Първоначално изпратено от better
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тюрлюгювеч
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Тоя лаврак ,провери ли дали не е със златни люспи ,чувал съм че имало и такива порции ?
Рибарите докато го ловели,пресен и див , се оказало че пасажа се е нагълтал със злато ,от стар потънал кораб
Сиренето е домашно ,кашкавала е домашен,лаврака е див,сьомгата е норвежка уловена на бреговете на Канада, и така нататък
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Тъпото е, че в София (и изобщо в БГ) почти няма място, където може да хапнеш нормално с приемливо съотношение цена/качество. Като седна някъде искам просто учтиви, възпитани хора насреща, искам тоалетната да е чиста (говори 1 към 1 за чистотата в кухнята) и искам цената да съответства на качеството. Дори яденето да не ми хареса, ако са се постарали, пак си тръгвам доволен. Случва се да не му се получи на готвача, човешко е. Но не е човешко да се държиш нагло и да лъжеш клиентите си - хората, които те хранят. Примерно - поръчвам супа със скариди. Вътре скариди няма. Аз не съм вчерашен и знам какво е скарида. Питам сервитьора -почва едно лъгане как били нарязани вътре, как аз не съм бил знаел какво е скарида...Още от самото начало те лъжат и ти дават по-лош продукт от поръчания, после продължават да наглеят. Масово е така. Менютата са едни шарени картинки, това което получаваш няма нищо общо с менюто. Ето това не мога да приема. Ами живейте почтено бе мамка му - няма нищо по-хубаво от това да изкараш пари по почтен начин, клиентите да са доволни. Такива пари се харчат с най-голям кеф - да знаеш, че си ги заслужил, че си направил нещо добро на някого.
В Хепито поне са сложили разни момиченца в униформи и строго са им наредили как да се държат с клиентите - как да ги поздравят, как да ги изпратят и пр. Това ми хареса донякъде. Вярно е, че е насилствено и не са искрени (следят ги), сигурно някои от тях пак си ти плюят в яденето ако не им харесаш, но поне има някакви правила. На морето по заведенията просто няма персонал и са наети най-различна паплач от околните села, вкл. ученици, които нямат най-елеменарно възпитание. Ти го питаш за менюто, какво ще ти препоръча, как е приготвено и пр. - а насреща те гледа едно тъпо, малоумно и неграмотно говедо. Ами дори шеф Манчев лично да ми е сготвил, когато обслужването е на това ниво ти се отяжда на секундата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не е задължително цената да е ниска - просто трябва да върви ръка за ръка с качеството и с нивото на обслужване.
Нагласата на българина е - да прецакам дугарчето, да му взема парите и да не дам нищо насреща. Това е във всички сектори на услугите, не е само в гастрономията и хотелиерството. Преди години беше наистина безбожно евтино и ниското качество се оправдаваше с ниската цена. Който иска. БГ Черноморието беше дестинация за най-бедните западни туристи. Сега цените се изравниха, а качеството на услугата намалява още повече. Е няма как да стане. Моето разбиране винаги е било - да, мога да си позволя почти всичко, вкл. имоти, ресторани и хотели. Но не го правя, защото насреща не получавам желаното качество и обслужване и не желая да пълня джобовете на алчни некадърници. Предпочитам да платя повече, но да получа нещо насреща, а в БГ няма шанс за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не е задължително цената да е ниска - просто трябва да върви ръка за ръка с качеството и с нивото на обслужване.
Нагласата на българина е - да прецакам дугарчето, да му взема парите и да не дам нищо насреща. Това е във всички сектори на услугите, не е само в гастрономията и хотелиерството. Преди години беше наистина безбожно евтино и ниското качество се оправдаваше с ниската цена. Който иска. БГ Черноморието беше дестинация за най-бедните западни туристи. Сега цените се изравниха, а качеството на услугата намалява още повече. Е няма как да стане. Моето разбиране винаги е било - да, мога да си позволя почти всичко, вкл. имоти, ресторани и хотели. Но не го правя, защото насреща не получавам желаното качество и обслужване и не желая да пълня джобовете на алчни некадърници. Предпочитам да платя повече, но да получа нещо насреща, а в БГ няма шанс за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Хепито е интересен феномен ,от време оно се зарежда от кухня майка ,полуфабрикати с цел бързина при приготвяне ,уникалното е че явно новото поколение ,а и като цяло хората до такава степен са претръпнали че не осъзнават какво консумират и на каква цена .
