IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тюрлюгювеч

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тюрлю-гювеч:

    Нарязвате в тавата всякакъв зеленчук под ръка, и гъби може, като първо, в долните слоеве, полагате зеленчуците за по-дълго печене – моркови, зеле и подобни. Зеленият фасул по-горе.
    Посолявате ги.
    Покривате ги с парчетата едро нарязано мааазно шилешко, натискате ги да влязат в зеленчука, слагате тавата най-доле и пускате фурната на не повече от 120 градуса.
    Чат-пат поливате парчетата месо със сока.
    Не солете върху месото.

    Това може и в пръстен съд "гювеч", но си зависи от майстора.

    Коментар


    • Може би сте виждали по месарските магазини "телешко от младо теле", два пъти по-евтино от останалото телешко.
      Бутчето му спокойно държа на разпъната длан.

      Бледо розови, почти бяло.
      Безвкусно е, както и прасето-сукалче е.

      Предполагам, че това месо е много подходящо за строга стомашна диета на некой твърде болен; по-диетично от пилешкото, напр.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
        Така че телешкото шкембе най-вероятно е извадено от некое биче-юноша, а не от некоя кравешка девойка.
        Повечето твърди сирена тип "швейцарски" се правят с ензим, добит от стомаха на телета-сукалчета.

        По едно време продаваха шишенца с в магазините на LBB-Bulgaricum и не беше скъпо, сравнително не.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
          Абе щом си толко широкоскроен, Сигурен ли си че шкембе-чорбата не ти трови душата!?
          За Предпочитане без агресия и препоръка
          Не съм широко скроен.
          Точно скроен съм, струва ми се.

          Ако не греша, описах пача от свинска глава (и мътно-сините очи, плуващи в горещия, вдигащ пара бульон), а не варено шкембенце на 8-месечно теле-младеж весел.

          В м.р. е, защото женските ги оставят да станат крави.
          Така че телешкото шкембе най-вероятно е извадено от некое биче-юноша, а не от некоя кравешка девойка.
          ПП. И в шкембе-чорбата очи не се срещат.
          ППП. Очите имат вкус на мозък. Мозъкът еволюционно се е развил от зрителните органи, очите.
          Last edited by Turbolan; 24.03.2024, 15:52.

          Коментар


          • Абе щом си толко широкоскроен, Сигурен ли си че шкембе-чорбата не ти трови душата!?
            За Предпочитане без агресия и препоръка

            Коментар


            • От 20:30 за един час ще изключват осветлението в градовете – акция на Зелената мафия, наречена "Час на Земята".

              Крадци и разбойници, гответе се!

              Коментар


              • През нощта и зиме предпочитам гореща пача. От свинска глава е по-добре, като изяждам и двете плуващи отгоре мътносини очи, де малко ме гледат.
                Но може и от крачка, ушенца и опашчици.

                Летос предпочитам ишкембе чорба от стомаха на некое младо биче с дамарите.

                С много чесън и юто двои.
                Last edited by Turbolan; 11.03.2024, 13:33.

                Коментар


                • Бихте ли дал чаша вода на убиец на ваш най-близък?

                  Възможно е да бих му дал вода, ако до тогава не съм успял да го убия и той е в затвора или се крие некъде в полетата или под мостовете като животно.

                  А ако не е в затвора или под мостовете, пак ще се постарая да го убия.

                  Коментар


                  • В светлината на притесненията на Запада, дали Путин има пикантни записи на сексуални похождения на висши офицери от НАТО... а защо така често се събират в Рамщайн?
                    И за какво канят там Зеленски?
                    Last edited by Turbolan; 09.03.2024, 18:45.

                    Коментар


                    • Магданозена салата:

                      Основно от рязан ситно магданоз, взет не по-рано от месец май, наръсени маслини, олио/зехтин, изстискан лимон.

                      Гърчолята ги наричат "мъжка". Щот пиирасчитата гръцки си мислят и надат, че са мъже, щом ядат магданоз.

                      Вкусна е.

                      Коментар


                      • Ще правя десерт от компотени праскови с разтопен черен шоколад, 90% какаово съд., полят върху техния конус. Наричам го "Вулкан".

                        На връо ще направя, къко що си требе, калдера, и в нея ще чучна полвин ягода, разрязана кръстообразно, за да гори вулканът. Само пушък няма да има, май.

