IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Тодоре и те не са прави, тези телескопи скъсяват дистанцията. Така че не става въпрос да се вижда с размера на един пиксел, но това че са повече не твърдя че особенно помага. Иначе се хвялят много, а възможностите им минимални.
    Те НЛО маниаците са още по-некомпетентни, след като непрекъснато споменават Джейм Уеб. Този телескоп не е предвиден за такива работи, защото вижда в инфрачервения спектър. Ако въобще някога космически кораб се доближи достатъчно, щото да можем да го видим, то първи ще го види телескопа Хъбъл, защото той е със същата разрешаваща способност, но във видимия спектър. А Джеймс Уеб ще го види, ако някое извънземно взриви кораба, той се нагрее до 1 милион градуса, и точно тогава инфрачервеното лъчение ще доминира над видимото. Но дори и тогава се нуждаем от експозиция от 10 минути, така че кораба трябва да е нажежен минимум 10 минути и точно в този момент телескопа да гледа към него. Това ми прилича на шестица от тотото.
    Last edited by Mateev; 01.02.2025, 19:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Тодоре и те не са прави, тези телескопи скъсяват дистанцията. Така че не става въпрос да се вижда с размера на един пиксел, но това че са повече не твърдя че особенно помага. Иначе се хвялят много, а възможностите им минимални.
      Телескопите НЕ скъсяват нищо. Те просто вкарват повече светлина към окото/камерите тъй, щото последните, да могат да получат съответния образ. Частично и увеличават образс но, тяхната ъглова резолюция е КРАЕН ИНТЕГРАЛЕН ПОКАЗАТЕЛ, ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ КЪМ ГРАНИЧНИ (ПРЕДЕЛНО ДОСТИЖИМИ ТЕХНИЧЕСКИ) СТОЙНОСТИ. Това означава че, С ВСИЧКАТА ВКАРАНА СВЕТЛИНА В ОБЕКТИВА И С ЦЯЛОТО УВЕЛИЧЕНИЕ, например JWST НЕ БИ МОГЪЛ ИЗОБЩО да облъчи повече от 1 пиксел, ако ъгловият размер на обекта е под 0,07 ъглови секунди. ТОЧКА, КРАЙ! Та, всякакви хвалби и гръмотевични статии ОТВЪД физическите данни на апаратурата, са PR или, както някога му казваха, ХУДОЖЕСТВЕНА ИЗМИСЛИЦА. Когато направят по-мощни телескопи, може и повече подробности да се добият. Дотогава обаче, ползваме наличните. И не си измисляме.

Коментар

• Пече слънцето и караме на фарове, като идиоти за да прегряват и после когато наистина са необходими да не работят добре. В същото време всички виждат че тези неща са оръжие и нищо.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
          Ти НЕ СИ компетентен, за да знаеш какво може да види телескопа Джеймс Уеб.
          Почакай малко - достатъчно съм компетентен, за да знам какво може да види телескопа и какво не. Все едно ако аз ти се похваля, че гръмнах с пушка и съборих цяла една планина, и като вземеш да ми се подиграваш, да ти кажа, че не си компетентен какво може да направи една пушка.

Тоест опорката "Ти не си компетентен" за нещо елементарно идея си нямаш колко смешно звучи в ушите на целия форума. Всички без изключение го разбраха, а ти не. Ха сега познай кой е некомпетентния. Не може с уред, който вижда само 1 пиксел да видиш картинка от 10 000 пиксела.

Коментар

• mirodes, дори ти казах какви НЛО виждаш и наистина това явление го има точно сега. Причината е тази милитаризация, която възкресиха ! Купуват технически следства, а други се лигавят с разни дронове понеже не са ЗАБРАНЕНИ.
            D.Y.F-091066

Коментар

• Тодоре и те не са прави, тези телескопи скъсяват дистанцията. Така че не става въпрос да се вижда с размера на един пиксел, но това че са повече не твърдя че особенно помага. Иначе се хвялят много, а възможностите им минимални.
              D.Y.F-091066

Коментар

• За да бъдат ВИДЯНИ някакви неща, те първи, трябва да са видими.
                После, трябва да съществуват технически средства, после да съвпаднат по време местонахождение в обсег И наблюдение (с "усукването" във времето, породено от крайнага скорост на светлината и т.н.
                ПЪРВО се построяват телескопите с нужната резолюция И СВЕТЛОСИЛА,
                ПОСЛЕ се извършват наблюденията и т.н.
                Към момента, ОЩЕ ГО НЯМА ПЪРВОТО, а ти се позоваваш на публикации в в достопочтен орган (Конгреса на САЩ!) с идеята че, "там просто НЕ СЕ ЛЪЖЕ"?