В Хепито поне са сложили разни момиченца в униформи и строго са им наредили как да се държат с клиентите - как да ги поздравят, как да ги изпратят и пр. Това ми хареса донякъде. Вярно е, че е насилствено и не са искрени (следят ги), сигурно някои от тях пак си ти плюят в яденето ако не им харесаш, но поне има някакви правила. На морето по заведенията просто няма персонал и са наети най-различна паплач от околните села, вкл. ученици, които нямат най-елеменарно възпитание. Ти го питаш за менюто, какво ще ти препоръча, как е приготвено и пр. - а насреща те гледа едно тъпо, малоумно и неграмотно говедо. Ами дори шеф Манчев лично да ми е сготвил, когато обслужването е на това ниво ти се отяжда на секундата.Last edited by ejonny2376; 28.06.2023, 12:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
Това в Хепито в София излиза 25лева.
България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеИнтересна цена, последно в Гърция плащах по 30 евро за килограм див лаврак, току-що донесен от рибарите в ресторанта. Къде са 300лв, къде са 60лв. Но ако е било във Варна, някъде по алеята или Морска гара е логично, нали и ТИМ трябва да вземат наеми а и ресторантите да печелят... оскъпява се продукта.
Рибарите докато го ловели,пресен и див , се оказало че пасажа се е нагълтал със злато ,от стар потънал кораб
Сиренето е домашно ,кашкавала е домашен,лаврака е див,сьомгата е норвежка уловена на бреговете на Канада, и така нататък
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
Това в Хепито в София излиза 25лева.
България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеднес пак останах разочарован и от уж класно и скъпо заведение, където ми сервираха 100 гр лаврак за 30 лв. пак със съмнително качество.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Преди годинни в такива заведения ставахме и си тръгвахме без да платим ,никакви проблеми не сме имали ,ако видиш че нещо куца ,я пари ти искат много ,я поръчката се забавила 1 час,я сервитьора го няма и не можеш да го намериш,ставаш и си заминаваш ,ама директно
Това в Хепито в София излиза 25лева.
България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
100 гр. лаврак за 30 лв. Престъпно ценообразуване.... Като се замисля, не го представих в съответствие с форумните нагласи. Имах предвид, че това е балон на ресторантьори, лавракоядци, рибари, транспортни фирми и като вдигнат лихвите, кв.см. лаврак ще падне с поне 60%. В крайна сметка демографията не помага за консумацията на лаврак и тези пикови цени не могат да се задържат. След пика на второто тримесечие, ще има срив в цените на лаврака и тогава трябва да се влиза на пазара на рестрантски услуги за потребители, които явно имат кеш който да хвърлят в кофата, но иначе им се вижда скъп актива от категорията недвижим имот, който им носи само ползи дългосрочно. А не актива лаврак 100/30лв., който има краткосрочна полза до следващото ходене до тоалетната или забравянето на горния пост.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнениеЗа 10евро -5степено меню супа,голяма ципура на скара,каничка вино/голяма бира/кафе/десерт за 10ЕВРО -фак на българските ресторанти -само чужбина.
https://www.tripadvisor.com.br/Resta..._Portugal.html
У нас за 10-12 евро или айде и 20 лева да са ще ядеш боклуци.
Коментар
-
За 10евро -5степено меню супа,голяма ципура на скара,каничка вино/голяма бира/кафе/десерт за 10ЕВРО -фак на българските ресторанти -само чужбина.
https://www.tripadvisor.com.br/Resta..._Portugal.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Ясно.Аз не ходя на олинклузив на морето,а се храня по заведения.Явно имаш предвид основно олинклузива по хотелите на морето.Не мога да взема отношение, щото не ходя в такива.Last edited by better; 28.06.2023, 00:42.
Коментар
Коментар