IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Ковид са, няма никакви, почти никакви други респираторни заболявания в момента. То няма нужда, изобщо да се "чудят" какво е. Ако смятат, че е "нещо друго" да си направят тест за това "друго" и ще видят, че няма друго.

Бронхита, не е болест, бронхит означава възпаление на бронхите... кой е причинителя?! За другите "общи" заболявания е същото, в момента няма грип, кой е този друг масов причинител на респираторни заболявания... "брат му" на Ковид?! Разбира се, че е Ковид, съвсем друг е въпроса, защо не всеки път го ловят тестовете. Има различни обяснения защо тестовете може да са отрицателни, но да се самоуспокояват, че има някаква масова успоредна и различна от Ковид зараза, са някакви пълни глупости.

Все пак се надявам, че можеби не е Ковид и хората са прави "за това, че има и нещо друго"... иначе не ми се мисли какво ще се случи. Имаме най-много 2 седмици до тотален локдаун, по един или друг начин.
    А като е ковид що болничните не са за 14 дни, а за 5, 7,10?
    На мен ми е странно това.

Коментар

Ковид са, няма никакви, почти никакви други респираторни заболявания в момента. То няма нужда, изобщо да се "чудят" какво е. Ако смятат, че е "нещо друго" да си направят тест за това "друго" и ще видят, че няма друго.

Бронхита, не е болест, бронхит означава възпаление на бронхите... кой е причинителя?! За другите "общи" заболявания е същото, в момента няма грип, кой е този друг масов причинител на респираторни заболявания... "брат му" на Ковид?! Разбира се, че е Ковид, съвсем друг е въпроса, защо не всеки път го ловят тестовете. Има различни обяснения защо тестовете може да са отрицателни, но да се самоуспокояват, че има някаква масова успоредна и различна от Ковид зараза, са някакви пълни глупости.

Все пак се надявам, че можеби не е Ковид и хората са прави "за това, че има и нещо друго"... иначе не ми се мисли какво ще се случи. Имаме най-много 2 седмици до тотален локдаун, по един или друг начин.
      Когато ние се разболяхме жена ми реши да си прави писиар...Дойде един младеж опря и тампона на носа и пробата отрицателна а жената болна с двустранна бронхопневможия доказана от скенер....Тълпи от цигани тично в тая болница...Това съм видял с очите се...Повече какво да коментирам...Да не говорим че ако се окажеш положителен и не дай си Боже имаш нужда да отидеш на пулмолог става ебало си е майката...щото си карантиниран.Ние сме обикновени хора за нас не се грижи нито УБО нито ВМА нито Правителствена болница...Затова поздравявам майките и жените на политиците...Та викаш нямало места по болниците.Я да се разболее някой политически изрод да видим дали няма места...Изроди долни

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
        Струва ли си да се въвежда тотален локдаун за това?
        Ние вървим общо взето 2 седмици след Румъния, дали си струва да го "решават" тия дето ни докараха до тук, с не вземането на никакви мерки, само и само да спечелят изборите и гласовете на антиваксърите.

Моето мнение за Ковид не се е променило от началото на пандемията в нито един момент. Единствената разлика с преди и сега е, че преди си мислех че 2021-ва година есента вероятно ще сме си "научили урока" и ще се "затваряме/отваряме" навреме, а няма да се омазваме като първолаци... защото в момента като общество приличаме точно на деца които повтарят първи клас. Жалка картинка сме, това можеше да се избегне до голяма степен. При една по-масова ваксинация и мерки от по-рано в момента нещата щяха да са далеч по-добре. Но то и БГ народа е като БГ политиците, "ни се води ни се кара" добичето. Затова ще учим всичко по трудния начин.

Коментар

• Браво, антиваксъри - масови българоубийци
          Магарето няма да се успокои, докато не си покаже магариите на целия свят
          Докато не излезе на първо място в света по смъртност и ... глупост

Държава Умряли Заболели / 1М Умряли / 1 М Население
          1 Peru 200,118 65,435 5,961 33,576,160
          2 Bosnia and Herzegovina 11,423 76,881 3,511 3,253,915
          3 Bulgaria 23,441 84,617 3,407 6,879,479
          14 Romania 45,503 83,272 2,386 19,068,495
          16 USA 759,932 139,399 2,278 333,558,957
          21 Belgium 25,889 113,949 2,221 11,656,062
          23 Italy 131,904 78,678 2,186 60,344,656
          27 UK 139,834 129,517 2,046 68,355,696
          31 Spain 87,238 106,975 1,865 46,778,641
          35 France 117,555 108,973 1,796 65,463,804
          50 Greece 15,707 69,967 1,517 10,355,939
          67 Germany 95,794 53,496 1,139 84,136,868
          72 Netherlands 18,341 121,829 1,067 17,184,822
          85 Israel 8,063 142,065 865 9,326,000

Коментар

Добре, човек как да разбере дали има хемороиди или ковид? Струва ли си да се въвежда тотален локдаун за това?
            Last edited by pinoccio; 27.10.2021, 11:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
              Един малко по различен поглед към ковид болестта.
              Имам досег с трз на две фирми със средно списъчен брой персонал над 250 човека всяка.
              Та болничните които минават и в двете фирми са всичко различно от ковид ш, говорим за ОВИ, бронхит, възпаления, но ковид, като причина за болест са единици.
              Чудя се на какво се дължи след като по тв бройките стита вече 7К.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Две интересни статии

Статиите са от журналист и може да попадат в теория на конспирацията или по-скоро на алтернативните мнения, но в никакъв случай не са в стила на мейнстрим медиите.

https://eugyppius.substack.com/p/mas...ay-permanently

https://eugyppius.substack.com/p/mor...igenic-sin-and

Накратко за който не му се чете се цитират изследвания на антителата и се правят някакви аналогии с грипа и защо там ваксините не работят.

Тезата донякъде е ясна. Че ваксинираните като се заразят произвеждат антитела само за S протеина (за които е програмирана имунната система чрез ваксината). Докато неваксинираните като се заразят произвеждат антитела и за други протеини. Съответно в бъдеще техния имунен отговор при повторна среща с вируса ще е доста по-добър.

Това което обаче вкарва като ново, че ваксинираните сме обречени в едно по-далечно бъдеще.

Имунна система на ваксиниран дори и да се зарази и да преболедува е обречена во веки да произвежда само същите антитела за S протеина. Което прави ваксинираните доста по-податливи на нови щамове. А появата на нови щамове където да липсва S протеина била детска игра за вируса.

Автора дава и някакви доводи от грипа, как епидемии от същите щамове избухвали периодично след като намалее стадния имунитет. Дава пример с някакъв тип грип дето върлувал и после пак върлувал много сериозно щото имунна система дето да го познава този щам имали само 70+ годишните.

Съветва по-младите да не се бодат (особено децата) щото така им се обричала имунната система. А идеята била след 5-10-15 години те като поотраснат вече да има изграден сериозен стаден имунитет срещу различните щамове на вируса.

Ако предположенията на автора са верни, аз на това се надявам (като набоден) тука в България да изградите един сериозен стаден имунитет от ненабодени дето да спира бъдещите щамове.
                Виждаш ли как се смееш на дедукциите. Всяко изследване е дедукция по неизбежност и дали ще измине трънливия път от частното към общото, е доста проблематично. А отсрещният лагер като се смее на дедукциите, започват да му мерят IQ-то като кръвно налягане. Човекът, за да оцелява, мисли индуктивно - простичко. Такава верига имат сетивата му. С оформянето на социокултурата вече започва да се появява дедуктивното мислене, то е, което движи прогреса. При ваксините днес всичко още е приказки, затова е необходимо време, за да може дедукцията да си извърви пътя.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                  Иначе хората откачат щото са се навъртели в кредити и разходи и 10к да взема все са на ръба.
                  Па нека си откачат!
                  То се мисли предварително, не следварително!
                  Кой беше автора на приказката - да му имам акъла на българина, ама оня втория, дето идва след първия!

п.с.
                  И да - определено сме от най-тъпите нации, ама помпането на самочувствието, че сме нещо повече от останалите - надали имаме по-голям враг от него! То ще ни държи в калта задълго, ако не завинаги...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Берти не се измъквай по терлици...Големият въпрос е когато опре до нас лично до най скъпото ни до децата ни които обичаме най много на този свят...За мен е ясно няма да ги ваксинираш.Все пак благодаря за честния отговор...И нека не налагаме мерки на другите щото Бог веднага ни изпитва чрез хората които най много обичаме...Пак повтарям не съм антиваксър по скоро съм антиковид ваксър...Според мен претенциите че тая ваксина ни пази са меко казано неистина.Дано поне е безопастна и да не вреди..
                    когато излязоха ваксините ми беше напълно ясно, че участваме всички в един голям експеримент. докато стигнат до нас имаше нащракани милиони хора по света - при това не в индия или пакистан или судан, където обикновено биг фарма тихомълком експериментира с новите препарати и при гаф нещата се замитат и продължават напред с нови продукти. Тук 'опитни зайчета' бяха главно от развити държави,където има достатъчно достъп до медии и човешкия живот се цени (уж).

казвам ти го в прав текст - тогава казах "един път и британците и германците да са опитни зайчета, а не само ние. нека видим какво става и ще се нащракаме' - ваксинирах се май месец на зелените коридори, че нямаше опашки .. след като вече имаше доста ваксинирани и информация. Нито съм припадал, нито съм търсил връзки, нито съм мислил, че това е панацея и след поредната ваксина (защото всички имаме поне по 5-10 ваксини) съм станал безсмъртен - просто ми стана ясно, че среща с вируса ще има по един или друг начин и предпочетох да не чакам търпеливо за естествения имунитет.

сега с децата съм още по-внимателен, а запада е още по настоятелен да е в ролята на опитното зайче... та и там ще видим.

имай предвид, че ваксините в които всички се кръстите са тествани на далеч по-малко хора от това, което се случи с най-големият медицински експеримент в историята на човечеството, а именно глобалното ваксиниране с ваксини срещу ковид-19.

засега от близките и приятелите, които са ваксинирани никой не се е оплакал от странични ефекти, за разлика от тези прекарали ковида - там на 10 изкарали го поне 3-ма се оплакват от нещо след това.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Тука си напълно прав.Мен точно така ме заразиха....Хората които са осигурявани до 3000 не губят нищо тия над 3000 губят.Мен точно така ме заразиха...Има хора които за пари откачат и колкото повече получават толкова по алчни стават...Вместо да се въвеждат фашистки зелени сертификати по добре е да се принудят хората да спазват мерките...Радев се измъква по терлици хем на практика има локдаун хем са отворени и няма компенсации.
                      Бай пеше малко да те поправя - няма дето се осигуряват над 3000, има такива дето вземат над 3000 (пу пу и аз от тях). като излезеш болничен вземаш 2200.
                      Иначе хората откачат щото са се навъртели в кредити и разходи и 10к да взема все са на ръба. И като му дойде 2 седмици болничен и доходи на половина и опааа закъсва отвсякъде, нищо че е любовницата примерно ощетена, ма тя па отмъстителна каже на жена му .... ядове ядове. Недай си боже да е "инвестицията" в поредния имот
                      Иначе Радев им го сложи и на големите без хранителните, а трябва и на тях да им го сложи.
                      В момента само тотал локдаун ще му е печелившия ход. След 2 седмици за изборите/дори и за балотажа го маха и всичко е точно. Ние нямаме и не можем да направим организация за това
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Един малко по различен поглед към ковид болестта.
                        Имам досег с трз на две фирми със средно списъчен брой персонал над 250 човека всяка.
                        Та болничните които минават и в двете фирми са всичко различно от ковид ш, говорим за ОВИ, бронхит, възпаления, но ковид, като причина за болест са единици.
                        Чудя се на какво се дължи след като по тв бройките стита вече 7К.

Коментар

Тука си напълно прав.Мен точно така ме заразиха....Хората които са осигурявани до 3000 не губят нищо тия над 3000 губят.Мен точно така ме заразиха...Има хора които за пари откачат и колкото повече получават толкова по алчни стават...Вместо да се въвеждат фашистки зелени сертификати по добре е да се принудят хората да спазват мерките...Радев се измъква по терлици хем на практика има локдаун хем са отворени и няма компенсации.
                          Ами и на мен по подобен начин ми го лепнаха.
                          А дали мърляча е ваксиниран или е антиваксър - ми е абсолютно безразлично.
                          Мърляча си е мърляч - и като отказва да поумнее единствения друг начин е с правата лопата!

Коментар

Бойко така направиха, в момента в който Бойко им направи добро и го изритаха.
                            Би ли разяснил какво "добро" направи Бойко?

Че в моята реалност в златните години за цялата световна икономика ние не мръднахме, пенсиите са ни по 250 евро, горим пластмасата на цяла Европа, Хемус не стана готова през 2017-та, а Ковид-а се бореше със затваряне на паркове, демонтиране на пейки и събиране на хвърчащи листа на входа на градовете.

​​​​​​​В никакъв случай не подкрепям сляпо Радев, но подкрепата за него и за служебния кабинет е такава именно защото Бойко не направи нищо. За 12 години Германия се вдига от пепелищата на Втората световна, ние само парцелирахме бизнеса на приближените му.

Коментар

• Две интересни статии

Статиите са от журналист и може да попадат в теория на конспирацията или по-скоро на алтернативните мнения, но в никакъв случай не са в стила на мейнстрим медиите.

https://eugyppius.substack.com/p/mas...ay-permanently

https://eugyppius.substack.com/p/mor...igenic-sin-and

Накратко за който не му се чете се цитират изследвания на антителата и се правят някакви аналогии с грипа и защо там ваксините не работят.

Тезата донякъде е ясна. Че ваксинираните като се заразят произвеждат антитела само за S протеина (за които е програмирана имунната система чрез ваксината). Докато неваксинираните като се заразят произвеждат антитела и за други протеини. Съответно в бъдеще техния имунен отговор при повторна среща с вируса ще е доста по-добър.

Това което обаче вкарва като ново, че ваксинираните сме обречени в едно по-далечно бъдеще.

Имунна система на ваксиниран дори и да се зарази и да преболедува е обречена во веки да произвежда само същите антитела за S протеина. Което прави ваксинираните доста по-податливи на нови щамове. А появата на нови щамове където да липсва S протеина била детска игра за вируса.

Автора дава и някакви доводи от грипа, как епидемии от същите щамове избухвали периодично след като намалее стадния имунитет. Дава пример с някакъв тип грип дето върлувал и после пак върлувал много сериозно щото имунна система дето да го познава този щам имали само 70+ годишните.

Съветва по-младите да не се бодат (особено децата) щото така им се обричала имунната система. А идеята била след 5-10-15 години те като поотраснат вече да има изграден сериозен стаден имунитет срещу различните щамове на вируса.

Ако предположенията на автора са верни, аз на това се надявам (като набоден) тука в България да изградите един сериозен стаден имунитет от ненабодени дето да спира бъдещите щамове.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

ще ти отговоря така

В момента някои развити държави започнаха да ваксинират деца над 12,а някои и под. За няколко месеца ще има поставени повече бройки от бройките ползвани при тестовете на ваксините(тези доказаните), с които всички деца се ваксинират. Ще имаме яснота до колко са опасни.
                                ​​​​
                                Берти не се измъквай по терлици...Големият въпрос е когато опре до нас лично до най скъпото ни до децата ни които обичаме най много на този свят...За мен е ясно няма да ги ваксинираш.Все пак благодаря за честния отговор...И нека не налагаме мерки на другите щото Бог веднага ни изпитва чрез хората които най много обичаме...Пак повтарям не съм антиваксър по скоро съм антиковид ваксър...Според мен претенциите че тая ваксина ни пази са меко казано неистина.Дано поне е безопастна и да не вреди..

Коментар

Working...
                                X