IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Един въпрос само: мила Dury, да не си била някъде към 6-ти клас макс през 1989 г.?
    За жалост ,не. Бях завършила и вече работех ,така, че съм видяла всичко от онзи строй.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Отново ще се намеся, но това което си написал няма нищо общо с действителността тогава. Истината е коренно различна и не знам защо се прави, предполагам ,че е от незнание ,иначе не мога да си го обясня.
      Един въпрос само: мила Dury, да не си била някъде към 6-ти клас макс през 1989 г.?
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Като следя разсъжденията ти за Родината ни, ми се струва, че май си раждан в чужбина и за България знаеш само от брътвежите на неуспели гурбетчии.
        Слушай сега ква е истината:
        1. Здравеопазването ни беше на европейско ниво преди 10-ти ноември (70-тте и 80-тте години на миналия век). Писах преди десетина дни, че западногермански лекари са ни сваляли шапка за Пирогов през този период - знам го от стар лекар, топ-специалист от Правителствената. За зъболечението кво да кажа - над 90% от гурбетчиите идват задължително в България да си оправят зъбите. Най-вероятно и ти си сред тях.

2. Преди 10-ти, а и десетина години след това, всички чужденци (а те не са малко), дето съм посрещал тук по работа и на гости, се нас*ираха да ядат и пият всичко по ресторантите. Топ-качество на хранителните продукти и невероятно ниски цени. Не искаха да си тръгват.

3. За консервите - преди 10-ти се изнасяха консерви не само за СССР и соцстраните, ами доста отиваха и на запад. В консервните комбинати имаше производство по две направления: 1-во и 2-ро. И тъй като не знаеш за кво иде реч, ще ти помогна - за соца и за запада става въпрос. Късаха се на запад да ни ядат и консервите, щото се правеха от зеленчуци, расли на ЗЕМЯ (и то каква земя!), а прасетата и говедата си ядяха естествен фураж и пасяха по поляните, и да не ти говоря какви мръвки се ядяха. Ти си яж хормоналният буламач, приличащ на месо, там където си. Такъв се яде и тук сега, щото всичко е внос от запад - кой да гледа прасета и говеда тук, младежите масово станаха г*ъзари по западен модел (лъскава опаковка и нищо в главата).

Говори си за ваксините - там си "специалист".
        Не се занимавай с България, глупости не ни се слушат.
        Отново ще се намеся, но това което си написал няма нищо общо с действителността тогава. Истината е коренно различна и не знам защо се прави, предполагам ,че е от незнание ,иначе не мога да си го обясня.

Здравеопазването ни беше много ама много далеч от това в Европа. Нямахме нито добри битови условия в болниците, нито апаратура. Болниците бяха като в 19 век. Може би сме имали добри доктори ,но и в това се съмнявам защото със завършването си спираха да се учат. Не знаеха никакви чужди езици, не можеха да се възползват от новите научни постижения в света ,нямаха нужната апаратура да не говорим за съвременните медикаменти. Може да се пише много по темата, но нищо няма да е към добро.
        Зъболечението беше на толкова ниско ниво ,че няма смисъл дори да пишем за него. Днес, е на много високо ниво и много мой познати чужди граждани идват тук да си лекуват зъбите защото е много по-евтино ,а здравните застраховки там се използват в България и хоерата, хем доволни ,хем не плащат. Само един пример ще напиша : За цялостна смяна на всички зъби с базални импланти / тип Холивудска усмивка / в БГ плащат 18-20000 лв. докато това в Швейцария, струва по 10 и в БГ се прави за три дни Застрахователите когато чуят това и се съгласяват веднага да платят тази процедура.

И преди 10.11 и след това , всички чужденци не излизат от ресторантите защото е много евтино и не толкова лошо. Обаче нямаме топ готвачи и топ ресторанти и до днес. Тогава имаше малко ресторанти ,но нямаше нужда от повече защото нямахме и много пари за да ги пълним, отвратително обслужване особено към българите и крайно сервилно отношение към чужденците. Много закусвални с не толкова добра храна.

