Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тюрлюгювеч
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Не е задължително цената да е ниска - просто трябва да върви ръка за ръка с качеството и с нивото на обслужване.
Нагласата на българина е - да прецакам дугарчето, да му взема парите и да не дам нищо насреща. Това е във всички сектори на услугите, не е само в гастрономията и хотелиерството. Преди години беше наистина безбожно евтино и ниското качество се оправдаваше с ниската цена. Който иска. БГ Черноморието беше дестинация за най-бедните западни туристи. Сега цените се изравниха, а качеството на услугата намалява още повече. Е няма как да стане. Моето разбиране винаги е било - да, мога да си позволя почти всичко, вкл. имоти, ресторани и хотели. Но не го правя, защото насреща не получавам желаното качество и обслужване и не желая да пълня джобовете на алчни некадърници. Предпочитам да платя повече, но да получа нещо насреща, а в БГ няма шанс за това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Хепито е интересен феномен ,от време оно се зарежда от кухня майка ,полуфабрикати с цел бързина при приготвяне ,уникалното е че явно новото поколение ,а и като цяло хората до такава степен са претръпнали че не осъзнават какво консумират и на каква цена .
В Хепито поне са сложили разни момиченца в униформи и строго са им наредили как да се държат с клиентите - как да ги поздравят, как да ги изпратят и пр. Това ми хареса донякъде. Вярно е, че е насилствено и не са искрени (следят ги), сигурно някои от тях пак си ти плюят в яденето ако не им харесаш, но поне има някакви правила. На морето по заведенията просто няма персонал и са наети най-различна паплач от околните села, вкл. ученици, които нямат най-елеменарно възпитание. Ти го питаш за менюто, какво ще ти препоръча, как е приготвено и пр. - а насреща те гледа едно тъпо, малоумно и неграмотно говедо. Ами дори шеф Манчев лично да ми е сготвил, когато обслужването е на това ниво ти се отяжда на секундата.Last edited by ejonny2376; 28.06.2023, 11:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
Това в Хепито в София излиза 25лева.
България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеИнтересна цена, последно в Гърция плащах по 30 евро за килограм див лаврак, току-що донесен от рибарите в ресторанта. Къде са 300лв, къде са 60лв. Но ако е било във Варна, някъде по алеята или Морска гара е логично, нали и ТИМ трябва да вземат наеми а и ресторантите да печелят... оскъпява се продукта.
Рибарите докато го ловели,пресен и див , се оказало че пасажа се е нагълтал със злато ,от стар потънал кораб
Сиренето е домашно ,кашкавала е домашен,лаврака е див,сьомгата е норвежка уловена на бреговете на Канада, и така нататък
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Обедно меню на Боденското езеро - 11 Евро. Супа+Основно и малка бира/безалкохолно.
Това в Хепито в София излиза 25лева.
България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеднес пак останах разочарован и от уж класно и скъпо заведение, където ми сервираха 100 гр лаврак за 30 лв. пак със съмнително качество.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Преди годинни в такива заведения ставахме и си тръгвахме без да платим ,никакви проблеми не сме имали ,ако видиш че нещо куца ,я пари ти искат много ,я поръчката се забавила 1 час,я сервитьора го няма и не можеш да го намериш,ставаш и си заминаваш ,ама директно
Това в Хепито в София излиза 25лева.
България е държавата на измамниците и спекулата, не трябва и лев да се дава на БГ ресторантьори, хотелиери и подобни. Най-бедната държава в Европа с най-лошо съотношение цена/качество.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Chio Разгледай мнение
100 гр. лаврак за 30 лв. Престъпно ценообразуване.... Като се замисля, не го представих в съответствие с форумните нагласи. Имах предвид, че това е балон на ресторантьори, лавракоядци, рибари, транспортни фирми и като вдигнат лихвите, кв.см. лаврак ще падне с поне 60%. В крайна сметка демографията не помага за консумацията на лаврак и тези пикови цени не могат да се задържат. След пика на второто тримесечие, ще има срив в цените на лаврака и тогава трябва да се влиза на пазара на рестрантски услуги за потребители, които явно имат кеш който да хвърлят в кофата, но иначе им се вижда скъп актива от категорията недвижим имот, който им носи само ползи дългосрочно. А не актива лаврак 100/30лв., който има краткосрочна полза до следващото ходене до тоалетната или забравянето на горния пост.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнениеЗа 10евро -5степено меню супа,голяма ципура на скара,каничка вино/голяма бира/кафе/десерт за 10ЕВРО -фак на българските ресторанти -само чужбина.
https://www.tripadvisor.com.br/Resta..._Portugal.html
У нас за 10-12 евро или айде и 20 лева да са ще ядеш боклуци.
