IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тюрлюгювеч

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Може да се каже, че е сигур в тези несигурни времена. Въпрос на гъвкавост и импровизация...
    Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
      Ами защото първия ми работен ден е вторник, тъй като в понеделник почивам, чисто субективно- логично.
      Сигур работиш на смени с фиксирани дни.

      Коментар


      • Ами защото първия ми работен ден е вторник, тъй като в понеделник почивам, чисто субективно- логично.
        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

          Карай си на вътрешно усещане!
          За мен е вторник, познай що?
          За мен, за теб си е лична, субективна работа.
          За мен е понеделник, но не така казва Библията, например.

          Обаче "седмица" като официална практическа мярка за дните е обществено важно съглашение.

          За теб защо е фторник?

          Коментар


          • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
            Кой е първият ден на седмицата, неделя или понеделник?
            Карай си на вътрешно усещане!
            За мен е вторник, познай що?
            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

            Коментар


            • Кой е първият ден на седмицата, неделя или понеделник?

              Коментар


              • Тема
                Да убиеш лихвар

                Заключена.
                С таквинка на власт скоро ще забранят и много книги, такива като "Престъпление и наказание", например.
                Тъмното средновековие се връща...

                Коментар


                • За викенда ще е пилесориссс.
                  Особеното е, че накрая добавям смес от чесън суцет.

                  Пилето е френско, замразено, може би от обновяването на стратегическия им резерв. Всички са точно кило, еба си. Продават ги чат-пат в местния супер. По-вкусни са от продаваните по мъгъзините у нас. 5-6 лева едното.
                  Миналия път взех от Била големо дебело пиле, некъде кило и седемстотин с боядисана в жълто кожа, 10 лева килото... но не е по-вкусно от масовия продукт.

                  Взех и килограм пилешки фенер по два и нещо килото - за бульона за ориза.
                  Ще сложа фенера в подходящо широка тенджура, ще налея вода, мерена с чаши (за ориза) така, че да не покрива пълно кокаляците. Ще сложа отгоре цялото пиле да се вари на пара. Ще сложа и много черен пипер на зърна.
                  С варенето на фенера, докато се нагрее пилето до най-вътре, некъде 30 до 60 минути, ще нарежа много моркови и лук.
                  Като се полусвари цялото пиле, ще го извадя за ставата на едното бедро и ще го разчупя бързо по основните линии на скелета. Това са двете бедра и разчупената гръд на пилето.
                  Тези парчета от полусварения труп ще ги сложа в най-голямата тава на фурната, ще ги ливна леко с олио и ще вкарам тавата в нагрятата на мах фурна да се пържат-запичат.
                  След десетина минути ще пусна в тавата лука и морковльете. 2-3 минути и ще добавя сухия ориз, т.н. бисерен, да се пържи и той. Ще долея олио да покрие ориза.
                  Некъде 15-20 минути всичкото това ще се пържи-пече във фурната.

                  През това време съм извадил преварените кокаляци на фенера, изтръскал месото от тях в бульона - и добавям тази течност-смес в тавата. От тук нататък некъде 30-40 минути още печене.

                  Като се размирише на печено пиле, изключвам пещта и чакам още 20-ина минути. След това поръсвам със смес от тънко нарязан чесън и утцет. Изваждам тавата, загръщам я с вестници и я слагам некъде да си почине полвин час.

                  След това ще ям.



                  Следващата ми цел е шкембе-чорба. Най-вкусна е от шкембенцата на телета 1-2 годишни.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                    Ако направиш следващият път червена леща и леко люта както я правят индииците, свиркай да идвам, не ми трябва ни сирене, ни хляб
                    Ще направя.
                    Кой път вече чувам за нея, но не съм я пробвал – следващата ще е червена, след твоя съвет; благодаря.

                    Мога да ти пратя, щото окото ми е ненаситно и правя 2-3 пъти повече, отколкото трябва.

                    Тази я направих от едно кило дребна обикновена леща, с повече лук и моркови и олио, с праз тож.
                    Чубрицата аз съм я сушил и я вкарах като клонки, с които я разбърквам. Добавих и планинска мащерка, но нещо не я чувствам, сигурно защото съм пушач.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
                      Капсаицин!

                      Имам гъста леща, с всичкото му, фффкусна.
                      И едно истинско сирене към нея. Мм...
                      Хляб - що-годе добър.
                      Ще я посоля още - с каменна сол.
                      И капсаицин.
                      Не знам с кво да полея отгоре - вино или бира?
                      Ако направиш следващият път червена леща и леко люта както я правят индииците, свиркай да идвам, не ми трябва ни сирене, ни хляб

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                        Е това е приказка. Ако е горещо с биричка полей. Видя ли, че така вече по-добре - и с капсаицин но без касапница
                        Хе-хе, верно става анаграма (ли му се викаше?).

                        Да, бира избрах.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
                          Капсаицин!

                          Имам гъста леща, с всичкото му, фффкусна.
                          И едно истинско сирене към нея. Мм...
                          Хляб - що-годе добър.
                          Ще я посоля още - с каменна сол.
                          И капсаицин.
                          Не знам с кво да полея отгоре - вино или бира?
                          Е това е приказка. Ако е горещо с биричка полей. Видя ли, че така вече по-добре - и с капсаицин но без касапница

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                            Ти отде знаеш, че не е хуманояд?
                            Оффффф, да зна'ш, плюя си у пазвата и ся кръстя, 'баси.

                            Коментар


                            • Капсаицин!

                              Имам гъста леща, с всичкото му, фффкусна.
                              И едно истинско сирене към нея. Мм...
                              Хляб - що-годе добър.
                              Ще я посоля още - с каменна сол.
                              И капсаицин.
                              Не знам с кво да полея отгоре - вино или бира?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                                Че точ човеци не яде...уж .
                                Ти отде знаеш, че не е хуманояд?

                                Коментар

                                Working...
                                X