Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениеБез зелен сертификат не можеш да се лекуваш !?!?!?!?
Facebook
болниците са пълни с хора, които в голямата си част са рискова група със занижен имунитет. Това, че някой кашлюкащ простак, за който ковид е 'вирусче' някакво иска да ходи нагоре надолу, да се изследва, да се оперира, НО не иска да се тества, да се ваксинира... ами един такъв простак може да закрие едно отделение за месец - достатъчно е да се изпозарази персонал и пациенти.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПо-добре момиче или жена, да ти разбият сърцето или мозъка, отколкото тромб!
Ниска интелигентност !
Вие не сте виновни.Просто нямате умствения капацитет,хардуера така да се каже,за да осмислите информацията и кое и защо точно така става и се прави.
Просто правете това което правят хората и обществата в развитите държави по целия свят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТо ако попитате конете - сигурно и конете биха казали, че бог ги е създал по негов образ и подобие и най-малко бог прилича на човек, съдейки по отношението на хората към животните!
p.s.
Да - разум има, личи си подредеността в хаоса, но за мен лично по-интересния въпрос е не дали бог съществува, а дали /ако са негово дело законите, които управляват Вселената/ - дали е имал избор законите да бъдат такива, каквито са - или не! Защото ако вселената може да съществува само при условия от типа на Е=мс2 (както и останалите познати ни физични величини) и никакви други условия - то това значи, че той не е имал избор законите да бъдат различни и че също е подвластен на тях (в което има логика). Всяка една игра на карти има правила и дори един участник да не ги спазва - играта се разпада. Няма играч, който да е по-голям от правилата на играта. Всички са ѝ подчинени.
Е то ако наливането до безпаметност не е бавно самоубийство - не знам какво е.
Коментар
-
То ако попитате конете - сигурно и конете биха казали, че бог ги е създал по негов образ и подобие и най-малко бог прилича на човек, съдейки по отношението на хората към животните!
p.s.
Да - разум има, личи си подредеността в хаоса, но за мен лично по-интересния въпрос е не дали бог съществува, а дали /ако са негово дело законите, които управляват Вселената/ - дали е имал избор законите да бъдат такива, каквито са - или не! Защото ако вселената може да съществува само при условия от типа на Е=мс2 (както и останалите познати ни физични величини) и никакви други условия - то това значи, че той не е имал избор законите да бъдат различни и че също е подвластен на тях (в което има логика). Всяка една игра на карти има правила и дори един участник да не ги спазва - играта се разпада. Няма играч, който да е по-голям от правилата на играта. Всички са ѝ подчинени.
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЕдинственият начин да съкратиш живота си на Земята е самоубийството но ако се осмелиш да го направиш последствията ще са лоши за теб...Смърт няма и всеки ще се убеди когато дойд времето.Човек носи отговорност за дейсвията си и последствията от тях и всичко се пише на сметката му...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеИ така - ако приемем, че има отреденост... ако приемем, че на някой са отредени 70 год. ... ако той прави всичко възможно да съкрати този период (ок - не са глупости, а неразумни действия)... то тогава възможните варианти мисля, че са два:
- Въпреки всичко доживява този период, влачейки се по корем до последните си дни като червей;
- Съкращава значително този период;
p.s. Може би има и друг вариант, но ние с нашето ограничено човешко познание може би никога няма да го разберем, както и няма да сме сигурни в кой от двата горни пътя се е движил даден човек, но си личи, че ти залагаш твърде много на предопределеността, докато аз залагам и на личната отговорност, както и че човек не бива да бъде освобождаван от отговорността за собствените си действия, вкл. и за тези, които рушат собственото му здраве.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от cherney Разгледай мнение
Съжалявам, но действително е невежество. Т.нар. Бог ни е отредил да сме на тази планета. Но едни умни хора преди 50 години кацнаха на Луната, а друг днес подготвя същото за Марс. Това е наука. Днес живеем до 80+, а след век вероятно и до 150+ години, доколкото в ДНК-то на човек е заложено да е любознателен и откривател. И той постоянно разрушава бариери в науката и открива нови хоризонти. Преди три години имах инфекция на зъб, като стоматолога ми каза, че в съвременния свят това се лекува в рамките на три дни с антибиотици, а преди двеста години при подобна ситуация заминаваш в отвъдното. Ако следвам твоята логика, твоя Бог ми е отредил четири десетилетия на Земята. Струва ми се, че е проява на крайно невежество да не разбирате, че ваксините, антибиотиците, пеницилина, ЯМР, рентгена и др. подобни неща са удължили живота до такъв предел. Ако още не си разбрал, РНК / на същия принцип са ваксините на Biontech / Pfaizer и Moderna / е медицината на 21-ви век. За всяко едно заболяване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеЩе те помоля да не наричаш това глупости.Всеки сам си избира как да живее.Аз съм отказал цигарите преди повече от 23години.Твърдо убеден съм че каквито и глупости както ги наричаш да правиш пак ще окрякаш до 70 но може би малко по некомфортно...от моя гледна точка...Но за тоя къде си пафка си е много комфортно.
- Въпреки всичко доживява този период, влачейки се по корем до последните си дни като червей;
- Съкращава значително този период;
p.s. Може би има и друг вариант, но ние с нашето ограничено човешко познание може би никога няма да го разберем, както и няма да сме сигурни в кой от двата горни пътя се е движил даден човек, но си личи, че ти залагаш твърде много на предопределеността, докато аз залагам и на личната отговорност, както и че човек не бива да бъде освобождаван от отговорността за собствените си действия, вкл. и за тези, които рушат собственото му здраве.
Коментар
-
Лекарство има, на Мерк. Надценката му е 46 пъти, според един доклад от днес - по повод загрижените да не се прецакат от цената на ваксините . Работи изключително успешно. Предполагам обаче малко хора особено в този форум знаят, че първото за масово производство лекарство, базирано на промяна на генетичния код - бъзика гените по РНК молекулата на вируса и така го мутира, че генетичните аномали във вирусите ги убиват. Според Мерк, това засягало само вирусните РНК, но не и човешките гени. Аз лично бих много внимателен, но най-вероятно ще се ползва само при хора нуждаещи се от болнично или интензивно лечение.
Такива ще бъдат всички бъдещи лекарства, медицината в последните години изключително се движи от генетика. Досега имаше само няколко подобни препарата, които струват по няколко милиона и се използват за генетично оправяне на родени с аномалии деца, които така или иначе ще умрат - т.е. риска от генно лечение си заслужава спасяването на живот.
За сравнение - ваксините на Файзер струват от $7 до $20, нищо генно не модифицират. Даже напротив, са далече по-безопасни от самият вирус, който както всеки един вирус неминуемо причинява генни модификации в човешкия организъм при възпроизводството си. Последно гледах един доклад (вътрешен, не публикуван още, защото не е пиър-рисърчъд) от миналата седмица, че в някои хоспитализирани Ковид-19 причинява перманентни генетични промени на панкреаса, и клетките намаляват или спират производството на инсулин. Предполагам ще бъде публикувано това изследване след около месец. За нас е интересно, защото изучаването на механизма ще помогне на моята фирма да създаде лекарство срещу диабет. Въобще, в момента половината ни усилия са в посока изучаване на ефекти от Ковид, понеже е изключително свързано с генетични промени, а ние разработваме генетични лекарства...Включително за вечна младост и безсмъртие, ако съм късметлия може да го пробвам някой ден преди да започнат да го продават само на трилионерите.
А в БГ спорите дали били опасни ваксините. Горе долу същата ситуация както индианците са спорили дали да ползват пушките на белия човек или да си карат с лъкове и стрели - еми днес се знае резултата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
До едно, каквото да казвали, са лъгали!
Как да повявам, след като 2 г. са се разпрали само и единствено да лъжат, че точно тия ваксини (за които тоя който ще ми я бие ще вземе 10 лв.), ще ми помогнат, а няма да ми навредят? Ако личният ми лекар и майка ми - дълги години медицински работник са против точно тези ваксини, на тях или на телевизията да вярвам? ПС; На мой приятел колегата, по-млад от нас, в момента е с инсулт предизвикан от тромб, след ваксина (не съм питал коя) в болница.
