IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Има. Едостатъчна резолюция на телескопа, едостатъчна светлосила на телескопа, неспомената методика на измерване, неспоменати стойности на точността на измерване...Само някакви мераци на някакви невежи туземци. На мен, не ми се вижда достатъчно.
    Ако има ОФИЦИАЛНО изявление всички тия неща ще станат ясни.Но не вярвам да има,щото ще настане масова паника.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение

И аз откъде да знам. Учените,които разчитат данните от телескопа са направили тоя извод.Няма причина да не им вярвам.
      Има. НЕдостатъчна резолюция на телескопа, едостатъчна светлосила на телескопа, неспомената методика на измерване, неспоменати стойности на точността на измерване...Само някакви мераци на някакви невежи туземци. На мен, не ми се вижда достатъчно.
      Last edited by Pyramid; Вчера, 17:19.

Коментар

Аз да питам отново: "обектът, който си сменя курса", как е бил първо, видян (при физическа невъзможност) и после, как е бил определен "първоначалния му курс", а след това "новия", че да се твърди за "смяна на курса"?
        И аз откъде да знам. Учените,които разчитат данните от телескопа са направили тоя извод.Няма причина да не им вярвам.

Коментар

Само дето тия изявления не се правят от лаици,а от учени,които разчитат данните от телескопа ПРОФЕСИОНАЛНО. Забелязан е обект, който си сменя курса, значи не е астероид или комета.И се е насочил към Земята. Щом е уведомен Конгреса значи става въпрос за нещо много сериозно.
          Аз да питам отново: "обектът, който си сменя курса", как е бил първо, видян (при физическа невъзможност) и после, как е бил определен "първоначалния му курс", а след това "новия", че да се твърди за "смяна на курса"?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4o mitko Разгледай мнение

Не е вярно. Не е хиляди пъти по-мощен. Хваща по-широк спектър от Хъбъл. И събира 6 пъти повече светлина. Това е малко далеч от хиляди пъти. И понеже не разбираш от сметките и физиката, които няколко човека ти пратихме ще ти го обясня така. Излизаш на терасата и поглеждаш луната. Напрягаш взор в една малка странна точка и осъзнаваш, че това е луноход. Прави ти впечатление, че лунохода криволичи, щракваш му една снимка с айфоня и я пращаш на тие екипи европейски и канадски да проверят. И те казват - да, прав си! Пуска ляв мигач, а завива на дясно! Веднага на закрито заседание на конгреса се дискутира проблема. От някъде изтичат видеа в ТикТок с изглед от всички страни на лунохода и се спори дали наистина мигача е светил или е слънчево отражение от некоя лайсна. Има коментари за изтърканите задни гуми и един камък на заден фон, на който кристално ясно си личи, че пише ...
            Само дето тия изявления не се правят от лаици,а от учени,които разчитат данните от телескопа ПРОФЕСИОНАЛНО. Забелязан е обект, който си сменя курса, значи не е астероид или комета.И се е насочил към Земята. Щом е уведомен Конгреса значи става въпрос за нещо много сериозно.
            Ако това беше лъжа щеше да има официално опровержение, щото тая новина циркулира в социалните мрежи. Но такова опровержение няма нито от Конгреса, нито от учените,които разчитат данните от телескопа.
            Даже се съобщава от"Алекса"виртуалният асистент на"Амазон".
            Last edited by Vergil1975; Вчера, 16:39.

