IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

За стотен път казвам-ако някой се съмнява в това, което виждам и снимам е напълно свободен да дойде до Пазаржик и сам да се увери.
    И аз съм сигурен, че и над други градове в България има такива НЛО всяка нощ.Просто хората не гледат в небето или ако ги видят ги мислят за звезди.
    Един приятел, на който показах НЛО е бил уикенда във Велинград и там ги е видял.
    Добре. Видяли сте нещо. Ясно. А Проксима къде е? А -ако няма с какво да се види ПЛАНЕТАТА там, с какво и как е определен "изкуствен произход" на светлина, която, от земни прибори (дори от космически телескопи!) НЕ СЕ ВИЖДА?
    - Обяснение няма. ЗАЩО да вярваме и ние в твоята религия?
    Last edited by Pyramid; 14.02.2025, 11:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

...или - да речем така - Нямат нужната достоверност (да са Достойни да им се вярва.".) Помисли: НЕ се различават почти никакви детайли, а само се твърди нещо, дето откъде е взето, единствено, може да се предполага. Ами освен факта че, виждаме нещо, дето -възможно, без да е сигурно - "лети", къде са Проксима Кентавър, къде са пришълците?
      За стотен път казвам-ако някой се съмнява в това, което виждам и снимам е напълно свободен да дойде до Пазаржик и сам да се увери.
      И аз съм сигурен, че и над други градове в България има такива НЛО всяка нощ.Просто хората не гледат в небето или ако ги видят ги мислят за звезди.
      Един приятел, на който показах НЛО е бил уикенда във Велинград и там ги е видял.

Коментар

В Тик ток няма да ги качвам.Имам намерение да използвам профила си за други цели,а не да пускам информация, която не се приема добре както се вижда от тоя форум.
        Така или иначе клиповете са размазани и се виждат основно светлини.Значи според Матеев са фалшификат.
        ...или - да речем така - Нямат нужната достоверност (да са Достойни да им се вярва.".) Помисли: НЕ се различават почти никакви детайли, а само се твърди нещо, дето откъде е взето, единствено, може да се предполага. Ами освен факта че, виждаме нещо, дето -възможно, без да е сигурно - "лети", къде са Проксима Кентавър, къде са пришълците?

Коментар

Хахаха-ти явно не си снимал с телефон нощно време. И аз имам клипове на НЛО,които са размазани. Сигурно съм ги фалшифицирал?
          Всички клипове, които съм качил са 100 процента истински. Няма да кача нещо,за което не съм сигурен.
          За съжаление не ми позволява тук да кача клиповете ,които съм заснел, но по твоята логика са фалшиви.
          Ако някой знае как нека каже как мога да ги кача тия клипове и снимки, за които мога да се закълна,че аз съм ги правил.
          НЕ СПОРИМ,че си правил снимки. Оспорване друго : ПРАВОМЕРНОСТТА /ДОСТВЕРНОСТТА НА ИЗВОДИТЕ ти, правени на база недостоверна информация /или И/ внушения, навявани от сензационистки "медии" т.к.тези медии /или И/ автори, целят СОБСТВЕНА ИЗВЕСНОСТ И ПРОДАЖБИ , формирани на база измислена "информация". ТЕ искат да ядат, "ПРАВЯТ "НОВИНИ", на тяхна основа, ти разкрасяване и дописваш "изводите', че "ТЕ ИДАТ!" И...СТАВАШ ЗА СМЯХ. Колко пъти- можеш ли да ги преброиш? - те питах тук, защо ти е да се злепоставяш сам? НЕ Е ЛИ ТОВА ИСТИНСКИ ДРУЖЕСКИ АКТ?
          ...А, ме обвини в какво ли не, измисли си "старшинки", жени, които били "избягали" и др.смешки. Умен човек, не би го сторил. Да, ама...

