IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В тази тема напоследък се пишат големи глупости особено по отношение на смъртността в България. Нека тези които сега квичат най силно "ковид ни убива" и "в България най много умрели" да прегледат внимателно статистиката за предходните години и да сравнят къде се намираше България спрямо другите държави преди ковид!
    Високата смъртност в България сега не е нещо ново а е просто продължение на един тренд който е започнал преди повече от 20 години.

    Първото нещо което трябва да видим и да сравним е структурата на населението. В България преобладава застаряващо население! Затова и много преди "пандемията" България вече си беше на едно от първите места по отрицателен прираст задминавайки дори държави в които се водят дългогодишни войни. Ето линк където може да разгледате как изглежда населението на България спрямо другите държави и спрямо средното за света https://www.populationpyramid.net/bulgaria/2019/

    България беше на едно от първите места по смъртност много преди пандемията!
    През 2011г. България беше на 10-то място в Света по смъртност.
    А през 2017 вече беше на 3-то място!
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_o...mortality_rate

    Всичко това е просто следствие от структурата на населението. Много стари, малко млади. Обърната пирамида. Нормално е в един момент да има голям процент смъртност.

    Затова гледайте внимателно числата и не дрънкайте паникьорски глупости само да стресирате излишно хората!
    Last edited by alphaomega; 31.08.2021, 14:31.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
      Пускам едно видео което за да бъде разбрано е необходимо човек да има поне базови познания по финанси. То е от професор Вернер, който е експерт по икономика и банково дело. Дълго е, но от него (разбира се на когото е интересно) се придобива известна представа защо за управляващата световна политическа клика е толкова важно да се въведат медицински паспорти за ваксинация. Приятно слушане/четене със субтитри:
      Аз ще се възползвам от късия пас на колегата относно централните банки, за да изложа моето тълкуване на събитията от началото на 2020 до този момент.

      Както винаги, при едно такова глобално събитие като Ковид кризата, основният въпрос е :
      Qui bono?

      Милиардерите по света са увеличили богатството си с 8 трилиона долара от началото на 2020, докато 200 млн души са докарани до изключителна бедност и глад. Очеваден трансфер на богатство от 99,9% към 0,01%.

      Светът не е излизал от кризата от 2008, оттогава са дадени 29 трилиона за спасяване на банки и финансови институции too big to fail. За сравнение БВП на целият свят за 2020 е 84 трилиона. Критичната точка, point of no return, бе кризата на репо пазара септември 2019, когато банките спряха да си раздават кредити.

      Тогава централните банки се разделиха с илюзията, че ще нормализират някога балансите си.
      През 2008 балансите на централните банки бяха 5Т, в края на 2020 вече бяха 30,5 трилиона. Фед увеличи баланса си от началото на 2020 досега от 4 на 6,8 трилиона долара.

      Само няколко месеца след репо кризата, когато стана ясно, че кейнсианския монетарен модел е безвъзвратно счупен, започва ковид кризата.

      Самото развитие на кризата, показва, че точно тези глобалисти с малтусиански и евгенични възгледи от Римския клуб, Световният икономически форум, международни финансови институции умело я управляват в полза на своите адженди за постигане на абсолютна тоталитарна власт и дехуманизация на човечеството и свеждането му до едномилиардна биомаса.

      Самият вирус действа на евгеничен принцип и поразява тези, които са с куп хронични заболявания, компрометирана имунна система и почти изключително в напреднала възраст.

      Бях председател на СИК на последните избори през юли в една голяма болница. Понеже към 16 часа записаните в изборния списък бяха гласували до един, реших да се възползвам от изпросената от мен покана на завеждащия лекар на ковид отделението да го посетя. Както каза докторът, всичките 12 души в отделението са били пътници с Ковид или без, с няколко месеца до няколко години останал живот, всичките бяха хронично болни. Въпреки това, 95% от тези хронично болни хора, биват излекувани от ковида и ги изписват.
      Така че, драги ми сектанти - ковидианци от последния ден, бил съм в Ковид отделение и въпреки това, мнението ми за тази криза, е че тя изобщо няма медицинско основание.