По-добре момиче или жена, да ти разбият сърцето или мозъка, отколкото тромб!
Ковид също предизвиква тромбове, това че се е ваксинирал не е гаранция, че няма да хване Ковид и да получи тромб.
Не са лъгали за всичко, просто и те не знаеха какво да правят и кое е ефективно срещу Ковид.
Ковид не е като другите болести, той до сега за година и половина си смени симптомите и в момента протича все едно е друго заболяване. Грип-а от както се помня е с едни и същи симптоми (можеби със съвсем малки разлики).
Ковид е хаотичен по някаква причина, сменя си непрекъснато поведението с което ни обърква прогнозите и ни прави да изглеждаме "неточни", но всъщност общата картина сме я схванали, поне тези които имаме мозък да мислим.
Това, че с жена ти сте го изкарали "леко" миналия път не е никаква гаранция, че следващият път няма да го изкарате тежко. Това е още една от особеностите на Ковид, разболяваш се и го изкарваш относително леко, казваш си "това е някакво грипче".... и следващият сезон се разболяваш безсимптомно и гътваш от инфаркт или инсулт... дори без да има видима връзка с Ковид. Всички си мислят, че си един случайно починал човек, но повечето са забравили, че миналата година си карал Ковид, а никой не знае, че тази година си го карал втори път безсимптомно.
Ако го оставим да върлува, ще ги научим като общество тези неща, но ще платим много висока цена в човешки животи. Въпросът е, защо да оставим всички тези хора да умрат, толкова ли сме примитивни като общество и как си вярваме, че ще продължим напред с такъв "дебилизъм". Този "дебилизъм" до никъде няма да ни доведе.
Бил си като ти-рекс сред жените в дискотеката.... интересно дали жена ти знае че си като ти-рекс там и дали го одобрява.
Истината е че в момента върлува само един ти-рекс в дискотеката и това е Ковид. Заради него пак ще ги затворят скоро, а ако не ги затворят от държавата, те сами ще се затворят.Last edited by Xman1; 19.10.2021, 03:04.
- 2 Харесвания
Коментар
-
И днес са си отишли 214 антиваксъри у нас.
https://www.worldometers.info/corona...=homeAdvegas1?
Кофти е, че от ковид се мре веднъж. Иначе за втория път щяха да имат имунитет. Поне Мангъров така казва.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Бог ни е подарил живота...Но го е изпълнил с изпитания и несгоди....Но ни е подарил и разум, да се борим с изпитанията и несгодите....Нищо грешно не виждам в това например,че натрупвайки постепенно знания,сме направили така,щото електричеството,което си съществува в природата,да го "впрегнем" и да го ползваме да осветяваме тъмната нощ,или да отопляваме студения ден....Справили сме се с две изпитания-липса на светлина вечер ,липса на топлина през зимата......И т.н.,и т.н.Нищо грешно не виждам,когато изпитанието е вирус,да търсим с разума подарен ни от Бог,решение на това изпитание-пълно или частично решение....Защо ни е подарил разум,ако не за това да търсим решения на изпитанията,които ни изпраща?!
Малко и по темата ,да не ме изтрият модераторите.....
Имам чувството,че в огромната си част ,участващите в дискусията в тази тема, разлеждат вируса като проблем и изпитание най-вече на индивидуално ниво...За мен па-скоро това е проблем и изпитание за обществата.....Някои ще се справят по-добре,други по-зле.....Моето мнение е ,че по -добре ще се справят обществата с по-силно развито колективно съзнание....
Малко в рамките на шегата-имам чуството,че когато Бог е раздавал разум на хората,по нашите земи, за добро или лошо, е пропуснал да ни подхвърли малко колективен разум....Всеки тук си е башка луд....