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Качи ги в тик - ток и пусни линковете тук, линкове за ютуб които да поснеш тук и да могат да се гледат направо тук не може да постнеш, защото опцията в тубата е платена. Но може да пуснеш линкове - препращащи и като се кликне на тях си ги гледа който иска.
            В Тик ток няма да ги качвам.Имам намерение да използвам профила си за други цели,а не да пускам информация, която не се приема добре както се вижда от тоя форум.Мисля да стартирам един проект като за целта използвам и социалните мрежи и той няма нищо общо с това,което пиша тук.Смятах да искам помощ и от някои участъци във форума, но няма да го направя, щото явно тия хора по-скоро ще ми направят мръсно,отколкото да ми помогнат.
            И аз като старшинката имам доста идеи, пък ще видя дали ще се осъществят.Но за разлика от неговите доказано работят.
            Така или иначе клиповете са размазани и се виждат основно светлини.Значи според Матеев са фалшификат.
            Last edited by mirodes; 14.02.2025, 11:08.

Коментар

• Качи ги в тик - ток и пусни линковете тук, линкове за ютуб които да поснеш тук и да могат да се гледат направо тук не може да постнеш, защото опцията в тубата е платена. Но може да пуснеш линкове - препращащи и като се кликне на тях си ги гледа който иска.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Мога да ти дам идея как лесно да различаваш фалшивите от истинските клипове. За да я разбереш обаче трябва да знаеш как ги правят.

1. Използват ИИ, който по текст може да генерира фотореалистично изображение. Дори ChatGPT го може това, но има и доста по-специализирани ИИ, оптимизирани да правят перфектни изображения, неразличними от истински, каквито биха ги видели едни истински човешки очи. Например: Нарисувай ми боен кослически кораб с лазерни оръжия, на фона на красива синя планети. Това е кораб-майка, а около него летят бойни изстребители с по-малък размер.

2. Има друг вид ИИ, които по една или повече картинки от първия ИИ могат да генерират кратък видеоклип. И тука идва моментът, който трябва да го знаеш. Продължителността на тези ИИ клипчета е ограничена на 5 секунди, ако ползваш ИИ безплатно, и на 10 секунди, ако си плащаш. Въпреки че на пръв поглед изглежда малко, но в действителност е предостатъчно да изгенерираш дълъг клип с например космически бой между две армади. Просто генерираш 5 секундни клипчета с различни сцени от този бой, като камерата уж снима под различни боя под различни ъгли или ракурс, и след това ги слепваш с 3-та програма.

Въоръжен с това знание докато гледаш всеки един нов клип, наблюдавай долу в дясно часовника със секундарник на компютъра. И ооооо ужас - масово всички клипове са 5 или 10 секундни или повече, но сглобени с 5 или 10 секундни сцени. Та по това ще познаваш клипове или филми, правени с ИИ.

Ако обаче клипа е по-дълъг от 10 секунди или сцените в него са по-дълги от 10 секунди, това вече означава, че е снимано с GSM. Тоест не е използван ИИ. Това обаче не означава, че клипа е истински. Тука фалшификаторите могат да използват няколко различни методики за фалшификация:

1. В стаята си например снимат някакъв макет, висящ от тавана на конец, а отзад за фон има синя или зелена стена. Респективно в макета на НЛО не трябва да ги има тези цветове. След това с програма обединяват два клипа - единия на някакъв пейзаж, например пустиня или поляна или каквото и да е друго, и върху него се наслагва клипа с макета на НЛО, от който обаче е махнат цвета на фона. И готово - имаме например НЛО, което каца на поляна, и живи хора го гледат, говорят си или се плашат или каквото там са го изиграли артистите.

2, И още по-тъп метод, който го ползват непрофесионалистите - просто размазват изображението, прекарвайки го през програма с висока видеокомпресия. И на това размазано изображение нито се вижда конеца, висящ от тавана, нито това, че модела е картон или пластмаса, нито това, че фона всъщност е някакъв тапет на стената.

Следователно:
                1. Размазан ли е клипа, значи е фалшив
                2. Ако клипа е 5 или 10 секунди или е сглобка от 5 или 10 секундни сцени, значи е фалшив
                3. Ако има музика за фон, значи това е обработван клип, при който фалшификацията е на 99% сигурна. Истинските клипове имат естествен звук, в повечето случаи тих, защото микрофона на GSM-a го прави така.
                Хахаха-ти явно не си снимал с телефон нощно време. И аз имам клипове на НЛО,които са размазани. Сигурно съм ги фалшифицирал?
                Всички клипове, които съм качил са 100 процента истински. Няма да кача нещо,за което не съм сигурен.
                За съжаление не ми позволява тук да кача клиповете ,които съм заснел, но по твоята логика са фалшиви.
                Ако някой знае как нека каже как мога да ги кача тия клипове и снимки, за които мога да се закълна,че аз съм ги правил.
                Last edited by mirodes; 14.02.2025, 10:42.

Коментар

• До Andi11: НЕ Е "заяждане". Опитвам се да го успокоя и да го насоча към поведение, за което, няма да му се присмиват, наш Вергилчо. Че ТОЙ е избрал друг път и неуморно глаголи смешки, сами разбирате, ИЗБОРЪТ Е НЕГОВ.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes

Спрял съм вече да публикувам в тая тема. Няма смисъл да си губя времето.Единствено отговарям на нападките. Като спрат и аз ще спра да пиша в темата.
                    Мога да ти дам идея как лесно да различаваш фалшивите от истинските клипове. За да я разбереш обаче трябва да знаеш как ги правят.

1. Използват ИИ, който по текст може да генерира фотореалистично изображение. Дори ChatGPT го може това, но има и доста по-специализирани ИИ, оптимизирани да правят перфектни изображения, неразличними от истински, каквито биха ги видели едни истински човешки очи. Например: Нарисувай ми боен кослически кораб с лазерни оръжия, на фона на красива синя планети. Това е кораб-майка, а около него летят бойни изстребители с по-малък размер.

2. Има друг вид ИИ, които по една или повече картинки от първия ИИ могат да генерират кратък видеоклип. И тука идва моментът, който трябва да го знаеш. Продължителността на тези ИИ клипчета е ограничена на 5 секунди, ако ползваш ИИ безплатно, и на 10 секунди, ако си плащаш. Въпреки че на пръв поглед изглежда малко, но в действителност е предостатъчно да изгенерираш дълъг клип с например космически бой между две армади. Просто генерираш 5 секундни клипчета с различни сцени от този бой, като камерата уж снима под различни боя под различни ъгли или ракурс, и след това ги слепваш с 3-та програма.

Въоръжен с това знание докато гледаш всеки един нов клип, наблюдавай долу в дясно часовника със секундарник на компютъра. И ооооо ужас - масово всички клипове са 5 или 10 секундни или повече, но сглобени с 5 или 10 секундни сцени. Та по това ще познаваш клипове или филми, правени с ИИ.

Ако обаче клипа е по-дълъг от 10 секунди или сцените в него са по-дълги от 10 секунди, това вече означава, че е снимано с GSM. Тоест не е използван ИИ. Това обаче не означава, че клипа е истински. Тука фалшификаторите могат да използват няколко различни методики за фалшификация:

1. В стаята си например снимат някакъв макет, висящ от тавана на конец, а отзад за фон има синя или зелена стена. Респективно в макета на НЛО не трябва да ги има тези цветове. След това с програма обединяват два клипа - единия на някакъв пейзаж, например пустиня или поляна или каквото и да е друго, и върху него се наслагва клипа с макета на НЛО, от който обаче е махнат цвета на фона. И готово - имаме например НЛО, което каца на поляна, и живи хора го гледат, говорят си или се плашат или каквото там са го изиграли артистите.

2, И още по-тъп метод, който го ползват непрофесионалистите - просто размазват изображението, прекарвайки го през програма с висока видеокомпресия. И на това размазано изображение нито се вижда конеца, висящ от тавана, нито това, че модела е картон или пластмаса, нито това, че фона всъщност е някакъв тапет на стената.

