IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Че то по аптеките нямаше дори аспирин, а само ацетил салицилова киселина дето освен киселини в стомаха друго почти не правеше.

Че аспирина какво е според теб?

а. ацетил-салицилова киселина
    б. запазена марка на Байер
    в. търговско наименование на ацетил-салициловата киселина
    г. и трите

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Обучение на лекари във Франция:
      • 9 години за "личен лекар" ("джипи")
      • 10 до 12 години за специалист (хирург, педиатър, ...)
      А в България как е ?
      Не знам как е, но познавам, лично, хора които се прибират от UK в България за да си оправят зъбите и понякога да отидат на лекар.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Аве, фалира си. Оказа се, че за държава без суровини не е никак евтино да осигуряваш подобно висококачествено здравеопазване, образование, 100% трудова заетост и безобразно ниски комунални разходи.
        Суровините не гарантират нищо, обикновено резултата е свръхбогата прослойка олигарси, а за останалите трохите. Като русия.
        Има само една що годе нормална петролна държава - Норвегия. Всичко друго е някаква форма на диктатура.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iblis Разгледай мнение
          ... О, забравих за лекарите - много са малко тези, които продължават да се образоват след университета за съжаление, не само тук, а и в лъскавия запад.
          Обучение на лекари във Франция:
          • 9 години за "личен лекар" ("джипи")
          • 10 до 12 години за специалист (хирург, педиатър, ...)
          А в България как е ?

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Всичко написано от теб е обикновена лъжа. Не си първият, няма да си и последният нагъл лъжец. Обаче за подчертаното печелиш палмата за глупост на форума - "Златен трол 2021". Много глупости, много лъжи имаше написани през годината, но удебеленото ме оставя наистина без думи. Но не всичко е загубено. Доказа, че соц образованието е прехвалено.
            Абсолютна истина е, пък ти си живей в далечното минало, не ни пречиш. Като ти е толкова мило, отиваш още сега в руската провинция, там е същата мизерия и сега, не са мръднали за 30 години.
            А това за нашия "аспирин" изби рибата, бях забравил за отвратителния му вкус и поривите за повръщане всеки път...

Коментар

Dury, не знам на колко години си, не е възпитано да се задават такива въпроси на дама, нали?!? Качеството на месото и на млечните продукти точно тогава беше много добро, защото го нямаше Монсанто, отглеждаха се местните породи крави, които даваха мляко с А2 казеин и които сега са подменени с такива, даващи А1 - силно провъзпалителен. Всички зърнени култури бях местни, вече ги няма, има само Монсанто, BASF и др. Като дете съм израснал основно с тестени изделия и не само аз, но тогава нямаше затлъстяване, нямаше автоимунни, нямаше хранителни разтройства и глутенова непоносимост и т.н. И България не фалира, фалираха я !!! Нали трябваше запада да дойде като спасител...но вече много се изместваме от темата О, забравих за лекарите - много са малко тези, които продължават да се образоват след университета за съжаление, не само тук, а и в лъскавия запад. Питай някой лекар " Как да остана здрава" и само слушай

П.С. Не се ходеше по ресторанти, тогава се ходеше на гости. А сега след работа у вас и пак работа, че ипотеката не чака

Имаше проблеми, да, и то не малко, но и това което дойде не беше цветя и рози ... Както се казва няма пълно щастие Да ме прощават модераторите
              Аве, фалира си. Оказа се, че за държава без суровини не е никак евтино да осигуряваш подобно висококачествено здравеопазване, образование, 100% трудова заетост и безобразно ниски комунални разходи.

Коментар

Dury, не знам на колко години си, не е възпитано да се задават такива въпроси на дама, нали?!? Качеството на месото и на млечните продукти точно тогава беше много добро, защото го нямаше Монсанто, отглеждаха се местните породи крави, които даваха мляко с А2 казеин и които сега са подменени с такива, даващи А1 - силно провъзпалителен. Всички зърнени култури бях местни, вече ги няма, има само Монсанто, BASF и др. Като дете съм израснал основно с тестени изделия и не само аз, но тогава нямаше затлъстяване, нямаше автоимунни, нямаше хранителни разтройства и глутенова непоносимост и т.н. И България не фалира, фалираха я !!! Нали трябваше запада да дойде като спасител...но вече много се изместваме от темата О, забравих за лекарите - много са малко тези, които продължават да се образоват след университета за съжаление, не само тук, а и в лъскавия запад. Питай някой лекар " Как да остана здрава" и само слушай