      Реалните жертви от ковида са 1/3 от тези 18 хиляди в БГ, което е два пъти по-малко от починалите от свинския грип през 2009. Да не говорим, че тогава нямаше грам медийна истерия, принудително ваксиниране, локдауни и ограничения. Да не говорим, че при свинския грип 10% от починалите са хора до 45г, при които ковида е безобиден.
      Повече не смятам да се занимавам с този вирус, който го изкарах далеч по леко от грип и имам имунитет, по-силен от ваксиналния, макар че фашагите от СЗО пренаписаха учебниците по имунология, за да отрекат имунитета от преболедуване.
      ​​​

      Това което се случва е един пълзящ глобален фашистки преврат, който ще бъде официализиран с въвеждането на цифровите валути на централните банки през 2023. Освен, че с тях банките ще имат тотален контрол над вашето поведение, какво, кога как и за какво харчите пари, с цифровите валути ще могат да се програмират отрицателни лихви от минус 5% примерно, което си е данък върху парите ви, могат да сложат срок на ползване, след който тези пари се инвалидират, могат да накажат всеки непослушен отказал 666-та бустерна доза, като нулират сметката му и го изхвърлят извън матрицата. Тов. Сталин благородно би завидял на тези лостове на абсолютна власт.

      Като споменах матрицата, тази есен след 15г. пауза излиза четвърти епизод на филма Матрицата. Не би могло да е в по-подходящо време. Целокупното население на света ще участва във филма във формат на глобално реалити шоу.

      В Матрицата сюжетната линия е борбата срещу една трансхуманистична антиутопия. Трансхуманизмът е най-опасният вектор на пълзящия глобалистки преврат. Проектът Neuralink на Мъск, проектите за смарт градове, където всеки милиметър ще бъде наблюдаван от камери с изкуствен интелект и никой няма да има грам лично пространство, всичко това води до извода, че се готви дехуманизация на човечеството до скотско съществуване, в което изкуствения интелект ще е пастир на овчечеството(дехуманизираното човечество).


      Няма никаква конспирация, открито в очите на човечеството се казва какво следва да се случи покрай тази криза!

      Жак Атали от Римския клуб, бивш шеф на ЕБВР и личен съветник на френски президенти от Митеран до Макрон си каза в пряк текст, че ще се променя генетичния код на човека.

      https://nobulart.com/jacques-attali-changing-the-code/

      Има франкофон във форума, нека да преведе интервюто на тези, които не разбират и не се доверяват на англоезичния сайт.

      Проф. Иво Христов има приличен анализ на думите на говорителя на глобалистите ето тук

      https://youtu.be/Yr0o9aAvncA

      Още един интересен поглед върху изявленията на Атали и на другия рупор на глобалистите Шваб:
      https://pogled.info/svetoven/otkrove...iHnpqsvko5spvE

      Идва време разделно, в човечеството е прокарана червената линия на свободните хора people и на sheeple - обезправен дехуманизиран добитък.

      Клаус Шваб директно в очите ви го казва, няма нищо конспиративно:
      In 2030, you will own nothing and be happy!
      Ето кой е другия говорител на глобалистите, отявлен нацист и евгеник.

      ​​​​​https://pogled.info/svetoven/koi-ste...r-shvab.133393


      Всеки сам избира чия страна да заеме, people или sheeple.