Коментар

Дреме ми за изобретенията ти.Просто те бъзикам на тая тема Естествено, че не съм компетентен да се произнасям за тях. Ама ти като се подиграваш, ти го връщам.
                  Аз доколкото прочетох, ги наричаше "фалшиви", а мен нарече "национален предател". Това не е "бъзик", ами си е жива обида и клевета, понеже доказателства нямаш. Факт, нали. "Разследващи" ми "прависте". А, доколкото разбрах, системата нещо те е отхвърлила. Пък "взаимното съгласие" е затова, защото не си възразил. За разлика от мен, чийто рапорт за напускане на КВС означава изходяща ОТ МЕН инициатива. Та, вземи се в ръце и проумей че, МАТЕМАТИКАТА е меродавна при доказателствата за произхода и "ВИДЯНИТЕ ОТ АСТРОНОМИТЕ" ЧУДЕСИИ, дето ТИ СЕ ОПОВАВАШ НА ЦИТИРАНЕТО ИМ В КО ГРЕСА, ВМЕСТО НА ФИЗИЧЕСКИ ВЪЗМОЖНОСТИ НА АПАРАТУРАТА.
                  Матеев ти го обяснява десетки пъти, Бабалата и той (те си се дразнят, това е ЛИЧНО между тях но, от научна гледна точка, ги събира ОБЕКТИВНОСТТА. Къде си лапад мухите, докато си ходил а училище не знам но, ОТ НАИЧНА ГЛЕДНА ЪОЧКА, имаш страховити пропуски. Виж там, ъпдейтвай се, щото вече не е смешно, ами тъжно.
                  Last edited by Pyramid; 01.02.2025, 19:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Виждаш ли, колко безсмислено плюеш по - както ТИ се изрази "изобретенията ми". Колкото си ги проверил ти, толкова и всички папагали, които припяваха глупости по темата. (Ако нещо Бабалиньо забръмчи, тогава ще допълня.)
                    Дреме ми за изобретенията ти.Просто те бъзикам на тая тема Естествено, че не съм компетентен да се произнасям за тях. Ама ти като се подиграваш, ти го връщам.

Коментар

Куца ми логиката на куков ден.Това,което виждам НЕ Е със земен произход. Казах-който не вярва да си вземе възможно най-мощната камера и да дойде вечер до Пазарджик и да снима това НЛО. Никой не го прави ,а ЕДИНСТВЕНО дървени философи.
                      Виждаш ли, колко безсмислено плюеш по - както ТИ се изрази "изобретенията ми". Колкото си ги проверил ти, толкова и всички папагали, които припяваха глупости по темата. (Ако нещо Бабалиньо забръмчи, тогава ще допълня.)

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Е точно тука твърденията ти се базират на някаква партенка, която не знам откъде си я намерил. Джеймс Уеб не може да види нито планета, нито космически кораби, а още по-ммалко да разбере, че си променят посоката или се движат към земята. Той вижда само единични точици, при това не във видимия, а в инфрачервения спектър.

Разбирам те, че много ти се иска да си прав, но цялата кула от разсъждения, която строиш, е построена върху несъществуващи основи.
                        Ти НЕ СИ компетентен, за да знаеш какво може да види телескопа Джеймс Уеб. Спориш заради самият спор.
                        И повярвай ми,аз НЕ ИСКАМ това,което се случва да е истина. Не желая всяка нощ няколко НЛО да ми висят над главата.

