If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
българите сме 1. Психично болни, 2. Невежи, 3. Търсим под вола теле и си внушаваме, че знаем повече от целия свет, въпреки, че нищо не знаем.4. Със самочувствие на важни - убедени сме, че на някой му е много зор баш нас да ни мори. Правим се на гяоли ама накрая ще се самопрецакаме. Жалка нация сме - хем сме горди, хем нямаме достойнство.
Бих добавил.
Лъвове на маса , мишки пред силните на деня.
Убедени сме че външни зли сили се занимават с нас и искат постоянно да ни прецакат.
Да ни изкупят ,,рентабилните,, предприятия на безценица. Да ни изкупят земята.
Да ни вземат златото с което можем да си платим външният дълг.
Мигрантите да ни завземат и на..бат жените.
Да ни чипират и контролират.
Докато се отстояваме традиционното семейство, демографията се срива и една от най лошите в света, все по малко двойки живеят в граждански брак, почти всяка българка в детеродна възраст е готова да пристане на чужденец срещу по лек живот.
Докато истерично се борим с тези,, външни заплахи,, като общност социално деградираме и оскотяваме. И все повече заприличваме на някаква феодална губерния.
Българите постъпваме изключително правилно. Царе сме на пасивната съпротива тип Ганди.
А на такива типични избиратели на Ристо Реформата, препоръчвам да си намерят друг народ, който няма да ги излага. Друм оттука!
българите сме 1. Психично болни, 2. Невежи, 3. Търсим под вола теле и си внушаваме, че знаем повече от целия свет, въпреки, че нищо не знаем.4. Със самочувствие на важни - убедени сме, че на някой му е много зор баш нас да ни мори. Правим се на гяоли ама накрая ще се самопрецакаме. Жалка нация сме - хем сме горди, хем нямаме достойнство.
Вчера умрелите от Кoвид в САЩ са 28, а в България са 41. При това САЩ са не само 50 пъти по-многобройни от нас, но и с 10 пъти по=продължителен живот. В Русия умрелите са 654, като там сравнявайки повишението смъртността ги изловиха, че смаляват числото 4-5 пъти.
Браво българи! Вие дадохте достоен отпор на гнусните империалистически западни компании, които лъжат. А защо са богати на запад? Ами те не обират Чехия и Полша, избрали са си да обират точно България. Най-вече обират циганите, селяните и полуграмотните русофили. Защото те нямат нищо за обиране, пък там са тъпи. Браво също на Хвърчилов, че пуска у нас руснаците без тест и ваксинация. Те са наши братя и освободители и имат право да ни заразяват свободно с ковид.
спортувам аз, като сбера сили да стана от кревата. Не е всеки ден ама гледам поне през ден. Или плувам или тичам крос 7км.
Търговията съм я намалила до почти нула щото в тия пазари не знае човек кво да направи и предпочита да не прави нищо. И дифузер пускам с успокоителни етерични масла. Ама то това помага на хора без реален физиологичен проблем. А при мен точно такъв има - мен мисли не ме мъчат и не ми съсипват съня, еле па мисли за търговия и загуби - трябва да се зануля съвсем за да ми се развали съня поради това.
Аз използвам за дифузер маркучи за капково напояване. Холът се пълни така интензивно с благовонни аромати, сякаш е гръмнал бойлерът в Райската градина. И без физиология да си, няма да се спасиш от скверни мисли.
моя херпес зЛостер ми разказа играта на окото, па за афтите - имах по 20 и 10 зарастваха и 10 нови се отваряха.
Да чукна на дръво от куроната НИКАКВИ усложнения въпреки тежкото изкарване
Почни да спортуваш редовно- аеробно, най добре плуване за да свалиш стресовите хормони.
Можеш да добавиш и милгама към магнезия . Както и билкови отвари за нерви в България билките са без пари.
Също така и триптофан помага за изграждане на серотонина и мелатонина.
Когато си напрегната измий си лицето със вода след това ръцете докато ги миеш ги изтръскай от водата да изтече напрежението, повтори го няколко пъти.
Избягвай комуникацията с хора които те натоварват дори и визуална , както и следене на всякакви новини по медиите.
Нещо и някой което те напряга избягвай да мислиш за него
Нали обемите на търговия на пазарите и търгувай по рядко.
Има разни книжки за медитация , не съм ги пробвал.
ПП от горе споменатите спорта е най - ефективен.
спортувам аз, като сбера сили да стана от кревата. Не е всеки ден ама гледам поне през ден. Или плувам или тичам крос 7км.
Търговията съм я намалила до почти нула щото в тия пазари не знае човек кво да направи и предпочита да не прави нищо. И дифузер пускам с успокоителни етерични масла. Ама то това помага на хора без реален физиологичен проблем. А при мен точно такъв има - мен мисли не ме мъчат и не ми съсипват съня, еле па мисли за търговия и загуби - трябва да се зануля съвсем за да ми се развали съня поради това.
Ваксинирах се с 1 доза Файзер преди 10 дни. Покрай мен който се ваксинира нищо му няма та добих смелост, въпреки че чета по нета за хора с усложнения след ваксина. Първата вечер нищо ми нямаше ама следващите 5 грам не можах да мигна. По начало имам проблем със съня и спя малко, ама това беше пълна инсомния 5 нощи. Едва не се споминах. И никакви OTC сънотворни не помагат (мелатонин, валериан/хмел, магнезии...). Накрая карах мъжа ми да ми прави мазаж и вендузи ми реди та поспах има нема 4 часа на 6-та вечер. От тогава по толко си спя и съм на ръба да колабирам. Оказа се, че и други са с такова усложнение и при някои не се оправя. Отделно имах един ден грипни симптоми ама те са нормални и не ги броя.
Принципно съм ЗА ваксина защото гледам колко народ са с неврологични и други усложнения след вируса. Но май ще се окаже, че усложненията след ваксина са идентични, което означава, че проблемът е в спайк протеина, на който реално са базирани всички ваксини. Та... сложно е и самата аз съм в шах. Да не говорим, че се говори за евентуален бум на автоимунни след ваксините. За децата си определено ще изчакам с имунизацията, че цял живот им предстои неясно с какви проблеми да живеят.
За мен лично тоя вирус е като херпеса, и няма такова нещо като да се презаразиш - просто той си е в теб и като ти падне имунитета се активира.
Почни да спортуваш редовно- аеробно, най добре плуване за да свалиш стресовите хормони.
Можеш да добавиш и милгама към магнезия . Както и билкови отвари за нерви в България билките са без пари.
Също така и триптофан помага за изграждане на серотонина и мелатонина.
Когато си напрегната измий си лицето със вода след това ръцете докато ги миеш ги изтръскай от водата да изтече напрежението, повтори го няколко пъти.
Избягвай комуникацията с хора които те натоварват дори и визуална , както и следене на всякакви новини по медиите.
Нещо и някой което те напряга избягвай да мислиш за него
Нали обемите на търговия на пазарите и търгувай по рядко.
Има разни книжки за медитация , не съм ги пробвал.
Ваксинирах се с 1 доза Файзер преди 10 дни. Покрай мен който се ваксинира нищо му няма та добих смелост, въпреки че чета по нета за хора с усложнения след ваксина. Първата вечер нищо ми нямаше ама следващите 5 грам не можах да мигна. По начало имам проблем със съня и спя малко, ама това беше пълна инсомния 5 нощи. Едва не се споминах. И никакви OTC сънотворни не помагат (мелатонин, валериан/хмел, магнезии...). Накрая карах мъжа ми да ми прави мазаж и вендузи ми реди та поспах има нема 4 часа на 6-та вечер. От тогава по толко си спя и съм на ръба да колабирам. Оказа се, че и други са с такова усложнение и при някои не се оправя. Отделно имах един ден грипни симптоми ама те са нормални и не ги броя.
Принципно съм ЗА ваксина защото гледам колко народ са с неврологични и други усложнения след вируса. Но май ще се окаже, че усложненията след ваксина са идентични, което означава, че проблемът е в спайк протеина, на който реално са базирани всички ваксини. Та... сложно е и самата аз съм в шах. Да не говорим, че се говори за евентуален бум на автоимунни след ваксините. За децата си определено ще изчакам с имунизацията, че цял живот им предстои неясно с какви проблеми да живеят.
За мен лично тоя вирус е като херпеса, и няма такова нещо като да се презаразиш - просто той си е в теб и като ти падне имунитета се активира.
моя херпес зЛостер ми разказа играта на окото, па за афтите - имах по 20 и 10 зарастваха и 10 нови се отваряха.
Да чукна на дръво от куроната НИКАКВИ усложнения въпреки тежкото изкарване
Задаваш въпрос на лаик. Аз не съм специалист по въпроса, но това, което съм гледал по научно-популярните клипове е, че в общия случай става въпрос за ключ и ключалка на молекулярно ниво. Има си разни протеини, молекулите на които стърчат извън обема на антитялото или на дадената клетка или на дадения вирус или фрагмент от вирус. И взаимодействието е възможно само ако ключа и ключалката си паснат един на друг.
Това е много опростенческо представяне, но да - така работи всичко в нашия организъм. Така функционира всяка една клетка и така разпознава дали отвън мембраната има враг или приятел. Ако е враг - не го допуска. Ако е приятел, отваря широко вратите и го пуска вътре в клетката.
Вирусите за да пробият защитата на една клетка, имат само един единствен начин - да притежават ключ (протеин), които да ги идентифицира като приятели. В процеса на своята еволюция те са се научили как да го правят това - да лъжат клетките, че са приятели.
Имунната система действа по същия начин - разпознава врагове от приятели по наличието на някакъв ключ (протеин), който пасва или не пасва на ключалката на антителата. И докато при клетките действието е пускам вътре или не пускам, то при антителата действието е унищожавам или го оставям жив.
За да се унищожат вирусите на короната е необходимо да има антитела, ключалката на които да пасва на ключа на протеините на коронавируса. Те това прави организма и те това прави ваксината - спомагат за създаването на точно такива антитела с протеини (ключ/ключалка), съответстващи на тези на РНК-то на коронавируса.
добър опит ама има неточности.
Ваксината съдържа иРНК, който като проникне в клетката почва да произвежда вирусен спайк протеин, който след това се презентира на имунните клетки и ги активира. Антителата демек са срещу спайк протеина, а не срещу вирусното РНК. Това е идеята на ваксината поне. Не знам дали се изгражда имунитет и срещу самото иРНК. Ще се поровя.
Малко ли е че ХИЧ НЕ ДЕЙСТВАТ. Идва си "нов" щам и всички се заразяват наред. Смъртността пак е 1 промил. Аз не виждам НИКАКЪВ ЕФЕКТ
абе ефект би трябвало да има ама тоя вирус е мноо ши...ан. Срещал ли си друг вирус, които едни убива, а други го изкарват без да разберат дори. За хора с лош имунитет ваксината е най-доброто решение за момента. За тия със силен - най-добре естествено заразяване с вируса според мен и да се надяват бързо да бъде обезвреден и да не стига до органите. Лошото е, че никой не знае все още как точно ще реагира имунитета на конкретния човек.
Ако нямах сериозни увреждания от херпес симплекс нямаше да ме е страх от вируса и нямаше да се ваксинирам най-вероятно. Но имунитетът ми е ненадежден и предпочитам да рискувам с ваксина, па кво стане.
Песи ще се сетиш за фарма мафията. Все едно да кажеш че надуваемата кукла е по добре от истинска жена за секс
Тия дето се оплакват от странични ефекти ги разбирам, въпреки че аз съ нямал и то при две на АстраЗенека. Ама тия дето ми говорят за някаква фарма мафия? Простите билкари с основно обеазование безплатно ли си продават билките? Покрай онкологията е пълно с билкари дето продават билки лекуващи рак, а мястото им е май повече в затвора. И като чуеш, че някой се оправял с една ракия, трябва да ти е ясно за какво иде реч - и този път съдбата го е пожалила но другия път ше си иде. По-добро от официалната медицина няма - да там взимат заплати, което за мене е нормално.
Коментар