IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тюрлюгювеч

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

    Ядох пържен сафрид при тях миналата седмица - хареса ми. Иначе са зле, вярно е. Но поне се държат учтиво с клиентите и има хубавки момиченца сервитьорки - явно ги подбират.
    На много места, обслужването вече е добро, но храната (особенно по черноморието) е много зле, затова предпочитаме да плащаме двойни цени и да гушим Турци и Гърци.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

      Тъпото е, че в София (и изобщо в БГ) почти няма място, където може да хапнеш нормално с приемливо съотношение цена/качество. Като седна някъде искам просто учтиви, възпитани хора насреща, искам тоалетната да е чиста (говори 1 към 1 за чистотата в кухнята) и искам цената да съответства на качеството. Дори яденето да не ми хареса, ако са се постарали, пак си тръгвам доволен. Случва се да не му се получи на готвача, човешко е. Но не е човешко да се държиш нагло и да лъжеш клиентите си - хората, които те хранят. Примерно - поръчвам супа със скариди. Вътре скариди няма. Аз не съм вчерашен и знам какво е скарида. Питам сервитьора -почва едно лъгане как били нарязани вътре, как аз не съм бил знаел какво е скарида...Още от самото начало те лъжат и ти дават по-лош продукт от поръчания, после продължават да наглеят. Масово е така. Менютата са едни шарени картинки, това което получаваш няма нищо общо с менюто. Ето това не мога да приема. Ами живейте почтено бе мамка му - няма нищо по-хубаво от това да изкараш пари по почтен начин, клиентите да са доволни. Такива пари се харчат с най-голям кеф - да знаеш, че си ги заслужил, че си направил нещо добро на някого.

      В Хепито поне са сложили разни момиченца в униформи и строго са им наредили как да се държат с клиентите - как да ги поздравят, как да ги изпратят и пр. Това ми хареса донякъде. Вярно е, че е насилствено и не са искрени (следят ги), сигурно някои от тях пак си ти плюят в яденето ако не им харесаш, но поне има някакви правила. На морето по заведенията просто няма персонал и са наети най-различна паплач от околните села, вкл. ученици, които нямат най-елеменарно възпитание. Ти го питаш за менюто, какво ще ти препоръча, как е приготвено и пр. - а насреща те гледа едно тъпо, малоумно и неграмотно говедо. Ами дори шеф Манчев лично да ми е сготвил, когато обслужването е на това ниво ти се отяжда на секундата.
      Джони има страхотни места в София, Варна, на Слънчака. Хепито е топ ресторант на световно ниво и доста евтин. Манчев е слабак но имаме поне 20 ресторант в България с международно признание. Имаме и малки стрийт фууд местенца които са много добри Motherfathers отвори скоро, авторксо, просто и евтино. В оборище има страхотни заведения с обслужване на ниво на всеки ъгъл.

      Сега персонала се поизмести на слънчака и там е страхотно. Вайкинг, корнер, какао, бедрум, кики бийч - невероятни.

      Нещо друго ти е криво джони.

      Това със скаридите е почти нормално в азия. В Япония особено вкаридите за рамена са само във вкуса на бульона. Не ти трябват цели скариди в супата да не можеш да гледаш шит-вената дали е чиста.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

        Хепито не е ресторант, тва е бързо хранене, храните там са безвкусни, защото са замразени боклуци-полуфабрикати. В едно село им е цеха, всичко се замразява, пласира и из бг, размразява и се сервира. Замразената храна има лоши вкусови качества.
        Ядох пържен сафрид при тях миналата седмица - хареса ми. Иначе са зле, вярно е. Но поне се държат учтиво с клиентите и има хубавки момиченца сервитьорки - явно ги подбират.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

          Тоя лаврак ,провери ли дали не е със златни люспи ,чувал съм че имало и такива порции ?
          Рибарите докато го ловели,пресен и див , се оказало че пасажа се е нагълтал със злато ,от стар потънал кораб
          Сиренето е домашно ,кашкавала е домашен,лаврака е див,сьомгата е норвежка уловена на бреговете на Канада, и така нататък
          С позлатени люспи беше Ходил съм все на почивки неорганизирано, където си харесваме ресторанти и все някой роднина на ресторантьора им носи риба, която той лови наблизо или далеч. В конкретния случай, последния, кея с лодките беше на 500 метра и всеки ден някой влизаше да вади риба. Нали им виждаш очите и хрилете, може да се види дали е прясна. Сега, на колко са я купували от рибарите, на 10 или 15 евро килото не знам, но рибата я слагаха във вирината с лед и си избираш всеки ден на обяд или вечеря каквото ти хареса. Лавраци, ципури, 30 евро килото и това е. Другите морски неща не си спомням, на порции беше.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

            Тъпото е, че в София (и изобщо в БГ) почти няма място, където може да хапнеш нормално с приемливо съотношение цена/качество. Като седна някъде искам просто учтиви, възпитани хора насреща, искам тоалетната да е чиста (говори 1 към 1 за чистотата в кухнята) и искам цената да съответства на качеството. Дори яденето да не ми хареса, ако са се постарали, пак си тръгвам доволен. Случва се да не му се получи на готвача, човешко е. Но не е човешко да се държиш нагло и да лъжеш клиентите си - хората, които те хранят. Примерно - поръчвам супа със скариди. Вътре скариди няма. Аз не съм вчерашен и знам какво е скарида. Питам сервитьора -почва едно лъгане как били нарязани вътре, как аз не съм бил знаел какво е скарида...Още от самото начало те лъжат и ти дават по-лош продукт от поръчания, после продължават да наглеят. Масово е така. Менютата са едни шарени картинки, това което получаваш няма нищо общо с менюто. Ето това не мога да приема. Ами живейте почтено бе мамка му - няма нищо по-хубаво от това да изкараш пари по почтен начин, клиентите да са доволни. Такива пари се харчат с най-голям кеф - да знаеш, че си ги заслужил, че си направил нещо добро на някого.

            В Хепито поне са сложили разни момиченца в униформи и строго са им наредили как да се държат с клиентите - как да ги поздравят, как да ги изпратят и пр. Това ми хареса донякъде. Вярно е, че е насилствено и не са искрени (следят ги), сигурно някои от тях пак си ти плюят в яденето ако не им харесаш, но поне има някакви правила. На морето по заведенията просто няма персонал и са наети най-различна паплач от околните села, вкл. ученици, които нямат най-елеменарно възпитание. Ти го питаш за менюто, какво ще ти препоръча, как е приготвено и пр. - а насреща те гледа едно тъпо, малоумно и неграмотно говедо. Ами дори шеф Манчев лично да ми е сготвил, когато обслужването е на това ниво ти се отяжда на секундата.
            Хепито не е ресторант, тва е бързо хранене, храните там са безвкусни, защото са замразени боклуци-полуфабрикати. В едно село им е цеха, всичко се замразява, пласира и из бг, размразява и се сервира. Замразената храна има лоши вкусови качества.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

              Не е задължително цената да е ниска - просто трябва да върви ръка за ръка с качеството и с нивото на обслужване.

              Нагласата на българина е - да прецакам дугарчето, да му взема парите и да не дам нищо насреща. Това е във всички сектори на услугите, не е само в гастрономията и хотелиерството. Преди години беше наистина безбожно евтино и ниското качество се оправдаваше с ниската цена. Който иска. БГ Черноморието беше дестинация за най-бедните западни туристи. Сега цените се изравниха, а качеството на услугата намалява още повече. Е няма как да стане. Моето разбиране винаги е било - да, мога да си позволя почти всичко, вкл. имоти, ресторани и хотели. Но не го правя, защото насреща не получавам желаното качество и обслужване и не желая да пълня джобовете на алчни некадърници. Предпочитам да платя повече, но да получа нещо насреща, а в БГ няма шанс за това.
              Има шанс обаче да те натровят.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                Не е задължително цената да е ниска - просто трябва да върви ръка за ръка с качеството и с нивото на обслужване.

                Нагласата на българина е - да прецакам дугарчето, да му взема парите и да не дам нищо насреща. Това е във всички сектори на услугите, не е само в гастрономията и хотелиерството. Преди години беше наистина безбожно евтино и ниското качество се оправдаваше с ниската цена. Който иска. БГ Черноморието беше дестинация за най-бедните западни туристи. Сега цените се изравниха, а качеството на услугата намалява още повече. Е няма как да стане. Моето разбиране винаги е било - да, мога да си позволя почти всичко, вкл. имоти, ресторани и хотели. Но не го правя, защото насреща не получавам желаното качество и обслужване и не желая да пълня джобовете на алчни некадърници. Предпочитам да платя повече, но да получа нещо насреща, а в БГ няма шанс за това.
                Точно така, нека е скъпо,но качественно. Аз съм готов да плащам по 163 евра за вечеря, но искам да токущо излязла от морето:

                Click image for larger version

Name:	tr.jpg
Views:	1
Size:	8.8 КБ
ID:	4083997

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                  Хепито е интересен феномен ,от време оно се зарежда от кухня майка ,полуфабрикати с цел бързина при приготвяне ,уникалното е че явно новото поколение ,а и като цяло хората до такава степен са претръпнали че не осъзнават какво консумират и на каква цена .
                  Тъпото е, че в София (и изобщо в БГ) почти няма място, където може да хапнеш нормално с приемливо съотношение цена/качество. Като седна някъде искам просто учтиви, възпитани хора насреща, искам тоалетната да е чиста (говори 1 към 1 за чистотата в кухнята) и искам цената да съответства на качеството. Дори яденето да не ми хареса, ако са се постарали, пак си тръгвам доволен. Случва се да не му се получи на готвача, човешко е. Но не е човешко да се държиш нагло и да лъжеш клиентите си - хората, които те хранят. Примерно - поръчвам супа със скариди. Вътре скариди няма. Аз не съм вчерашен и знам какво е скарида. Питам сервитьора -почва едно лъгане как били нарязани вътре, как аз не съм бил знаел какво е скарида...Още от самото начало те лъжат и ти дават по-лош продукт от поръчания, после продължават да наглеят. Масово е така. Менютата са едни шарени картинки, това което получаваш няма нищо общо с менюто. Ето това не мога да приема. Ами живейте почтено бе мамка му - няма нищо по-хубаво от това да изкараш пари по почтен начин, клиентите да са доволни. Такива пари се харчат с най-голям кеф - да знаеш, че си ги заслужил, че си направил нещо добро на някого.

                  В Хепито поне са сложили разни момиченца в униформи и строго са им наредили как да се държат с клиентите - как да ги поздравят, как да ги изпратят и пр. Това ми хареса донякъде. Вярно е, че е насилствено и не са искрени (следят ги), сигурно някои от тях пак си ти плюят в яденето ако не им харесаш, но поне има някакви правила. На морето по заведенията просто няма персонал и са наети най-различна паплач от околните села, вкл. ученици, които нямат най-елеменарно възпитание. Ти го питаш за менюто, какво ще ти препоръча, как е приготвено и пр. - а насреща те гледа едно тъпо, малоумно и неграмотно говедо. Ами дори шеф Манчев лично да ми е сготвил, когато обслужването е на това ниво ти се отяжда на секундата.
                  Last edited by ejonny2376; 28.06.2023, 11:30.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                    Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
                    Това в Хепито в София излиза 25лева.

                    България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
                    Хепито е интересен феномен ,от време оно се зарежда от кухня майка ,полуфабрикати с цел бързина при приготвяне ,уникалното е че явно новото поколение ,а и като цяло хората до такава степен са претръпнали че не осъзнават какво консумират и на каква цена .

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от troika Разгледай мнение
                      Интересна цена, последно в Гърция плащах по 30 евро за килограм див лаврак, току-що донесен от рибарите в ресторанта. Къде са 300лв, къде са 60лв. Но ако е било във Варна, някъде по алеята или Морска гара е логично, нали и ТИМ трябва да вземат наеми а и ресторантите да печелят... оскъпява се продукта.
                      Тоя лаврак ,провери ли дали не е със златни люспи ,чувал съм че имало и такива порции ?
                      Рибарите докато го ловели,пресен и див , се оказало че пасажа се е нагълтал със злато ,от стар потънал кораб
                      Сиренето е домашно ,кашкавала е домашен,лаврака е див,сьомгата е норвежка уловена на бреговете на Канада, и така нататък

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

                        Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
                        Това в Хепито в София излиза 25лева.

                        България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
                        Змачи, със сегашните не става, трябва някакви хора да дойдат отвън, като теб, да купят бизнесите на ресторантьорите и хотелиерите и да покажат какво е добро обслужване, качество и ниски цени.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
                          днес пак останах разочарован и от уж класно и скъпо заведение, където ми сервираха 100 гр лаврак за 30 лв. пак със съмнително качество.
                          Интересна цена, последно в Гърция плащах по 30 евро за килограм див лаврак, току-що донесен от рибарите в ресторанта. Къде са 300лв, къде са 60лв. Но ако е било във Варна, някъде по алеята или Морска гара е логично, нали и ТИМ трябва да вземат наеми а и ресторантите да печелят... оскъпява се продукта.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                            Преди годинни в такива заведения ставахме и си тръгвахме без да платим ,никакви проблеми не сме имали ,ако видиш че нещо куца ,я пари ти искат много ,я поръчката се забавила 1 час,я сервитьора го няма и не можеш да го намериш,ставаш и си заминаваш ,ама директно
                            Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
                            Това в Хепито в София излиза 25лева.

                            България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение

                              100 гр. лаврак за 30 лв. Престъпно ценообразуване.... Като се замисля, не го представих в съответствие с форумните нагласи. Имах предвид, че това е балон на ресторантьори, лавракоядци, рибари, транспортни фирми и като вдигнат лихвите, кв.см. лаврак ще падне с поне 60%. В крайна сметка демографията не помага за консумацията на лаврак и тези пикови цени не могат да се задържат. След пика на второто тримесечие, ще има срив в цените на лаврака и тогава трябва да се влиза на пазара на рестрантски услуги за потребители, които явно имат кеш който да хвърлят в кофата, но иначе им се вижда скъп актива от категорията недвижим имот, който им носи само ползи дългосрочно. А не актива лаврак 100/30лв., който има краткосрочна полза до следващото ходене до тоалетната или забравянето на горния пост.
                              Преди годинни в такива заведения ставахме и си тръгвахме без да платим ,никакви проблеми не сме имали ,ако видиш че нещо куца ,я пари ти искат много ,я поръчката се забавила 1 час,я сервитьора го няма и не можеш да го намериш,ставаш и си заминаваш ,ама директно

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнение
                                За 10евро -5степено меню супа,голяма ципура на скара,каничка вино/голяма бира/кафе/десерт за 10ЕВРО -фак на българските ресторанти -само чужбина.

                                https://www.tripadvisor.com.br/Resta..._Portugal.html
                                В Испания и Португалия е масово заведенията да предлагат обед ,за около 10-12 евро който си избираш по меню,от няколко вида ,салата,основно,десерт,мисля и предястие имаше ,напитка вино,вода ,хляба е безплатен ,влиза в менюто .
                                У нас за 10-12 евро или айде и 20 лева да са ще ядеш боклуци.

                                Коментар

                                Working...
                                X