IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
    А не казаха ли, че в една друга държава днес има нови 300 000 болни и вече 2.5 милиона си лежат в леглата и слушат France Inter?
    Казаха, но също казаха, че повече се притесняват за Абсурдистан,
    където от КОВИД умират 9 души, когато във Франция умира 1 човек

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

А не казаха ли, че в една друга държава днес има нови 300 000 болни и вече 2.5 милиона си лежат в леглата и слушат France Inter?
      Click image for larger version

Name:	F-060122.jpg
Views:	1
Size:	49.2 КБ
ID:	3851700

Ако не се е сетил вече Барбарела, да му дадем още един шанс, а?
      Last edited by Kildirim_Bei; 06.01.2022, 11:09.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Джокович го използваха лекичко за ПР показвайки как правилата важат за всички. Така е редно по принцип, но що са го пуснали на самолета преди това. / най-вече за неваксинирани, които може да станат недостижими като титли . Друго си е Надал да е номер 1 с призива ваксинирайте се, който има цяла кариера с допинг като медицинско изключение/. Та за оФцете това ще е водещ пример за години напред, че изключение от ваксината не може да има за никой.
        От друга страна направиха за мислещата част Джокович герой / всички жертви на тиранията се превръщат в такива/. дори и за мен макар и да не ми е бил любимец преди това. Почти съм сигурен, че ще го спрат и от другите шлемове и няма да му дадат възможност да спечели 21-ва титла. Изключено е да допуснат ''антиваксър'' да стане статистически номер 1 в историята. Поне се надявам да е без сегашният театър.
        Нуле Джуката винаги съм го мразил (не не харесвал, директно мразил), но с този му жест няма как да не си променя радикално мнението за него. Вярно, остава си тъп сърбеж, но и човек, който държи на принципите си и е готов да жертва егати мега рекорда, за да ги брани. И не, не е само до ол тайм хай или ГОАТ (козата, както му викат), евентуално щеше да спечели 10-та титла в Австралия, а с това щеше да доближи друг "вечен" рекорд - на Рафа по брой титли само от един турнир (11 на Ролан Гарос).

За Европа няма как да го спрат, нищо че не е гражданин на ЕС - ние в Европа все още се движим и с ПСР, и с преболедуване, и с вакса - не сме като в концентрационния лагер на Австралия или Нова ЗеНландия, дето си плащат, за да не ги изтриват от атласите, тъй като са на гъзъ на географията, буквално. Та като гледам какво е там, една от мечтите ми - да си направя трип в тези две места, директно отива в коша и парите ще бъдат наместени за нещо друго. С фашизоидна паплач не ми се занимава!

П.С. Представям си това да беше наш Гъргор - 90% от умнокрасивите щяха да го обявят за идиот, бай Ганьо, селяндур и т.н. Манталитет!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
          Bei. Xman предполагам ранният час е причина да допускате лека грешка в числата. Не че е от някакво голямо значение, но 0.05% смъртност от тероризъм на 55 мил. не е 5 000 0000 или 150% повече от починалите от Ковида, а "САМО някакви" 27500.

А колко са наистина заразените, кой може да каже? Щото статистиката е на база регистрирани случаи. И съответно смятаме CFR. А за IFR-гадаем. Затова се гледа показател починали/мил. или
          Точни са ми сметките, брат... въпреки ранният час
          0.05% или 0.5‰ от 8 млрд. човека, е 4 милиона годишно.

Не знам какво имат предвид под "тероризъм" в Our World in Data, но ако смятат освен стандартните атентати, и разчистването на сметки между некви групировки в южноазиатски, африкански и централно/южноамерикански държави, дето влизат едни главорези в малко село с автомати и огнехвъргачки и го заличават от лицето на Земята, що да не са 4 млн. на година? Изглежда логично.

Ако с ковид досега за 2 години са си заминали 5 481 865 човека, или грубо 2 740 933 на година, то вероятността да те опукат в атентат или при разчистване на сметки, е 1.46 пъти по-голяма, отколкото да те повали ковид.
          Хубав ден от мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
            Тази сутрин се излежавам в леглото и слушам най-популярното тук радио: France Inter.
            Разказват за Абсурдистан - държава, която има най-малко имунизирани
            но има най-голяма смъртност от КОВИДа.
            Разказват и за шантави антиваксъри от Германия, които
            намерили убежище в Абсурдистан.
            Чудя се коя е тази държава !?! Вие знаете ли ?

Коментар

Защо си мислиш, че тези ваксини не са против тероризъм ? Те отсяват ''праведните'' граждани от терористите , които не искат да се набодат. Макрон каза, че ще ги смачка, лагери се строят. Само не знам дали са подготвили газовите камери за не ваксинирани / всеки с под 4 дози към момента/
              Макрон мое да смачка на жена си сушените сливи

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                Тази сутрин се излежавам в леглото и слушам най-популярното тук радио: France Inter.
                Онанирай във Франция не тука педофил

Коментар

• Bei. Xman предполагам ранният час е причина да допускате лека грешка в числата. Не че е от някакво голямо значение, но 0.05% смъртност от тероризъм на 55 мил. не е 5 000 0000 или 150% повече от починалите от Ковида, а "САМО някакви" 27500.

Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  Смъртността от Ковид е заразени от Ковид към починали от Ковид
                  А колко са наистина заразените, кой може да каже? Щото статистиката е на база регистрирани случаи. И съответно смятаме CFR. А за IFR-гадаем. Затова се гледа показател починали/мил. или

Коментар

Зависи, колко ваксините пазят от тежко протичане. Омикрона изглежда е фен на такива.
                    имаме едната страна на монетата - силно ваксинирани ЕС общества , при нас ще видим другата как ще премине през значително по-слабо ваксинирано общество.

засега единственото ясно е, че заразаява много по-бързо от делта , но е по-лек.

дали е добре да има висока степен на ваксинирано възрастно население или не - месец и ще стане ясно.
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Тази сутрин се излежавам в леглото и слушам най-популярното тук радио: France Inter.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                        вероятно ми се струва следващата седмица след понеделник или по-скоро вторник да отчитаме плътно над 10 000 заразени на ден.
                        десетина дни след това ще имаме някава яснота с каква тежест преминава Омикрон през обществото ни. Ще бъде много добре ако случаите стигащи до болнично лечение са малко както в западна европа - малко спрямо броя заразени имам предвид, а най-вероятно ще натисне здравната система до откат.

напълнят ли се болниците - със закъснение локдаун и он-лайн обучение.

проблем ще стане и грипа, който вирее перфектно в такова меко време - него ще го спрем само ако евентуално има локдаун и учениците минат онлайн.

Зависи, колко ваксините пазят от тежко протичане. Омикрона изглежда е фен на такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
                          Цирка с Джокович вече роди мемета и шеги в световен мащаб.

Задържали го на летището, разпитвали го 3 часа, Вучич говорил с него по телефона, а баща му го обяви за "Спартак на нашето време".

Аз не мога да разбера не могат ли да го пратят на каторжен труд да чука камъни следващите 5 години?

В крайна сметка, ваксините може и да не действат срещу Омикрона, ама пък защо не си ги е сложил?
                          Джокович го използваха лекичко за ПР показвайки как правилата важат за всички. Така е редно по принцип, но що са го пуснали на самолета преди това. / най-вече за неваксинирани, които може да станат недостижими като титли . Друго си е Надал да е номер 1 с призива ваксинирайте се, който има цяла кариера с допинг като медицинско изключение/. Та за оФцете това ще е водещ пример за години напред, че изключение от ваксината не може да има за никой.
                          От друга страна направиха за мислещата част Джокович герой / всички жертви на тиранията се превръщат в такива/. дори и за мен макар и да не ми е бил любимец преди това. Почти съм сигурен, че ще го спрат и от другите шлемове и няма да му дадат възможност да спечели 21-ва титла. Изключено е да допуснат ''антиваксър'' да стане статистически номер 1 в историята. Поне се надявам да е без сегашният театър.

Коментар

• вероятно ми се струва следващата седмица след понеделник или по-скоро вторник да отчитаме плътно над 10 000 заразени на ден.
                            десетина дни след това ще имаме някава яснота с каква тежест преминава Омикрон през обществото ни. Ще бъде много добре ако случаите стигащи до болнично лечение са малко както в западна европа - малко спрямо броя заразени имам предвид, а най-вероятно ще натисне здравната система до откат.

напълнят ли се болниците - със закъснение локдаун и он-лайн обучение.

проблем ще стане и грипа, който вирее перфектно в такова меко време - него ще го спрем само ако евентуално има локдаун и учениците минат онлайн.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                              Тъй като смъртността от ковид в т.нар. "пандемична" обстановка в световен мащаб е основна тема от 2 години по медиите (и в нашата дискусия), пак реших да погледна каква е смъртността от ковид в световен мащаб към настоящият момент.
                              За последните 2 години в световен мащаб от ковид са починали 5 481 865 човека.
                              Това е 0.07% от световното население, което прави грубо 0.035% годишно.

Ето една разбивка на смъртността в световен мащаб по причини и проценти за 2019 г. Не вярвам това да се е променило много за 2020-та и 2021-ва като проценти. [ATTACH=CONFIG]n3851621[/ATTACH]

В най-долният десен ъгъл с най-малки букви пише:
                              "0.05% починали от тероризъм"

Излиза, че годишно 150% повече хора умират от тероризъм, отколкото от ковид.
                              Чудя се дали да плача, или да се смея.

По-логично е трилионите долари, похарчени за ваксини, ПСР-и и прочие съпътстващи ковида екстри (вкл. циркове, пропагандиращи ваксинирането), да се бяха насочили към търсене и прилагане на "ваксина" срещу тероризма.
                              Защо си мислиш, че тези ваксини не са против тероризъм ? Те отсяват ''праведните'' граждани от терористите , които не искат да се набодат. Макрон каза, че ще ги смачка, лагери се строят. Само не знам дали са подготвили газовите камери за не ваксинирани / всеки с под 4 дози към момента/

Коментар

• Малко пресни данни:

Name:	EUR-BALKANS-060122.jpg
Size:	26.3 КБ
ID:	3851653

Name:	BG-06012022.jpg
Size:	52.3 КБ
ID:	3851654

Коментар

Working...
                                X