П.С. Не се ходеше по ресторанти, тогава се ходеше на гости. А сега след работа у вас и пак работа, че ипотеката не чака

Имаше проблеми, да, и то не малко, но и това което дойде не беше цветя и рози ... Както се казва няма пълно щастие Да ме прощават модераторите
                Написала съм ,че по време на промените вече бях завършила изцяло образованието си и работех. Не се срамувам от възрастта си защото това е биологичен процес и никой не може да избяга ,но тук се намират хора ,които си мислят ,че ще са вечно млади
                Това пиша и аз ,че тогава и сега се отглеждат само породи за мляко , но не и за месо , а те са коренно различни и качеството им се различава от небето до земята. Сега чувам ,че започвали да отглеждат и говеда за месо ,но не се наемам да пиша дали е вярно или не. При свине производството е същото. Тогава нямаше затлъстяване защото много спортувахме и когато можехме бяхме навън ,а не пред компютрите както днес. Целия източен блок фалира защото бяхме не конкурентно способни и никой ама никой не ни беше виновен за това. За лекарите поне на запад не си прав, много се надявам и в БГ да вече да не е така. Хората, много сериозно се обучават непрекъснато.
                Мислиш ,че тогава нямаше ипотеки ,ли ? Да, ама не. Всички жилища и къщи се купуваха и правеха със заеми. Имаше взаимно спомагателни каси за по-малките покупки и така.
                Никъде не съм написала и няма да напиша, че сега е цветя и рози ,но това е нормалния живот и жалкото е ,че някак си не сме готови за него ,а и не искаме да сме такива като се замозалъгваме ,че има или е имало различен начин да живеем правилно.
                Модераторите, да ме извинят ,но този разговор е точно по темата защото отношението ни към ваксините е и заради това за което пиша. Погледнете ,че в Централна и Източна Европа, ваксинацията е на много по-ниско ниво от тази в Западна Европа и ще разберете защо. Ние от времето на социализма не вярваме на правителствата си и най-вече на научните постижения на човечеството. Това е и една от причините тук да избуяват толкова много конспиративни теории.

Коментар

През 70-те съм лежал три пъти в болница - Пирогов и Инфекциозна. Спомням си единствено неописуема, дикенсова мизерия и бедност. И смрад, която и до днес помня.

Че то по аптеките нямаше дори аспирин, а само ацетил салицилова киселина дето освен киселини в стомаха друго почти не правеше.

Да не говорим за по-сериозни заболявания, за които изобщо нямаше лекарства освен по второ направление и през правителствена болница. Без връзки просто умираш.

Здравеопазването ни беше добро единствено в сравнение с СССР.
                  Всичко написано от теб е обикновена лъжа. Не си първият, няма да си и последният нагъл лъжец. Обаче за подчертаното печелиш палмата за глупост на форума - "Златен трол 2021". Много глупости, много лъжи имаше написани през годината, но удебеленото ме оставя наистина без думи. Но не всичко е загубено. Доказа, че соц образованието е прехвалено.

Коментар

• Коментар

През 70-те съм лежал три пъти в болница - Пирогов и Инфекциозна. Спомням си единствено неописуема, дикенсова мизерия и бедност. И смрад, която и до днес помня.

Да не говорим за по-сериозни заболявания, за които изобщо нямаше лекарства освен по второ направление и през правителствена болница. Без връзки просто умираш.

Е, ама оцелелите от соц "здравеопазването" сега не се плашат от некакви ваксини и тем подобни соросщини.

Коментар

• "Старши", не са антиваксари и вече тройно ваксинирани и положението излиза от контрол и в Австрия, и в Германия, и в Словения...

Що ги ручахте жабетата бре, " старши"...?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

1. Здравеопазването ни беше на европейско ниво преди 10-ти ноември (70-тте и 80-тте години на миналия век).

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                            Като говорим за Франция, много бодряшки го даваше напоследък, а аз още в събота, като гледах статистиките, ти казах да си накупиш консерви и тоалетна хартия, щото ще ви затварят за Коледа. Айде да ти кажа кво става във Франция, щото ти хем си там, хем не виждаш кво става под носа ти, докторе на науките
                            От 13-ти ноември до вчера, броят новозаразени на седмична база е скочил от 61 171 на 152 324 човека (+150%), починалите с ковид са скочили от 246 на 413 седмично (+68%), смъртността на милион е скочила от 4 на 6 (+50%).
                            Хайде, зарязвай кафето, мятай се на колата и скачай до най-близкия супер да пазаруваш. Нали видя как озверели граждани превземаха на абордаж хипермаркетите в Австрия преди сегашният локдаун, а?
                            Аууууу, колко страшно, Франция се опитва да отнеме 1вото място на България по умрели антиваксъри
                            Държава Дата Умрели / 7 дни / 1 Милион жители Заболели / 7 дни / 1 Милион жители В критично състояние/ 1М Умрели / 1 Милион жители Ваксинирани Население
                            Bulgaria 25/11/2021 136 2469 113 4 023 23% 6 875 358
                            France 25/11/2021 6 2326 21 1 813 76% 65 470 493

