Първоначално изпратено от Lelq
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тюрлюгювеч
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
Интересно ми е обяснението ви на тази моя снимка.
Аз имам определено обяснение, всеки ден минавам там. Ще го дам по-късно, за да не влияя.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеПряко предаване от марсохода и хеликоптера на Марс:
https://m.youtube.com/watch?v=46rmdx6oo0A
Четири камери едновременно, панорама на местността.
Като малък, като четях научна фантастика, се облизвах при описанието на такива сцени и малко въздишах, че те са възможни, само че в много далечно бъдеще.
А я виж сега... Фантастика!
През няколко секунди видеопотокът замръзва, все пак до Марс е далече.
Ако изпише, че има технически проблем, просто обнови (Reload или F5).
Коментар
-
Пряко предаване от марсохода и хеликоптера на Марс:
https://m.youtube.com/watch?v=46rmdx6oo0A
Четири камери едновременно, панорама на местността.
Като малък, като четях научна фантастика, се облизвах при описанието на такива сцени и малко въздишах, че те са възможни, само че в много далечно бъдеще.
А я виж сега... Фантастика!
През няколко секунди видеопотокът замръзва, все пак до Марс е далече.
Ако изпише, че има технически проблем, просто обнови (Reload или F5).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеИ сега идва лято и сме прецакани...
Коментар
-
Добро розе на цена качество дори в кутия от три литра. Македонското Тиквеш.
За Тиквеш ме светна Тракащият, кога питах за купешка ракия.Last edited by Todor Sabev; 27.03.2021, 20:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
Както се заквасва млеко.
Взимам кило и половина - две овче сирене. Купувам 200-300 грама синьо сирене от големите вериги. Най-добре ми е ставало с датско синьо сирене, а не с френско.
Надребнявам овчето, посипвам с още по-надребненото купешко си. сир. Правя с длани две топки и ги обличам в парцали, които чат-пат намокрям, или ги слагам в кутии с леко открехнати капаци.
Това през студеното време на годината на балкона. Ако ги сложиш в хладилника, той ще се зарази с тази плесен - това е най-обикновената плесен - и след това плесенясването в хладилника ти на каквото и да е ще е много по-бързо.
Узрява за некъде месец или и половина.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
Е добре де, ми как правиш синьо сирене?
Взимам кило и половина - две овче сирене. Купувам 200-300 грама синьо сирене от големите вериги. Най-добре ми е ставало с датско синьо сирене, а не с френско.
Надребнявам овчето, посипвам с още по-надребненото купешко си. сир. Правя с длани две топки и ги обличам в парцали, които чат-пат намокрям, или ги слагам в кутии с леко открехнати капаци.
Това през студеното време на годината на балкона. Ако ги сложиш в хладилника, той ще се зарази с тази плесен - това е най-обикновената плесен - и след това плесенясването в хладилника ти на каквото и да е ще е много по-бързо.
Узрява за некъде месец или и половина.Last edited by grisow; 27.03.2021, 17:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнениеНо имам доста синьо сирене, което си правя аз.
Зех си едно червено вино и едно розе, видинско вино.
Имам нарове, ще ги олющя. Ябълки тънко нарязани.
В другата чиния ще е моето синьо сирене, краве сирене от Маджаров, и една зряла холандска Гауда, изрязана с това стъргало за чистене на картофи.
Ще проверя как е.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Но имам доста синьо сирене, което си правя аз.
Зех си едно червено вино и едно розе, видинско вино.
Имам нарове, ще ги олющя. Ябълки тънко нарязани.
В другата чиния ще е моето синьо сирене, краве сирене от Маджаров, и една зряла холандска Гауда, изрязана с това стъргало за чистене на картофи.
Ще проверя как е.
Коментар
-
Междувременно си направих "Снежанка" от мое цедено кисело млеко.
Важното е млекото да е добро. Моето е не добро, а истинско. Пресно млеко от Киро, бай Киро с кравите, продава и произвежда самостоятелно, виждал съм един пръст каймак на млеко варено от него.
След това е важна закваската.
Та изядох до стържене на дъното Снежанката и добавих останалото кисело изцедено млеко. Краставиците са ми мои, кисели краставици.
Орехите нарязах на дребно с остър нож.
Така хрускат ф устата орехи и к. краставички. В киселото млеко - хем киселее заради нашата киселомлечна бактерия, а сладнее, защото млекото сладнее. Копър, чесън резани тънко.
Добра салата. Млечна.
Коментар
-
За да уважим кулинарното заглавие на темата: направих вчера доста добро телешко варено. Явно,че първо месото е добро, телешки гърди, взети от месарски турски или арабски магазин на софийския Ц. пазар.
Малии, като видях у дома колко са дебели ребрата (костите) на парчето, рекох си, че ще да са от некоя кравешка баба или волски дедо. Но не, месото увря за 60+20 минути и е крехко, без да е преварено. Явно е от горната част на така наречените гърди, половината по-близо до гърба, а не до корема.
Имах 2 литра замразен бульон от телешки кости, та не използвах вода. Едно парче засъхнал корен-пащърнак, парче засъхнала тож целина, глава лук, педя праз и накрая картофи нарязани на едро. След изключването на огъня добавих щедро и магданойс.
Тази сутрин се е желирало твърдо.
ПъПъ: Ехее, къде без най-важното! Имам замразен едро смлян в олио хрян. Като го напоя леко с оцет и сложа една лъжица в чинията с телешкото варено, към края на чинията започва и бая да подлютява
Смятам да сваря и компоть от сушени смокини, ябълки и круши - за подсилка на черния дроб, че е под натоварване добичето. Сливи няма да слагам, ще е прекалено. Но може една шепа кайсии за аромат.
Само намам индрише, от години не го виждам вече.
Last edited by grisow; 27.03.2021, 13:53.
Коментар
-
За Уотсън няма значение какъв е тюрлюгювечът, само го остави малко гладен и ще стане "Несломен" по Лаура ХиленбрандЗнанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
Коментар