Frosty, съществува антигравитация, както съществува антиматерия. Също и огледален образ на вселената, може да са безкрайно много, но за всяка има още една. Физическия свят е устроен така - за да съществува нещо, то от някъде се взема и там ще липсва. Ще може да се постигне антигравитация, но ние дали ще стигнем до там имам сериозни съмнения.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
- Щом гравитацията не е сила на привличане, такова нещо като "анти-гравитация" не може да съществува никога. Освен във филмите...
- Ако няма време - няма да има и гравитация.
- Друга странност за която се сещам, е че за някой който живее на първия етаж на блок времето ще тече по-бавно(ще живее по-дълго),
спрямо друг, който живее на 10-тия етаж на блок. За него времето ще тече по-бързо и ще живее по-кратко... (Или пък е обратно???)
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
Добре обяснено. Може и да е вярно.
Човекът(Айнщайн) е спечелил нобелова награда по физика...
А пък аз не мога да обяснявам много добре.
То и без това е много трудно да обясниш нещо толкова сложно, с прости примери.
Ето един друг пример, който ми хрумна.
Защо тежките тела "привличат" по-леките ?? "Привличат" не е точна дума. По правилно е да се каже защо по-леките тела се отклоняват към по-тежките ??
Представете си, че с левия си крак можете да крачите само със скорост 1 метър в секунда.
А с десния си крак можете да крачите само с 50 сантиметра в секунда. Вдясно от вас има стена.
С такъв темп ако се опитате да вървите по права линия, успоредно на стената, естествено няма да ви се получи. Ще се движите само по крива линия и накрая ще се блъснете в стената. За външен наблюдател изглежда един вид стената ви е привлякла....
Всяко масивно тяло(примерно планета) изкривява не само пространството, но изкривява и времето около себе си....
Най-голяма е кривината на времето където е центъра на масата на тялото, Изкривяването на време и пространство намаляват с отдалечеване от центъра на тежестта...
Ако имаме произволен предмет попаднал в изкривената област,
заради изкривеното време, часовниците не текат еднакво за горната и долната част на този предмет, следователно и траекторията му на движение ще се изкривява в посока към по-масивното тяло. Това само изглежда като привличане(гравитация).
На нас като наблюдатели стоящи на повърхността на планетата ще ни се струва, че по-тежкото тяло привлича по-лекото, но всъщност по-лекото тяло отклонява траекторията си към по-тежкото тяло заради изкривеното време(и пространство)....
Last edited by Frosty; 19.12.2024, 23:04.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеmirodes, виждаш ли как не ти вярват ?Last edited by X_Y; 19.12.2024, 23:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Грубо казано - гравитацията не е никакво привличане между две тела,
а е видимият ефект от изкривяването на времето, проявен в триизмерно пространство...
Ако стоим като наблюдатели на земната повърхност ни се струва, че Земята привлича телата и те падат към центъра и.
Илюзията, че телата имат някакво тегло и падат към Земята се дължи на две неща:
Двете топки се движат надолу по улея с една и съща скорост.
Тъй като улеят е крив, след известно време малкото леко топче ще се плъзне от ръба на улея към средата на улея и ще се удари в голямата топка.
На някоя бактерия-наблюдател, живееща на повърхността на голямата топка ще и се струва, че малкото топче е привлечено от голямата топка и пада към нея....
Голямата топка представлява планетата Земя.
Малкото топче представлява произвоелен предмет, "привлечен" от Земята
Улеят представлява изкривеното от масата на телата пространство и време
Движението надолу по улея представлява движението във времето със скоростта на светлината на всички предмети...
Най-просто това е обяснението за илюзията на гравитацията...
Коментар
-
Ето къде са пристигнали на 28 февруари 1968 г. извънземните
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90...B2%D0%B8%D0%BB
Last edited by barbaron; 19.12.2024, 22:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеДа. Аз съм инж. к.м.н. ст.н.с.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеПовечето от тия отвличания са измислици или бълнувания на психично болни хора.Но тия два случая имат голяма степен на достоверност ,щото при случая с отвлечения дървар е имало още 5 човека с него. И полицията е подозирала, че са го убили, когато изчезва в резултат на което ги разпитват много сериозно включително с детектор на лъжата. И те издържат всички разпити,още повече се оказва, че тоя е бил жив и ако са се шегували е нямало да им се случи кой знае какво от страна на правосъдието. Но всички потвърждават версията за отвличането. А пък в случая с летящата чиния пред училището извънземните са видяни от десетки деца и няколко учители. Няма как тия деца да се наговорят всички да лъжат,а и да лъжат лесно ще ги уличат в лъжа.
А това е едно от НЛО-а,които висят няколко нощи поред на няколко километра от дома ми.Снимах го преди няколко минути.
П.П. Сетих се! Снимал си стадион на някоя далечна синя планета,
и се виждат различни парцели около стадиона
Last edited by barbaron; 19.12.2024, 19:39.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеbarbaron, ти разбираш ли ги тези формули, кое какво е. Питам, не се заяждам..уточнявам.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
Повечето от тия отвличания са измислици или бълнувания на психично болни хора.Но тия два случая имат голяма степен на достоверност ,щото при случая с отвлечения дървар е имало още 5 човека с него. И полицията е подозирала, че са го убили, когато изчезва в резултат на което ги разпитват много сериозно включително с детектор на лъжата. И те издържат всички разпити,още повече се оказва, че тоя е бил жив и ако са се шегували е нямало да им се случи кой знае какво от страна на правосъдието. Но всички потвърждават версията за отвличането. А пък в случая с летящата чиния пред училището извънземните са видяни от десетки деца и няколко учители. Няма как тия деца да се наговорят всички да лъжат,а и да лъжат лесно ще ги уличат в лъжа.
А това е едно от НЛО-а,които висят няколко нощи поред на няколко километра от дома ми.Снимах го преди няколко минути.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
Присвяткай им с нещо да те видят и като слезнат ги посрещни по бг обичай с хляб и сол.Може да са добронамерени
Каза, че има пищоФ. М'ое и да гръмне да го чуят...
Ама ако излезе с точилката... не знам...Last edited by X_Y; 19.12.2024, 19:21.
- 2 Харесвания
Коментар
-
mirodes, астрономите се оплакват че не могат да гледат в Космоса от такива неща. Тенденцията е да стават повече и това е съвсем още в началото. Прогнозата е всеки жител след години да си има по едно собствено. Сега са още трудни, но са измислили да тръгват от платформи които да се издигат на височина 30 -50 км., точно над Екватора и от там с много по нисък енергоразход ще достигат скоростта която им трябва за да са в орбита. Една платформа ще качи хиляди, колкото са сега на само няколко пъти.Last edited by supertrader; 19.12.2024, 19:15.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
https://www.investor.bg/a/519-ekolog...renie-na-kitay, не се притеснявайте, дори да слязат да видят после много бързо ще избягат. Тази цивилизация едно говори, друго става - точно обратното.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнениеА това е едно от НЛО-а,които висят няколко нощи поред на няколко километра от дома ми.Снимах го преди няколко минути.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар