IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от al4en Разгледай мнение
    Ваксинацията в бг почти спря.. нови болни 19.. .
    Нови болни 98, умрели 41. Очаквам скоро умрелите да изпреварят болните. Което е логично щото не мърдат и по-лесно се броят.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
      Пак се оцапахме пред целия свят и станахме за подигравка.
      https://www.worldometers.info/corona...=homeAdvegas1?
      Българите постъпваме изключително правилно. Царе сме на пасивната съпротива тип Ганди.

А на такива типични избиратели на Ристо Реформата, препоръчвам да си намерят друг народ, който няма да ги излага. Друм оттука!
      Last edited by aleks262; 06.07.2021, 11:00.

Коментар

• Вчера умрелите от Кoвид в САЩ са 28, а в България са 41. При това САЩ са не само 50 пъти по-многобройни от нас, но и с 10 пъти по=продължителен живот. В Русия умрелите са 654, като там сравнявайки повишението смъртността ги изловиха, че смаляват числото 4-5 пъти.

Браво българи! Вие дадохте достоен отпор на гнусните империалистически западни компании, които лъжат. А защо са богати на запад? Ами те не обират Чехия и Полша, избрали са си да обират точно България. Най-вече обират циганите, селяните и полуграмотните русофили. Защото те нямат нищо за обиране, пък там са тъпи. Браво също на Хвърчилов, че пуска у нас руснаците без тест и ваксинация. Те са наши братя и освободители и имат право да ни заразяват свободно с ковид.

Пак се оцапахме пред целия свят и станахме за подигравка.
        https://www.worldometers.info/corona...=homeAdvegas1?

Коментар

• Ваксинацията в бг почти спря.. нови болни 19.. и после не е политически грипа.. но да му мислят ваксинираните.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

спортувам аз, като сбера сили да стана от кревата. Не е всеки ден ама гледам поне през ден. Или плувам или тичам крос 7км.
            Търговията съм я намалила до почти нула щото в тия пазари не знае човек кво да направи и предпочита да не прави нищо. И дифузер пускам с успокоителни етерични масла. Ама то това помага на хора без реален физиологичен проблем. А при мен точно такъв има - мен мисли не ме мъчат и не ми съсипват съня, еле па мисли за търговия и загуби - трябва да се зануля съвсем за да ми се развали съня поради това.
            Аз използвам за дифузер маркучи за капково напояване. Холът се пълни така интензивно с благовонни аромати, сякаш е гръмнал бойлерът в Райската градина. И без физиология да си, няма да се спасиш от скверни мисли.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

моя херпес зЛостер ми разказа играта на окото, па за афтите - имах по 20 и 10 зарастваха и 10 нови се отваряха.
              Да чукна на дръво от куроната НИКАКВИ усложнения въпреки тежкото изкарване
              Кератити ли правиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение

Почни да спортуваш редовно- аеробно, най добре плуване за да свалиш стресовите хормони.

Можеш да добавиш и милгама към магнезия . Както и билкови отвари за нерви в България билките са без пари.
                Също така и триптофан помага за изграждане на серотонина и мелатонина.

Когато си напрегната измий си лицето със вода след това ръцете докато ги миеш ги изтръскай от водата да изтече напрежението, повтори го няколко пъти.

Избягвай комуникацията с хора които те натоварват дори и визуална , както и следене на всякакви новини по медиите.
                Нещо и някой което те напряга избягвай да мислиш за него

Нали обемите на търговия на пазарите и търгувай по рядко.

Има разни книжки за медитация , не съм ги пробвал.

ПП от горе споменатите спорта е най - ефективен.
                спортувам аз, като сбера сили да стана от кревата. Не е всеки ден ама гледам поне през ден. Или плувам или тичам крос 7км.
                Търговията съм я намалила до почти нула щото в тия пазари не знае човек кво да направи и предпочита да не прави нищо. И дифузер пускам с успокоителни етерични масла. Ама то това помага на хора без реален физиологичен проблем. А при мен точно такъв има - мен мисли не ме мъчат и не ми съсипват съня, еле па мисли за търговия и загуби - трябва да се зануля съвсем за да ми се развали съня поради това.

