If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
От известно време тази тема стана много забавна. Почти заприлича на "Политика". Провокациите и от двата лагера успяват да пробудят неандерталеца в пишещите, което води до биене на юмрук в гърдите и рев с цяло гърло, в знак на протест против инакомислещите.
Наздраве!
Ако не беше неандерталецът в мен, щях по цял ден да се епилирам, яхнал Големия адронен колайдер.
Наздраве!
Ивелина, на кеф съм да полафя по твоите доводи. За по-коректно, бих поставил в кавички "доводи" (определено, защитаваме различни тези, но засега не виждам нищо трагично в полемиката, независимо от различните брегове, на които сме позиционирани с теб).
В началото още виждам, че ти играеш ролята на Матросов по отношение на ваксините. Оставам с впечатлението, че имаш някакви много натрапчиви съмнения в крайния резултат от действието (безпредметността или дори от вредата) от поставянето на ваксината.
Бързам да те успокоя: вярвай в правилността на взетото от теб решение (дори ако те опровергават със смислени аргументи) и не се натоварвай психически (а ти правиш именно това!), за да не се разкапваш в съжаления и да товариш излишно нервната си система.
Помисли! Така е!
Казваш "нормалните си слагат ваксинИ"! Важно е да си убедена в това, че е нормално да разделяш хората на нормални и ненормални - именно по тоя признак и именно сега! Преди две години трудно би го направила. Дали "нормалните" по отношение на ваксините не правят произволни аналогии с други ваксинационни планове - ето това може би трябва да те замисли. Не се стряскай, ножът е дървен.
Другото: много от хората без ваксини - отдавна знаем как да си мием ръцете и - разбира се - да поддържаме общата си хигиена на ниво! Едва ли, след отшумяването на Ковид-истерията - ние бихме спрели "да си мием ръцете". Не сме научили хигиенните норми през последната една година - това ти казвам.
За самата теб, сигурен съм, че ще бъдеш с маска, докато и другите ги носят! Е, каква е разликата?
В подкрепа на горното, един показателен пример. Ти отиваш за първи път с близки твои приятели на сауна. Влизаш в сауната с бански, но виждаш, че всички са дибидюс-голички. Няма ли да се почувстваш неудобно от този факт, да се сконфузиш и да изтичаш до дамската съблекалня, където да освободиш тялото си от банския? Същата е ситуацията, ако сте на натуристки плаж с приятели....
За маските ще бъде същото.
Бъди здрава, уверена в решенията си, но без да налагаш мнението си на хората, наоколо, които не познаваш. Обидни квалификации от една дама, която има мнение за себе си, като значима и достойна - са недопустими.
това за маските и миенето на ръцете беше казано шеговито. Имах предвид живот в перманентен стрес. В днешно време с вирус неясен на науката трябва да си идиот за да си убеден в каквото и да било. Така че - не - в нищо не съм убедена и всеки момент мога да си променя мнението ако изникне основателна причинина. Но за сега е такова.
Някой ако ми каже, че е убеден в нещо моментално ми става ясно, че няма мноо акъл
Така е. Много скоро хората ще се разделят на такива дето четат книги (примерно Антикрехкост на Насим Талеб) и няма да се ваксинират и такива дето четат задължителната литература в училище и ще се ваксинират. Само едните ще оцелеят.
Убеден съм, че никой от четящите (дори и от нечетящите) няма да оцелее - погледнато философски... "во век и веков"...
абе ей я да запретвате ръкавите и да слушате микробиоложката ивелина и генетичката селена и да отивате на пунктовете, че иначе ви грози страшна смърт от задушаване, нищо че вече поне 2 пъти сте го изкарали и няма да ви пускаме да излизате от вас, ако не сте ваксани! И след като се ваксате пак да слагате намордниците, че да не заразите някой друг ваксан!
нормалните си слагат ваксини. Параноизираните и невежите си рускуват живота въобразявайки си, че са по-смарт от целия свет. Ама щом нямаш против цял живот да ходиш с маска и да си миеш ръцете - воля твоя
те и на говедата и свините слагат ваксини ама нещо не живеят много. Между другото и техните са "безплатни"
Мдам. Генетика по мое време се учеше в десети клас. И там даваха поне основните понятия. Викам оттам да почнеш. Или да си поговориш с тнм и доктора.
Защото напоследък имам усещането, че голям процент мои обични сънародници живеят в паралелен свят на невежество, конспиративни теории и суеверие.
Хора не губете връзка с кораба майка. Не затъмнявайте славата на Стивън Кинг. Мислете критично и почнете отново да четете книги по дяволите.
Така е. Много скоро хората ще се разделят на такива дето четат книги (примерно Антикрехкост на Насим Талеб) и няма да се ваксинират и такива дето четат задължителната литература в училище и ще се ваксинират. Само едните ще оцелеят.
Брееееееееееееее, много злоба, бе!!!! Selena, Mateev, IvelinaJensen... Хора, вие сте избрали да се ваксинирате. Има други, които не споделят вашето мнение. Защо те трябва да са идиоти, а вие най разумните??? Мънгъров - "българоубиеца" не веднъж е казвал, че е 100% за ваксините, но не за тези ваксини. Той също има свое мнение, и всеки има избор да го сподели или не.
От известно време тази тема стана много забавна. Почти заприлича на "Политика". Провокациите и от двата лагера успяват да пробудят неандерталеца в пишещите, което води до биене на юмрук в гърдите и рев с цяло гърло, в знак на протест против инакомислещите.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
нормалните си слагат ваксини. Параноизираните и невежите си рускуват живота въобразявайки си, че са по-смарт от целия свет. Ама щом нямаш против цял живот да ходиш с маска и да си миеш ръцете - воля твоя
Ивелина, на кеф съм да полафя по твоите доводи. За по-коректно, бих поставил в кавички "доводи" (определено, защитаваме различни тези, но засега не виждам нищо трагично в полемиката, независимо от различните брегове, на които сме позиционирани с теб).
В началото още виждам, че ти играеш ролята на Матросов по отношение на ваксините. Оставам с впечатлението, че имаш някакви много натрапчиви съмнения в крайния резултат от действието (безпредметността или дори от вредата) от поставянето на ваксината.
Бързам да те успокоя: вярвай в правилността на взетото от теб решение (дори ако те опровергават със смислени аргументи) и не се натоварвай психически (а ти правиш именно това!), за да не се разкапваш в съжаления и да товариш излишно нервната си система.
Помисли! Така е!
Казваш "нормалните си слагат ваксинИ"! Важно е да си убедена в това, че е нормално да разделяш хората на нормални и ненормални - именно по тоя признак и именно сега! Преди две години трудно би го направила. Дали "нормалните" по отношение на ваксините не правят произволни аналогии с други ваксинационни планове - ето това може би трябва да те замисли. Не се стряскай, ножът е дървен.
Другото: много от хората без ваксини - отдавна знаем как да си мием ръцете и - разбира се - да поддържаме общата си хигиена на ниво! Едва ли, след отшумяването на Ковид-истерията - ние бихме спрели "да си мием ръцете". Не сме научили хигиенните норми през последната една година - това ти казвам.
За самата теб, сигурен съм, че ще бъдеш с маска, докато и другите ги носят! Е, каква е разликата?
В подкрепа на горното, един показателен пример. Ти отиваш за първи път с близки твои приятели на сауна. Влизаш в сауната с бански, но виждаш, че всички са дибидюс-голички. Няма ли да се почувстваш неудобно от този факт, да се сконфузиш и да изтичаш до дамската съблекалня, където да освободиш тялото си от банския? Същата е ситуацията, ако сте на натуристки плаж с приятели....
За маските ще бъде същото.
Бъди здрава, уверена в решенията си, но без да налагаш мнението си на хората, наоколо, които не познаваш. Обидни квалификации от една дама, която има мнение за себе си, като значима и достойна - са недопустими.
Антиваксъри и носене на маска , стига разсмива публиката.
Тея са секта,
докато не се спомине някой от семейството защитават тезата си с блясък в очите.
в моето семейство се спомина един да.. ваксър от вашата секта.. от файзер. 3 дена след втората доза... слочайнос си беше, нищо общо с ваксата.. само си пикаел съсиреци човека преди да умре.. ама то не е ваксите.. те правят съсиреци само в мозъка
ми маска само 3-4 пъти съм слагал за последните 2 години що не съм умрял и не съм влязъл в болница не знам(междрувременно много от маскаджиите влязоха в болница заради дихателни проблеми, понеже седят с намордник по 12 часа на ден и си спират притока на въздух, докато се гълтат в вълг.диоксид).. така като гледам, единственият човек в този форум, който е рискувал живота си, това си ти
за очите на мухите . Мангъра или някой друг тип Тодоров каза че ваксинация се прави като няма епидемия. Иначе води до познай - мутации. Звучи логично дали е вярна специалистите да се изкажат (ама мангъра и тодоров са уж таквиз специалисти)
Това е теория на конспирациите от непроверени и некомпетентни източници.
Правилното решение е за всеки поне по 3 ваксини щото им изтича срока на годност, но и да не ин изтича омега варианта на вируса след няколко месеца ще ги минава като пътен знак.....
А за преболедувалите го , които имат повтаряемост под 1 на милион трябват поне по 10 ваксини. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !
Антиваксъри и носене на маска , стига разсмива публиката.
Тея са секта,
докато не се спомине някой от семейството защитават тезата си с блясък в очите.
еми като искаш да бъдеш опитно зайче бъди си и се мъчи сама.. нормалните хора нямаме намерение да ставаме опитни зайчета на биг фармата
верно, едва не умрях от инсомния след ваксината, но вече се пооправям. Ама моя близка направо си умря от вируса. Как уж леко го караше и изведнъж се влоши и даже не сколасаха до болницата да я закарат - в колата умря на път за Пирогов.
Няма как да знам повече от хората, които се занимават с вируса. Но мога да чета какво споделят пациенти и да си правя изводи. Виждам как хора година след вируса още са болничнични поради всевъзможни усложнения, които не е ясно кога и дали ще отшумят. Ако вирусът се загнездва в хората и си го носят до живот разболявайки ги от време на време, логично ще предпочета да си го спестя. Затова се пожертвах да се съм опитно зайче на ваксините. Положението е такова, че човек трябва да избере по-малкото зло.
еми като искаш да бъдеш опитно зайче бъди си и се мъчи сама.. нормалните хора нямаме намерение да ставаме опитни зайчета на биг фармата
Коментар