IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Проф. Христова: Към момента ваксинираните са защитени

    https://nova.bg/news/view/2021/08/29...5%D0%BD%D0%B8/

    Ето най-важните моменти от интервюто:

    1. Проф. Христова е категорична, че имунизираните срещу COVID-19 са защитени.

    2. Като най-ефикасната защита срещу коронавируса професорът определи именно ваксинацията. „Безвредни, изпробвани върху много хора. В последните дни забелязвам засилване на интереса към имунизацията. Това показва, че здравият разум надделява.

    3. Относно циркулацията на различните варианти на COVID-19 в България, тя каза, че Делта преобладава на 96-98%. Секвенирани проби за Ламбда варианта у нас няма, категорично заяви проф. Христова.

    4. При Делта варианта тя коментира, че заболеваемостта се е изнесла към по-младите хора. Пикът на заболелите вече е при около 30-годишните. „Обяснявам си го с това, че те не се ваксинираха и не преболедуваха при предишните вълни. При тях имунната система е в по-бойно състояние, но има и тежки случаи. Младите не бива да подхождат лековерно”.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от zlatna treska Разгледай мнение

      Що бе кажи какво показва, ако си разбрал, че нещо бягаш по тъча с обяснението. Кажи как я прочете таблицата щом си неваксиниран?. Да не би числата да се сменят при четене? Моят мозък не е ваксиниран.
      В червено са факсаните.
      Да виждате в 1000 пъти разлика?
      Вижда се че от "страшния делта" - се разболяват по МАЛКО и почиват ПО-МАЛКО като %
      заразени болни починали % болни % починали
      начало 5543 669 118 12% 18%
      край 14986 1042 153 7% 15%
      разлика 9443 373 35 4% 9%
      начало 345540 30350 5478 9% 18%
      край 370358 32035 5601 9% 17%
      разлика 24818 1685 123 7% 7%
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • Моля, повече никой да не пожелава на някой друг "да мре"!
        रादोस्त

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          18-годишен младеж с COVID-19 почина във Велико Търново

          https://nova.bg/news/view/2021/08/28...E%D0%B2%D0%BE/
          Матееф, този младеж може да е бил от вашата секта...

          Коментар


          • [QUOTE=neon7;n3798117]
            Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
            Ето данните за Ню Йорк, със сравнения между ваксинирани и неваксинирани.
            https://www1.nyc.gov/site/doh/about/...ctiveness.page

            Това се нарича официален фалшификат !
            Ма верно ли?
            Всичко ваксърско - фалшификат. ?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

              А ти разбра ли какво показва тази таблица ако въобще се приеме за достоверна ? Изглежда не само не може да смяташ , а и да мислиш...Или само надника е важен :-))))
              Наистина ли си въобразявате че неваксинираните са толкова наивни че да се вържат на подобни таблици и данни ?! Тея ваксини са ви изпили мозъка :-))))
              Що бе кажи какво показва, ако си разбрал, че нещо бягаш по тъча с обяснението. Кажи как я прочете таблицата щом си неваксиниран?. Да не би числата да се сменят при четене? Моят мозък не е ваксиниран.

              Коментар


              • 18-годишен младеж с COVID-19 почина във Велико Търново

                https://nova.bg/news/view/2021/08/28...E%D0%B2%D0%BE/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Ваксинирани



                  Неваксинирани



                  https://www1.nyc.gov/site/doh/about/...ctiveness.page
                  А ти разбра ли какво показва тази таблица ако въобще се приеме за достоверна ? Изглежда не само не може да смяташ , а и да мислиш...Или само надника е важен :-))))
                  Наистина ли си въобразявате че неваксинираните са толкова наивни че да се вържат на подобни таблици и данни ?! Тея ваксини са ви изпили мозъка :-))))
                  Last edited by X_Y; 29.08.2021, 10:34.

                  Коментар


                  • Лъжите зад „пандемията на неваксинираните“. Грубо подвеждащо манипулиране на данни

                    д -р Джоузеф Меркола

                    Според Центъра за контрол и превенция на заболяванията, Белия дом и повечето масови медии, това, което имаме в момента, е „пандемия на неваксинираните“, като 95% до 99% от хоспитализациите и смъртните случаи, свързани с COVID, се дължат на неваксинираните

                    За да се постигне тази статистика, CDC включва данни за хоспитализация и смъртност от януари до юни 2021 г. По -голямата част от населението на САЩ е неваксинирано през този период

                    На 1 януари 2021 г. само 0,5% от населението на САЩ е получило ваксина срещу COVID. До средата на април приблизително 31% са получили един или повече ваксинации, а към 15 юни 48,7% са били напълно „ваксинирани“

