Първоначално изпратено от supertrader
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеХлъзгаш се
твоето лично мнение, продължава да го няма
знаеш, че "разбралите учебниците" са създали Инквизицията
А доста от репликите ти ми харесват, не искам да те обиждам
И толкова ли е сложно да разбереш, че моето мнение съвпада напълно с всеки текст, които публикувам.
И толкова ли е сложно да разбереш, че не искам да си губя времето в безкрайни безсмислени спорове
Last edited by barbaron; Вчера, 00:51.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение..
Затова професор ИИ ми помага Аз само проверявам да не пише глупости и редактирам
твоето лично мнение, продължава да го няма
знаеш, че "разбралите учебниците" са създали Инквизицията
- 1 like
Коментар
-
COVID-19, намери ми в Германия хора които са потомци на антинационалсоциалисти ! Такива няма или са голяма рядкост, защото национализмът обединява, както националнихилизма разделя - двете страни на монетата са. Крайности разбира се. Нацизмът обаче изолира, докато националнихилизма създава голяма общност а тя се развива много по бързо. Общественото развитие пулсира - ускорява се, забавя се и...така се случва. Прераждане няма, прехвърля се памет от живялите хора към тези които се раждат по много канали.D.Y.F-091066
Коментар
-
Има, има...
Необходимо е време да го осъзнаеш...
п.п. дали сега или в следващо прераждане..., ако можеш де...
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеCOVID-19, няма чугунени глави и вати, хората са еднакви.
- 1 like
Коментар
-
Ти, па доктор ли стана...?!?
Доколкото си спомням си чугунена глава...
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Има ГНС (ганглийна нервна система).Last edited by COVID-19; 20.12.2024, 23:54.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеПък аз просто искам твоето мнение.
Не на ИИ.
Не на каквото пише в учебниците.
Щото учебниците са за зубрачите
Прекарал съм безброй часове в библиотеките на БАН, ВМЕИ, Националната библиотека ...
Още повече часове съм прекарал пред компютри по света и у нас
Сега моето мнение си го изграждам, като чета книги и статии (на английски и френски) от реномирани учени.
Чета и препрочитам, докато разбера текста и формулите.
Но мислиш ли че си заслужава да си губя времето да ви популяризирам разбрани от мен научни резултати ? ?
Затова професор ИИ ми помага Аз само проверявам да не пише глупости и редактирам
- 3 Харесвания
Коментар
-
barbaron, когато нещо се върти около някаква ос е обичайно в него да се появят сили които се стремят да го разрушат. Във Вселената обаче не е така, а е точно обратното - развъртането е съпроводено от поява на сили на концентрация, които натискат всяка една частица към ядрото - центъра. Дори метеоритите които са части от разрушили се планети са много крехки и лесно се рзрушават защото нямат собствена гравитация, също по големите са от тежки и здрави метали или такива преобладават в състава им. Всъщност цялата вселена и това което наричаме вакум в нея са материя, частици за които не знаем нищо, ние нямаме никаква сетивност за тях - ето ти я гравитацията, като системна таблица на Вселената е тя, затова я определяме с времето и тогава то също е материално. Като ускорим скороста с която протичат процесите се ускорява времето, силната гравитация го ускорява и обратното.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнениеbarbaron, не знам, как имаш нерви да ги образоваш тези чугунени глави и ватници...?!?
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеПрофесор ИИ ме помоли да ти предам, че е крайно време да спреш да генерираш бял шум
Действал му приспивателно
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеИ твоите въпроси харесва професор ИИ ..
Не на ИИ.
Не на каквото пише в учебниците.
Щото учебниците са за зубрачите
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДоколкото съм чувал за черните дупки, там плътността на веществото е повече от тази на атомното ядро а, значи, там хим елементи няма. И няма как да има трептения на нещо, дето го няма. От това.следва, че време там, както ние го знаем, също едва ли има. Както казват братята сърби,
Действал му приспивателно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеТе по-натурално въпроса:- 1.дали в Черна дупка, времетраенето на 9192631770 трептения на Цезий133 ще е същото както тук на Земята?
- 2. И ако не е същото. То
- а) имаме "изкривяване" на Времето
- б) Времето просто не е физическо нещо.
-------------------------- 1. В черна дупка продължителността на 9192631770 трептения на Цезий-133 не би била същата като на Земята. Това се дължи на екстремното гравитационно поле на черната дупка, което силно влияе върху протичането на времето[1][3].
- 2. Интерпретацията на този феномен може да се разгледа по два начина:
- а) Изкривяване на времето: Според общата теория на относителността, това явление се разглежда като "изкривяване" на времето. Силната гравитация на черната дупка деформира пространство-времето, водейки до забавяне на времето от гледна точка на външен наблюдател[1][2]. Този ефект се нарича гравитационна времева дилатация и е реално физическо явление, потвърдено експериментално в по-слаби гравитационни полета[2].
- б) Време като нефизическо понятие: Алтернативната интерпретация е, че времето не е физическо нещо само по себе си, а по-скоро концептуална рамка, която използваме за описание на промените в света около нас. Това се подкрепя от факта, че в общата теория на относителността времето се разглежда само като координата, а не като универсално понятие[1].
Citations:
[1] https://profoundphysics.com/why-time...-a-black-hole/
[2] https://science.nasa.gov/universe/wh...-a-black-hole/
[3] https://www.reddit.com/r/space/comme...t_horizon_how/
[4] https://arxiv.org/abs/2210.03084
[5] https://astronomy.stackexchange.com/...to-black-holes
[6] https://www.reuters.com/technology/s...se-2023-07-03/
- 1 like
Коментар
Коментар