Коментар

...и ти си ми бил разследващ. А Пентагонът не лъже, нали. А защо тогава, Сун Дзъ казва че, Ха де?
              Няма официално изявление на Пентагона.А на бивш служител. Все едно аз да направя някакво изявление, естествено че не ми пука и ще кажа истината,щото вече не съм служител. Освен това не става въпрос за отношения с други държави,та да се търси някакъв дивидент.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Първо той НЕ Е специалист.Второ телескопа Джеймс Уеб е хиляди пъти по-мощен от всички досегашни телескопи.Изобщо не може да става и сравнение с другите телескопи,разположен е и в Космоса.
                Не е вярно. Не е хиляди пъти по-мощен. Хваща по-широк спектър от Хъбъл. И събира 6 пъти повече светлина. Това е малко далеч от хиляди пъти. И понеже не разбираш от сметките и физиката, които няколко човека ти пратихме ще ти го обясня така. Излизаш на терасата и поглеждаш луната. Напрягаш взор в една малка странна точка и осъзнаваш, че това е луноход. Прави ти впечатление, че лунохода криволичи, щракваш му една снимка с айфоня и я пращаш на тие екипи европейски и канадски да проверят. И те казват - да, прав си! Пуска ляв мигач, а завива на дясно! Веднага на закрито заседание на конгреса се дискутира проблема. От някъде изтичат видеа в ТикТок с изглед от всички страни на лунохода и се спори дали наистина мигача е светил или е слънчево отражение от некоя лайсна. Има коментари за изтърканите задни гуми и един камък на заден фон, на който кристално ясно си личи, че пише ...

Коментар

Позовавам се на бивш служител на Пентагона, който се е занимавал професионално с НЛО и бе изслушан ОФИЦИАЛНО от Конгреса. Той е най запознат с темата.
                  ...и ти си ми бил разследващ. А Пентагонът не лъже, нали. А защо тогава, Сун Дзъ казва че,
                  Войната е път на лъжата.
                  Ха де?

Коментар

Да но, грамотността му помага, на база известното му, да си направи определени ВЕРНИ изводи и те са че, телескопът дори теоретично, не може да регистрира достоверно от това, което ти твърдиш. И, нещо по-сериозно: Той може да докаже твърденията си, а ти-не.
                    Позовавам се на бивш служител на Пентагона, който се е занимавал професионално с НЛО и бе изслушан ОФИЦИАЛНО от Конгреса. Той е най запознат с темата.

Коментар

Така е-технически е много по-грамотен от мен.Както и ти.Но това не означава, че е запознат в детайли с работата на телескопа и възможностите му.
                      Да но, грамотността му помага, на база известното му, да си направи определени КАЧЕСТВЕНО ВЕРНИ изводи и те са че, телескопът дори теоретично, не може да регистрира достоверно това, което ти твърдиш. И, нещо по-сериозно: Той може да докаже твърденията си, а ти-не.
                      Last edited by Pyramid; Вчера, 16:15.

Коментар

• Айнщайн пак позна
                        ------------------------------------

Интересът към **укритията срещу извънземни нашественици** нараства в САЩ, като се дължи на съчетанието от обществено увлечение по извънземния живот и по-широки обществени тревоги относно различни глобални заплахи. Ето основните моменти, свързани с развитието и популярността на тези убежища:

## Нарастващо търсене на убежища
                        - Значителна част от американското население, приблизително **39%**, вярва, че живеем в апокалиптични времена, което доведе до увеличаване на пазара на подземни скривалища и бункери. Тази тенденция е повлияна от скорошни глобални събития, включително войни и природни бедствия, които подтикват мнозина да търсят убежище от потенциални катастрофални сценарии, включително нашествия на извънземни[3].
                        - Компаниите, специализирани в подземни убежища, отчитат рязко нарастване на интереса, като много купувачи търсят солидни инвестиции, които могат да осигурят защита срещу ядрени заплахи, биологични атаки или граждански безредици. Някои убежища са проектирани да издържат на значителни експлозии и предлагат удобства за дългосрочно живеене[3][4].

## Военна готовност
                        - Американската армия също се отнася сериозно към темата, като създава планове за справяне с потенциални извънземни заплахи. Това включва създаването на специализирани звена за идентифициране и управление на неидентифицирани въздушни явления (НВД), които биха могли да бъдат свързани с извънземна дейност[2].
                        - Планът на Пентагона за **непрекъснатост на управлението** има за цел да гарантира, че основните функции на правителството могат да продължат да се изпълняват дори в случай на катастрофално нападение, включително извънземно нашествие. Това включва преместване на ключов персонал в сигурни съоръжения, предназначени за оцеляване в екстремни условия[2].