      Аз се надявам един ден, когато децата ми ме попитат, „Тате, ти какво направи, за да спреш този фашизъм?” да имам смелостта да ги погледна в очите и да отговоря „Направих каквото беше по силите ми”.
      Last edited by drainlan21; 31.08.2021, 14:09.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
        Вълната, вълната къде е, че преди все тази табличка давахте. Откак падна бх, вълни, отливи и приливи няма - слочаенос?
        [img]https://www.nsi.bg/sites/default/fil...2_2021_W33.png[/img]
        Ето ти я вълната

        Коментар


        • Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение
          Това добре и благодаря за препратката, но постът ти щеше да е по-ефективен, ако беше дал поне с едно изречение твой извод от видеото. Не всички имат време да го гледат, например, както и други причини да го подминат негледано.
          Поправям грешката си. Първо за да стане ясно какво е кредитният мултипликатор, ето един стар виц: http://www.vicove.biz/6c4e3a279a50196e61421865b866aade
          Първата част от интервюто на Рихард Вернер (той е немец) е въведение в начина по който оперират търговските банки и защо централна банка на една държава не трябва да получи правото да оперира като търговска чрез тъй наречените CBDC (дигитални пари на централните банки). Ето още веднъж линк към интервюто, този път към един от малкото сайтове с ниско ниво на централизирана цензура дето за да не "изчезнат" мистериозно материалите са съхранени в повече от едно хранилище: https://www.thelastamericanvagabond....r-the-economy/

          Втората част на интервюто дава информация по какъв начин е обвързана политиката на W.E.F. с контрола цената на златото, защо се ликвидират малките местни банки, защо управляващата клика не желае по-нататъшен икономически прогрес и защо медийната пропагандна машина обяснява на хората колко е готино да нямаш абсолютно никаква собственост.

          Така, че къде е Ковид в историята на целият този процес:
          1. Премахни бенчмарка за сравнение и запазване на покупателна способност (контрол върху търгуването с ценни метали)
          2. Дай на хората алтернативна мания за инвестиция - в случая криптовалути - хем парите им няма да отиват в реални златни монети, хем ако решим по всяко време може да дръпнем шалтера на криптосите, хем хората свикват да използват дигитални пари с което имаме предпоставка за анонс и въвеждане на CBDC в момента в който решим.
          3. Своевременно водим The War on Cash - като не става с медийна пропаганда и разни нации с минало като немската ни се опъват и нещат да ползват cashless плащания, то ще им въведем лимити, а най-накрая ще им спретнем и криза.
          4. COVID-19 - реална или измислена пандемия - това е без значение - като първи ефект: The War on Cash е спечелена от централните банки заедно със съдействието на огромните финансови конгломерати.
          5. Като втора фаза - въвеждат се ваксинационните сертификати, като тази технология ще прерасне в световен стандарт и за влизане/излизане от държава, както и за всички места на които има автоматична врата с електронен четец - следващата стъпка е използването им като дигитален портфейл поддържан и деноминиран от съответната CBDC (Central Bank Digital Currency).
          6. Редовите хора няма да имат имущество което да разменят при необходимост, няма да разполагат със средство за директна покупка при нужда. Т.е. без златен еквивалент и почти сигурно с вече елиминирани алтернативи като биткоин и сие гражданите ще разполагат само с нещо наречено CBDC.
          7. За CBDC не си мислете като за пари - по-скоро това ще е нещо като държавни купони с които ще може да пазарувате само "правилните" неща и то по списък одобрен от правителството и по-точно от корпорациите които произвеждат продуктите в този списък.
          9. Ако някой реши да протестира и да ходи на митинги - едно натискане на клавиш ще доведе до блокиране на дигиталният му портфейл и до невъзможност даже да влезе в собствената си квартира защото ключалката няма да му се отвори вратата колкото и да показва телефона си за сканиране на на идентификационен код. Като е замисля даже няма и да може да стигне до квартирата си щото колата му или умният му велосипед няма да искат да тръгнат.

          Та с други думи тоталитаризъм на N-та степен. Матеев е умен и със сигурност ги знае тези неща - затова и вчера Пфайзер-тролчетата начело с него ликуваха покрай въвеждането на ваксинационният сертификат и у нас. За останалите не знам: някои може и да са заблудени, други да си изкарват някой лев за сладолед. Просто Ковид е спусъка и след някоя и друга година просто няма да е интересен самият щам защото вече ще си изиграл ролята в моделирането на утрешният ден.