                        Към комп. от праскови още от бабино време върви индрише, но няма.
                        Къ мислите, кардамон или звезден анасон могат ли го замести? Кардамомумът мъъъничко, звездния – по-така? Ароматът на звездния е по-"топъл" и мек от кардамона.
                        На сладко от сливи върви млян черен пипер, но не бих рискувал с прасковльете като за първо правене.

                        Тука една мома казва да поръся с ядки, та да приличат на камъните, изфърлени при "изригването" на шоколада. Ннам...

                        ПП. Мисля, че пенливо бело вино "сек брут" ше върви към.
                        ППП. Ако реша да сползвам стръкчета пресна мента вместо индришето, ше ги бучна по склоновете преди изригването на шоколада.

                        А ако момата не ѝ хареше идеята, ше ѝ направим бленда от течността на компотя с пенливото, 2:1, в кристална чаша. И ядки да хруска, и с останалата полвин ягода вътре.
                        Last edited by Turbolan; 04.03.2024, 13:44.

                        Коментар


                        • Кът си спомням бай Ганя на Алеко Константинова, мисля си, че още тогава той е бил показан като антипод на европейската педерастичност слабашка и лайняна.

                          Коментар


                          • Янко Атанасов

                            25 септември 2020 г. ·
                            Роден съм бял, което ме прави расист.
                            Не гласувам вляво, което ме прави фашист.
                            Аз съм естествен, което ме прави хомофоб.
                            Женен съм за една и съща жена повече от четиридесет години, което ме прави някогашен.
                            Притежавам къщата си, което ме прави богат собственик.
                            Обичам гъши дроб и прясно агнешко месо, което ме прави последовател на насилието над животни.
                            Аз съм християнин, което ме прави неверно куче в очите на няколко милиона мюсюлмани.
                            Аз съм над 65 години и съм пенсионер, което ме прави стар глупак.
                            Мисля, без да поглъщам всичко, което пресата ми казва, което ме прави реакционер.
                            Обичам да гледам красиви (много!) оскъдно облечени жени, което ме прави порнограф.
                            Придържам се към френската си идентичност и западната си култура, което ме превръща в ксенофоб.
                            Бих искал да живея в безопасност и да виждам престъпниците в затвора, което ме прави гестаповец.
                            Карам на дизел, което ме прави замърсител.
                            Мисля, че всеки трябва да бъде възнаграден по заслуги, което ме прави антисоциален либерал.
                            Бях възпитан сурово и съм благодарен на родителите си за това, което ме прави палач на деца, възпиращ тяхното развитие.
                            Вярвам, че защитата на една държава е дело на всички граждани, което ме прави милитарист.
                            Имам вкус към усилия и преодоляване на себе си, което ме прави социално изостанал.
                            Затова благодаря на всички приятели, които все още се осмеляват да ме посещават, въпреки многото грешки.
                            Alain Cavaillé

                            Коментар


                            • Гледам тука в големите ни градове двукраки с карта за вход в зданието.
                              Преди време пиирасчиата ходеха гордо с тях и даже ги завираха в носа на първия срещнат.

                              Сега, гледам, ги е срам да са маркирани като швейцарски говеда и крият от хората картите си, изваждайки ги само пред входа.

                              Има надежда...

                              Коментар


                              • Покрай този пост в "До Инвестор"
                                Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                                Считам, че както телевизиите даваха бонус: "Седмица без реклами" след нова година така и Инвестора да въведе правилото: "Уикенда без цензура" и да няма никакви дежурящи стрелочници на вахта като бабки-оплаквачки на седянката.
                                си спомних една система на автомодерация на коментарите в некъф либерастически сайт: постовете с увеличаване на "нехаресванията" постепенно избледняваха и накрая просто изчезваха, а тези с увеличаване на "харесванията" се издигаха нагоре.

                                Наблюдавах за ден-два развитието под две-три статии и по моя оценка най-полезните постове избледняваха и изчезваха.
                                Най-полезни бяха, защото показваха друга(та) страна на подхода/логиката и с това можеха да обогатят мисленето/възприятието на тълпата при евентуално нейно желание, а и бяха написани от умни хора.

                                Но кога овцете са се интересували от истината?
                                От истината се интересуват хората.

                                ПП. Най-накрая, като погледнеше човек нишката коментари (стотици), може да се чуди от какво толкова се е разкудкудякал тоя кокошарник? – всички крякат, мучат и блеят едно и също...
                                ​​​​​​
                                Last edited by Turbolan; 27.01.2024, 10:47.

                                Коментар

                                Working...
                                X