IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

Пресен случай от седмица насам. Едно семейство се заразява от детето. Таткото е по-зле - с висока температура, другите по-леко карат. Личната изписала 2 антибиотика + не знам си какво. След 2 дни татето е с двустранна пневмония. Отива в известна частна болница. Там сменят лекарствата с други и го пращат в къщи на лечение. На другият ден по спешност го приемат в друга болница. За по-малко от 24 часа го вдигат и той иска да си ходи даже. Естествено не го пускат. Но лекуващите го са изумени от Джипито и колегите от другата болница. Абсолютно неадекватно лечение според тях. И така още 4 дни ще е заето едно легло заради ..не знам как да го нарека това. Пак помисли кой е виновен за препълнени болници. А и мина вече доста време, почти 2 години. Защо още нямат разписани процедури за разните случаи? Между другото миналият ноември е имало над 20% повече хора в болници от сега. Не разбирам, защо се разпищяха толкова рано тази есен.
    Защото, хептен ще им мине срока, на ваксините. Всяко лекарствено средство, има буферен период. Обикновено е 3-6 месеца, след изтичане на срока, даден от производителя. Ако сега не се разпищят, ще трябва да унищожават, тези ваксини.

П.П. А датчаните са много лесни. Влиза щама "Мю",.И за едиж месец, ще си препълнят болниците, с "безсмъртни". Гледайки тъпо;
    "Ми нали съм ваксиниран. Защо съм тук?"
    Last edited by SKP; 15.10.2021, 22:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

то проблемът е, че платените тролове са активирани и срещу ваксините и срещу мекри за ситуация като настоящата, когато болниците се запълват с много бързи темпове и скоро хора в нужда няма да могат да бъдат приети.

пак казвам - цялата истерия срещу мерките за мен е или лудост, или глупост или платена кампания.

ла коста, нептун, циклоп и тн. - ок не се ваксинирате. ок ли сте за локдаун с които да се разтелги във времето преминаването на вируса, но да се смекчи удара върху системата.
      Пресен случай от седмица насам. Едно семейство се заразява от детето. Таткото е по-зле - с висока температура, другите по-леко карат. Личната изписала 2 антибиотика + не знам си какво. След 2 дни татето е с двустранна пневмония. Отива в известна частна болница. Там сменят лекарствата с други и го пращат в къщи на лечение. На другият ден по спешност го приемат в друга болница. За по-малко от 24 часа го вдигат и той иска да си ходи даже. Естествено не го пускат. Но лекуващите го са изумени от Джипито и колегите от другата болница. Абсолютно неадекватно лечение според тях. И така още 4 дни ще е заето едно легло заради ..не знам как да го нарека това. Пак помисли кой е виновен за препълнени болници. А и мина вече доста време, почти 2 години. Защо още нямат разписани процедури за разните случаи? Между другото миналият ноември е имало над 20% повече хора в болници от сега. Не разбирам, защо се разпищяха толкова рано тази есен.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
        Ваксините не са супер ефективни. Дори и да са много ниско ефективни, по-добро решение от тях просто за момента няма, освен сериозен локдаун. Ако предложите някакво по-добро решение от ваксините и локдауна, аз съм за.
        Ако си разбрал нещо, от това, което написах щеше да забележиш, че точно за реално решение на проблема ми беше думата, а не за неговото засилване чрез ваксиниране на населението.
        Реалното решение на здравната криза е в прилагане на поне една от съществуващите успешни терапии срещу вируса, а не тяхното дискредитиране от платени от големите фарма концерни "специалисти", които агитират само и единствено за ваксиниране на населението. Нали не си мислиш, че в Швейцария, примерно, живеят някакви супер хора и за това почти никой не умира от ковид? Естествено, че си имат утвърдена терапия и си лекуват болните.

Разумните хора се сещат, че медиите и всякакви платени "специалисти" ни натикват в безизходно противоборство на две крайност - ваксиниране или локдаун, като напълно изваждат от обществения дебат най-разумното решение - прилагане на някой от утвърдените вече протоколи за лечение!

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Селена мен слободията не ме е кефела нито диктатурата.За анархия и невежество и суеверия да не говорим...Ваксината не е нити правило нито здрав разум...За науката не искам да говоря...Щото ще и задам един милион въпроси на които само ще мига и ще вдига рамене...най обикновни въпроси..Да не говорим че науката е смятала Земята за плоска...и много много други заблуди като произхода на човека...
          Както казва Карл Попър - вярно в науката е само това, което е фалшифицируемо - това, което може да бъде опровергано. Така се развива и самата наука - първо земята била плоска, после размислили и опровергали това твърдение и сега е кръгла. Утре ще опровергаят и това, иначе няма да е истина, ще установят, че е не точно кръгла, а прасе, което грухти в квантовия диапазон. Така е и с ваксините - утре ще разберат, че не е баш както ни го представят днес, именно защото днес това е самата научна истина. Попър е един от най-изявените философи, така че може да му се вярва на конструкта.