За консервите какво да напиша ,който е ходил на летни бригади в консервените комбинати знае за какво иде реч. Ходила съм и до ден днешен не обичам да използвам консерви ,че ме е гад. Качеството беше такова ,че не исках да хапна нищо консервирано. Нека не забравяме ,че тогава използваха едни торове които бяха забранени в цял свят защото предизвикваха рак / примерно ДДТ / и после ги забраниха дори и у нас.
        Качеството на месото ни тогава не беше добро ,но за жалост и днес не е по-хубаво. Нямаме нужните породи за месо и си караме по стария тертип.
        За сирената дори дума няма да отворя, че там сме от зле, по-зле, както тогава , така и днес.

Нали няма да пишем за обучението ,че тогава ще ми се доплаче колко много са ни лъгали ?! Писал си за гъзари и т,н. Тогава нямахме ,нито мода, нито промишленост , имахме едно голямо нищо с много лозунги и затова фалирахме

Мисля, че и затова не вярваме в науката, респективно във ваксините. Много сме далеч все още от цивилизования свят и дали ни харесва или не, няма никакво значение ,но това е голата и нелицеприятна истина за обществото ни.
        Last edited by Dury; 25.11.2021, 10:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Всичко си го написал добре, с изключение на това червеното. Не бих подценявал помощта, която могат да ти дадаат в болница. При мене точно така се получи - влязох в болницата почти оздравял с нула сиптоми и чувството на вече здрав човек, но с една страшна снимка на белите дробове - бяло петно, зад което не се виждат дробовете. И това при положение, че 1 седмица гълтах хапчета за пневмония.

Ако не бях отишъл на контролен преглед, така и щях да си мисля, че съм оздравял на 100%, и така и нямаше да разбера за пневмонията. И не се знае до какво щеше да доведе това след 2-3 месеца.
          Аз, ако бях на твое място, веднага се качвам в колата, карам до частната болница в Севлиево и ги карам да повторят изследванията на другата болница.

Коментар

• Мдааам....
            Локдаун вече и в Словакия, Франция започва да затяга мерките... уж нямало да ги затварят до Коледа, ама нещо много колебливо се изразяват французите.
            А пропо, Барбаронче (@barbaron), стана ли вече?
            Като говорим за Франция, много бодряшки го даваше напоследък, а аз още в събота, като гледах статистиките, ти казах да си накупиш консерви и тоалетна хартия, щото ще ви затварят за Коледа. Айде да ти кажа кво става във Франция, щото ти хем си там, хем не виждаш кво става под носа ти, докторе на науките
            От 13-ти ноември до вчера, броят новозаразени на седмична база е скочил от 61 171 на 152 324 човека (+150%), починалите с ковид са скочили от 246 на 413 седмично (+68%), смъртността на милион е скочила от 4 на 6 (+50%).
            Хайде, зарязвай кафето, мятай се на колата и скачай до най-близкия супер да пазаруваш. Нали видя как озверели граждани превземаха на абордаж хипермаркетите в Австрия преди сегашният локдаун, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Той е ясен. Проблема е че който и да беше друг щеше същото да направи и каже....
              Това е заповед отвън която трябва да се изпълни. Приоритет номер 1..... Малко неясно каква, но има дори връзка със здравето.
              БХ критикуваше служебното правителство, че малко хора са наболи и т.н. Всички са на хранилка или на бухалка....
              Не си прав. Отрепки като господата от "Да, България" и Кирчо са хора без биография, хора направени, хора създадени. Те от душа мразят българите и не притежават нищо освен това, което им е сипала в паничките "Америка за България". Христо Реформата си извади за първи път трудова книжка на 40+ години, когато стана министър. Готови са на всякаква мерзост, нямат никаква граница. Тиквоча до голяма степен се изгради сам. Живял е сред българите, а не е откъснат като еничарин по "стипендии". На него единствената цел му е да краде и да го обичат. На онези не им пука дори всички да ги мразят и имат конкретно поставени задачи, които да следват без никакво отклонение ибез да ги интересуват последиците.

Хубавото е, че сънародниците ми са пределно наясно с номерата и масово направиха най-умното - не си направиха труда да участват в този жалък театър. Даже в момента се чудя, защо изобщо ги споменавам тези гаулайтери, от които наистина нищо не зависи.
              Last edited by terziеv; 25.11.2021, 10:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Знаете мисля Кирчо какво обяви за задача №1.
                Той е ясен. Проблема е че който и да беше друг щеше същото да направи и каже....
                Това е заповед отвън която трябва да се изпълни. Приоритет номер 1..... Малко неясно каква, но има дори връзка със здравето.
                БХ критикуваше служебното правителство, че малко хора са наболи и т.н. Всички са на хранилка или на бухалка....

