IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Казах ги,че това е неофициална информация. Мога да ти дам десетки линкове от Тик ток,където се споменава.
    А телескопа Джеймс Уеб е уникален и нищо подобно досега не е имало. Предава огромно количество информация.
    Колкото до междузвездният кораб-нали все пак са дошли на Земята тия хиляди НЛО.Дори и тук да са сглобени пак тия,които ги сглобяват и частите са дошли от друга звездна система. Така че е безсмислено да се води спор може ли да има междузвездни пътувания при положение, че на Земята има НЛО от друга звездна система.
    Леле, ма тука е голяма веселба

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Отново грешиш. Да, на земята има високотехнологични НЛО-та, далече надхвърлящи нашите технологии, но кой е казал, че тези НЛО-та са от друга звездна система? По-скоро са от раса, която се крие някъде на Земята, Луната или на друго тяло в Слънчевата система?
      И как са се развили тия същества,та да имат тия невероятни технологии?Хората имат всички ресурси на света и пак не могат да стигнат тяхното ниво. А и те са тук от хиляди години, възможно и от десетки хиляди години.

Коментар

Казах ги,че това е неофициална информация. Мога да ти дам десетки линкове от Тик ток,където се споменава.
        А телескопа Джеймс Уеб е уникален и нищо подобно досега не е имало. Предава огромно количество информация.
        Колкото до междузвездният кораб-нали все пак са дошли на Земята тия хиляди НЛО.Дори и тук да са сглобени пак тия,които ги сглобяват и частите са дошли от друга звездна система. Така че е безсмислено да се води спор може ли да има междузвездни пътувания при положение, че на Земята има НЛО от друга звездна система.
        Отново грешиш. Да, на земята има високотехнологични НЛО-та, далече надхвърлящи нашите технологии, но кой е казал, че тези НЛО-та са от друга звездна система? По-скоро са от раса, която се крие някъде на Земята, Луната или на друго тяло в Слънчевата система?

Коментар

• Реших да проверя и колко голям астероид може да унищожи живота на земята, ако извънземните решат да ползват този сценарий. Според ИИ, необходим е астероид с диаметър 15 km, движещ се със скорост 20 km/s. Ако човечеството го види този астероид и реши да му противодейства, като се опита да отклони орбитата му с 1 градус, за целта е необходима атомна бомба с мощност 248 000 мегатона или това прави 5000 бомби от типа Цар Бомба. Тъжно, защото Брус Уйлис си мислеше, че ще се справи само с 1 атомна бомба.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Каквито и да е аргументи, дори и най-прости бакалски сметки дето всеки сам може да направи на салфетка, са безпомощни пред човек обсебен от мания и изтръпнал от страх. Затова и питах по-рано - сложил ли е времеви лимит до нашествието или ще си прекара остатъка от живота в тревожно очакване.
            Здрав разум не означава страх. А съм последния човек на света, който се страхува от нашествие на извънземни заради себе си.Тежко болен съм,така на тоя етап те са ми най-малкият проблем. Но естествено се притеснявам за бъдещето на близките ми,а и за цялото човечество.
            Но ако нещата, които съобщавам тук се кажат в централните новини ще има масова истерия. Включително сред част от форумните участници. Но щом не са го казали по новините всичко е точно.
            Last edited by mirodes; Вчера, 17:44.

Коментар

Добре де, дай някакъв линк за това твое твърдение, щото май ти си единствения човек в целия свят, който го "знае" това.

ПП: Има милиони камъни в слънчевата система, 90% от които все още не сме ги видяли и не сме им изчислили орбитите, а ти ми говориш, че сме видели нещо на 1000 пъти по-голямо разстояние. На туй отгоре си сменяло курса, което е невъзможно при релативистки скорости.

Един потенциален междузвезден кораб ще набира ускорение поне 2-3 години. Смяната на курса пак ще трае поне 2-3 години и ще консумира колосални количества енергия.

Коментар

• На майтап реших да попитам ИИ каква енергия е необходима, за да може един космически кораб с маса 1000 тона да се ускори до половината от скоростта на светлината. Отговорът ще ви изненада - на борда си този кораб трябва да носи енергия колкото енергия имат 1.5 милиона атомни бомби като тези над Хирошима и Нагазаки. При това всяка атомна бомба трябва да тежи по-малко от 0.5 kg, иначе сметката не се връзва...