Коментар

• Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
            Толкова са неефективни ваксините, че след престой от няколко дни в Дания, където над 80% от хората са ваксинирани, се чудех в коя точно година се намирам - никакви мерки, никой не носи маска, а в интензивни отделения на болниците има десетина - двадесет души, които са на възраст 80+ години.
            Много е красива тази приказка, но аз ще си позволя да те върна на земята не с друго, а с официалната статистика, която ясно показва, че тази година август и септември след гордата ваксинация на датчаните са умрели повече хора от вируса, отколкото през август и септември 2020 г.
            Denmark Coronavirus update with statistics and graphs: total and new cases, deaths per day, mortality and recovery rates, current active cases, recoveries, trends and timeline.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение

А ти как реши, че ваксините решават проблема с препълването на болниците или просто повтаряш това, което твърдят медиите?

Бертрам, умно момче си и не бива да се подвеждаш по яката медийна пропаганда в полза на ваксините, която по този начин въвежда цялото общество в безумното противопоставяне "ваксини" /всъщност експериментални биопродукти/ или локдаун! А къде остана най-разумният изход от здравната криза - прилагането на адекватно лечение? И само не ми казвай, че няма такова.

Не ти ли прави впечатление, че обществата умишлено биват принуждавани да виждат спасение само в експеримента наречен "Масова ваксинация с недоказали ефективността си течности и то по време на пандемия"?

Аз не съм против мерките! Мерки трябва да има, но след като изведнъж за управляващите стана толкова важно общественото здраве /след десетилетия на разбиване на здравната система/, то тогава трябва да се грижим за здравето на хората във всеки един аспект. Щом ще има мерки срещу ковид, нека заедно с тях да се въведе и забрана за продажбата на алкохол и цигари, които доказано увреждат здравето на хората, за които уж толкова много мислим!
              Виж сега, алкохолизма (цироза) и пристрастяването към алкохола (рака на белия дроб) не се предават по въздушно капков път.

Аз съм непушач и цигарения дим ме дразни изключително много, надушвам го от далеч и ми е гаден. За това подкрепях налагането на ограничения за пушенето в заведения. Отделно и си подбирах заведенията - ако се пуши, не ходя там. Ако е чисто и приятно и не се пуши - ходя там. Преди де, като нямаше Ковид. Последните 2 години по кръчми ходя само лятото на открито.

Проблемът е, че антиваксърите не предлагате решения. А животът трябва да се живее. И аз искам да спре живота за 2 седмици - никой да не щъка и вируса ще изчезне. Ама няма как да стане. Китайците могат да го направят с отделни провинции.

Ваксините не са супер ефективни. Дори и да са много ниско ефективни, по-добро решение от тях просто за момента няма, освен сериозен локдаун. Ако предложите някакво по-добро решение от ваксините и локдауна, аз съм за.

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                Не ти ли прави впечатление, че обществата умишлено биват принуждавани да виждат спасение само в експеримента наречен "Масова ваксинация с недоказали ефективността си течности и то по време на пандемия"?
                Толкова са неефективни ваксините, че след престой от няколко дни в Дания, където над 80% от хората са ваксинирани, се чудех в коя точно година се намирам - никакви мерки, никой не носи маска, а в интензивни отделения на болниците има десетина - двадесет души, които са на възраст 80+ години. А ние тук продължаваме с "американците не са стъпвали на Луната", "Земята е плоска", "Биг фарма си пълни джобовете" и "ваксините убиват". Общо взето, напълно заслужаваме съдбата си на най-бедни в ЕС. Даже е учудващо, че имаме този стандарт на живот, предвид факта, че 80% от населението са олигофрени.

Коментар

• Специално за работодатели като Матеев и Бертрам за да спрат да лижат подметките на Пфайзер, ето един туит на професор Кулдорф: https://twitter.com/MartinKulldorff/...18550813761536
                  29 научни проучвания, показващи, че земята е кръгла, опс, имам предвид, показващи наличието на силен и дълготраен естествен имунитет след преболедуване на #COVID. https://t.co/oadP4rxrM4?amp=1
                  Препратката всъщност е към списък с научни публикации за Ковид, а не към рекламните материали на Пфайзер и сие с които се пробват да ни удавят управляващите:
                  https://brownstone.org/articles/natu...liticians/amp/

...
                  Тези проучвания демонстрират това, което е било и вече е известно: естественият имунитет за вирус от тип SARS е здрав, дълготраен и широко ефективен дори в случай на мутации, обикновено повече от ваксините. Всъщност основен принос на науката от 20-ти век е разширяването и допълнителното изясняване на този принцип, известен от древния свят. Предполага се, че всеки експерт е знаел това много преди настоящите дебати. Опитът да се преструваме на друго е научен скандал от най -висок порядък, особено защото продължаващото пренебрегване на темата засяга правата и свободите на милиарди хора.