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ивелинче ама той и секса е хубаво нещо ама ти се дърпаш.Дай да ти го сложа насила ще видиш колко е хубаво.Шта та праа да умиргаш
                  Какво съвпадение на думите с действието на ваксината :-)))

Коментар

• В сигналите се посочва, че машината в секцията е отчела 103 гласа за коалицията „Продължаваме промяната”. При броенето на разписките обаче е имало само 23 гласа за същата формация.
                    Знаете мисля Кирчо какво обяви за задача №1.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Като не са пробвали ваксината от къде знаят, че не е хубаво. И естествено, че наложеното със сила, може да е хубаво. Иначе щеше да е пълно с пияни и дрогирани шофьори-убийци и кви ли още не. Всички закони са наложени със сила - без тях не може да има държава. А в случая ваксините са належащи, защото очевидно е пълно с малоумни самоубийци, които тичат в болницата като ги хване ковида и заемат места за болни от други болести и по тоя начин косвено убиват хора
                      Ивелинче ама той и секса е хубаво нещо ама ти се дърпаш.Дай да ти го сложа насила ще видиш колко е хубаво.Шта та праа да умиргаш

Коментар

• Първоначално изпратено от IvelinaJensen Разгледай мнение

Като не са пробвали ваксината от къде знаят, че не е хубаво. И естествено, че наложеното със сила, може да е хубаво. Иначе щеше да е пълно с пияни и дрогирани шофьори-убийци и кви ли още не. Всички закони са наложени със сила - без тях не може да има държава. А в случая ваксините са належащи, защото очевидно е пълно с малоумни самоубийци, които тичат в болницата като ги хване ковида и заемат места за болни от други болести и по тоя начин косвено убиват хора

По тая логика, ваксинираните, които тичат към болниците, би трябвало да са полуумни самоубийци. Матеев ще ти се разсърди! А може би СТЕ умните опитни мишки/ зайчета, от които има необходимост новата илюзия на "защитените" от болести?

Щом си жива, би трябвало да си задаваш въпроса, дали живееш, като се осланяш на "ефекта от "ваксини"", които експериментираш от днес за утре? Със сигурност ТРЯБВА да се осланяш на онзи имунитет, който еволюцията ти е отредила + няколко истински ваксини, за които е било отредено ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ, за да се проследи тяхното действие и отражение върху човека, в ПО-ДЪЛГОСРОЧЕН план.

Как имаш изобщо НАГЛОСТТА да пропагандираш, че "ваксините са належащи" за всички? Имаш "ваксина" от по-малко от година! Предлагам да запазиш твоите "изводи" единствено за себе си и за хората, които са зависими от теб, въпреки че някои от твоите наследници - по твоя воля може да те споменават с лошо и след твоята смърт...

Опаааа, забравих, че по силата на "ваксините" ти вече си безсмъртна! И обречена на нови и нови "ваксини" и психясване - да НЕ ПРОПУСНЕШ срока на следващата! Отпада ти цялата "защитна схема"... ))
                        Last edited by mikomikov; 25.11.2021, 08:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение

Да. И като падна Берлинската стена спомяш ли си как западняците се втурнаха към България? На ден съм срещал по 10-тина германци в София. Едните ме питаха къде е Пирогов да се лекуват - носеха си и одеала за целта, а други питаха къде да си купят български консерви. Един го питах кога им докарват ягоди в Германия и той след като помисли какво го питам ми вика "Мисля, че около 6 часа сутринта."
                          Айде и за Берлинската стена да ти обясня.
                          По времето на соца хората не можеха да идат на запад и да видят каква кочина е и там. Прожектираха им филми, тираджиите носеха лъскави списания и долари, и американската мечта изглеждаше реалност.
                          Когато падна стената, народа масово се втурна да осъществява мечтите си, родени от поднесеното им л*айно, опаковано в целофан. Горките ни сънародници не знаеха, че просяци има и там, че се бачка здраво и не трябва да се пропускат вноските по кредитите, щото веднага ще им вземат колата и къщата, дето са пратили снимки с тях на родата.
                          Някои не издържаха и се върнаха, други още се мъчат да плуват над водата с работа на 2-3 места. Може би 10% успяха - с образованието и опита, които бяха получили ТУК.
                          Ти от коя от трите групи си?
                          Last edited by Kildirim_Bei; 25.11.2021, 06:32.

Коментар

Като следя разсъжденията ти за Родината ни, ми се струва, че ти май си раждан в чужбина и за България знаеш само от брътвежите на неуспели гурбетчии.
                            1. Здравеопазването ни беше на европейско ниво преди 10-ти ноември (70-тте и 80-тте години на миналия век). Писах преди десетина дни, че западногермански лекари са ни сваляли шапка за Пирогов през този период, знам го от стар лекар, топ-специалист от Правителствената. За зъболечението кво да кажа - над 90% от гурбетчиите идват задължително в България да си оправят зъбите. Най-вероятно и ти си сред тях.

2. Преди 10-ти, а и десетина години след това, всички чужденци (а те не са малко), дето съм посрещал тук по работа и на гости, се нас*ираха да ядат и пият всичко по ресторантите. Топ-качество на хранителните продукти и невероятно ниски цени. Не искаха да си тръгват.

3. За консервите - преди 10-ти се изнасяха консерви не само за СССР и соцстраните, ами доста отиваха и на запад. По консервните комбинати имаше производство по две направления: 1-во и 2-ро. Тъй като не знеш за кво иде реч, ще ти помогна - за соца и за запада става въпрос. Късаха се на запад да ни ядат и консервите, щото се правеха от зеленчуци, расли на ЗЕМЯ (и то каква земя!), а прасетата и говедата си ядяха естествен фураж и пасяха по поляните, и да не ти говоря какви мръвки се ядяха. Ти си яж хормоналният буламач, приличащ на месо, там където си. Такъв се яде и тук сега, щото всичко е внос от запад - кой да гледа прасета и говеда тук, всички младежи станаха г*ъзари по западен модел (лъскава опаковка и нищо в главата).

Говори си за ваксините, там си "специалист".
                            Да. И като падна Берлинската стена спомяш ли си как западняците се втурнаха към България? На ден съм срещал по 10-тина германци в София. Едните ме питаха къде е Пирогов да се лекуват - носеха си и одеала за целта, а други питаха къде да си купят български консерви. Един го питах кога им докарват ягоди в Германия и той след като помисли какво го питам ми вика "Мисля, че около 6 часа сутринта."

Коментар

• Като следя разсъжденията ти за Родината ни, ми се струва, че май си раждан в чужбина и за България знаеш само от брътвежите на неуспели гурбетчии.
                              1. Здравеопазването ни беше на европейско ниво преди 10-ти ноември (70-тте и 80-тте години на миналия век). Писах преди десетина дни, че западногермански лекари са ни сваляли шапка за Пирогов през този период - знам го от стар лекар, топ-специалист от Правителствената. За зъболечението кво да кажа - над 90% от гурбетчиите идват задължително в България да си оправят зъбите. Най-вероятно и ти си сред тях.

3. За консервите - преди 10-ти се изнасяха консерви не само за СССР и соцстраните, ами доста отиваха и на запад. В консервните комбинати имаше производство по две направления: 1-во и 2-ро. И тъй като не знаеш за кво иде реч, ще ти помогна - за соца и за запада става въпрос. Късаха се на запад да ни ядат и консервите, щото се правеха от зеленчуци, расли на ЗЕМЯ (и то каква земя!), а прасетата и говедата си ядяха естествен фураж и пасяха по поляните, и да не ти говоря какви мръвки се ядяха. Ти си яж хормоналният буламач, приличащ на месо, там където си. Такъв се яде и тук сега, щото всичко е внос от запад - кой да гледа прасета и говеда тук, младежите масово станаха г*ъзари по западен модел (лъскава опаковка и нищо в главата).

Говори си за ваксините - там си "специалист".
                              Last edited by X_Y; 25.11.2021, 09:40.

Коментар

Working...
                              X