Тюрлю-гювеч:
Нарязвате в тавата всякакъв зеленчук под ръка, и гъби може, като първо, в долните слоеве, полагате зеленчуците за по-дълго печене – моркови, зеле и подобни. Зеленият фасул по-горе.
Посолявате ги.
Покривате ги с парчетата едро нарязано мааазно шилешко, натискате ги да влязат в зеленчука, слагате тавата най-доле и пускате фурната на не повече от 120 градуса.
Чат-пат поливате парчетата месо със сока.
Не солете върху месото.
Това може и в пръстен съд "гювеч", но си зависи от майстора.
Нарязвате в тавата всякакъв зеленчук под ръка, и гъби може, като първо, в долните слоеве, полагате зеленчуците за по-дълго печене – моркови, зеле и подобни. Зеленият фасул по-горе.
Посолявате ги.
Покривате ги с парчетата едро нарязано мааазно шилешко, натискате ги да влязат в зеленчука, слагате тавата най-доле и пускате фурната на не повече от 120 градуса.
Чат-пат поливате парчетата месо със сока.
Не солете върху месото.
Това може и в пръстен съд "гювеч", но си зависи от майстора.
Коментар