Хората, които са се заразили с вируса и са се възстановили, заслужават признание. По този въпрос хората, които предпочитат риск от експозиция на вируса, за да получат здрав имунитет, заслужават свободата да направят този избор. Осъзнаването, че естественият имунитет - който сега принадлежи на може би половината от населението на САЩ и милиарди по целия свят - е ефективен при осигуряването на защита, трябва да има драматичен ефект върху мандатите за ваксини.
                  ...
                  Подробности и самите научни трудове в статията, а моята бележка е, че пфайзерофилите са се вкопчили в идеята да дупчат наред, не докато произведат нещо различно от буламач, а докато всички надупчени минат през вируса пък белким прихванат и те естествен имунитет.

п.п. Нали чухте новината, че след футболистите вече и пилотите на самолети не искат да се ваксинират ... според мен не за друго, а за да могат да се приземяват след като излетят. По случай случая Югозападната самолетна компания спря да лети щото държи да прилага мандати, а самолетите се сдобиха с украса:
                  Last edited by vgc; 15.10.2021, 21:05.

Коментар

то проблемът е, че платените тролове са активирани и срещу ваксините и срещу мекри за ситуация като настоящата, когато болниците се запълват с много бързи темпове и скоро хора в нужда няма да могат да бъдат приети.

пак казвам - цялата истерия срещу мерките за мен е или лудост, или глупост или платена кампания.

ла коста, нептун, циклоп и тн. - ок не се ваксинирате. ок ли сте за локдаун с които да се разтелги във времето преминаването на вируса, но да се смекчи удара върху системата.
                    А ти как реши, че ваксините решават проблема с препълването на болниците или просто повтаряш това, което твърдят медиите?

Бертрам, умно момче си и не бива да се подвеждаш по яката медийна пропаганда в полза на ваксините, която по този начин въвежда цялото общество в безумното противопоставяне "ваксини" /всъщност експериментални биопродукти/ или локдаун! А къде остана най-разумният изход от здравната криза - прилагането на адекватно лечение? И само не ми казвай, че няма такова.

Аз не съм против мерките! Мерки трябва да има, но след като изведнъж за управляващите стана толкова важно общественото здраве /след десетилетия на разбиване на здравната система/, то тогава трябва да се грижим за здравето на хората във всеки един аспект. Щом ще има мерки срещу ковид, нека заедно с тях да се въведе и забрана за продажбата на алкохол и цигари, които доказано увреждат здравето на хората, за които уж толкова много мислим!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Не искам да си мисля какво ще им сторят сега. Сигурно пред стената и три дози на Файзер в тила
                      Садист. Има, и по-хуманни начини.

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
                        Но за мен е неприемлив подхода на пенявещите се
                        Международен психологически феномен е. Докторати ще се пишат един ден за разпространението на масовата психоза през 2021.

https://www.youtube.com/watch?v=5kic31Si1vc

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
                          Невероятни сме, така ще стигнем първото място https://www.mediapool.bg/aktsiya-sre...ews327585.html
                          Не искам да си мисля какво ще им сторят сега. Сигурно пред стената и три дози на Файзер в тила

Коментар

• Сума статистика изписахте, размятате всякакви числа и сметки, но аз така и не виждам, колко лекари се ваксинираха като процент

Коментар

нептун...............
                              Къде видя да агитирам срещу ваксините. Обикновено коментирам само факти и статистика(стъкмистика). В много случаи дори съм показвал неточности в аргументацията (основно при изчисления) на т.нар. от някои хора антиваксъри. Не съм се ваксинирал, защото го преболедувах и смятам, че на този етап това ми дава известна защита. Но за мен е неприемлив подхода на пенявещите се, без оглед дали казваш нещо смислено, да бъдеш охарактеризиран с най-различни квалификации и сложен под общ знаменател. За някои хора нещата са черно бели и дори да им покажеш цветна картинка ще те обвинят, че такова жиУотно нЕма и не си добре със зрението. Непрекъснато ставаме свидетели до какво води разделението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Балониада Разгледай мнение

Е ти не разбра ли кое. Разнасяш най- общо мъртви хора в пик на балканите из цяла Европа, усредняваш така Европа че тя е все едно в същия пик каквато е в момента балканската смъртност. Вярно ли е според теб. И всеки ден ли ще е пик. ?Прочети пак първия ми отговор по твоите сметки
                                Приемам критиките на Балониада, нептун266 и други относно сметките ми за сутрешната графика на смъртност, постната от математика.

Ок, пак погледнах графиката.
                                Събрах смъртностите на 7-те държави с числа по-големи от 10 на милион. Това са Гърция, България, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Словения. В тия държави живеят общо около 45 млн. човека. За цитираната седмица в тях са измрели 351 човека на милион, или общо 15 800. Няма значение дали цифрата е за ден или седмица. Изключих Великобритания, щото вече не е в ЕС. Там имаше 11 умрели на милион. Значи за целия ЕС са измрели 391 човека на милион от Ковид за седмица.

И кво се получава - в останалите 20 държави от ЕС с общо 402 млн. човека население, са измрели САМО 40 човека на милион от Ковид ОБЩО за всички.
                                Е тва вече няма как да стане - на 400 млн. човека измрели само 16 000.
                                Не е читава тая графика, кой каквото и да разправя.
                                Last edited by Kildirim_Bei; 15.10.2021, 19:15.
                                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Working...
                                X