IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Шансът за твоята възрастова група е по-скоро 95% и примерно 80% да се разминеш с болница. Постковид последствия - Божа работа.
    Ма ти си ходи гол, така няма да оцапаш нищо, прапра...баба ти само кюлоти е носила.
    Пак се върни на моята снимка.
    Проблема във нея е думата принуждава.
    Иначе не ми пречиш дали ще си с памперс, с маска на безлюдната улица или кога си сам в колата.
    Толерантен съм, не те съдя, може да ги правиш тея неща ако желаеш, както и практикуването на скачане от мостове, пиенето на антифриз и т.н.
    Нито те коментирам, дали е правилно или не, или дали ме интересува.
    Нишо лично, имам предвид и другите шушляци в държавата кат тебе.
    Ама не позволявам някой да ми прави наклон на кожената шпага, какво Аз ще правя.
    Тия проценти си ги заври, знаеш къде, нито помощ съм искал, нито мнение.
    Свана ли ми мисълта, какво прави човека отсреща не е твоя работа, не е ли нарушил НК - гледаш си съдбата и толкоз.
    Мрънкания и коментари у вас пред семейството или пред блока.
    Last edited by hazard; 19.10.2021, 13:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
      [ATTACH=CONFIG]n3816768[/ATTACH]
      Една снимка беше казал някой, че е 1000 думи.
      Чудех се как най-кратко може да се охарактеризира сегашната КоБи ситуация.
      Шансът за твоята възрастова група е по-скоро 95% и примерно 80% да се разминеш с болница. Постковид последствия - Божа работа.
      Ма ти си ходи гол, така няма да оцапаш нищо, прапра...баба ти само кюлоти е носила.

Коментар

• Чакай да плесна една картинка за песимистчо и другите умници, дето никой не мое да ги излъже:

Перфектна илюстрация на настоящата ситуация. България като контролна група в ЕС показва съвсем ясно на останалите какво значи ниско ниво на ваксинация. Примерно една 67 милионна Италия в момента е с 10на смъртни случая дневно, срещу над 200 на малка България.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	fck.jpg
Views:	1
Size:	46.2 КБ
ID:	3816768

Една снимка беше казал някой, че е 1000 думи.
          Чудех се как най-кратко може да се охарактеризира сегашната КоБи ситуация.

Коментар

Споделя го човек от Калифорния в друг форум, работи в биотек компания която се занимава с биг дейта и проучвания.

Трудна работа. Вече го видях от първа ръка, вирусът проби на семейно събиране от 9 души през бабата, на 69, и хвана само дъщерята, на 24, която го изкара само за 2-3 дни, основно загуба на вкус и обоняние за няколко дни. Бабата още се възстановява от едностранна пневмония, без необходимост от кислород и прочие. Никой от останалите не го прихвана а повечето сме ваксинирани преди половин година като тях, с Астра, само това имаше. Дядото на 71 излезе късметлия че наскоро преди месец кандиса да си набоде Файзер и сега въобще и не прихвана.
            Като цяло това му е пробива от 9 ваксинирани, за различен период, но повечето преди половин година.
            В момента вълната се развихря много сериозно, и приятели които досега се опазиха (ама щяли да "изчакат" за ваксина) вече се заразяват, та ще видим.
            Не беше ясно, че не е твое мнение. За разлика от забавният буламач дето копираш обикновено като ''специалистката'' по фейс слава и т.н. при този са по-добре нещата....:-) Ще се види до кога и за колко....:-))))

ПП Опазването на социално активни хора е сложна работа. Не знам дали по Мангъра ще мине през всички е вярно, но през 90% е почти сигурно. Държавата освен това видя, че не е чума и отпуска юздите докато болниците имат капацитет с цел стаден имунитет / да все още е по-добре да е след ваксина/.... и така....трудно ще им се размине на познатите ти. Но ако са ршили сега да се ваксинират не мисля че е добре в разгара на вълната, че нацели ли ги вируса в едни периоди след ваксината май е по-рисково. Трябвало е лятото да се боднат....
            ПП2 Астрата имам подозрение, че я пребиха комерсиално умишлено.... ного евтина беше, а и продаваха на света вместо както е по договор в Европа първо.... Не съм сигурен че е по-зле от модерните като краен резултат...., а и страничните ефекти са подобни....
            Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.10.2021, 11:59.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              На друга планета е напълно възможно да има друг живот при други условия и закони които няма как да знаем.Не разбирам защо сващаш различията като еднаквост. По скоро разбирай законите които знаем които сме открили като една малка част от законите които съществуват във Вселената..
              На друга планета е напълно възможно да има друг живот при други условия и закони които няма как да знаем. - Да, може, но не и в нашата Вселена!

Ако вече се окаже, че има и друга Вселена, организирана по съвсем различен начин /т.е. където водородът не е най-лекият химичен елемент и т.н./ и управляваща се от други закони - всички планети в нея ще се подчиняват на набор от различни правила. Но дали изобщо има такава паралелна Вселена?

