ме е отхвърлял както най-долно лъжеш.

Коментар

...и всичко детско в мен уби....
                      Има и още един проблем - алгоритъма на сканиране на цялата вселена. В момента са я сканирали цялата, но с ниска резолюция, за да успеят да го направят в разумно време от например 1 година. При тази ниска резолюция се виждат като светли точици по-големите галактики или дори звезди, но в близкия Млечния път. След това се увеличава резолюцията и започва да се изследва небето само в непосредствена близост около тези светли точици, като се оставят неизследвани тъмните пространства между тях. Да, ама така остава неизследвана 99.9% от цялата видима вселена. А не се знае дали точно там в тъмните участъци няма да намерят нещо интересно, което да ни даде допълнителни знания за вселената, извънземните и всичко останало, което го търсим.

Телескопите са лимитирани на до 2-3 снимки на час или до 50-60 на денонощие. При това положение си представям как стотици учени са се събрали в една зала, крещят помежду си и спорят в коя точно зона от небето да бъде следващата снимка. Предполагам че са създали план за години напред кога и какво ще снима телескопа, и този план е свещен и нищо не може да го наруши, щото иначе учените ще се изпотрепят помежду си.
                      Last edited by Mateev; 01.02.2025, 21:27.

Коментар

...и всичко детско в мен уби.
                        Има един друг път за увеличаване на резолюцията но, предстои да видим, колко е перспективен: Намаляване размерите на пикселите + компютърна дообработка на изображението. "Не е това, което си мислиш" : В МОМЕНТА, фронтът на вълната (фокусировката) е все още аналогова. Оттам (+ недостатъчната за чувствителността светлина) ограниченията в скоростта на четене и достижумата резолюция. Т.е.надеждата е все пак в увеличената светлосила, с която, ще могат да работят задоволително и по-дребни от тези в момента но, по-НЕчувствителни прибори със зарядна връзка (ССD-матрици). Комбинирано с квантови компютри...знае ли човек...
                        ...поне ми се ще номерът да мине.
                        Аз си го дописах постинга след консултация с ИИ, но явно не си го прочел. Има начин да се симулира огромна леща от няколко хиляди километра посредством например 1000 единични телескопа с малка леща, разпилени на хиляди километри един от друг. Да, ама какви пари ще струва това и кога човечеството ще може да си го позволи?
                        Last edited by Mateev; 01.02.2025, 22:17.

Коментар

Не съм много сигурен дали някога ще направят по-мощни телескопи, защото половин дължина на вълната си е граница, наложена от самата физика. То затова и има ограничения в микроскопите, пак заради тази половин дължина на вълната. По мощни телескопи (и микроскопи), които да увеличава повече, могат да се направят само ако са предназначени за високоенергийни частици с по-малка дължина на вълната. Тоест да гледат рентгенови и гама лъчи. Такива има дори и в момента, но при тях възниква друг много по-сериозен проблем - няма как за тях да се направят лупи или огледала с цел оптическо увеличение, щото тези гама лъчи не искат да се отразяват или пречупват, а си вървят в права посока дори и през твърдата материя на огледала или лупи.

При микроскопите това ограничение донякъде го заобикалят с така наречените електронни микроскопи, при които електронен лъч го фокусират с електромагнитни и електростатични лещи, ама в космоса няма как това да стане - звездите и космическите кораби не искат да излъчват електрони, пък и електроните не могат да се ускорят до скоростта на светлината и да се движат на такива огромни разстояния, защото имат маса ...

Откъдето и да го погледнеш - все дърво. Тоест никога няма да имаме телескопи с по-голямо увеличение. Само ще имаме телескопи с по-голямо огледало, което обаче няма да даде увеличение, а ще даде намаляване на времето за експозиция. Тоест от 10 минути да го намалим например на 1 минута или по-малко. Това ще ни даде възможност да сканираме по-голяма част от вселената за по-кратко време, но нищо повече.

Със съществуващото огледало Хъбъл и Джеймс Уеб могат да сканират цялата вселена на малксимална резолюция за около 1300 години. Ако направим по-голямо огледало, това време ще можем да го намалим например на 100 години, но нищо повече.
                          ...и всичко детско в мен уби.
                          Има един друг път за увеличаване на резолюцията но, предстои да видим, колко е перспективен: Намаляване размерите на пикселите + компютърна дообработка на изображението. "Не е това, което си мислиш" : В МОМЕНТА, фронтът на вълната (фокусировката) е все още аналогова. Оттам (+ недостатъчната за чувствителността светлина) ограниченията в скоростта на четене и достижумата резолюция. Т.е.надеждата е все пак в увеличената светлосила, с която, ще могат да работят задоволително и по-дребни от тези в момента но, по-НЕчувствителни прибори със зарядна връзка (ССD-матрици). Комбинирано с квантови компютри...знае ли човек...
                          ...поне ми се ще номерът да мине.