Нане Вуте, не се безпокой за Барбароните - във Франция има Държава, Учени и Лекари
                            Те правят навреме каквото и когато трябва

А пък Барбароните пазаруват 1 път на 1 или 2 седмици
                            В хипермаркетите - даже не ти искат сертификата, 1 човек на 10 м2 , няма опашки
                            Проблема е, че се чудиш какво да избереш - по 10 -15 марки за всеки вид стока
                            Децата си ходят на училище, синчето работи от къщи и 1 ден седмично отива да се види с колеги

И не гледай озверелите в Австрия, това не са австрийци
                            Това е бившата номенклатура на бай ви Тошо, червената сган и децата им, които се скатаха в Австрия с червените куфарчета след преврата 10/11/1989 г.
                            Last edited by barbaron; 25.11.2021, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Отново ще се намеся, но това което си написал няма нищо общо с действителността тогава. Истината е коренно различна и не знам защо се прави, предполагам ,че е от незнание ,иначе не мога да си го обясня.

Здравеопазването ни беше много ама много далеч от това в Европа. Нямахме нито добри битови условия в болниците, нито апаратура. Болниците бяха като в 19 век. Може би сме имали добри доктори ,но и в това се съмнявам защото със завършването си спираха да се учат. Не знаеха никакви чужди езици, не можеха да се възползват от новите научни постижения в света ,нямаха нужната апаратура да не говорим за съвременните медикаменти. Може да се пише много по темата, но нищо няма да е към добро.
                              Зъболечението беше на толкова ниско ниво ,че няма смисъл дори да пишем за него. Днес, е на много високо ниво и много мой познати чужди граждани идват тук да си лекуват зъбите защото е много по-евтино ,а здравните застраховки там се използват в България и хоерата, хем доволни ,хем не плащат. Само един пример ще напиша : За цялостна смяна на всички зъби с базални импланти / тип Холивудска усмивка / в БГ плащат 18-20000 лв. докато това в Швейцария, струва по 10 и в БГ се прави за три дни Застрахователите когато чуят това и се съгласяват веднага да платят тази процедура.

И преди 10.11 и след това , всички чужденци не излизат от ресторантите защото е много евтино и не толкова лошо. Обаче нямаме топ готвачи и топ ресторанти и до днес. Тогава имаше малко ресторанти ,но нямаше нужда от повече защото нямахме и много пари за да ги пълним, отвратително обслужване особено към българите и крайно сервилно отношение към чужденците. Много закусвални с не толкова добра храна.

За консервите какво да напиша ,който е ходил на летни бригади в консервените комбинати знае за какво иде реч. Ходила съм и до ден днешен не обичам да използвам консерви ,че ме е гад. Качеството беше такова ,че не исках да хапна нищо консервирано. Нека не забравяме ,че тогава използваха едни торове които бяха забранени в цял свят защото предизвикваха рак / примерно ДДТ / и после ги забраниха дори и у нас.
                              Качеството на месото ни тогава не беше добро ,но за жалост и днес не е по-хубаво. Нямаме нужните породи за месо и си караме по стария тертип.
                              За сирената дори дума няма да отворя, че там сме от зле, по-зле, както тогава , така и днес.

Нали няма да пишем за обучението ,че тогава ще ми се доплаче колко много са ни лъгали ?! Писал си за гъзари и т,н. Тогава нямахме ,нито мода, нито промишленост , имахме едно голямо нищо с много лозунги и затова фалирахме

Мисля, че и затова не вярваме в науката, респективно във ваксините. Много сме далеч все още от цивилизования свят и дали ни харесва или не, няма никакво значение ,но това е голата и нелицеприятна истина за обществото ни.

Коментар

• Излиза мъж от фургон за Ковид тестове с един лист в двора на болницата и започва да търчи и да размахва листа урааааааааааааа сифилис е не е Ковид

Коментар

Working...
                                X