IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Реално няма избор - не си бия ваксина и не се заразявам с ковид.

    Изобрът е бия си ваксина или се заразявам с ковид.

    При под 50% от населението решило да си бие ваксина всеки който не си е бил ще се разболее следващите 12 месеца. Защото вече няма да има мерки за запазване на населението. който не иска да се заразява да си бие ваксина.

    Коментар


    • За ваксината не е сигурно че може да причини автоимунно заболяване, за ковид вече има достатъчно доказателства че причинява.

      Коментар


      • Замислете се!!!

        Казват ви, че не знаят за колко време има антитела!
        Казват ви, че не знаят дали клетъчния имунитет пази или антителата?
        Казват ви, че не знаят дали може да има повторно заразяване!
        Казват ви, че не знаят дали "асимптомните" могат да заразяват или не!
        Казват ви, че не знаят за колко време би имало стаден имунитет, ако изобщо е възможен такъв!
        Казват ви, че не знаят причината, едни хора да са асимптомни, а други също здрави, да карат заболяването много по-тежко!


        След цялото това незнание, за работата и принципите на човешката имунна система, същите тези хора, са тези, които създават прекрасни "работещи" ваксини!

        Вие мислите ли, че ако имате толкова много неясноти, за структурата и работата на ракетния двигател, бихте могли същевременно да го ползвате или да го ремонтирате?

        Защо ако науката разбира имунната система на човек и може да прави работещи ваксини, няма нито едно лечение за автоимуна болест(освен подтискането и с препарати), както и пълната липса на отговор, как се появяват автоимунните заболявания или техния генезис?

        Мислете логично!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Не виждам за какво е прав. Какво точно го кара да вярва че ще има опасни странични ефекти. Каква точно е вероятността да се появяват такива в последствие, ако по време на тестването не са се появили. Как опасността на подобни вероятни странични ефекти се вписват към опасността от самия ковид.

          колко от ваксините разработени до момента са минали първоначалното тестване и след това след години изведнъж са се оказали опасни.

          колко от ваксините които са изглеждали безопасни при тестване за 6 месеца след това изведнъж са се оказали опасни в дългосрочен период

          Ще се радвам ако някои може да отговори на подобни разумни въпроси, но такива отговори няма. Само напиняне за говорене за рискове, от човек който за няколко месеца още не може да схване разликата между риск и вероятност. Десетгодишния ми племенник се справя по-добре в това от Майки.
          Хипотетично биеш си ваксината и се оказва че след 5 години благодарение на нея се разболееш от автоимунно заболяване или раково , за чиито лечения ще изчезват стотици К от Здравната каса / общи, мои, твои пари/. А ако това се случи на 10 000 човека / нещо дребно при 5 млн ваксинирани/. Смяташ ;ли че е редно на тази база да ти кажа не се ваксинирай ?
          Към момента никой не знае дали ваксината ще има лоши странични ефекти. Дори и производителите не знаят ! Но също така не са убедени , че няма да има такива лоши последствия и поради това всички са със съдебен имунитет. Отговорността е САМО за ваксинираният ! Това не е ок ! Производителите от друга страна не са виновни защото са натискани от правителствата по-бързо да дадат ''нещо''.... и те чинно изпълняват , адаптират технологии и дават ''работещ'' продукт.
          Това е = че правителствата са решили, че опасността от вируса е по-голяма от тази от ваксината. Там има умни хора , които разполагат и с много повече данни и би трябвало да са пресметнали какво си заслужава повече.... освен ако не са корумпирани....:-) Разбира се и тук има отворена вратичка / ваксинирането НЕ Е задължително = отново отговорността по време на алфа тестването е лична/

