IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

всичко е печелене на време и опит да не крашне здравната система (нашата си я крашнахме, че сме най-големите тарикати)
    ...
    Нашата си е крашната вече 20 години. Виж, че болници има само в големите градове. Добре, че вече има и частни такива, някой от които са които са по-добри, че да не е толкова голям натиска върху държавните.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение

Стадния имунитет не важеше и при алфа. Обаче ни продъниха ушите с него. Това е една от причните хората да не вярват много на нарочените са експерти. Ако ваксината пази 6 месеца и само 5% от ваксинираните умират на всяка вълна, може сам да направиш сметка след колко време всички ще загинат. Моделът е доста опростен, ясно е че има хора които генетично са предпазени, вълните не са точно на 6 месеца и тн. обаче се нядявам идеята да ти е ясна. Ваксините не са решение. Просто се печели време на неясно каква цена.
      всичко е печелене на време и опит да не крашне здравната система (нашата си я крашнахме, че сме най-големите тарикати)
      вирусът е доста сложен за ликвидиране, а и вероятно тези, които са се заиграли с него именно това са целили - да се лекува трудно и да не може да се създаде ваксина на 100% ограничаваща разпространението.

големият въпрос е как всяко едно общество ще премине през пандемията. това ще даде предимство за едни или ще отнеме предимство на други.
      видя се, че Източна Европа (и нас като отличници) ще ни брули здраво и вероятно кризата ще премине в дълбока икономическа криза, която може да е кофти за нас, но ще е добре за тези, които ни ползват за евтина 'бяла' работна ръка и пазар.

ПП предизборната обстановка и популизмът само налива масло в огнъя, който изгори много 'сухи съчки'. ако нямаше избори на 14 съм убеден, че щеше да има вече сериозен локдаун.
      Last edited by bertram; 09.11.2021, 10:03.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение

Стадния имунитет не важеше и при алфа. Обаче ни продъниха ушите с него. Това е една от причните хората да не вярват много на нарочените са експерти. Ако ваксината пази 6 месеца и само 5% от ваксинираните умират на всяка вълна, може сам да направиш сметка след колко време всички ще загинат. Моделът е доста опростен, ясно е че има хора които генетично са предпазени, вълните не са точно на 6 месеца и тн. обаче се нядявам идеята да ти е ясна. Ваксините не са решение. Просто се печели време на неясно каква цена.
        Няма да коментирам колко нелепо ми се струва мнението ти ама се чудя какво предлагаш да направят хората в България ?
        Може би всички да "изпият" по една "чаша" вируси ,да се затворят всички болници и който оживее, оживее ?
        Какво предлагаш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Берти,

тая опорка не върви вече.
          Всеки грип, дори и лек, може да бутне човек с 2-3 съпътстващи заболявания. Айде да спрете да преекспонирате броя на умрелите.
          Ковида разказа играта не на здравите хора, а на тези с проблемите, които не се профилактират и лекуват адекватно, щото лекарите се занимават само с ковид от 2 години насам.
          Да не говорим за стреса и тормоза на здрави хора които неминуемо ще се разболеят от тоя ужас.

Коментар

при делта стадния имунитет не важи и на всички стана ясно,че е важно как ще премине през популацията - разбирайте тежки случаи.

ние се преборихме за първото място в седмичния чарт за инат и суеверие
            от броя некролози по-точен индикатор няма

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

КОЙ си ти, който се изправяш тук и "отговорно" твърдиш, че имунитета не важи?

КОЙ си ти, който за няколко месеци - "сам" достигна до това "серъхпрозрение"?

Имунолозите, пулмолозите с десетилетия стаж в областта НЕ смеят да изказват крайни мнения, но ти си "категоричен": стадният имунитет не важЕЛ!"

Докажи, че говориш от името на Твореца (Господ Бог или друг Създател на тия: Съзнание и Материя)!

Ти си НИКОЙ, за да твърдиш тия неща и да си категоричен! НИКОЙ! Кръгла НУЛА!

Хайде, осъзнай, най-после, че си прашинка и едно голямо НИЩО - и кротувай,!

Не се ангажирай с неща, които НЕ са ти ясни, от няколко месеца се случват и НЕ можеш да коментираш с такава тъпа категоричност!
              аз не съм конспиратор.
              гледам единствено цифрите (общ брой починали в сравнение последните години преди ковида (за да е макс близка демографска картина), заети места в реанимации и болници въобще) и те говорят едно - простаците сте мнозинство.

не оспорвам имунитета на прекаралите вируса, но когато цифрите говорят само пълен малоумник може да каже, че той е прав, а цялата планета е крива.

земята е плоска . нали ?!?
              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Да, мечтая си за времето преди да влезем в ЕС през 2007ма, когато заплатите бяха средно по 200лв и българите измираха масово от недояждане. Мечтая си да заменя морето в Гърция с това да ми надуват главата с народна музика, гайди, хора и патриотарски крясъци. Мечтая си вместо да имаме пълен достъп до западната наука и култура да слушам простащините на неграмотници от Атака, Възраждане и какви ли не подобни партийки които се нароиха.
                Яко!!!!!!

Всичко хубаво, ама що се мъчиш, щом толкова не харесваш нищо българско. Хващаш куфарчето и при западната хултура и няма гайди да ти свирят на главата.

Аз и колегите сме изключително поласкани, че продължаваш да пишеш на български, че даже използваш кирилица, но недей се мъчи заради нас. Не си струва за едни Ганьовци, дето дори в един гей парад не искат да се включат. Бе направо си мъченик.

Коментар

Първо, днес е 9-ти, починалите са 334 и нищо не ми се привижда. Аз не чета От Извора за да ми се привиждат караконджули и второ всички неваксинирани у нас са антиваксъри, каквото и да говорят и да го усукват.
                  Пак ли се напика бе.Пак ли обърка дните...

Коментар

Да, мечтая си за времето преди да влезем в ЕС през 2007ма, когато заплатите бяха средно по 200лв и българите измираха масово от недояждане. Мечтая си да заменя морето в Гърция с това да ми надуват главата с народна музика, гайди, хора и патриотарски крясъци. Мечтая си вместо да имаме пълен достъп до западната наука и култура да слушам простащините на неграмотници от Атака, Възраждане и какви ли не подобни партийки които се нароиха.
                    Ако нямаш пари да ти платя билета и заминавай п си майна.Върни паспорта и се откажи от българско гражданство..

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Имунолозите, пулмолозите с десетилетия стаж в областта НЕ смеят да изказват крайни мнения, но ти си "категоричен": стадният имунитет не важЕЛ!"

Докажи, че говориш от името на Твореца (Господ Бог или друг Създател на тия: Съзнание и Материя)!

Не се ангажирай с неща, които НЕ са ти ясни, от няколко месеца се случват и НЕ можеш да коментираш с такава тъпа категоричност!
                      Не може бе Мико не може.Аз съм му казал че на 4 ти километър има спешен кабинет но не помага.При бъртата само попа може да оправи нещата.Той винаги е прав винаги е на страната на по умните по красивите безгрешните и от там громи нас глупаците..Аз си мисля че е обезумял след като се ваксинира и най вече след като осъзна че на шест месеца ще заголва дупарата.Тоя е от породата на всичко можещите на всичко знаещите на безгрешните на тарикатите на поучителите..както казах поп е нужен тука....Като почукат на вратата му за да ваксинират децата тогава ще го видим тоя герой неземен
                      Last edited by power grid; 09.11.2021, 09:48.

Коментар

Освен всичко изброено ,аз не виждам държавите извън ЕС, да борят кризата с коронавируса с нещо друго освен с масова ваксинация ,зелени сертификати и локдауни .Какво ще ни помогне излизането от ЕС, тогава ?!

Коментар

при делта стадния имунитет не важи и на всички стана ясно,че е важно как ще премине през популацията - разбирайте тежки случаи.

ние се преборихме за първото място в седмичния чарт за инат и суеверие
                          от броя некролози по-точен индикатор няма
                          ...........

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

в ОК официално даже си признаха, че лъжат със статистиката. с добри намерения естествено.
                            Е щом е така значи може, само че какво ще правим след като ги докараме до 0? Тук вече само Математика ще помага.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                              По най-бързия начин вън от еврогейския им съюз.

Коментар

• Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение

ПОЧВАТ ДА ТИ СЕ ПРИВИЖДАТ УМРЕЛИ АНТИВАКСЪРИ ПАК !!!

8 НОЕМВРИ 2021 Г
                                .Единният информационен портал показва, че за последното денонощие са починали 69 лица с доказана коронавирусна инфекция.
                                Първо, днес е 9-ти, починалите са 334 и нищо не ми се привижда. Аз не чета От Извора за да ми се привиждат караконджули и второ всички неваксинирани у нас са антиваксъри, каквото и да говорят и да го усукват.
                                Last edited by fon; 09.11.2021, 09:31.

Коментар

Working...
                                X