Много философски стана... а нямам време за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Боби, предполагам този път повечето от написаното е вярно. Още миналата година писах, че при доста хора преболедуването отключва диабет тип 1 . При това възрастни / обикновено са само деца/. Възможно е да отключва и други автоимунни заболявания за предразположените генетично. Гадна работа е вируса и не се знае какво се случва след него. Обаче със същата сила това се отнася и за модерните ваксини....
                Друго нещо ми е странно- как и откъде намираш непубликувана информация като горната ? Аз например я имам защото познавам и имам доста близки ендокринолози. И за Мерк също.... Вероятно я има някъде в нета ама трябва да дълбаеш конкретно и систематизирано. Та защо би го правил след като не си лично заинтересован ? Нали всички твои близки са ваксинирани следователно защитени. Какво ти пука за нас неваксинираните с какво ще ни тровят ?!
                Или си заинтересован мммм ? :-))))
                Споделя го човек от Калифорния в друг форум, работи в биотек компания която се занимава с биг дейта и проучвания.

Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                ПП И днес рекорд за ваксинираните като процент заболели и приети в болница. Ще ги стигнете скоро неваксинираните продължавайте с дозите :-))))
                Трудна работа. Вече го видях от първа ръка, вирусът проби на семейно събиране от 9 души през бабата, на 69, и хвана само дъщерята, на 24, която го изкара само за 2-3 дни, основно загуба на вкус и обоняние за няколко дни. Бабата още се възстановява от едностранна пневмония, без необходимост от кислород и прочие. Никой от останалите не го прихвана а повечето сме ваксинирани преди половин година като тях, с Астра, само това имаше. Дядото на 71 излезе късметлия че наскоро преди месец кандиса да си набоде Файзер и сега въобще и не прихвана.
                Като цяло това му е пробива от 9 ваксинирани, за различен период, но повечето преди половин година.
                В момента вълната се развихря много сериозно, и приятели които досега се опазиха (ама щяли да "изчакат" за ваксина) вече се заразяват, та ще видим.
                Last edited by BobyB; 19.10.2021, 11:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

дали зелен сертификат, дали писиар, дали бърз тест, но е редно нещо да се прави предвид на това колко сме прости и статистиката го доказва.

болниците са пълни с хора, които в голямата си част са рискова група със занижен имунитет. Това, че някой кашлюкащ простак, за който ковид е 'вирусче' някакво иска да ходи нагоре надолу, да се изследва, да се оперира, НО не иска да се тества, да се ваксинира... ами един такъв простак може да закрие едно отделение за месец - достатъчно е да се изпозарази персонал и пациенти.
                  А не може ли някой ваксиниран ПРОСТАК със сертификат без да се е тествал с писиар повярвал в безсмъртието да влезе в болницата и нагоре надолу да изпотрепе принудително ваксинираните лекари ?
                  Или след сертификата ваксинираните вече не разпространяват вируса ?

ПП Защо се правиш че не разбираш двойният стандарт ? Вече няма никакъв спор че ваксинираните разпространяват вируса, боледуват и умират / засега само тук има плюс около 2-3 пъти/ от вируса. Защо няма тестване и ограничения за тях/вас ? Мислиш ли че това е нормално и вдъхващо доверие във ваксините, а не е просто елементарна принуда за хората които нямат избор да се ваксинират ''информирано доброволно'' ?
                  Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.10.2021, 11:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Май ти си единственият тук чуващ наставления от отвъдното. Уж съм толерантен към повечето извращения, ама от твойта религиозна помия наистина ми се повръща.
                    Ми повърни и се успокой...Като за начало приеми че не съм религиозен и не бъркай религията и църквата с Разума който управлява всичко живо и всеки един процес във Вселената...Ако не ти харесва не чети каквото пиша..

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                      Ами че те законите важащи на Земята са същите като на познатата ни Вселена.
                      Тя земята да не е част от някоя друга Вселена.

По-интересно би било ако се докаже, че има друга /паралелна/ Вселена, която да се управлява от различни физични закони.
                      Където например гравитационната константа е различна от нашата и т.н.
                      Където живота е базиран на други химични елементи...
                      Не знам защо не ме разбираш.И не знам как да се изразя...На друга планета е напълно възможно да има друг живот при други условия и закони които няма как да знаем.Не разбирам защо сващаш различията като еднаквост.По скоро разбирай законите които знаем които сме открили като една малка част от законите които съществуват във Вселената..

