IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тюрлюгювеч

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
    Може да се каже, че е сигур в тези несигурни времена. Въпрос на гъвкавост и импровизация...
    Мхм...

    Начии... държиш да работиш в събота и неделя, когато мнозинството хора има почивен ден.
    Начии... работата ти е свързана с обслужване на дейности или интереси, които тези хора не могат да удовлетворят в работните дни.
    И начии... най-вероятно заработваш пари като индивидуален самоличен агент в областта на услугите и-или търговията.
    И начи, начии... ти си аниматор на детски празненства в голяма верига!
    Елементарно, драги ми Уотсън.

    Коментар


    • Може да се каже, че е сигур в тези несигурни времена. Въпрос на гъвкавост и импровизация...
      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
        Ами защото първия ми работен ден е вторник, тъй като в понеделник почивам, чисто субективно- логично.
        Сигур работиш на смени с фиксирани дни.

        Коментар


        • Ами защото първия ми работен ден е вторник, тъй като в понеделник почивам, чисто субективно- логично.
          Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

            Карай си на вътрешно усещане!
            За мен е вторник, познай що?
            За мен, за теб си е лична, субективна работа.
            За мен е понеделник, но не така казва Библията, например.

            Обаче "седмица" като официална практическа мярка за дните е обществено важно съглашение.

            За теб защо е фторник?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
              Кой е първият ден на седмицата, неделя или понеделник?
              Карай си на вътрешно усещане!
              За мен е вторник, познай що?
              Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

              Коментар


              • Кой е първият ден на седмицата, неделя или понеделник?

                Коментар


                • Тема
                  Да убиеш лихвар

                  Заключена.
                  С таквинка на власт скоро ще забранят и много книги, такива като "Престъпление и наказание", например.
                  Тъмното средновековие се връща...

                  Коментар


                  • За викенда ще е пилесориссс.
                    Особеното е, че накрая добавям смес от чесън суцет.

                    Пилето е френско, замразено, може би от обновяването на стратегическия им резерв. Всички са точно кило, еба си. Продават ги чат-пат в местния супер. По-вкусни са от продаваните по мъгъзините у нас. 5-6 лева едното.
                    Миналия път взех от Била големо дебело пиле, некъде кило и седемстотин с боядисана в жълто кожа, 10 лева килото... но не е по-вкусно от масовия продукт.

                    Взех и килограм пилешки фенер по два и нещо килото - за бульона за ориза.
                    Ще сложа фенера в подходящо широка тенджура, ще налея вода, мерена с чаши (за ориза) така, че да не покрива пълно кокаляците. Ще сложа отгоре цялото пиле да се вари на пара. Ще сложа и много черен пипер на зърна.
                    С варенето на фенера, докато се нагрее пилето до най-вътре, некъде 30 до 60 минути, ще нарежа много моркови и лук.
                    Като се полусвари цялото пиле, ще го извадя за ставата на едното бедро и ще го разчупя бързо по основните линии на скелета. Това са двете бедра и разчупената гръд на пилето.
                    Тези парчета от полусварения труп ще ги сложа в най-голямата тава на фурната, ще ги ливна леко с олио и ще вкарам тавата в нагрятата на мах фурна да се пържат-запичат.
                    След десетина минути ще пусна в тавата лука и морковльете. 2-3 минути и ще добавя сухия ориз, т.н. бисерен, да се пържи и той. Ще долея олио да покрие ориза.
                    Некъде 15-20 минути всичкото това ще се пържи-пече във фурната.

                    През това време съм извадил преварените кокаляци на фенера, изтръскал месото от тях в бульона - и добавям тази течност-смес в тавата. От тук нататък некъде 30-40 минути още печене.

                    Като се размирише на печено пиле, изключвам пещта и чакам още 20-ина минути. След това поръсвам със смес от тънко нарязан чесън и утцет. Изваждам тавата, загръщам я с вестници и я слагам некъде да си почине полвин час.

                    След това ще ям.



                    Следващата ми цел е шкембе-чорба. Най-вкусна е от шкембенцата на телета 1-2 годишни.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                      Ако направиш следващият път червена леща и леко люта както я правят индииците, свиркай да идвам, не ми трябва ни сирене, ни хляб
                      Ще направя.
                      Кой път вече чувам за нея, но не съм я пробвал – следващата ще е червена, след твоя съвет; благодаря.

                      Мога да ти пратя, щото окото ми е ненаситно и правя 2-3 пъти повече, отколкото трябва.

                      Тази я направих от едно кило дребна обикновена леща, с повече лук и моркови и олио, с праз тож.
                      Чубрицата аз съм я сушил и я вкарах като клонки, с които я разбърквам. Добавих и планинска мащерка, но нещо не я чувствам, сигурно защото съм пушач.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
                        Капсаицин!

                        Имам гъста леща, с всичкото му, фффкусна.
                        И едно истинско сирене към нея. Мм...
                        Хляб - що-годе добър.
                        Ще я посоля още - с каменна сол.
                        И капсаицин.
                        Не знам с кво да полея отгоре - вино или бира?
                        Ако направиш следващият път червена леща и леко люта както я правят индииците, свиркай да идвам, не ми трябва ни сирене, ни хляб

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                          Е това е приказка. Ако е горещо с биричка полей. Видя ли, че така вече по-добре - и с капсаицин но без касапница
                          Хе-хе, верно става анаграма (ли му се викаше?).

                          Да, бира избрах.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
                            Капсаицин!

                            Имам гъста леща, с всичкото му, фффкусна.
                            И едно истинско сирене към нея. Мм...
                            Хляб - що-годе добър.
                            Ще я посоля още - с каменна сол.
                            И капсаицин.
                            Не знам с кво да полея отгоре - вино или бира?
                            Е това е приказка. Ако е горещо с биричка полей. Видя ли, че така вече по-добре - и с капсаицин но без касапница

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                              Ти отде знаеш, че не е хуманояд?
                              Оффффф, да зна'ш, плюя си у пазвата и ся кръстя, 'баси.

                              Коментар


                              • Капсаицин!

                                Имам гъста леща, с всичкото му, фффкусна.
                                И едно истинско сирене към нея. Мм...
                                Хляб - що-годе добър.
                                Ще я посоля още - с каменна сол.
                                И капсаицин.
                                Не знам с кво да полея отгоре - вино или бира?

                                Коментар

                                Working...
                                X