                    Естественият имунитет предлага здрава защита срещу всички варианти, докато имунитетът, предизвикан от ваксината, не може. Причината за това е, че когато се възстановявате от естествената инфекция, имате както антитела, така и Т клетки срещу всички части на вируса, а не само протеина с шипове

                    Според д-р Антъни Фочи, вариантът Delta е едновременно по-преносим и по-опасен от оригиналния вирус и предишните варианти, но данните от реалния свят показват, че той всъщност е по-слаб и далеч по-малко опасен, въпреки че се разпространява по-лесно

                    Според официалния разказ 99% от смъртните случаи от COVID-19 и 95% от хоспитализациите, свързани с COVID, се случват сред неваксинираните. На брифинг за пресата от Белия дом на 16 юли 2021 г. директорът на 2 CDC д -р Рошел Валенски заяви, че „над 97% от хората, които влизат в болницата в момента, са неваксинирани“.

                    Но както съобщава водещата на Fox News Лора Ингръхам в „The Ingraham Angle“, „тази статистика е грубо подвеждаща“ 3 и във видео изявление от 5 август 2021 г. Walensky неволно разкри как е създадена тази 95% до 99% статистика.

                    Грубо подвеждащо манипулиране на данни

                    Оказва се, че за да се постигне тази статистика, CDC включва данни за хоспитализация и смъртност от януари до юни 2021 г. Той не включва по -нови данни или данни, свързани с варианта Delta, който сега е най -разпространеният щам в обращение. Проблемът е, че по -голямата част от населението на САЩ е неваксинирано през този период.

                    На 1 януари 2021 г. само 0,5% от населението на САЩ е получило ваксина срещу COVID. До средата на април приблизително 31% са получили една или повече ваксини , 4 и към 15 юни 48,7% са били напълно „ваксинирани“. 5 Имайте предвид, че не сте „напълно ваксинирани“ чак две седмици след втората Ви доза (в случай на Pfizer или Moderna), която се дава шест седмици след първия Ви изстрел. Това е според CDC. 6

                    Така че тези, които получават начална доза през юни, например, няма да бъдат „напълно ваксинирани“ до осем седмици по -късно, някъде през юли или август.

                    Използвайки статистически данни от период, когато САЩ като цяло бяха до голяма степен неваксинирани, CDC сега твърди, че сме в „пандемия на неваксинираните“, в опит да демонизираме онези, които все още не са се съгласили да получат този експериментален ген модификация инжекция.

                    Избирателното налягане насърчава появата на нови варианти

                    Ето какво каза канадският вирусен имунолог и изследовател на ваксини д -р Байрам Брайдъл за твърдението, че сме в пандемия на неразвитите и че неваксинираните са огнища за опасни варианти:

                    „Абсолютно не е вярно да се нарича това пандемия на неваксинираните. И със сигурност е невярно ... че неваксинираните по някакъв начин стимулират появата на новите варианти. Това противоречи на всеки научен принцип, който разбираме.

                    Реалността е, че естеството на ваксините, които използваме в момента, и начинът, по който ги въвеждаме, ще оказват селективен натиск върху този вирус, за да насърчат появата на нови варианти. Отново, това се основава на здрави принципи.

                    Не трябва да търсим повече от ... появата на антибиотична резистентност ... Принципът е следният: Ако имате биологична единица, която е склонна към мутация-и SARS-CoV-2, както всички коронавируси, са склонни към мутация-и вие прилагате тясно фокусиран селективен натиск, който е несмъртен и го правите за дълъг период от време, това е рецептата за стимулиране на появата на нови варианти.

                    Точно това правим. Нашите ваксини са фокусирани върху един протеин на вируса, така че вирусът трябва да промени само един протеин и ваксините не се доближават до осигуряване на стерилизиращ имунитет.

                    При хората, които са ваксинирани и продължават да се заразяват, само изглежда, че ваксината е особено добра в притъпяването на болестта, и това ви казва, че тези ваксини в огромното мнозинство от хора прилагат нелетален натиск, тясно фокусиран върху един протеин, и въвеждането на ваксината се случва за дълъг период от време. Това е рецептата за създаване на варианти."

                    Естественият имунитет предлага далеч по -добра защита
                    Bridle също обяснява защо естественият имунитет предлага здрава защита срещу всички варианти, докато имунитетът, предизвикан от ваксината, не може. Когато заразите инфекцията по естествен път, тялото ви произвежда антитела срещу ВСИЧКИ вирусни протеини, докато изстрелите на COVID задействат само антитела срещу един, а именно протеинът на шипа.

                    Както бе споменато по -горе, когато имате антитела срещу само един от вирусните протеини, вирусът трябва само да мутира този един протеин, за да избегне имунната ви система. Когато имате естествен имунитет, от друга страна, вашите антитела ще разпознаят всички части на вируса, така че дори ако протеинът на шипа е мутирал, тялото ви ще разпознае други части на вируса и ще започне атака срещу тях.