Коментар

Лекарство има, на Мерк. Надценката му е 46 пъти, според един доклад от днес - по повод загрижените да не се прецакат от цената на ваксините . Работи изключително успешно. Предполагам обаче малко хора особено в този форум знаят, че първото за масово производство лекарство, базирано на промяна на генетичния код - бъзика гените по РНК молекулата на вируса и така го мутира, че генетичните аномали във вирусите ги убиват. Според Мерк, това засягало само вирусните РНК, но не и човешките гени. Аз лично бих много внимателен, но най-вероятно ще се ползва само при хора нуждаещи се от болнично или интензивно лечение.
                        Такива ще бъдат всички бъдещи лекарства, медицината в последните години изключително се движи от генетика. Досега имаше само няколко подобни препарата, които струват по няколко милиона и се използват за генетично оправяне на родени с аномалии деца, които така или иначе ще умрат - т.е. риска от генно лечение си заслужава спасяването на живот.
                        За сравнение - ваксините на Файзер струват от $7 до $20, нищо генно не модифицират. Даже напротив, са далече по-безопасни от самият вирус, който както всеки един вирус неминуемо причинява генни модификации в човешкия организъм при възпроизводството си. Последно гледах един доклад (вътрешен, не публикуван още, защото не е пиър-рисърчъд) от миналата седмица, че в някои хоспитализирани Ковид-19 причинява перманентни генетични промени на панкреаса, и клетките намаляват или спират производството на инсулин. Предполагам ще бъде публикувано това изследване след около месец. За нас е интересно, защото изучаването на механизма ще помогне на моята фирма да създаде лекарство срещу диабет. Въобще, в момента половината ни усилия са в посока изучаване на ефекти от Ковид, понеже е изключително свързано с генетични промени, а ние разработваме генетични лекарства...Включително за вечна младост и безсмъртие, ако съм късметлия може да го пробвам някой ден преди да започнат да го продават само на трилионерите.
                        А в БГ спорите дали били опасни ваксините. Горе долу същата ситуация както индианците са спорили дали да ползват пушките на белия човек или да си карат с лъкове и стрели - еми днес се знае резултата.
                        Боби, предполагам този път повечето от написаното е вярно. Още миналата година писах, че при доста хора преболедуването отключва диабет тип 1 . При това възрастни / обикновено са само деца/. Възможно е да отключва и други автоимунни заболявания за предразположените генетично. Гадна работа е вируса и не се знае какво се случва след него. Обаче със същата сила това се отнася и за модерните ваксини....
                        Друго нещо ми е странно- как и откъде намираш непубликувана информация като горната ? Аз например я имам защото познавам и имам доста близки ендокринолози. И за Мерк също.... Вероятно я има някъде в нета ама трябва да дълбаеш конкретно и систематизирано. Та защо би го правил след като не си лично заинтересован ? Нали всички твои близки са ваксинирани следователно защитени. Какво ти пука за нас неваксинираните с какво ще ни тровят ?!
                        Или си заинтересован мммм ? :-))))

ПП И днес рекорд за ваксинираните като процент заболели и приети в болница. Ще ги стигнете скоро неваксинираните продължавайте с дозите :-))))
                        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 19.10.2021, 11:20.

Коментар

Ако Бог говори директно с тебе
                          Май ти си единственият тук чуващ наставления от отвъдното. Уж съм толерантен към повечето извращения, ама от твойта религиозна помия наистина ми се повръща.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

напротив.
                            спазвам мерките или поне се опитвам
                            ударих си един пфайзер ... зер не ядем и пием химия нон стоп, а си имахме семейни планове за пътувания. родители, близки се ваксинираха кой с каквото има и няма проблеми. някои го изкараха, но слава богу без проблеми. иначе познати си заминаха преди 60 и никой не може да ме убеди, че това е просто грипче...

в тази 'пандемична' година съм бил един месец в чужбина за кеф и не съм си променил особено навиците нито припадам, но не подценявам 'вирусчето' и се дразня на разни малоумници, които си мислят, че отрицанието е майка на сътворението.
                            Престани да наричаш хората които не са на твоето мнение малоумници и да се държиш от позицията на по умния по силния и винаги правия безгрешния...Щото много ще се дразниш ако продължаваш така...Не ни натрапвай твоето мислене и действие като най умното и най правилното...Ако продължаваш така неминуемо ще стигнеш до дежурният кабинет на 4-ти километър

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

ха ха тебе ковид пландемията вече те е унищожила. Няма нужда от терористи (както ги описваш болните) !?!?!?!?
                              напротив.
                              спазвам мерките или поне се опитвам
                              ударих си един пфайзер ... зер не ядем и пием химия нон стоп, а си имахме семейни планове за пътувания. родители, близки се ваксинираха кой с каквото има и няма проблеми. някои го изкараха, но слава богу без проблеми. иначе познати си заминаха преди 60 и никой не може да ме убеди, че това е просто грипче...

в тази 'пандемична' година съм бил един месец в чужбина за кеф и не съм си променил особено навиците нито припадам, но не подценявам 'вирусчето' и се дразня на разни малоумници, които си мислят, че отрицанието е майка на сътворението.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Не бъркай законите по които ние земните хора живеем на Земята със законите на Вселената.На друга планета или в друга Слънчева система животът може да е съвсем различен и по съвсем други закони и правила....Не свеждай всичко до нашия все пак ограничен мозък.
                                Ами че те законите важащи на Земята са същите като на познатата ни Вселена.
                                Тя земята да не е част от някоя друга Вселена.

По-интересно би било ако се докаже, че има друга /паралелна/ Вселена, която да се управлява от различни физични закони.
                                Където например гравитационната константа е различна от нашата и т.н.
                                Където живота е базиран на други химични елементи...

Коментар

Working...
                                X