          п.п. До тогава сме си в информационна схватка - редови граждани и данъкоплатци срещу безнравствена клика мечтаеща за тотален контрол върху всичко и всички. Като за начало това са Пфайзер и липсата на изследвания които те не позволяват да се случат. България в момента им е трън в задника защото ако не успеят да вдигнат процента на ваксинация и за всичко друго да обвинят неваксинираните, то ние ще сме прецедент за държава в ЕС преодоляла делта щама без величайшата помощ на Алберт Бурла и сие. Всички други държави могат да ги обвинят в каквото си искат фалшификация, нашата отчетност обаче е под контрола на ЕС и номера няма да мине. Затова и се пенявят някакви измислени математичета по екрана на телевизията с препоръка, че спасението е само и единствено в бодване с божествена инжекция.
          Last edited by vgc; 31.08.2021, 14:09.

          Коментар


          • Вълната, вълната къде е, че преди все тази табличка давахте. Откак падна бх, вълни, отливи и приливи няма - слочаенос?
            Last edited by Грую Груев; 31.08.2021, 20:03.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

              Песимисте, хабиш се. Това са т.нар. trained community support volunteers, които трябва да ни обработват посредством hard-hitting emotional messaging с цел the perceived level of personal threat needs to be increased.

              https://www.gov.uk/government/publications/options-for-increasing-adherence-to-social-distancing-measures-22-march-2020

              В превод: комуникираш с тролове, които всяват паника. До оня ден обясняваха за "децата в интензивното".
              Уви предполагам си прав...ама мразя неправдата....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                Някои от мерките работят добре. Видно е от тези страни както и в Китай. Работят много по-добре от която и да било ваксина.. И резултатите в тези страни, които очевидно са отлични НЕ СЕ дължат на никоя ваксина. Въпреки това започнаха да ги ваксинират насила....
                Каквото и да направиш или докажеш няма измъкване от ваксината....
                Песимисте, хабиш се. Това са т.нар. trained community support volunteers, които трябва да ни обработват посредством hard-hitting emotional messaging с цел the perceived level of personal threat needs to be increased.

                https://www.gov.uk/government/publications/options-for-increasing-adherence-to-social-distancing-measures-22-march-2020

                В превод: комуникираш с тролове, които всяват паника. До оня ден обясняваха за "децата в интензивното".
                Last edited by terziеv; 31.08.2021, 12:31.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

                  Разбира се че са по-малко от 10К. Цифрите са ясни. При това не е ОТ а С корона. В подобна обстановка е нормално да има смъртност МНОГО над средногодишната поради стреса, мерките и липсата на болнична помощ за друго освен ковид.
                  Починалите с ПРИЧИНА само ковид едва ли са повече от 1000...Не че е малко това
                  Извинявам се за неправилния изказ - След усложнения от корона, както е при грипа.
                  Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                    От короната са починали МАКСИМУМ 10 000. Останалите 10к са надписани. А има доста които от страх умряха, че се и самоубиха
                    Разбира се че са по-малко от 10К. Цифрите са ясни. При това не е ОТ а С корона. В подобна обстановка е нормално да има смъртност МНОГО над средногодишната поради стреса, мерките и липсата на болнична помощ за друго освен ковид.
                    Починалите с ПРИЧИНА само ковид едва ли са повече от 1000...Не че е малко това

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                      От короната са починали МАКСИМУМ 10 000.
                      До неотдавна патоанатомите отказваха да подпишат "смърт от коронавирус". Такова нещо за тях нямаше.

                      Как е сега, не знам.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение

                        Мисля, че таблицата показва в огромна степен смисъла от мерките. Такива мерки тук е невъзможно да се случат, засега. Видно по официални даннни сме най-антиваксърската държава в европа. Във форума също се вижда. Темата е на 85% антиваксърска
                        Някои от мерките работят добре. Видно е от тези страни както и в Китай. Работят много по-добре от която и да било ваксина.. И резултатите в тези страни, които очевидно са отлични НЕ СЕ дължат на никоя ваксина. Въпреки това започнаха да ги ваксинират насила....
                        Каквото и да направиш или докажеш няма измъкване от ваксината....

