Ваксинирах се с 1 доза Файзер преди 10 дни. Покрай мен който се ваксинира нищо му няма та добих смелост, въпреки че чета по нета за хора с усложнения след ваксина. Първата вечер нищо ми нямаше ама следващите 5 грам не можах да мигна. По начало имам проблем със съня и спя малко, ама това беше пълна инсомния 5 нощи. Едва не се споминах. И никакви OTC сънотворни не помагат (мелатонин, валериан/хмел, магнезии...). Накрая карах мъжа ми да ми прави мазаж и вендузи ми реди та поспах има нема 4 часа на 6-та вечер. От тогава по толко си спя и съм на ръба да колабирам. Оказа се, че и други са с такова усложнение и при някои не се оправя. Отделно имах един ден грипни симптоми ама те са нормални и не ги броя.
Принципно съм ЗА ваксина защото гледам колко народ са с неврологични и други усложнения след вируса. Но май ще се окаже, че усложненията след ваксина са идентични, което означава, че проблемът е в спайк протеина, на който реално са базирани всички ваксини. Та... сложно е и самата аз съм в шах. Да не говорим, че се говори за евентуален бум на автоимунни след ваксините. За децата си определено ще изчакам с имунизацията, че цял живот им предстои неясно с какви проблеми да живеят.
За мен лично тоя вирус е като херпеса, и няма такова нещо като да се презаразиш - просто той си е в теб и като ти падне имунитета се активира.
Принципно съм ЗА ваксина защото гледам колко народ са с неврологични и други усложнения след вируса. Но май ще се окаже, че усложненията след ваксина са идентични, което означава, че проблемът е в спайк протеина, на който реално са базирани всички ваксини. Та... сложно е и самата аз съм в шах. Да не говорим, че се говори за евентуален бум на автоимунни след ваксините. За децата си определено ще изчакам с имунизацията, че цял живот им предстои неясно с какви проблеми да живеят.
За мен лично тоя вирус е като херпеса, и няма такова нещо като да се презаразиш - просто той си е в теб и като ти падне имунитета се активира.
Коментар