                    Това, че SARS-CoV-2 работи по същия начин, както другите вируси, е показано в изследване на Nature Reviews Immunology 7 от Alessandro Sette и Shane Crotty, публикувано през октомври 2020 г. Проучването „Кръстосано реактивни Т-клетки на паметта и имунитет на стадото към SARS- CoV-2 ”твърди, че естественият имунитет срещу SARS-CoV-2 е мощен, дълготраен и много широк по обхват, тъй като се развиват както антитела, така и Т клетки, които са насочени към множество компоненти на вируса, а не само към един.

                    Ако трябва да разчитаме на имунитет, предизвикан от ваксини, както ни настояват служителите на общественото здраве, ще се озовем в безкрайна бустер въртележка . Бустерите ще бъдат абсолютно необходими, тъй като изстрелът предлага такава тясна защита срещу един протеин на вируса. Данните по целия свят показват, че защитата, предизвикана от ваксини, намалява бързо пред новите варианти, а Moderna публично заяви, че се очаква нуждата от допълнителни бустери. 8
                    .................................................. ........
                    https://www.globalresearch.ca/lies-b...vaxxed/5753144
                    Last edited by neon7; 29.08.2021, 00:02.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                      В щата New Jersey при 5.1 милиона напълно ваксинирани и 4.1 милиона неваксинирани, в болниците ваксинираните били едва 4% ! Всичко било фрашкано с неваксинирани.
                      https://www.nj.com/coronavirus/2021/...ise-to-58.html

                      Това разбива на пух и прах всичките антиваксърски тъпотии.
                      Горките антиваксъри. Мрът като мухи, не останаха направо. Напълнили са "интензивните отделения". Нали така беше.

                      Last edited by X_Y; 29.08.2021, 10:32.

                      Коментар


                      • В щата New Jersey при 5.1 милиона напълно ваксинирани и 4.1 милиона неваксинирани, в болниците ваксинираните били едва 4% ! Всичко било фрашкано с неваксинирани.
                        https://www.nj.com/coronavirus/2021/...ise-to-58.html

                        Това разбива на пух и прах всичките антиваксърски тъпотии.
                        Last edited by X_Y; 29.08.2021, 10:31.

                        Коментар


                        • Ваксинирани



                          Неваксинирани

                          https://www1.nyc.gov/site/doh/about/...ctiveness.page
                          Last edited by X_Y; 29.08.2021, 10:32.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

                            Това "От Извора" предполагам е сайта на психично болните в България. А някакъв ми предлага да чета подобни неща и да ги оборвам дума по дума.
                            Пише го един човек, или поне той е лицето, и съдържанието е пълно с препратки за подтвърждаване на твърденията.
                            Фактически сайтът е агрегатор на информация.

                            Голяма част от препратките са към сериозни източници, а изглеждащите неясни или неизвестни са също такива агрегатори.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
                              Ето данните за Ню Йорк, със сравнения между ваксинирани и неваксинирани.
                              https://www1.nyc.gov/site/doh/about/...ctiveness.page
                              Никой нормален и що-годе запознат не би повярвал точно на данните от това пропаднало тоталитарно тресавище и гнездо на световната олигархия Ню Йорк - най-провалилият се в пандемията град, където заразените и смъртните случаи на глава от населението и досега са повече от тези в България и това имайки предвид по-добрата здравна система и най-драконовски вариант на рестрикции.


                              Това слага край на спора с някакви данни от азиатската държава Израел, дошли чрез какви ли не незнайни конспиративни сайтове.
                              Най-важните данни от Израел са от официалните им източници, а тази азиатска държава е с по-добри лекари и болници дори от Ню Йорк, ако щеш вярвай, а отгоре на това е и по-добре ваксинирана.
                              Last edited by perin; 28.08.2021, 18:32.

                              Коментар


                              • [QUOTE=bota156;n3798133]
                                Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

                                О дааа - разликата е никаква и затова са изпляскали безумни бази.
                                Факсините не пазят НИТО ОТ ЗАРАЗЯВАНЕ, НИТО ОТ ВЛИЗАНЕ В БОЛНИЦА, НИТО ОТ СМЪРТ.
                                Пазят малоумниците от страхова невроза
                                Понякога и е възможно да причиняват смърт ама не е сигурно и не е доказано....т.е. не са ваксините....Сигурно е само че тези двамата са си заминали заради вируса и нямам съмнение, че нашите здравни власти вече са проверили дали у нас има от тези пратки ваксини и че всичко се изследва преди да се ползва за ваксиниране....

                                https://dnes.dir.bg/svyat/dvama-dush...ida-na-moderna

                                Коментар

                                Working...
                                X