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
                          Evgeni Kanev


                          55 мин ·
                          Известен антиваксър, който се хвали, че сам разработвал ваксина, но не признава чуждите - продължава със своята ТВ пропаганда. А бизнес моделът на нашите ТВ е да канят всички (абсурдни) гледни точки, за да привличат рекламодатели - затова не търсете истината там.
                          Та каква е новата опорка - че научни изследвания доказвали, че ваксинираните хора също пренасяли заразата. И следователно, трябвало неваксинираните да не бъдат никъде ограничавани.
                          Разбира се, нужни са точно 10 Мин да потърсиш изследванията в две топ медицински издания Lancet и Nature и да установиш, че е така, ама не съвсем. Цитирам и давам линк за всички антиваксъри, дето ще кажат - “а пък моя познат лекар…или …тоя какво се прави на медик…”
                          Първо, само едно изследване от няколкото направени доказват еднакъв заразен товар във ваксинирани и неваксинирани, всички други отчитат по-висок в неваксинираните - следователно, по-близко до истината е, че неваксинираните заразяват по-ефективно.
                          Второ, заразният товар до седмица започва да намалява и изчезва много по-бързо при ваксинираните в сравнение с неваксинираните. Т.е неваксинираните имат потенциал да заразяват много по-дълго.
                          Трето, точки 1 и 2 се отнасят само за делта; при всички други версии на вируса - ваксинираните имат по-малко или липса на заразен товар. Т.е твърдението на нашия антиваксър е частично вярно само за делта.
                          И всички изследвани са ваксинирани с варианти на ваксините преди появата на делта, но сега вече са разработени ваксини, които ефективно се справят и с делта.
                          Ето ви линка: https://www.nature.com/articles/d41586-021-02187-1
                          Но да кажем, че уважим претенцията на нашите антиваксъри - да имат свободата да заразяват колкото си искат. Сред тях надали има накахърени, че даваме най-много жертви на човек.
                          Но защо трябва обществото да плаща разноските на тяхното болнично лечение - след като могат в къщи с лимонче и аспирин да се лекуват, както твърди Антиваксър Но 1?
                          Аз бих отишъл на протест срещу поемането на 100% от болничното лечение на антиваксърите от всички данъкоплатци.
                          Мисля това за справедливо.
                          NB Постът е за хората, които пропагандират срещу ваксините, не за тези, които няма смисъл - по една или друга причина - да си слагат ваксина.
                          Това ли е днешната опорка Боби ? Слаба работа...Кажи на автора и че за стари манджи няма надници.... Трябва да проявят по-голямо въображение за парите дето получават...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

                            Пич, това са всички друго, но не и не са официални данни. Нямаш идея какво значи словосъчетанието "официални данни". За ЦЯЛАТА 2020-та умрелите в България са 120 хил. души.

                            Ето ти и една вече истинска таблица. На умиранията в България преди "пандемията".
                            (брой)
                            2015 2016 2017
                            Общо Общо Общо
                            Общо за страната 110117 107580 109791
                            Но ти не се тревожи, а ни пусни "официални данни" със 100 хил. умирания от Ковид.
                            От короната са починали МАКСИМУМ 10 000. Останалите 10к са надписани. А има доста които от страх умряха, че се и самоубиха
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Ето ти резюме на видеото https://professorwerner.org/category/articles-essays/
                              Дай си твоя извод
                              Благодаря!
                              TL;DR

                              Но ще го прочета или поне прегледам подробно когато имам свободни 2-3 часа у дома.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от chan_tura_naga Разгледай мнение
                                Това добре и благодаря за препратката, но постът ти щеше да е по-ефективен, ако беше дал поне с едно изречение твой извод от видеото. Не всички имат време да го гледат, например, както и други причини да го подминат негледано.
                                Ето ти резюме на видеото https://professorwerner.org/category/articles-essays/
                                Дай си твоя извод

                                Коментар

                                Working...
                                X