Първоначално изпратено от analog
Разгледай мнение
Затопляне има /предполагам/ - помня преди неколко десетилетия какви зими имахме , и баща ми е разказвал още неколко десетилетия назад какви са били и как са копаели тунели и имало преспи по 2-3 метра сняг и т.н. неща които сега на същото място са невъзможни
Обаче е съвсем друг въпроса това затопляне що па да е лошо - некои места ще станат прекалено горещи, ама други дето са били прекалено студени ще станат обитаеми и тн.
Ама нека негативите от него да са повече от позитивите тогава въпроса е как го лекуваме.... ако въобще можем да повлияем на процеса / може да е Слънцето или земни процеси не предизвикани от човека/ . Та най=най=най-най рисковото е да се заиграваме с идеи да ограничим слънцето..... та то е в основата на живота и некви такива атмосферни манипулации които ще засеганат цялата планета мое да прецакат цялата земна екосистема и живот дори и с ''малко'' само да затъмнят планетата....
По пустините вече има или се строят соларни паркове дето праят на 2 стинки Козлодуй и подобни....
Аз лично съм привърженик на ограниченото консумиране / почти нищо повече от необходимото във всеки смисъл, хранителен, енергиен или продуктов/.... За демографията рептилите са се погрижили или след 2100 дори и по-рано ще почнем да намаляваме т.е. по-малко консумация
Коментар