Ще правя десерт от компотени праскови с разтопен черен шоколад, 90% какаово съд., полят върху техния конус. Наричам го "Вулкан".
На връо ще направя, къко що си требе, калдера, и в нея ще чучна полвин ягода, разрязана кръстообразно, за да гори вулканът. Само пушък няма да има, май.
Към комп. от праскови още от бабино време върви индрише, но няма.
Къ мислите, кардамон или звезден анасон могат ли го замести? Кардамомумът мъъъничко, звездния – по-така? Ароматът на звездния е по-"топъл" и мек от кардамона.
На сладко от сливи върви млян черен пипер, но не бих рискувал с прасковльете като за първо правене.
Тука една мома казва да поръся с ядки, та да приличат на камъните, изфърлени при "изригването" на шоколада. Ннам...
ПП. Мисля, че пенливо бело вино "сек брут" ше върви към.
ППП. Ако реша да сползвам стръкчета пресна мента вместо индришето, ше ги бучна по склоновете преди изригването на шоколада.
А ако момата не ѝ хареше идеята, ше ѝ направим бленда от течността на компотя с пенливото, 2:1, в кристална чаша. И ядки да хруска, и с останалата полвин ягода вътре.
На връо ще направя, къко що си требе, калдера, и в нея ще чучна полвин ягода, разрязана кръстообразно, за да гори вулканът. Само пушък няма да има, май.
Към комп. от праскови още от бабино време върви индрише, но няма.
Къ мислите, кардамон или звезден анасон могат ли го замести? Кардамомумът мъъъничко, звездния – по-така? Ароматът на звездния е по-"топъл" и мек от кардамона.
На сладко от сливи върви млян черен пипер, но не бих рискувал с прасковльете като за първо правене.
Тука една мома казва да поръся с ядки, та да приличат на камъните, изфърлени при "изригването" на шоколада. Ннам...
ПП. Мисля, че пенливо бело вино "сек брут" ше върви към.
ППП. Ако реша да сползвам стръкчета пресна мента вместо индришето, ше ги бучна по склоновете преди изригването на шоколада.
А ако момата не ѝ хареше идеята, ше ѝ направим бленда от течността на компотя с пенливото, 2:1, в кристална чаша. И ядки да хруска, и с останалата полвин ягода вътре.
Коментар