Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение

С телескоп не можете да наблюдавате НЛО. Трябва ви бинокъл.
И второ, този телескоп, който Матэйкин е купил, е страшен боклук. Нищо не става от него. Преди време на мен ми подариха подобен на тоя - от същата марка но без приставката за снимане с телефон. Еми така си седи в кашона - нищо не става от него. Два пъти се опитвах да гледам през него и ми скъса нервите - зрителното му поле е ужасно малко и ако се опитате да хванете някой неподвижен светещ обект през ноща е почти мисия невъзможна(за движещ обект да не говорим) - половин час трябва да въртите напред-назад, нагоре-надолу, докато случайно нацелите нещо...

Вторият по-голям проблем е, че ако след половин час псувни все пак уцелите обекта, заради въртенето на земята, обекта непрекъснато бяга от зрителното поле и пак трябва да настройвате непрекъснато... ако случайно мръднеш малко повече - обекта излита от зрителното поле и после пак половин час ръчкане и псувни...
Общо взето тоя телескоп става само за гледане на статични обекти обекти през деня - примерно как някой човек стои на отсрещния баир...
За нощни наблюдения на каквито и да е обекти - не...
Не се учудвам, че човекът цяла седмица не може да качи каквито и да е снимки...

Коментар