Коментар
-
За 10евро -5степено меню супа,голяма ципура на скара,каничка вино/голяма бира/кафе/десерт за 10ЕВРО -фак на българските ресторанти -само чужбина.
https://www.tripadvisor.com.br/Resta..._Portugal.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Ясно.Аз не ходя на олинклузив на морето,а се храня по заведения.Явно имаш предвид основно олинклузива по хотелите на морето.Не мога да взема отношение, щото не ходя в такива.Last edited by better; 27.06.2023, 23:42.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Има, но са доста по-малко. Проблемът при тях е, че в повечето случаи са нехигиенични. Колкото до храната, претенциите ми са свеждат до това да е, чиста и прясна, а това, което се предлага по 99% от хотелите по черноморието е имитиращ продукт, замразена и храна с изтекъл срок на годност (неслучайно 10 човека се отровиха в скъп ресторант и то във Варна). Това е причината от 5 год да не стъпвам на хотел по родното черноморие, днес пак останах разочарован и от уж класно и скъпо заведение, където ми сервираха 100 гр лаврак за 30 лв. пак със съмнително качество. Същото това заведение го посещавам от 3-4 год и бях доволен, но сега ме изгубиха като клиент, както са загубили голяма част от другите си клиенти, понеже днес бяха заети само 2-3 маси.
Пак ще кажа бях в Турция около 17 дни, на различни места - хотели и вили, и мога да потвърдя, че е по-скъпо, но е много, много по-качестенно, услугите, които предлагат са на светлинни години от нас и винаги с кеф си ги плащам, след 2 месеца пак там ще отида (както и много други) и пак с кеф ще си платя.
А естествено, че не във всички заведения храната е на ниво. Но аз си поръчвам основно скара и в повечето случаи съм доволен.Last edited by Vergil1975; 27.06.2023, 23:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Е то вече и в петзвездните хотели има цигани,така че не е никаква гаранция, че щом ходят цигани някъде, то задължително мястото е лошо. А и тия цигани имат доста пари,щото обикновено са гастарбайтери,а заради груповият си начин на живот циганите спестяват доста пари в чужбина.
Колкото до храната-ами за мен в повечето случаи си е ок.Поръчвам нещо готвено от обедното меню на обяд,вечер мешена скара с шопска салата и в повечето случаи съм доволен. Ти ако си аристократ и имаш някакви специални претенции към храната си е твое право да не я одобряваш.
И това прословуто обслужване-ами сервитьорите,съответно камериерките в хотелите са там да ме обслужват,не да ми лижат задника.Поръчвам си нещо и ми го носят,в хотела почистват и в повечето случаи са любезни.Какво толкова не му харесвате на обслужването не е ясно.
Граховото зърно боде ли ви?Щото точно като такива ми звучите при условие, че съм почивал стотици пъти в България и съм се хранел в български заведения и рядко съм имал оплаквания.
Пак ще кажа бях в Турция около 17 дни, на различни места - хотели и вили, и мога да потвърдя, че е по-скъпо, но е много, много по-качестенно, услугите, които предлагат са на светлинни години от нас и винаги с кеф си ги плащам, след 2 месеца пак там ще отида (както и много други) и пак с кеф ще си платя.
14 души са със салмонела след консумация на риба в заведение край Варна
https://dariknews.bg/regioni/varna/1...-varna-2350407Last edited by better; 27.06.2023, 23:26.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Там дето ще ходиш, може да и да бъде претъпкано, защото е зле, много зле, храната лоша, обслужването - лошо. На такива места в повечето случаи ходят тия от "племената". На по-хубавите места, няма никой - днес бях на такова. Според не ти е мястото при тая паплач, но ти си преценяваш.
Колкото до храната-ами за мен в повечето случаи си е ок.Поръчвам нещо готвено от обедното меню на обяд,вечер мешена скара с шопска салата и в повечето случаи съм доволен. В спа хотелите закуската и вечерята на шведски маси са богати
.Ти ако си аристократ и имаш някакви специални претенции към храната си е твое право да не я одобряваш.
И това прословуто обслужване-ами сервитьорите,съответно камериерките в хотелите са там да ме обслужват,не да ми лижат задника.Поръчвам си нещо и ми го носят,в хотела почистват и в повечето случаи са любезни.Какво толкова не му харесвате на обслужването не е ясно.
Граховото зърно боде ли ви?Щото точно като такива ми звучите при условие, че съм почивал стотици пъти в България и съм се хранел в български заведения и рядко съм имал оплаквания.Last edited by Vergil1975; 27.06.2023, 23:11.
Коментар
Коментар