Коментар

Добре започна с разсъжденията, но още в червеното изречение сбърка. По едно и също време на едно и също място могат да се появят и земни обекти. Да светят с различни светлини могат и земни обекти. А това да се движат по начин, по който не могат земните обекти - това вече е измислица на собственият ти мозък. Ти не знаеш как могат да се движат всички земни обекти, още повече че в Пазарджик такова движение не се наблюдава.

Следователно съм прав - куца ти логиката и причинно-следствените връзки. Една първопричина може да предизвика 100 следствия, но едно от тези следствия не означава, че точно тази конкретна първопричина го е предизвикала.
                          Куца ми логиката на куков ден.Това,което виждам НЕ Е със земен произход. Казах-който не вярва да си вземе възможно най-мощната камера и да дойде вечер до Пазарджик и да снима това НЛО. Никой не го прави ,а ЕДИНСТВЕНО дървени философи.

Коментар

Добре започна с разсъжденията, но още в червеното изречение сбърка. По едно и също време на едно и също място могат да се появят и земни обекти. Да светят с различни светлини могат и земни обекти. А това да се движат по начин, по който не могат земните обекти - това вече е измислица на собственият ти мозък. Ти не знаеш как могат да се движат всички земни обекти, още повече че в Пазарджик такова движение не се наблюдава.

Следователно съм прав - куца ти логиката и причинно-следствените връзки. Една първопричина може да предизвика 100 следствия, но едно от тези следствия не означава, че точно тази конкретна първопричина го е предизвикала.
                            Момчето не е учило и не разбира Математиката. А, мисля, тя ЗАДЪЛЖИТЕЛНО И ЗАДЪЛБОЧЕНО, трябва да се изучава от специалност "право", т.к.има НЕПОСРЕДСТВЕНО отношение към справедливостта и правосъдието.

Коментар

Тия изявления в Конгреса са направени от УЧЕНИ,които се занимават с разчитането на данните от телескопа Джеймс Уеб. Или по-скоро на част от тях, щото други екипи се занимават с разчитането на други данни от тоя телескоп. Така че нищо общо няма с астрологията, щото става въпрос за наука.Специално с тия данни се занимава американско-канадски екип,докато с данните за изкуствените светлини на планети извън Слънчевата система се занимава европейски екип.
                              Е точно тука твърденията ти се базират на някаква партенка, която не знам откъде си я намерил. Джеймс Уеб не може да види нито планета, нито космически кораби, а още по-ммалко да разбере, че си променят посоката или се движат към земята. Той вижда само единични точици, при това не във видимия, а в инфрачервения спектър.

Разбирам те, че много ти се иска да си прав, но цялата кула от разсъждения, която строиш, е построена върху несъществуващи основи.

Коментар

НЛО или са природни явления, или са дело на хората, или на извънземните. Четвърти вариант НЯМА.Ще взема за пример НЛО-а,които аз наблюдавам ВСЯКА НОЩ за последния месец и половина. Изключвам естествен произход, щото се появяват постоянно по едно и също време на приблизително едно и също място, светят с различни светлини и се движат по начин,по който може да се движи летален апарат. Изключвам и да са произведени от човека, защото не издават никакъв шум, висят във въздуха часове и размерите им са доста големи. Няма дрон ,който да стои часове във въздуха, нито пък с такива размери. И остава единственият възможен вариант, това да са НЛО, дело на извънземни. Няма как да го докажа естествено, но по метода на изключването това е ЕДИНСТВЕНИЯТ вариант.
                                Дали искат да ни превземат вече е само предположение. Няма как да бъда сигурен в подобно нещо. Но самият факт, че всяка нощ съм наблюдаван от НЛО на извънземни не ми харесва и е повод за притеснение.Смущаващи са не самите НЛО ,а мащаба на появата им.И друг път са забелязвани НЛО, но единични случаи, а сега става въпрос за всеки ден(по-скоро всяка нощ)и стотици, а най-вероятно и хиляди по цял свят.Ако за теб това е нормално, за мен не е.
                                Що се отнася до качените клипове в социалните мрежи и там ясно се вижда,че не става въпрос за манипулация на записа (сигурно има и такива, но те си личат),нито пък става въпрос за обекти, създадени от човека. Всеки ден излизат десетки такива от цял свят.

Коментар

Working...
                                X