IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И аз не го разбирам. Приставката просто фиксира камерата на телефон пред окуляра. Фасулски просто е.

Всъщност кой от двата окуляра ползваш?
    Според мен, трябва да опита с всичките. Да НЕ цели "максимално" увеличение, а максимално количество светлина ОТ ОБЕКТА върху камерата. Така, ще се постигне най-добра резолюция на снимката.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
      Явно с телескопа от дома ми няма да видя нищо съществено.....
      Нека ние да решим кое е съществено. Пак повтарям - чакаме снимки. Не на НЛО. Просто чакаме снимки на каквото и да било светещо. Сам казваш 20-30. Значи чакаме 20-30 снимки.

Коментар

Това е егати и мъчението-първо да фиксираш точка в нощното небе,после да нагласиш камера на окуляра.
        Не се прави така. Нагласяваш положението на телефона когато телескопът е насочен към ярък източник, така че кръгчето с изображение да заеме средата на екрана.

И с кой окуляр все пак гледаш? Бих забравил за 4мм-овия ако има такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          Точно такова е поведението на планетите. Освен че земята се върти се движат и самите планети. В резултат на това по небосклона ние виждаме точки, която правят един много сложен маршрут със завои, наклонени линии и т.н.

Неслучайно древните гърци са ги нарекли ПЛАНЕТИ. Това означава блуждаещи, странници, пътешественици.
          Имало е нощи,в които съм виждал над 20 НЛО.Всички ли са планети ?
          Вярвайте в каквото щете,аз знам какво виждам.
          Явно с телескопа от дома ми няма да видя нищо съществено, остава варианта максимално да се приближа и да ги разгледам било с бинокъл,било с телескопа.
          Last edited by mirodes; 21.05.2025, 12:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

И аз не го разбирам. Приставката просто фиксира камерата на телефон пред окуляра. Фасулски просто е.

Фасулско на куков ден.Две малки дупки трудно се напасват. Още повече не виждам камерата.
            Това е егати и мъчението-първо да фиксираш точка в нощното небе,после да нагласиш камера на окуляра.
            На теория е лесно,на практика не.
            За беля и крачетата на телескопа се огъват, щото явно закрепващите механизми не са качествени.
            Last edited by mirodes; 21.05.2025, 12:14.

Коментар

Казах ти 10 пъти,че пробвах ,но не можах да направя.Как да ти го обясня на разбираем език?

Коментар

Точно такова е поведението на планетите. Освен че земята се върти се движат и самите планети. В резултат на това по небосклона ние виждаме точки, която правят един много сложен маршрут със завои, наклонени линии и т.н.

Неслучайно древните гърци са ги нарекли ПЛАНЕТИ. Това означава блуждаещи, странници, пътешественици.
                Живее в свой си свят и връзките с фактите, не са негова територия.

Коментар

"Празни приказки на един празен човек "за теб е написана.
                  Вергилчо, ТОВА е много по-верятна хипотеза от твоите извънземни. Само си представи, толкова дълго да кръжат над едно място, могат само научни мисии... или охрана. В смисъл, там дс има нещо, което, наблюдателите да се притесняват да изпускат от поглед...и то само, когато вре ето е с добра видимост.
                  ...А, че си дебил, знаем отдавна.

Коментар

Казах ти-това НЛО през зимата имаше маршрут, който започваше в 20.40 ч от мястото, където бе снощи като слизаше ниско ,отиваше до Пазарджик и оттам се насочваше към Родопите. И сега най-вероятно прави същото, но по-късно през нощта.

Last edited by Mateev; 21.05.2025, 10:40.

Коментар

Изцяло осветени са планетите или крушките. Ако е земен летящ обект или НЛО, щяха да светят само някакви габарити, а останлото е корпус, който трябваше да го видиш.

Няма как едно НЛО да е стъклено и да свети по цялата си площ.
                      Казах ти-това НЛО през зимата имаше маршрут, който започваше в 20.40 ч от мястото, където бе снощи като слизаше ниско ,отиваше до Пазарджик и оттам се насочваше към Родопите. И сега най-вероятно прави същото, но по-късно през нощта.

Коментар

• Просто самолет с редовен маршрут.

Коментар

Какви словесни тиради,бе дебил?Ясно написах какво съм видял-тяло с кръгла форма,което е изцяло осветено и не могат да се видят подробности. Какво точно не разбра?
                          Изцяло осветени са планетите или крушките. Ако е земен летящ обект или НЛО, щяха да светят само някакви габарити, а останлото е корпус, който трябваше да го видиш.

Няма как едно НЛО да е стъклено и да свети по цялата си площ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Моабет да става Разгледай мнение

Опааа... Нещата отиват към подарък дрон с камера.

И аз не бих отказал такъв подарък.
                            Който иска да ходи да снима с дрон.И не съм молил аз за тоя телескоп, Матеев сам настоя да ми го даде. Ако иска още днес ще му го пратя.Само ангажименти без никаква полза. Снощи съм си играл 1 час,докато го фиксирам това НЛО, щото е точка в тъмното небе.За чий ми е такъв подарък?
                            Last edited by mirodes; 21.05.2025, 09:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Ние с теб на живо сме срещали неясно какви обекти. Затова, че може да съществуват, не ни е нито странно, нито за пръв път. Скептични сме по друга линия, и ти даже го снабди с апаратура нещо да документира. Вместо това, обаче, наблюдаваме стандартното поведение и словесни тиради вероятно, защото или време не му е стигнало, или го затруднява техниката. За жалост, грамотност да предадеш на човек се случва тогава и само тогава, когаго И той се старае.
                              Какви словесни тиради,бе дебил?Ясно написах какво съм видял-тяло с кръгла форма,което е изцяло осветено и не могат да се видят подробности. Какво точно не разбра?

Коментар

Никаква планета не е,щото съм го виждал да слиза ниско и да прави обиколка близо до града,след което се насочва към Родопите.
                                100 процента е НЛО,но за съжаление не се вижда ясно дори и с телескопа, щото е нощно време и виждам очертания с бяла светлина.
                                Най-добре ще се види ако се снима с дрон отблизо, но лично аз не се наемам да рискувам подобно нещо.
                                Опааа... Нещата отиват към подарък дрон с камера.

И аз не бих отказал такъв подарък.
                                Ако знаех какво да препоръчам щях да съм по-богат

Коментар

Working...
                                X