1. Изчисляваме Лоренцовия фактор:
                - формули
                - формули
                - формули

2. Изчисляваме кинетичната енергия:
                - формули
                - формули
                - формули

3. Преобразуване в други мерни единици:
                - формули
                - формули
                - формули
                Заключение:
                За да се ускори космически кораб с маса от 1000 тона до скорост, равна на половината от скоростта на светлината, е необходимо количество енергия от:
                • 1.39⋅10 на 23-та степен J (джаула),
                • или около 33.3 милиона мегатона тротилов еквивалент,
                • или около 38.7 квадрилиона киловатчаса.
                Тоест ядрената или термоядрената енергия е пренебрежимо малка и слаба като мощност, щото да се използва за задвижване на междузвездни кораби. Трябва ни някакъв друг вид енергия, която все още не сме я открили дори и на теоретично ниво.

Веднага възниква въпросът възможно ли е въобще да има нещо, поне 1000 пъти по-високоенергийно от термоядрения синтез за единица тегло на горивото?
                Last edited by Mateev; Вчера, 17:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

Според мен е добре да се ползват други източници освен разни кликбайтс в тикток...

Физика:
                  - тоя телескоп дето се цитира от 30 страници има разделителна способност 0.1 arcsec, може да поспориш, че е 0.03, няма да се сърдя.
                  - самата звезда Проксима е 0.001 arcsec гледана от земята. Планетката е още по-малка. т.е. планетата и земята влизат в един пиксел на телескопа. Всички красоти по тубата тикток и т.н са някакво изкуство, но не факт.
                  - самата планета е открита през наблюдение на звездата, (radial velocity method, дори не знам как е на БГ) в продължение на два месеца от Земята

кой и как видя светлини на тая планета (друг е въпроса светлина от град дали ще стигне до тук) - не знам

за капак, тоя кораб дето лети насам, бърза сметка показва, че с големина няколко милиона км... а как е отчетена промяна в курса ... още поне толкова... магии магии

Каквито и да е аргументи, дори и най-прости бакалски сметки дето всеки сам може да направи на салфетка, са безпомощни пред човек обсебен от мания и изтръпнал от страх. Затова и питах по-рано - сложил ли е времеви лимит до нашествието или ще си прекара остатъка от живота в тревожно очакване.

Коментар

Затова има различни екипи,които разчитат данните от тоя телескоп. Изкуствените светлини са забелязани от европейски екип от учени,а обекта,който се движи към Земята от американско-канадски екип.Професионално как е станало не знам и не ме интересува. Важното е ,че е съобщено в Конгреса на САЩ. Като въпрос от изключителна важност.
                    Добре де, дай някакъв линк за това твое твърдение, щото май ти си единствения човек в целия свят, който го "знае" това.

ПП: Има милиони камъни в слънчевата система, 90% от които все още не сме ги видяли и не сме им изчислили орбитите, а ти ми говориш, че сме видели нещо на 1000 пъти по-голямо разстояние. На туй отгоре си сменяло курса, което е невъзможно при релативистки скорости.

Един потенциален междузвезден кораб ще набира ускорение поне 1 година. Смяната на курса пак ще трае поне 1 година и ще консумира колосални количества енергия.
                    Last edited by Mateev; Вчера, 17:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

Според мен е добре да се ползват други източници освен разни кликбайтс в тикток...

Физика:
                      - тоя телескоп дето се цитира от 30 страници има разделителна способност 0.1 arcsec, може да поспориш, че е 0.03, няма да се сърдя.
                      - самата звезда Проксима е 0.001 arcsec гледана от земята. Планетката е още по-малка. т.е. планетата и земята влизат в един пиксел на телескопа. Всички красоти по тубата тикток и т.н са някакво изкуство, но не факт.
                      - самата планета е открита през наблюдение на звездата, (radial velocity method, дори не знам как е на БГ) в продължение на два месеца от Земята

кой и как видя светлини на тая планета (друг е въпроса светлина от град дали ще стигне до тук) - не знам

за капак, тоя кораб дето лети насам, бърза сметка показва, че с големина няколко милиона км... а как е отчетена промяна в курса ... още поне толкова... магии магии
                      Затова има различни екипи,които разчитат данните от тоя телескоп. Изкуствените светлини са забелязани от европейски екип от учени,а обекта,който се движи към Земята от американско-канадски екип.Професионално как е станало не знам и не ме интересува. Важното е ,че е съобщено в Конгреса на САЩ. Като въпрос от изключителна важност.