Коментар

Ваксинирах се с 1 доза Файзер преди 10 дни. Покрай мен който се ваксинира нищо му няма та добих смелост, въпреки че чета по нета за хора с усложнения след ваксина. Първата вечер нищо ми нямаше ама следващите 5 грам не можах да мигна. По начало имам проблем със съня и спя малко, ама това беше пълна инсомния 5 нощи. Едва не се споминах. И никакви OTC сънотворни не помагат (мелатонин, валериан/хмел, магнезии...). Накрая карах мъжа ми да ми прави мазаж и вендузи ми реди та поспах има нема 4 часа на 6-та вечер. От тогава по толко си спя и съм на ръба да колабирам. Оказа се, че и други са с такова усложнение и при някои не се оправя. Отделно имах един ден грипни симптоми ама те са нормални и не ги броя.
                  Принципно съм ЗА ваксина защото гледам колко народ са с неврологични и други усложнения след вируса. Но май ще се окаже, че усложненията след ваксина са идентични, което означава, че проблемът е в спайк протеина, на който реално са базирани всички ваксини. Та... сложно е и самата аз съм в шах. Да не говорим, че се говори за евентуален бум на автоимунни след ваксините. За децата си определено ще изчакам с имунизацията, че цял живот им предстои неясно с какви проблеми да живеят.

За мен лично тоя вирус е като херпеса, и няма такова нещо като да се презаразиш - просто той си е в теб и като ти падне имунитета се активира.

Почни да спортуваш редовно- аеробно, най добре плуване за да свалиш стресовите хормони.

Можеш да добавиш и милгама към магнезия . Както и билкови отвари за нерви в България билките са без пари.
                  Също така и триптофан помага за изграждане на серотонина и мелатонина.

Когато си напрегната измий си лицето със вода след това ръцете докато ги миеш ги изтръскай от водата да изтече напрежението, повтори го няколко пъти.

Избягвай комуникацията с хора които те натоварват дори и визуална , както и следене на всякакви новини по медиите.
                  Нещо и някой което те напряга избягвай да мислиш за него

Нали обемите на търговия на пазарите и търгувай по рядко.

Има разни книжки за медитация , не съм ги пробвал.

ПП от горе споменатите спорта е най - ефективен.
                  Last edited by Майстора233; 05.07.2021, 21:38.

Коментар

Ваксинирах се с 1 доза Файзер преди 10 дни. Покрай мен който се ваксинира нищо му няма та добих смелост, въпреки че чета по нета за хора с усложнения след ваксина. Първата вечер нищо ми нямаше ама следващите 5 грам не можах да мигна. По начало имам проблем със съня и спя малко, ама това беше пълна инсомния 5 нощи. Едва не се споминах. И никакви OTC сънотворни не помагат (мелатонин, валериан/хмел, магнезии...). Накрая карах мъжа ми да ми прави мазаж и вендузи ми реди та поспах има нема 4 часа на 6-та вечер. От тогава по толко си спя и съм на ръба да колабирам. Оказа се, че и други са с такова усложнение и при някои не се оправя. Отделно имах един ден грипни симптоми ама те са нормални и не ги броя.
                    Принципно съм ЗА ваксина защото гледам колко народ са с неврологични и други усложнения след вируса. Но май ще се окаже, че усложненията след ваксина са идентични, което означава, че проблемът е в спайк протеина, на който реално са базирани всички ваксини. Та... сложно е и самата аз съм в шах. Да не говорим, че се говори за евентуален бум на автоимунни след ваксините. За децата си определено ще изчакам с имунизацията, че цял живот им предстои неясно с какви проблеми да живеят.

За мен лично тоя вирус е като херпеса, и няма такова нещо като да се презаразиш - просто той си е в теб и като ти падне имунитета се активира.
                    моя херпес зЛостер ми разказа играта на окото, па за афтите - имах по 20 и 10 зарастваха и 10 нови се отваряха.
                    Да чукна на дръво от куроната НИКАКВИ усложнения въпреки тежкото изкарване
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Задаваш въпрос на лаик. Аз не съм специалист по въпроса, но това, което съм гледал по научно-популярните клипове е, че в общия случай става въпрос за ключ и ключалка на молекулярно ниво. Има си разни протеини, молекулите на които стърчат извън обема на антитялото или на дадената клетка или на дадения вирус или фрагмент от вирус. И взаимодействието е възможно само ако ключа и ключалката си паснат един на друг.

Това е много опростенческо представяне, но да - така работи всичко в нашия организъм. Така функционира всяка една клетка и така разпознава дали отвън мембраната има враг или приятел. Ако е враг - не го допуска. Ако е приятел, отваря широко вратите и го пуска вътре в клетката.

Вирусите за да пробият защитата на една клетка, имат само един единствен начин - да притежават ключ (протеин), които да ги идентифицира като приятели. В процеса на своята еволюция те са се научили как да го правят това - да лъжат клетките, че са приятели.

Имунната система действа по същия начин - разпознава врагове от приятели по наличието на някакъв ключ (протеин), който пасва или не пасва на ключалката на антителата. И докато при клетките действието е пускам вътре или не пускам, то при антителата действието е унищожавам или го оставям жив.

За да се унищожат вирусите на короната е необходимо да има антитела, ключалката на които да пасва на ключа на протеините на коронавируса. Те това прави организма и те това прави ваксината - спомагат за създаването на точно такива антитела с протеини (ключ/ключалка), съответстващи на тези на РНК-то на коронавируса.
                      добър опит ама има неточности.
                      Ваксината съдържа иРНК, който като проникне в клетката почва да произвежда вирусен спайк протеин, който след това се презентира на имунните клетки и ги активира. Антителата демек са срещу спайк протеина, а не срещу вирусното РНК. Това е идеята на ваксината поне. Не знам дали се изгражда имунитет и срещу самото иРНК. Ще се поровя.

Коментар

Малко ли е че ХИЧ НЕ ДЕЙСТВАТ. Идва си "нов" щам и всички се заразяват наред. Смъртността пак е 1 промил. Аз не виждам НИКАКЪВ ЕФЕКТ
                        абе ефект би трябвало да има ама тоя вирус е мноо ши...ан. Срещал ли си друг вирус, които едни убива, а други го изкарват без да разберат дори. За хора с лош имунитет ваксината е най-доброто решение за момента. За тия със силен - най-добре естествено заразяване с вируса според мен и да се надяват бързо да бъде обезвреден и да не стига до органите. Лошото е, че никой не знае все още как точно ще реагира имунитета на конкретния човек.
                        Ако нямах сериозни увреждания от херпес симплекс нямаше да ме е страх от вируса и нямаше да се ваксинирам най-вероятно. Но имунитетът ми е ненадежден и предпочитам да рискувам с ваксина, па кво стане.

Коментар

Песи ще се сетиш за фарма мафията. Все едно да кажеш че надуваемата кукла е по добре от истинска жена за секс
                          Тия дето се оплакват от странични ефекти ги разбирам, въпреки че аз съ нямал и то при две на АстраЗенека. Ама тия дето ми говорят за някаква фарма мафия? Простите билкари с основно обеазование безплатно ли си продават билките? Покрай онкологията е пълно с билкари дето продават билки лекуващи рак, а мястото им е май повече в затвора. И като чуеш, че някой се оправял с една ракия, трябва да ти е ясно за какво иде реч - и този път съдбата го е пожалила но другия път ше си иде. По-добро от официалната медицина няма - да там взимат заплати, което за мене е нормално.

Коментар

• Ваксинирах се с 1 доза Файзер преди 10 дни. Покрай мен който се ваксинира нищо му няма та добих смелост, въпреки че чета по нета за хора с усложнения след ваксина. Първата вечер нищо ми нямаше ама следващите 5 грам не можах да мигна. По начало имам проблем със съня и спя малко, ама това беше пълна инсомния 5 нощи. Едва не се споминах. И никакви OTC сънотворни не помагат (мелатонин, валериан/хмел, магнезии...). Накрая карах мъжа ми да ми прави мазаж и вендузи ми реди та поспах има нема 4 часа на 6-та вечер. От тогава по толко си спя и съм на ръба да колабирам. Оказа се, че и други са с такова усложнение и при някои не се оправя. Отделно имах един ден грипни симптоми ама те са нормални и не ги броя.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Аз имам подобни подозрения, но не намирам данни никъде. Странно е да няма статистика при толкова преболедували колко са повторени....или няма такива....
                              За ваксините има куп цифри колко са яки.....
                              То вероятно зависи и кога/ с кой щам е било боледуването. Ако някой е бил с първите версии на вируса сегашната делта може да е много по-различен вариант и пак да не се разпознава от имунната система....

ПП
                              Намерих линк. Може да кажем смело, че поне засега почти НИКОЙ не се разболява повторно
                              https://bnonews.com/index.php/2020/0...ction-tracker/
                              За мен поне въпроса с качеството на естественият и ваксинационен имунитет е приключен... Не разбирам как от преболедували хора се иска да се ваксинират.... и т.н. .... БЕЗ ДУМИ.
                              Песи ще се сетиш за фарма мафията. Все едно да кажеш че надуваемата кукла е по добре от истинска жена за секс

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Аз бях така. Карах го Ноември. Проблемите взеха да отшумяват Април. Търпение - ще мине.
                                Не пийте нищо за периферната нервна. Най-много да ви окепазят дофторята, че да си вземат комисионната от хаповете. Най-много мента, глог и валериян, а най-добре една малка ракия

Коментар

Working...
                                X