## Характеристики на убежището
                        - Съвременните убежища често са изградени от усъвършенствани материали, предназначени за защита срещу различни заплахи, включително термовизионна технология, която може да бъде използвана от хипотетични извънземни нашественици. Тези укрепени структури осигуряват сигурно убежище както от земни, така и от извънземни опасности[4][5].
                        - Някои конструкции включват характеристики като дебели стоманени стени и защита от ЕМП, което ги прави подходящи не само за извънземни нашествия, но и за други бедствия[4].

В обобщение, въпреки че няма официална правителствена инициатива, специално насочена към изграждането на убежища за извънземни нашествия, комбинацията от обществен интерес и военна готовност предполага нарастваща осведоменост и отговор на потенциалните извънземни заплахи.

Цитати:
                        [1] https://www.watchmojo.com/articles/t...asion-unveiled
                        [2] https://www.youtube.com/watch?v=UiO2EownkWQ
                        [3] https://www.newyorker.com/magazine/2...the-apocalypse
                        [4] https://elephantsaferoom.com/could-y...lien-invasion/
                        [5] https://www.yahoo.com/lifestyle/prep...180006775.html
                        [6] https://substack.com/home/post/p-154269856

Коментар

Глупости. Матеев и без да е астроном, е доста по-грамотен от теб. После, колко е "мощен" телескопът, е само половината от картината. Увеличението и рвзолюцията му НЕ СА единствени характеристики. Има една друга, наречена светлосиньо. Показва, в общи линии, колко повече фото и приема той от човешкото око. Та, с наличните, той не може да регистрира повече светлина от обекта, какво остава, да я анализира и да разкрие нужните детайли.
                          Накратко, въобразяваш си и обявяваш тези си въобразими неща за "достоверни"( "достойни да им бъде вярвано"), т.е.за истински факти. Да, ама не. И настава смях.
                          Така е-технически е много по-грамотен от мен.Както и ти.Но това не означава, че е запознат в детайли с работата на телескопа и възможностите му.

Коментар

Напротив-публикувам факти. Видео с НЛО,информация за това какво е забелязано от телескопа Джеймс Уеб.
                            И от тези факти правя анализ, че скоро ще има развитие по темата с извънземните по един или друг начин. Дано да не е най-лошият вариант. Но е възможен,затова го и споменавам.
                            Единственият неоспорим факт в случая, е това, че си публикувал нещо. Дотам. А не вярвам, да имаш действителен достъп до регистрите с наблюдателна информация на JWST. Защо? Ами не си астроном, не си в екипа...

Коментар

Първо той НЕ Е специалист.Второ телескопа Джеймс Уеб е хиляди пъти по-мощен от всички досегашни телескопи.Изобщо не може да става и сравнение с другите телескопи,разположен е и в Космоса.
                              Глупости. Матеев и без да е астроном, е доста по-грамотен от теб. После, колко е "мощен" телескопът, е само половината от картината. Увеличението и резолюцията му НЕ СА единствени характеристики. Има една друга, наречена светлосила. Показва, в общи линии, колко повече фотони приема той от човешкото око. Та, с наличните, той не може да регистрира повече светлина от обекта, какво остава, да я анализира и да разкрие нужните детайли.
                              Накратко, въобразяваш си и обявяваш тези си въобразими неща за "достоверни"( "достойни да им бъде вярвано"), т.е.за истински факти. Да, ама не. И настава смях.
                              Last edited by Pyramid; Вчера, 16:17.

Коментар

Не си мисля. Виждам го. Публикуваш, да повторим, не факти, ами нещо, което сам мислиш по въпроса. Както в темата с войната, така и тук. Лесно предвидим си. А това, че са ти плащали за нещо, (т.нар.професия) също не значи, че си бил добър в него. Нагледал съм се на подобни примери: По липса на друг, плащат на наличен човек, показал някакви документи. Колко добре се справя, е въпрос втори трети и даже четвърти.
                                Напротив-публикувам факти. Видео с НЛО,информация за това какво е забелязано от телескопа Джеймс Уеб.
                                И от тези факти правя анализ, че скоро ще има развитие по темата с извънземните по един или друг начин. Дано да не е най-лошият вариант. Но е възможен,затова го и споменавам.

Коментар

Working...
                                X