          Левчо предполагам разполага с най-много информация относно успеваемостта на ваксините и неблагоприятни последствия от тях, но не е като да няма греди като полиомиелитната в Индия, за ХПВ не съм сигурен дали не е в черният списък също вече /Забранена в Щатите/, а други греди се замитат и приписват на други причини когато са се проявили след 5 или 10 години. И става въпрос за ваксини, които са разработвани и най-вече тествани на животни и т.н. десетина години !!!! преди да минат към хората и масово
          Как ще свържеш с дадена ваксина например автоимунно заболяване проявено в 1% от ваксинираните след 5 години ? Ако са ваксинирани всички хора ? Невъзможно е ! Няма извадка на която да се стъпи за изводи. В същото време автоимунните заболявания са нараснали с пъти дори десетки пъти в последните 50 години / например диабет тип 1 от 1 промил до над 1% към момента.. / Не е известно каква е причината за това ''разболяване'' на света.... дори и да е масовото ваксиниране напоследък с тонове ваксини то е недоказуемо о може да няма връзка. А и да има такава ползите за обществото може да са по-големи от тва че има малко сухи съчки..... Обаче конкретната ваксина е направена по такъв начин, че е възможно / не е задължително/ да отключи автоимунни проблеми / Мангъров макар и да не го харесвам точно за това се изказа днес/
          Има купища лекарства за които знам и следя клиничните изпитания с години , които удрят греда по пътя и не достигат до аптеките. За ваксините не съм се интересувал и не знам как е.
          Признавам не съм следил предните ви дискусии с Майки освен един негов спор с Левчо / който пък е медицинска жива уикипедия/ и там не бях на неговото мнение, но в конкретната тема има добри аргументи според мен....макар и да е малко краен в изказа :-)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от representjah

            Не съм от антивкасърите, вярвам в научния подход и медицината. НО, точно в този момента и при тази ситуация има нещо много извратено. И то са СТИМУЛИТЕ. И ако някога някой учен е работил и наблюдавал/тествал идеите си, работил е в някаква лаборатория и си е правил опитите, сега е наистина различно. Имаме нуждата и натиска да имаме ваксина. Борбата вече не да победим вируса, а да спасим икономиките! Всяка страна/компания иска да е първата която да "открие" ваксината, защото ще обере лъвския пай от парите. Стимулът НЕ е да имаме надеждна и доказано работеща ваксина, а достатъчно надеждна, достатъчно бързо да се създаде. Ясно ми е, че работи, но твоите въпроси остават без отговор. Ще видим какво ще се случи. Ако дадеш на homo sapiens погрешния стимул е много вероятно да получиш напълно противоположен резултат.

            Два бързи примера. Проблема със змиите в Индия. Решава правителството от утре ще борим змиите, за всяка отрепана кобра 100 рупии на бройка. В началото всичко върви по план.... докато изведнъж популацията нараства главоломно. Оказва се че хората започват да ги отглеждат змиите по домовете си, за да могат да получават наградата за брой утрепана кобра.
            Ще спомена язвата, Бари Маршал умишлено се "заразява" за да може сам на себе си да приложи лечението си и да тества хипотезата си.
            Докато не видя с очите си (засега всичко е само на ЩЕ, ЩЕ) всички производители, министри, управляващи и всякакви подобни публично да си сложат ваксината, аз съм пас. Skin in th game, бейби. Поне на тоя етап не искам да съм опитно зайче.

            Ако държавите наистина искаха да имаме, трябваше всичко да го обвържат с ОТГОВОРНОСТ. Аз поне не прочетох никъде, кой каква отговорност ще носо АКО нещо се провали. Говорим за ЛИЧНА отговорнст. Иначе ще стане като BP и разлива в Мексиканския залив:
            Да, и аз щях да съм по-спокоен за самата ваксина ако разработката бе продължила 4 или 5 години. Въпроса е че нямаше да съм по-спокоен през тези години заради постоянната възможност за заразяване с ковид.

            И поне с фактите до момента ми се струва че си заслужава риска. Ако до момента в който стигне и до мен ваксината излезат други факти, ще си преосмисля желанията.

            Коментар


            • Не виждам за какво е прав. Какво точно го кара да вярва че ще има опасни странични ефекти. Каква точно е вероятността да се появяват такива в последствие, ако по време на тестването не са се появили. Как опасността на подобни вероятни странични ефекти се вписват към опасността от самия ковид.

              колко от ваксините разработени до момента са минали първоначалното тестване и след това след години изведнъж са се оказали опасни.