Следователно:
                    1. Размазан ли е клипа, значи е фалшив
                    2. Ако клипа е 5 или 10 секунди или е сглобка от 5 или 10 секундни сцени, значи е фалшив
                    3. Ако има музика за фон, значи това е обработван клип, при който фалшификацията е на 99% сигурна. Истинските клипове имат естествен звук, в повечето случаи тих, защото микрофона на GSM-a го прави така.
                    Last edited by Mateev; 14.02.2025, 10:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Невъзможно е да се докаже че не пътуват. Но кога все пак ги очакваш? До Великден? След 10 години? 100, 1000?

Струва ми се съществен въпрос, а ти не щеш да отговориш.
                      И как мога да отговоря аз на тоя въпрос при положение, че не аз следя данните от телескопа Джеймс Уеб, а информацията за тези данни се крие.
                      А и тоя въпрос не е толкова съществен при положение, че има хиляди забелязани НЛО в последните два месеца.Така че те са тук.
                      Аз мога да говоря за нещо,за което имам достатъчно информация. Такова нещо е,че всяка нощ виждам НЛО.И то няколко. И многократно предложих на всеки, който мисли че лъжа или си въобразявам да дойде вечер до Пазаржик и да се убеди. Но никой не го прави.

Коментар

Много точно - най-сигурният начин да спечелиш един спор е чисто по женски да тропнеш с крака, да се разревеш и да започнеш да обиждаш. И да не се досети, че има и друг начин, като например да си дръпне ципа на блузата и да покаже "доказателствата".
                        Достатъчно доказателства представих. Аз не съм виновен, че някои хора нямате достатъчно интелект, за да ги оцените.Или за да бъда максимално обективен това е поради психологически причини-отричане на реалността. Това е,защото извънземните могат да доведат до край на човешката цивилизация,включително и на живота на всеки човек и неговите близки и защитна реакция човек да не психяса е просто да отрече тая възможност. Да отхвърли всеки клип като фалшив,всяко доказателство за НЛО да приеме, че е дрон, кула,или несъществуващ проект за човешки летателни апарати, само не и истината, че е НЛО на извънземни. Но дълбоко в себе си знае истината.
                        Колкото до женското поведение-писането с големи червени букви е най-типичният пример за истерично женско поведение.

Коментар

И става въпрос, че пътуват към Земята.
                          Невъзможно е да се докаже че не пътуват. Но кога все пак ги очакваш? До Великден? След 10 години? 100, 1000?

Струва ми се съществен въпрос, а ти не щеш да отговориш.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Въпросът е дали ще разбере, че си говори сам. Обикновено това не се възприема много осезаемо от изпадналите в подобна ситуация. То и да разговаряш с друг, когато се движиш само в своя вътрешен бидон с кисело зеле, то пак си е разговор сам със себе си.
                            Има само един начин да разберем .

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

По-умният отстъпва

Поставете го малко на диета. Спрете да му подавате реплики и като се окаже в позиция да си говори сам ще му доскучае и ще уважава повече събеседниците си.
                              Въпросът е дали ще разбере, че си говори сам. Обикновено това не се възприема много осезаемо от изпадналите в подобна ситуация. То и да разговаряш с друг, когато се движиш само в своя вътрешен бидон с кисело зеле, то пак си е разговор сам със себе си.

Коментар

Това означава, че е бил глупав. Можело е просто да ги излъже, че и той вярва, а тя земята щеше да продължи да се върти.
                                Той е бил следен доста дълго време. Такива известни хора не са ги изгаряли като на лов за вещици - за един следобед. Занимавал се е с окултни неща дълго време, а те не са били толерирани от Църквата. А и той самият е бил духовно лице като свещеник. На всичкото отгоре Църквата е съхранявала тези тайни знания, но не е била съгласна те да бъдат огласявани - по понятни причини, да държат хората в тъма и незнание.

Коментар

Working...
                                X