Коментар

Точно тоя телескоп е открил изкуствени светлини на 6 планети и че обект с изкуствен произход пътува към Земята.
                        Данните от него се разчитат от различни екипи.Единият европейски е разчел изкуствените светлини,другият американо-канадски е видял тоя обект, който се движи към Земята.
                        Естествено тия данни ги няма в уеб страницата,но са запознали Конгреса на САЩ.

Физика:

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

мирко, зависи как ги приемаш.
                          към края на 19 и началото на 20-та аз се бях сериозно филмирал с видеа в китай около ковида
                          ходех да зареждам хладилника и шкафовете на всеки 3-4 дни
                          звънях на сестра ми и и пращах пари, да ходи да стаква храна
                          бях купил гумени ръкавици и дъждобрани и едни памперс пелени, за които бях гледал в ютуб, че били многофункционални...
                          имах си запаси с прясна вода и дори си купих газова бутилка за готвене
                          не знам по каква причина, но не ми и хрумна да се запасявам с тоалетна хартия

като започнаха неадекватните мерки, вече беше започнало да ме отпуска
                          година по-късно жена ми го олепи отнякъде тоя ковид но аз продължавах да спя до нея в спалнята
                          вече бях на другата горна точка на махалото

изобщо нямам против да пожъна малко подигравки и бъзици
                          и затова го пиша както беше
                          за да помня по-дълго време поуката
                          Ковида го преборих за 3 дни,бях един от първите, които го караха и изобщо не съм го имал за нещо кой знае какво.Сега нещата са различни-има ХИЛЯДИ НЛО по цял свят,включително всяка вечер виждам няколко да висят над Пазарджик. Купил съм на детето телескоп и утре като го разопаковам ще ги погледна и ще ги снимам по-ясно.

Коментар

Може ли още веднъж да ми дадеш линк към информацията за космическия кораб, щото аз нищо не намерих в Интернет. Явно дори и Гугъл не знае нищо

В същото време попаднах на статии за космически кораби, идващи или кацащи на земята през 2012, 2013, 2023 г. Къде са тези "кораби"? Едното се оказа камък (Оумуамуа), който мина покрай слънцето и замина някъде на майната си. Другите се оказаха партенка. Та сега искам да видя що за информация имаш и сам да си преценя може ли да и се вярва или не.

https://utroruse.com/article/3437/ (несериозен сайт)
                            https://www.nationalgeographic.bg/a/...-s-malki-sondi
                            Официална информация няма, но е казано в Конгреса на САЩ на конгресмените като въпрос, засягащ националната сигурност на САЩ.И естествено оттам е изтекла информация, щото не е ли военизирана институция информация трудно се опазва. А и според мен обществото в цял свят трябва да знае за този факт.
                            https://vm.tiktok.com/ZNewMRFs2/
                            Last edited by mirodes; Вчера, 16:35.

Коментар

Бъркаш се Радко.Нещата са много сериозни и изобщо не става въпрос за някаква постановка.
                              Може ли още веднъж да ми дадеш линк към информацията за космическия кораб, щото аз нищо не намерих в Интернет. Явно дори и Гугъл не знае нищо

В същото време попаднах на статии за космически кораби, идващи или кацащи на земята през 2012, 2013, 2023 г. Къде са тези "кораби"? Едното се оказа камък (Оумуамуа), който мина покрай слънцето и замина някъде на майната си. Другите се оказаха партенка. Та сега искам да видя що за информация имаш и сам да си преценя може ли да и се вярва или не.

https://utroruse.com/article/3437/ (несериозен сайт)
                              https://www.nationalgeographic.bg/a/...-s-malki-sondi
                              Last edited by Mateev; Вчера, 15:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

В интерес на Истината, т.нар. "разширение на Вселената", не е обективно доказано. Доказано е наличието на червено доплерово изместване, което, е следствие от движението на ТЕЛАТА а, съвсем сърпго погледнато, "движение на телата" и "разширение на Вселената", НЕ Е ЕДНО И СЪЩО. Факт е, например, и синьото изместване откъм Андромеда насам, а дали то (локално) отменя това "разширение"? Както руснаците казват, "это не факт".
                                Няма значение, въпросът е че извличаме заключения въз основа на наблюдението на светлината.

Коментар

Working...
                                X