              колко от ваксините които са изглеждали безопасни при тестване за 6 месеца след това изведнъж са се оказали опасни в дългосрочен период

              Ще се радвам ако някои може да отговори на подобни разумни въпроси, но такива отговори няма. Само напиняне за говорене за рискове, от човек който за няколко месеца още не може да схване разликата между риск и вероятност. Десетгодишния ми племенник се справя по-добре в това от Майки.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                е те и събеседниците ми постоянно приказват как няма да се ваксинират, така че явно се вписвам в духа на времето
                Майки е прав за доста неща в тази тема....
                Има много силни аргументи ЗА и ПРОТИВ ваксинирането специално с ТАЗИ ваксина. В зависимост от личните и семейни нужди различни от тях взимат превес и поради това мненията и последващите действия са разделени и всеки е прав за себе си.
                Разликата идва от това че тези които са решили да не се ваксинират на този етап с тази ваксина не обвиняват и не насилват тези които са решили да го направят. За съжаление обратното не е така - решилите да пасуват на този етап са обявявани за обществени врагове номер едно, при това без да имат никаква възможност да навредят на ваксинираните, които ще бъдат защитени в 95% от случаите :-)
                Не мислиш ли че това е леко нередно ?

                ПП Мога само да предполагам , но след 5 години над 90% от хората ще бъдат ваксинирани - доброволно, с мека принуда тип изнудване или дано да не стане със заплаха от законова гледна точка.... Хубавото поне към този бъдещ момент е че ще имаме много повече информация / ако не е заглушена/

                Коментар


                • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                  Не виждам причината, за да стоиш във форума и постоянно да натякваш, че си взел решение да се ваксинираш!

                  Това ни стана ясно от първото ти изявление.



                  Не е ясно - след като си ни казал мнението си за това, че ще се ваксинираш, защо продължаваш да ни го повтаряш?

                  Темата (за теб) очевАдно е изчерпана!
                  е те и събеседниците ми постоянно приказват как няма да се ваксинират, така че явно се вписвам в духа на времето

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                    Не виждам защо ме слагаш в ГЕРБ.

                    А иначе ами да, и аз да бях работодател щях да уволня всеки не ключов служител, който не е ваксиниран. За какво да си рискувам бизнеса заради параноята на някой.

                    Не виждам причината, за да стоиш във форума и постоянно да натякваш, че си взел решение да се ваксинираш!

                    Това ни стана ясно от първото ти изявление.

                    Изпълнил си поръчката (ако има такава)!

                    Но ти продължаваш да "отстояваш" мнението си.

                    Очевидно е, че подценяваш събеседниците си!

                    ..................

                    Нещо повече - ти вярваш във "възможностите" на ваксина, за което НЕ знаеш как би се отразила на здравето на "твоите" подчинени в дългосрочен план!

                    Е, те затова и не си работодател!

                    Ще уволниш всички, които имат глава на раменете си у до сега са ти правили пачките!

                    В същото време - ще оставиш "послушните", които ЩЕ почнеш да обучаваш... Ако се появят отрицателни страни на ваксината - до няколко години ще останеш без "послушните"...

                    И - ако бизнесът ти е все още жив - до КОИ ли ще опреш...

                    Това си е твое (хипотетично) решение!

                    ............... .

                    Не е ясно - след като си ни казал мнението си за това, че ще се ваксинираш, защо продължаваш да ни го повтаряш?

                    Темата (за теб) очевАдно е изчерпана!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                      Каквито и еквилибристики да ползваш, недей да НИ "тълкуваш" поведението на ГЕРБ.

                      Нали един от вашите вече се изцепи тук!

                      Не мисля, че самите вие не усещате откъде духа вятъра!

                      Дали ще се имунизирате - си е ваше решение! Мен НЕ ме интересува!

                      Проблемът е в това, че се опитвате да налагате това решение на околните, като не съществува НИКАКВО доказателство, че самите вие ("решилите") - изобщо ще си поставите ваксината!

                      НЕИНФОРМИРАНИТЕ и слушащи ваши "доводи" - е ясно, че ще залитнат!

                      Боко защо направи тая реклама? После се отметна, защото му "подсказаха", че при НЕПОЗНАТИ БЪДЕЩИ реакции на ваксината - всеки, който я е наложил - е пътник!

                      .................

                      Затова и ти сега говориш НЕОПРЕДЕЛЕНО за "доста държави"...

                      Стига с тия мантри (вече го казах)!
                      Не виждам защо ме слагаш в ГЕРБ.

                      А иначе ами да, и аз да бях работодател щях да уволня всеки не ключов служител, който не е ваксиниран. За какво да си рискувам бизнеса заради параноята на някой.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                        Всъщност вече в доста държави приемат че е законно да бъде уволнен служител, който отказва ваксина. Путин го каза за Русия, в Сащ си е законно да се направи това. Нищо чудно и в България да го приемат.

                        Но специално за ГЕРБ - ами не - не мисля че им пука все още дали някой е ваксиниран или не. Те си работят за стаден имунитет до началото на март, и ще го постигнат.

                        Каквито и еквилибристики да ползваш, недей да НИ "тълкуваш" поведението на ГЕРБ.

                        Нали един от вашите вече се изцепи тук!

                        Не мисля, че самите вие не усещате откъде духа вятъра!

                        Дали ще се имунизирате - си е ваше решение! Мен НЕ ме интересува!

                        Проблемът е в това, че се опитвате да налагате това решение на околните, като не съществува НИКАКВО доказателство, че самите вие ("решилите") - изобщо ще си поставите ваксината!

                        НЕИНФОРМИРАНИТЕ и слушащи ваши "доводи" - е ясно, че ще залитнат!

                        Боко защо направи тая реклама? После се отметна, защото му "подсказаха", че при НЕПОЗНАТИ БЪДЕЩИ реакции на ваксината - всеки, който я е наложил - е пътник!

                        .................

                        Затова и ти сега говориш НЕОПРЕДЕЛЕНО за "доста държави"...

                        Стига с тия мантри (вече го казах)!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


                          Да не мислиш, че Боко "не мотивира" своите избиратели - държавни служители?

                          Ако някой държавен служител тук излезе с името си и се обяви против ваксината - ще запази работното си място, нали!

                          Все ми е в ума! Ама ти го вЕрваш! А, стига вече с тия мантри!
                          Всъщност вече в доста държави приемат че е законно да бъде уволнен служител, който отказва ваксина. Путин го каза за Русия, в Сащ си е законно да се направи това. Нищо чудно и в България да го приемат.

                          Но специално за ГЕРБ - ами не - не мисля че им пука все още дали някой е ваксиниран или не. Те си работят за стаден имунитет до началото на март, и ще го постигнат.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                            те за това са против ваксините. Путин каза че ще уволнява който не си направи, ама как да вярваш на учените от Магаданския институт за ваксини.

                            Да не мислиш, че Боко "не мотивира" своите избиратели - държавни служители?

                            Ако някой държавен служител тук излезе с името си и се обяви против ваксината - ще запази работното си място, нали!

                            Все ми е в ума! Ама ти го вЕрваш! А, стига вече с тия мантри!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                              Има една мъдрост, че в живота се случва да ти го вкарат, и това е в реда на нещата, НО, след като ти го вкарат често не щат да го извадят...
                              Та с ваксините —нещо подобно. Едно време ни слагаха няколко и си растяхме що годе нормално и здрави. Сега имунизационните картони са мани-мани. Та с коронавирусната ваксина ще им се доуслади и икономическата логика показва, че ще искат да ни абонират. А това май не е особено добре за здравето.
                              Най- добрия клиент е редовния клиент
                              Фарма корпорациите си осигуриха с ваксините милиарден пазар от редовни клиенти и потребители за години напред

                              Коментар


                              • Тезата против ваксините е излязла като от средновековието. Безспорни и доказани ползи, срещу вяра в конспирации, параноя и търсете на под вола теле.

                                Нали схващате че една ваксина струва няколко десетки, или хайде стотици долара. Лечение на Ковид в САЩ може да удари няколко стотин хиляди долара, а дори и в България е в пъти по-скъпо от ваксината.

                                Ако някой искаше да ви заробва, нямаше да осигурява ваксини, щеше да ви осигурява болнични легла и онлайн достъп до банка, да си ипотекирате апартаментите за да си плащате лечението за ковид.

                                Коментар

                                Working...
                                X