Сега баш шапкари ни управляват, майка плаче...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първо обясняваха, че стаден имунитет, няма и че Мангъров е луд. После обявиха, че имало, но не чрез заразяване (ако се разболееш не бил истински), а само с ваксина AstraZeneca я обявиха за безвредна и ни агитираха да си я бием, после я забраниха (последно във Финландия). Забраниха да се ходи на плаж и имаше смешен клип, как ченге тича след някакъв да го арестува Забраниха разходките в парка и сядането по пейки. Караха ни да ходим с маски в гората и по улиците. Забраниха ни въобще да ходим в гората, за да не заразим кълвачите или ние от тях. В Испания малумниците напръскаха плаж с белина и караха шофьорите и сами в кола - да са с маски. Отвориха зала Арена и се похвалиха каква хубава болница ставала - снимаха легла, пъчиха се, медиите се наакаха от кеф, а после - йок, места за болни нямало. Обясняваха как болниците са готови да приемат болни и какви герои са лекарите, а болните, както преди пандемията си мряха, като кучета по коридорите на болниците, без да им дадат дори един стол да седнат - докато някакви богоподобни по зелени и сини пижами продължават да източват касата с фиктивни или излишни лечения. Дни наред ни надуха главите във всички медии, включително и в тази, че се търсят санитарки за по 3000 лв. в Пирогов, а нямало и не щат да работят Някой да е виждал санитарка с 3 бона заплата оттогава насам? Заплашваха ни по ТВ и в останалите медии, че ще има камиони за трупове по улиците. Народът обаче отказа да мре яко! Затвориха училищата, защото онлайн-обучението било по-добро, а после се оказа, че не било. Естествено, че няма да е! Обясняваха ни месеци наред колко е хубаво да си стоим вкъщи и да работим вкъщи, а в един момент се оказа, че 83 % от жените са психясали покрай пандемията и се е увеличило насилието. Затвориха заведения и търговски обекти и оставиха стотици хиляди на улицата - въпреки, че уж щяха да им плащат. На кой платиха и на кой не - с месеци закъснения, не е ясно. Закриха дискотеките в които ходих защото били развъдник на зарази. Алоо, че там е пълно с хубавички, весели млади момичета. Аз съм като Ти-Рекс вътре и от малкото дъртаци. Поел съм си риска, а младите пък почти не ги касае. За нова година щяха да отварят моловете - обещаха, но не ги отвориха. Забраниха ми да празнувам Нова година навън, не че щях, защото точно тогава жена ми на 31-ви каза не ми се излиза и се оказа, че била с ковид, но кои са те да ми забраняват, дееб@? Тя пък въпреки паниката, го изкара като куче и още не вярва, че е изкарала ковид, защото не е умряла. Ни съм бил в отделна стая, ни с маска и продължихме да си спим в едно легло. Вероятно се е заразила от мен (шефът ми го е изкарал, така без да разбере кога), но никога не съм си правил тест. Лъгаха седмици наред, ще отваряме, после няма да отворим, ама после ще отворим - после пак. Всичките им прогнози до една се оказваха грешни. Обясняваха че в България са най-евтините ПСР - а почти навсякъде бяха безплатни или с по-ниски цени оттук. Всяка сутрин ми писна да гледам едни и същи мутри докато си пия кафето. Откъде някакви доктори имат по 20-30 000 лв. (освен ако не са се осрали да крадат) да си плащат за участие в сутрешни блокове по БТВ и Нова ТВ? Защото толкова струва участието и го зная от приятел политик.
До едно, каквото да казвали, са лъгали!
Как да повявам, след като 2 г. са се разпрали само и единствено да лъжат, че точно тия ваксини (за които тоя който ще ми я бие ще вземе 10 лв.), ще ми помогнат, а няма да ми навредят? Ако личният ми лекар и майка ми - дълги години медицински работник са против точно тези ваксини, на тях или на телевизията да вярвам? ПС; На мой близък приятел - колегата, по-млад от нас, в момента е с инсулт предизвикан от тромб, след ваксина (не съм питал коя) в болница. Парализиран отляво. Благодаря, не!
По-добре момиче или жена, да ти разбият сърцето или мозъка, отколкото тромб!Last edited by Jay Gould; 19.10.2021, 02:32.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Може да не приемаш мнението ми но не го наричай невежество...Иначе си прав през 2021 има достатъчно литература по въпроса...Прочети някоя книжка погледай некое предаване по телевизията виж в ютюб и се замисли...Знам че днешният човек си е въобразил че управлява Природата и я е подчинил....
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар