IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    https://elemental.medium.com/covid-1...e-b6c563f8da24

Не са ясни още рисковете при ковид. Излизат все повече и повече неприятни факти. Вече си се приема за факт че причинява миокардит дори и при леки случаи. Нещо което не се наблюдава при ваксините. При никое от изследванията не са открили и задействане на автоимунен отговор, което също се получава при ковид.

Така че към момента ваксината си изглежда съвсем адекватен риск, спрямо риска от ковид. Все пак я тестват от 6 месеца, само 6 месеца по малко от самия ковид и всичко до момента говори че и при краткосрочни и при дългосрочни ефекти е доста по-добра алтернатива от дори леко боледуване
    аз го изкарах още юни
    и да не съм празнословен, с тестове; и после антигенни тестове, и бла- бла
    ама понеже следя стока на модерна , та още от юни са готови. имаха извън съдебен спор с абус ,но го разрешиха
    та, дойде и техния голям миг, и скоро се очаква и модерна да бъдат изкупени..., от още по-голяма бигфарма
    личното минмнение е , че ваксината ще поуспокои нещата, най вече ще действа псилологически

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Манипулаторче, как може да говориш за дългосрочни ефекти от ваксината като само 2 реда по-горе си писал, че я тестват само от 6 месеца!

Отново омаза ските с пропагандата!

Айде лека от мен, че вече ми писна да те развенчавам, а и стана геч!
      Към момента не са открили, за разлика от ковид където са открили

Коментар

https://elemental.medium.com/covid-1...e-b6c563f8da24

Не са ясни още рисковете при ковид. Излизат все повече и повече неприятни факти. Вече си се приема за факт че причинява миокардит дори и при леки случаи. Нещо което не се наблюдава при ваксините. При никое от изследванията не са открили и задействане на автоимунен отговор, което също се получава при ковид.

Така че към момента ваксината си изглежда съвсем адекватен риск, спрямо риска от ковид. Все пак я тестват от 6 месеца, само 6 месеца по малко от самия ковид и всичко до момента говори че и при краткосрочни и при дългосрочни ефекти е доста по-добра алтернатива от дори леко боледуване
        Манипулаторче, как може да говориш за дългосрочни ефекти от ваксината като само 2 реда по-горе си писал, че я тестват само от 6 месеца!

Отново омаза ските с пропагандата!

Айде лека от мен, че вече ми писна да те развенчавам, а и стана геч!

Коментар

Ми аз никога и не съм се притеснявал! В случая страната спорд мен е близко до стаден и е нормално след пика нещата да утихнат! Така или иначе твоята прогноза от 210 умрели няма как да се сбъдне в тази възрастова група!
          Нямам идея дали ще се сбъдне. Просто е логичен процент, който не противоречи на фактите до момента. За разлика от твоята прогноза, която се издънва буквално само за 10 дена.

А за стадния имунитет. Още сме само на 1/3 от смъртните случаи за стаден имунитет. Без ваксина ще си починат още 12 000 човека

Коментар

Значи вече може да си спокоен, поиграх си малко са мрачни данни, но групата която те интересува от 30 до 35 е изградила стаден имунитет само между 1 и 10 декември. При 1 към 50000 смъртност за тези десет дена вече квотата е запълнена
            Ми аз никога и не съм се притеснявал! В случая страната спорд мен е близко до стаден и е нормално след пика нещата да утихнат! Така или иначе твоята прогноза от 210 умрели няма как да се сбъдне в тази възрастова група!

Коментар

• https://elemental.medium.com/covid-1...e-b6c563f8da24

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

без да проверявам, на прима виста , но в мирно време от калашника са измрели поне х10 ора повече от скачане с парашут

и за да се придържаме по темата , на ковида ще му трябват поне 100 години да стигне калашника по смъртност

още веднъж, да съм в крак с темата , ще кажа че ваксинирането в никой случай не ме притеснява, и ако ми се налага , и имам възможност не бих се замислил и 2 минути дали да се ваксинирам, ако трябва и 6 пъти в годината

Ти да не си пиян?

Какво общо има стрелбата с калашников, при която възможността да загинеш е практически НУЛА, с това да стрелят по теб с калашников. Щото и в двата случая ще има умрели от калашников. В единия случай едно на сто милиона, а в другия, ако стрелят по теб......

И какво би мислил за ваксинирането с ваксина, ако тя има сериозни странични ефекти? Например, ако в един от СТО случая предизвиква рак на панкреаса (смъртоносно е), то би ли се ваксинирал 6 пъти в годината? Или дори един път?
                Ами никоя от тези ваксини не е изпитана! Ковидът няма и една година откак се появи! А ваксината дори няма и месец! Как преценяваш, че няма опасни странични ефекти.
                Впрочем всички лекарства имат странични ефекти. И тук, както и при почти всички ДРУГИ НЕЩА, се преценява баланса между ползата и вредата. И РИСКЪТ да ти причинят вреда, преценен спрямо ЕВЕНТУАЛНАТА полза. И при лекарствата е същото, както при ваксините - баланс между ползи и вреди.
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Вероятностите по дефиниция не са абсолютни
                  даве
                  ама не живееш по вероятности , а по абсолютни стойности
                  купуването на хляб в магазина не е никва вероятност а струва кинта и двайсе и без кинта и двайсе ще ти дадат хляб ама нанайсе
                  абсолютна стойност

Коментар

Ма няма какво да си вярвам, това ти е официална статистика от Office for National Statistics UK

Ти си "вярвай" на твоите проценти, защото зад тях не стои статистика, а голите ти вярвания!

България е много близо до стаден, реално ако има още починали в тази възрастова група, това ще са единици, а не 210 човека както се опитваш да МАНИПУЛИРАШ!!!
                    Значи вече може да си спокоен, поиграх си малко са мрачни данни, но групата която те интересува от 30 до 35 е изградила стаден имунитет само между 1 и 10 декември. При 1 към 50000 смъртност за тези десет дена вече квотата е запълнена

Коментар

пак плещиш глупости
                      само и единствено в края са важни абсолютните стойности
                      нищо друго!
                      нали за това живеем, за абсокютни стойности
                      Вероятностите по дефиниция не са абсолютни

Коментар

Това се смята малко по различно. Взимаш починалите на стрелба с калашник, като процент от стреляли те на стрелба с калашник. И в общи линии, ако изобщо има някакви жертви процента ще е нищожен. От друга страна при скачане с парашут пак ти трябват починалите спрямо скоковете. А там скоковете далеч не са чак толкова много. И това всичкото е са за една година. Има си статистика за опасност на различни хобита. Някои резултати поне за мен са изненадващи
                        пак плещиш глупости
                        само и единствено в края са важни абсолютните стойности
                        нищо друго!
                        нали за това живеем, за абсокютни стойности

Коментар

Добре бе Майки вярвай си на 1 към 50000 просто в България 300 х човека са в тази възрастова група и явно повече няма да има жертви защото 6 човека очаквани да починат вече са починали
                          Ма няма какво да си вярвам, това ти е официална статистика от Office for National Statistics UK

Ти си "вярвай" на твоите проценти, защото зад тях не стои статистика, а голите ти вярвания!

България е много близо до стаден, реално ако има още починали в тази възрастова група, това ще са единици, а не 210 човека както се опитваш да МАНИПУЛИРАШ!!!

Коментар

Скачането с парашут мисля че е горе долу толкова рисково. Не съм го правил и не мисля да го правя
                            Скачането с парашут е много по-малко рисково от ковида. Вероятно има такава статистика. А на всичкото отгоре носи удоволствие. Приятно е! Повярвай ми. По-приятно е от секса, а във всички случаи е и по-продължително удоволствието.

А преживяването на ковида, колкото и да е леко, едва ли носи удоволствие....
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ти може и риск 1:5 да дадеш какво значение има!
                              Хората са ти дали официален такъв 1:50 000

Ако следваме официалния риск и не всички подлежат на заразяване, я могат да починат 3-4, я не!

3-4 е доста по различно от твоите 210. МАНИПУЛАТОР!!!
                              Добре бе Майки вярвай си на 1 към 50000 просто в България 300 х човека са в тази възрастова група и явно повече няма да има жертви защото 6 човека очаквани да починат вече са починали

Коментар

без да проверявам, на прима виста , но в мирно време от калашника са измрели поне х10 ора повече от скачане с парашут

и за да се придържаме по темата , на ковида ще му трябват поне 100 години да стигне калашника по смъртност

още веднъж, да съм в крак с темата , ще кажа че ваксинирането в никой случай не ме притеснява, и ако ми се налага , и имам възможност не бих се замислил и 2 минути дали да се ваксинирам, ако трябва и 6 пъти в годината

Това се смята малко по различно. Взимаш починалите на стрелба с калашник, като процент от стреляли те на стрелба с калашник. И в общи линии, ако изобщо има някакви жертви процента ще е нищожен. От друга страна при скачане с парашут пак ти трябват починалите спрямо скоковете. А там скоковете далеч не са чак толкова много. И това всичкото е са за една година. Има си статистика за опасност на различни хобита. Някои резултати поне за мен са изненадващи

Коментар

Working...
                                X