Коментар

Телескопите НЕ скъсяват нищо. Те просто вкарват повече светлина към окото/камерите тъй, щото последните, да могат да получат съответния образ. Частично и увеличават образс но, тяхната ъглова резолюция е КРАЕН ИНТЕГРАЛЕН ПОКАЗАТЕЛ, ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ГРАНИЧНИ (ПРЕДЕЛНО ДОСТИЖИМИ ТЕХНИЧЕСКИ) СТОЙНОСТИ. Това означава че, С ВСИЧКАТА ВКАРАНА СВЕТЛИНА В ОБЕКТИВА И С ЦЯЛОТО УВЕЛИЧЕНИЕ, например JWST НЕ БИ МОГЪЛ ИЗОБЩО да облъчи повече от 1 пиксел, ако ъгловият размер на обекта е под 0,07 ъглови секунди. ТОЧКА, КРАЙ! Та, всякакви хвалби и гръмотевични статии ОТВЪД физическите данни на апаратурата, са PR или, както някога му казваха, ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА. Когато направят по-мощни телескопи, може и повече подробности да се добият. Дотогава обаче, ползваме наличните. И не си измисляме.
                            Не съм много сигурен дали някога ще направят по-мощни телескопи, защото половин дължина на вълната си е граница, наложена от самата физика. То затова и има ограничения в микроскопите, пак заради тази половин дължина на вълната. По мощни телескопи (и микроскопи), които да увеличава повече, могат да се направят само ако са предназначени за високоенергийни частици с по-малка дължина на вълната. Тоест да гледат рентгенови и гама лъчи. Такива има дори и в момента, но при тях възниква друг много по-сериозен проблем - няма как за тях да се направят лупи или огледала с цел оптическо увеличение, щото тези гама лъчи не искат да се отразяват или пречупват, а си вървят в права посока дори и през твърдата материя на огледала или лупи.

При микроскопите това ограничение донякъде го заобикалят с така наречените електронни микроскопи, при които електронен лъч го фокусират с електромагнитни и електростатични лещи, ама в космоса няма как това да стане - звездите и космическите кораби не искат да излъчват електрони, пък и електроните не могат да се ускорят до скоростта на светлината и да се движат на такива огромни разстояния, защото имат маса ...

Откъдето и да го погледнеш - все дърво. Тоест никога няма да имаме телескопи с много по-голямо увеличение. Само ще имаме телескопи с по-голямо огледало, което обаче няма да даде кой-знае какво увеличение, а ще даде намаляване на времето за експозиция. Тоест от 10 минути да го намалим например на 1 минута или по-малко. Това ще ни даде възможност да сканираме по-голяма част от вселената за по-кратко време, но нищо повече.

Със съществуващото огледало Хъбъл и Джеймс Уеб могат да сканират цялата вселена на максимална резолюция за около 1300 години. Ако направим по-голямо огледало, това време ще можем да го намалим например на 100 години, но нищо повече.

ПП: Ако все пак човечеството пожелае да увеличи разрешаващата способност с много, може да използва така наречената интерферометрия. Тя се получава ако вместо един телескоп качим в космоса например 1000, на големи разстояния един от друг, и после синхронно гледаме и правим снимка на една единствена точка. Така наистина ще се получи симулация на общ телескоп с хиляди километри огледало, който ще ни даде по-голямо увеличение с например 4-5 порядъка. Тогава наистина ще можем да видим Проксима Б и евентуални градове на нея.
                            Last edited by Mateev; 01.02.2025, 20:08.

Коментар

Те НЛО маниаците са още по-некомпетентни, след като непрекъснато споменават Джейм Уеб. Този телескоп не е предвиден за такива работи, защото вижда в инфрачервения спектър. Ако въобще някога космически кораб се доближи достатъчно, щото да можем да го видим, то първи ще го види телескопа Хъбъл, защото той е със същата разрешаваща способност, но във видимия спектър. А Джеймс Уеб ще го види, ако някое извънземно взриви кораба, той се нагрее до 1 милион градуса, и точно тогава инфрачервеното лъчение ще доминира на видимото.
                              Именно мания наблюдаваме.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Ти НЕ СИ компетентен, за да знаеш какво може да види телескопа Джеймс Уеб. Спориш заради самият спор.
                                И повярвай ми,аз НЕ ИСКАМ това,което се случва да е истина. Не желая всяка нощ няколко НЛО да ми висят над главата.
                                Бинокъл имаш ли? Телескоп, нещо такова? Вземаш, гледаш по-внимателно и (току-виж) идентифицирал си ги тези НЛО. Друг въпрос е, ако тази "неидентифицираност" ти е в програмата за сценична изява. Все пак, идентификацията изисква усилия.

Коментар

Working...
                                X